Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a susținut, marți dimineață, o conferință de presă, pentru anunțarea propunerilor sale pentru funcțiile de conducere de la Parchetul General, DNA și DIICOT.

 

Gabriela Scutea a fost propusă de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, ca Procuror General, Crin Bologa a fost propus ca șef al DNA, iar Giorgiana Hosu este propunerea pentru a prelua conducerea DIICOT.

Gabriela Scutea (47 de ani) este procuror la Parchetul Curții de Apel Brașov. În trecut, a ocupat funcțiile de secretar de stat în Ministerul Justiției și de adjunct al procurorului șef al DNA Laura Codruța Kovesi. În mandatul lui Tudorel Toader, Scutea a candidat fără succes și pentru postul de procuror general și pentru cel de procuror-șef al DNA, fiind respinsă de ministrul de atunci al Justiției.

Crin-Nicu Bologa este prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalul Sălaj, remarcându-se până acum, potrivit articolelor din presă, inclusiv printr-o avere impresionantă care include zece proprietăți, imobile și terenuri.

Giorgiana Hosu a preluat interimar funcția de procuror-șef al DIICOT în octombrie 2019, după demisia lui Felix Bănilă, în plin scandal legat de cazul Caracal.

Anterior, Giorgiana Hosu a fost adjunct al șefului DIICOT, fiind numită în octombrie 2018, la propunerea lui Tudorel Toader.

Foto: playtech.ro

Joomla SEF URLs by Artio