Operațiune de amploare derulată de DIICOT, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracționale specializate în producerea și vânzarea de canabis, pe raza Capitalei. Aceasta ar fi comercializat două tone de stupefiante, în București și județele limitrofe, produse realizate din culturile proprii, în care au fost investite sume uriașe.

Nouă percheziții au avut loc pe raza județului Dâmbovița, miercuri, în dosarul vizând rețeaua despre care procurorii spun că ar fi investit sute de mii de euro "cumpărând imobile și terenuri, în mediul rural,  pe raza judeţului Dâmbovița, locații unde au înființat culturi indoor de canabis, dotate cu cele mai performante sisteme de întreținere și stimulare a creșterii și producției.  Inculpaţii au cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viață aparent normală. De îngrijirea acestor culturi se ocupau personal membrii rețelei, prin rotație, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locații fiind atent supravegheată și verificată. În urma evaluării realizate a rezultat faptul, că în ultimii trei ani, această rețea a produs și distribuit în capitală și în județele limitrofe peste două tone de produse canabice. Pentru a-și spori veniturile, inculpaţii au înființat în zona de interes o hală cu instalații complexe prin care se produc criptomonede (RIG- uri de minat). Având în vedere că toate aceste activități presupuneau un consum crescut de energie electrică, membrii rețelei au înființat și folosit instalații complexe ilegale prin care s-au branșat improvizat la rețeaua de joasă tensiune, sustrăgând energie."

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 3 culturi indoor de canabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreținere a culturii indoor de canabis, aproximativ 4  kilograme de canabis (inflorescență, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare și ambalare a produselor canabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim și un cântar electronic de mare precizie, detaliază anchetatorii.

În cursul zilei de joi, trei persoane au fost reținute și prezentate instanței, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor  de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Față de alte cinci persoane a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, iar acțiunea de joi a fost desfășurată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenție București ”Vlad Țepeș”.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Joomla SEF URLs by Artio