OMV Petrom lansează o nouă ediţie a programului de învățământ profesional “Școala Petroliștilor” și anunță prima serie care se desfăşoară în sistem dual, prin înființarea a trei clase cu specializarea "Operator sonde", în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic  “Voievodul Mircea” Târgoviște.

 

 Școala Petroliștilor în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 ani până la data de 1 septembrie 2020.

“În OMV Petrom, credem cu tărie în rolul fundamental pe care îl are educația în viețile noastre și în dezvoltarea societății și, de aceea, educația este unul dintre pilonii pe care ne-am construit implicarea socială. În ultimii cinci ani, ne-am îndreptat atenția spre învățământul profesional şi am investit peste 3,5 milioane euro pentru dezvoltarea acestuia în România. Anul acesta lansăm cea de-a treia ediție a programului Școala Petroliștilor și îi invit pe tinerii atrași de domeniul energiei să aplice. Este o responsabilitate și totodată o bucurie să ducem mai departe această meserie cu tradiție”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 3 iulie pentru a ocupa unul dintre cele 84 de locuri disponibile. Odată admiși în program, viitorii petroliști vor beneficia de pregătire profesională în domeniul de operator sonde, suporturi de curs actualizate și stagii de practică în cadrul companiei OMV Petrom. În plus, OMV Petrom va dota laboratoarele celor trei licee, astfel încât elevii să aibă acces la o bază de educație modernă și aplicată.

Inițiatorii programului "Școala Petroliștilor" au menționat că, pe parcursul pregătirii, elevii vor beneficia de o bursă în valoare de 200 de lei acordată de statul român şi de o bursă suplimentară acordată de OMV Petrom, de până la 700 de lei pe lună, în funcție de performanța școlară. La finalizarea celor trei ani de învățământ profesional, elevii vor dobândi o calificare profesională recunoscută la nivel european și vor avea oportunități de angajare în cadrul companiei OMV Petrom.

Până în prezent, Școala Petroliștilor a pregătit două generații de meseriași calificați pentru operator sondă și operator la extracția, transportarea, tratarea și distribuția gazelor și a susținut renovarea sălilor de curs din liceele partenere, precum și dotarea laboratoarelor cu tehnologii și echipamente de actualitate. De asemenea, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, OMV Petrom a dezvoltat o programă școlară actualizată, care vine în sprijinul profesorilor și elevilor.

În prezent, 65 de absolvenți ai programului Școala Petroliștilor sunt angajați OMV Petrom.

Mai multe informații despre programul “Școala Petroliștilor” se regăsesc pe site-ul www.taraluiandrei.ro.

Etapele de admitere în  Școala Petroliștilor, conform calendarului afișat de Ministerul Educației Național

  • 29 iunie – 3 şi 6 iulie 2020

Înscrierea candidaților pentru admiterea în învățământul profesional, pe baza fișei de opţiuni pentru dual, fișa de opțiuni pentru învăţământ professional de stat şi foaia matricolă.

  • 6 iulie 2020

Afișarea listei candidaților înscriși și a graficului de desfășurare a probei suplimentare de admitere (în cazul în care numărul de candidați este mai mare decât numărul locurilor oferite de unitatea de învățământ).

  • 7 – 8 iulie 2020

Desfăşurarea probelor eliminatorii de admitere în învăţământ dual.

  • 9 iulie 2020

Desfăşurarea probelor de admitere în învăţământ dual.

  • 10 iulie 2020

Comunicarea rezultatelor la probele de admitere

Joomla SEF URLs by Artio