Știri naționale

Știri naționale

Și elevii din clasa a VII-a vor susține simularea Evaluării Naționale, a anunțat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, în cadrul unei conferințe de presă susținute în cursul zilei de marți. Aceasta a avansat și propunerea ca simulări să fie organizate, pe viitor, în fiecare an de liceu.

Read more: Și elevii clasei a VII-a vor susține simularea Evaluării Naționale. Ecaterina Andronescu propune...
Știri naționale

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, marți, contestaţia în anulare depusă de Dan Şova împotriva deciziei completului de 5 de la aceeaşi instanţă. Aceștia au hotărât rejudecarea cauzei pentru data de 15 aprilie 2019. Tot atunci se va prezenta în faţa judecătorilor și fostul ministru.

Read more: ÎCCJ a decis rejudecarea procesului în care Dan Șova a fost condamnat la trei ani de închisoare
Știri naționale

Cazul falsului medic estetician a dat startul controalelor în clinicile private din Capitală. 10 unități de acest fel au fost verificate în ultimele două săptămâni de inspectorii DSP București. Pentru neregulile constatate s-au aplicat mai multe amenzi, o clinică a fost închisă, iar pentru alte trei s-a dispus suspendarea activității, în urma neregulilor grave descoperite.

Read more: Mai multe clinici private din București, închise de DSP din cauza neregulilor
Știri naționale

Daniel Barbu și-a dat demisia, luni, din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, instituţia care are misiunea de a asigura organizarea și desfășurarea alegerilor. Decizia acestuia vine cu numai trei luni înainte de alegerile europarlamentare din 26 mai și în condițiile în care candidaturile trebuie depuse până cel târziu pe 28 martie.

Read more: Președintele Autorității Electorale Permanente și-a dat demisia, cu trei luni înainte de...
Știri naționale

Ministerul Agriculturii a emis o nouă alertă alimentară, odată cu publicarea unui nou bilanț al controalelor efectuate la nivel național în unități de alimentație publică.

Read more: Specialități din grăsimi hidrogenate vândute pe post de brânzeturi, în București și 18 județe
Știri naționale

Numeroasele cazuri de persoane care ar fi practicat medicina fără drept  și fără a avea studii corespunzătoare, în unități private și  de stat din România, au determinat încheierea unui protocol între Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor, astfel încât astfel de indivizi să nu se mai poată da drept medici.

Cele două parți semnatare și-au luat angajamentul să comunice datele și informațiile în legătură cu dreptul de practică al medicilor, specialitățile și calificările profesionale dobândite de medici, sancțiunile aplicate, existența unor avize și autorizări, informările și atenționările primite prin sistemul IMI precum și orice alte informații de natură a înlătura riscurile referitoare la siguranța pacienților, la asigurarea dreptului la sănătate ori la servicii medicale furnizate.

Cea mai recentă anchetă privind un posibil medic fals a fost demarată în prahova, după ce presa a prezentat mărturii ale unor pacienți care susțin că au fost tratați, la un cabinet de medicină dentară din Vălenii de Munte, de administratorul acestuia, o persoană fără calificare în domeniul medical.

În acest caz fac deja cercetări  Colegiul Medicilor Dentiști, Poliția Prahova și Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte (VEZI DETALII).

Știri naționale

Laura Codruţa Kovesi a plecat vineri spre Bruxelles, acolo unde are loc concursul pentru şefia de procuror şef al Parchetului European. La prânz, aceasta a fost informată de procurorul Adina Florea că a fost pusă sub acuzare în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa.

Read more: Laura Codruța Kovesi a plecat, vineri după-amiază, la Bruxelles
Știri naționale

Procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) au anunțat, într-un comunicat transmis vineri seară, că au dispus, la data de 13 februarie 2019 extinderea urmăririi penale, începerea urmăririi penale in rem și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un fost procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă. Totodată, aceștia au transmis că se efectuează cercetări in rem și cu privire la un comunicat transmis în ianuarie 2017 de parchetul general, care ar cuprinde informații nereale.

Read more: Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție confirmă extinderea urmăririi penale față...
Știri naționale

Proiectul Asociatia "Dăuiește Viață", de construire a unui spital pentru copiii bolnavi de la cancer de la "Marie Curie", a primit o sponsorizare de 10 milioane de euro din partea OMV Petrom.

Read more: OMV Petrom donează 10 milioane de euro  pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică...
Știri naționale

Mai multe prevederi din Legea 203/2018, privind măsuri de efcientizare a achitării amenzilor contravenționale, sunt în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Nu există, însă, și norme de aplicae pentru aceste reglementări, iar avocații explică faptul că aplicarea amenzilor nu este ilegală, însă încasarea lor da, nefiind reglementată. Aceasta chestiune ar putea fi invocată de contravenineți, la nevoie, în instanță.

Read more: De la 1 ianuarie, statul ar încasa ilegal banii din amenzi