Angajații cu peste 15 ani vechime nu vor mai beneficia de salariu minim diferențiat. Unora dintre ei, acest tip de plată le-ar fi adus o creștere de aproape 25%, începând din ianuarie 2019.

Guvernul a adoptat, vineri, hotărârea care stabilește majorarea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie 2019, la 2.080 de lei, dar și ca absolvenții de studii superioare cu cel puțin în an vechime în specialitatea studiilor să primească măcar 2.350 de lei brut pe lună. De salariul minim diferențiat, un element introdus recent în Codul muncii, ar fi trebuit să beneficieze, însă, toți angajații cu peste 15 ani vechime. Pe ultima sută de metri, însă, guvernanții s-au răzgândit și au revenit asupra măsurii care le-ar fi adus celor plătiți sub nivelul amintit o majorare de până la 24%.

"Discutăm în şedinţa de astăzi Hotărârea de Guvern prin care majorăm salariul minim brut la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei, pentru angajații cu studii superioare şi cu 1 an vechime în domeniul acestor studii. Această decizie va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019. Adoptăm acest act având în vedere Ordonanța de Urgenţă prin care am modificat Codul Muncii şi am introdus noțiunea de salariu minim diferențiat. Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară, garantat în plată la 2.080 de lei reprezintă o creştere de 9,47%, iar nivelul de 2.350 de lei, aplicat pentru personalul cu studii superioare şi o vechime în muncă de cel puţin 1 an, reprezintă o creştere de 23,68%. Așadar, ne îndeplinim angajamentul de majorare a veniturilor populației şi vreau să subliniez cu această ocazie că salariile din sistemul bugetar vor continua să crească, potrivit Legii salarizării unitare, adoptată de Parlament", a transmis premierul Viorica Dăncilă vineri, la începutul ședinței de Guvern.

Joomla SEF URLs by Artio