Pensiile vor fi plătite, în continuare, fie prin bancă, fie prin Poșta Română, a anunțat, sâmbătă, noul ministru al Muncii, marius Budăi. Precizările vin la aproximativ o lună după ce ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, declara că statul vrea să rezilieze contractul cu Poșta Română, ceea ce ar fi obligat peste 3 milioane de pensionari să-și deschidă conturi, pentru a încasa pensiile prin bancă.

 

Marius Budăi a spus că "e foarte important ca românii să se simtă respectaţi şi protejaţi". De aceea, "cu siguranță va continua acest mod de a plăti pensiile prin cont, pensionarii ridicând banii de la bancomate, dar va continua și plata prin Poșta Română. În ultima ședință de guvern am mărit cuantumul sumei plătite către Poșta Română pentru serviciile noastre. Pensionarii vor avea opțiunea de a alege", a declarat noul ministru al Muncii, citat de HotNews.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, declara, acum câteva săptămâni, că statul nu mai vrea să plătească, anual, 600 de milioane de lei, pentru contractul cu Poșta Română, iar acești bani ar putea fi direcționați către administrațiile locale, pentru investiții.

În prezent, din cei 5,3 milioane de pensionari din România, 3,2 milioane încasează pensiile prin Poșta Română și doar 2,1 milioane au conturi în bănci, în care le sunt virate sumele lunare.

Foto: playtech.ro

Joomla SEF URLs by Artio