O bucată dintr-un proiectil lansat în cadrul exercițiului de la Cincu a ajuns în grădina unui localnic

Category: Știri naționale Created: Friday, 14 July 2017 11:40

Incident, joi, în timpul manevrelor efectuate la Cincu, în cadrul exercițiului Saber Gradian 17. O bucată dintr-un proiectil a ajuns în afara poligonului, în curtea unui localnic.

Incidentula fost confirmat de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale: "Comanda Centrului Național de Instruire Întrunită «Getica» (CNII) din Cincu a fost informată joi, 13 iulie, în jurul orei 18.00, despre faptul că un fragment metalic de muniție desprins în urma unui ricoșeu a căzut pe un teren aflat la marginea localității Merghindeal, jud. Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu, fără a fi înregistrate victime".
MApN menționează, într-un comunicat de presă, că la fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare administrativă condusă de comandantul CNII, care investighează cauzele producerii evenimentului. Din observațiile echipei de cercetare, elementul metalic nu a cauzat o explozie la impactul cu solul, mai recizează sursa citată.
Potrivit reprezentanților MApN, în poligonul Cincu s-au desfășurat, joi, 13 iulie, între orele 16.00-16.55, trageri de luptă cu armament de artilerie, precum și cu tehnică de tancuri și blindate.
Foto: dejeanul.ro

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.