Mizerie cruntă pe litoral. Zece hoteluri, închise de Ministerul Turismului

Category: Știri naționale Created: Wednesday, 12 July 2017 14:33

Verificările derulate de reprezentanții Direcției Control din cadrul Ministerului Turismului, în ultimele zile, pe litoral, s-au lăsat cu retragerea certificatelor de clasificare pentru mai multe unități de cazare din Mamaia, Olimp și Neptun. O măsură similară a fost luată și în cazul unui hotel de la Băile Herculane.

Zece hoteluri de pe litoral și unul de la Băile Herculane au rămas fără certificatele de clasificare, în urma controalelor derulate în aceste zile de reprezentanți ai Ministerului Turismului. Aceștia au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 50.000 de lei.
Măsurile au fost luate din cauza condițiilor oferite de unitățile de cazare. Și mai grave este că acestea fuseseră atenţionate și în anii trecuți, dar administratorii lor nu s-au deranjat să ia vreo măsură, pentru remedierea deficiențelor, ci s-au bucurat că pot face bani și în acest sezon estival pe seama turiștilor care se vor alege cu vacanțe de coșmar. "La controalele efectuate s-au constatat numeroase deficiențe printre care: fațadă deteriorată, mobilier uzat fizic și moral, instalații și obiecte sanitare din băile aferente spațiilor de cazare uzate și pătate, mocheta holurilor de acces către spațiile de cazare și cea din spațiile de cazare uzată și deteriorată, saltele uzate, deteriorate și pătate, tâmplăria, feroneria ferestrelor și ușile spațiilor de cazare, uzate. Deficiențele menționate au fost consemnate și în procesele verbale întocmite în anii anteriori, măsurile dispuse inițial în acestea nefiind respectate. Conform O.G. nr. 2/ 2001, cap. IV, art. 31 privind căile de atac, împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii, reprezentanții unităților de cazare pot întocmi plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal", precizează reprezentanții Ministerului Turismului.
Verificările au avut loc în perioada 5 - 10 iulie, iar autoritățile au dat publicității și lista unităților de cazare închise din cauza deficiențelor grave constatate acolo:
- în județul Constanța
Hotel NAȚIONAL, MAMAIA
Hotel UNIREA, MAMAIA
Hotel BANAT, OLIMP
Hotel CLĂBUCET, NEPTUN
Hotel ROMANȚA, NEPTUN
Hotel BĂLEA, NEPTUN
Hotel TERRA, NEPTUN
Hotel CARAIMAN, NEPTUN
Hotel CRAIOVA, NEPTUN
Hotel SLATINA, NEPTUN
- în județul Caraș-Severin
Hotel CERNA, BĂILE HERCULANE.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.