O artistă din Zalău, plecată în Anglia în urmă cu 21 de ani plantat 15.000 de copaci în Munții Făgăraș. Românca a direcționat către acest proiect toate fondurile strânse din vânzarea celui mai recent album al său, “Be One”, și printr-o campanie derulată în Marea Britanie.

 

Nicoleta Cărpineanu, originară din Zalău, trăiește în Anglia de 21 de ani. A fost adoptată de Brighton, unde și-a început călătoria artistică și unde a învățat să mixeze pe muzică românească, modalitatea artistei de a menține legătura cu țara în care s-a născut.

În primăvară, printr-un proiect-pilot, a reușit să planteze 100 de stejari în satul Cobor, pe Colinele Transilvaniei. Banii proveneau din donațiile primite pentru albumul Be One, și el “produs” pe meleaguri românești si englezești. După aceea, Nicoleta Cărpineanu a mers mai departe și a lansat ONG-ul “Forests Without Frontiers” – un apel ce a prins mult mai bine la străini decât în rândul românilor. Cu o cauză convingătoare, de a readuce la viață pădurile virgine din Transilvania, și cu talentul ei, Nico a reușit să strângă, prin ONG destule fonduri cât să planteze 15.000 de arbori. Acțiunea s-a derulat în apropierea Lacului Vidraru.

Românca nu se oprește aici și a gândit, deja, următorii pași ai proiectului său. În următorii 5 ani, artista dorește să planteze un milion de copaci în zonele defrișate din România.

Citiți mai multe pe bizbrasov.ro.

Sursa foto: bizbrasov.ro

Joomla SEF URLs by Artio