valentin popaMinistrul Educației, Valentin Popa, și-a dat demisia în cursul zilei de joi.

 

Demisia lui Popa din funcția de ministru al Educației a venit după o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

Nu există deocamdată informații clare depres motivul pentru care acesta a renunțat la funcție, însă în spațiul public au apărut, deja, mai multe speculații.

Una dintre ele se leagă de episodul de zilele trecute, când mașina în care se afla Valeantin Popa, condusă de șofer, a fost urmărită de Poliție pe străzile din centrul  Capitalei. Conducătorul auto nu a oprit la semnalele polițiștilor și s-a ales cu o amendă, dar și cu permisul suspendat.

În altă ordine de idei, vestea demisiei lui Valentin Popa vine după ce preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la Parlament, că protocolul de colaborare parlamentară cu PSD este în vigoare, dar formaţiunea maghiară nu deschide „niciun subiect” până când Guvernul nu ”rezolvă” problema ordonanţei simple privind predarea limbii române. Hunor spunea ca rezolvarea să vină în această săptămână: "În acest moment, eu am spus că până nu se rezolvă problema aceea din ordonanţa simplă din august, acel articol privind predarea limbii şi literaturii române în şcoala generală în clasele primare, nu putem să deschidem niciun alt subiect”, a spus Kelemen Hunor, la Parlament"

Anterior, tot Hunor declara că ministrul Educaţiei nu a spus coaliţiei despre ordonanţa simplă privind predarea limbii române în şcolile cu predare în limba minorităţilor.

Valentin Popa a fost ministru al Educației începând din 30 ianuarie 2018, numirea sa fiind una destul de controversată pe fondul greșelilor grave pe care le-a făcut de-a lungul vremii, în timpul luărilor de cuvânt în public.

Update - Valentin Popa a declarat, pentru Mediafax, că a demisionat deoarece nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanţei privind desfăşurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor.

Joomla SEF URLs by Artio