anca jurmaParchetul general a anunțat, luni după-amiază, cine va asigura, interimar, conducerea Direcției Naționale Anticorupție, după revocarea din funcția de procuror șef a Laurei Codruța Kovesi.

Atribuțiile procurorului șef i-au fost delegate procurorului Anca Jurma. Magistratul lucrează în DNA de mai bine de 15 ani.

"Ca urmare a decretului prin care președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a dispus revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Laura Codruța Kovesi și a publicării acestuia în Monitorul Oficial al României, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a emis astăzi ordinul de delegare în această funcție a doamnei ANCA JURMA, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Doamna Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuțiile de procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, transmite un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activităţii anticorupție, care reprezintă o prioritate a Ministerului Public, în îndeplinirea rolului său constituţional. În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societății și apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor", se arată în comunicatul PÎCCJ.

Anterior se vehiculase varianta potrivit căreia interimatul va fi asigurat de Marius Iacob, unul dintre adjuncții de până acum ai Laurei Codruța Kovesi.

Foto: antena3.ro

Joomla SEF URLs by Artio