Știri naționale

Știri naționale

59,44. Atâţia kilometri de autostradă au fost inauguraţi în 2018. Mult, dacă luăm în calcul că în 2017 au fost daţi în folosinţă numai 15 kilometri de şosea de mare viteză. Puţin, dacă ne uităm la clasamentul Uniunii Europene. Continuăm să ocupăm locuri codaşe. Dacă analizăm scuzele autorităţilor, reţinem următoarele: muncitori şi funcţionari leneşi, proceduri greoaie, frica de dosare penale, vremea rea. În momentul de faţă, avem 806 kilometri de drum de mare viteză deschişi traficului.

Read more: Mai puţin de 5 kilometri de autostradă pe lună. Atât s-a putut în România, în 2018
Știri naționale

Ministrul Educației anunță că se caută soluții astfel încât dascălii care ajung la catedră chiar dacă nu promovează titularizarea să nu mai primească posturi în învățământ, nici măcar ca suplinitori.

Read more: Cei care nu vor promova titularizarea nu vor mai putea să predea. Anunț de ultimă oră al...
Știri naționale

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, duminică seară, că pe 27 decembrie îi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. Totodată, acesta a spus că va trimite la Cotroceni, din nou, și propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA.

Read more: Pe 27 decembrie, ministrul Justiției va trimite la Cotroceni cererea de revocare a procurorului...
Știri naționale

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că a semnat documentele necesare eliberării Elenei Udrea şi Alinei Bica, aflat în detenţie în Costa Rica.

Read more: Tudorel Toader a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea şi Alinei Bica: "Așa spune legea"
Știri naționale

Toţi salariaţii de la stat vor primi, începând cu 1 ianuarie 2019, indemnizaţie de hrană, reprezentând două salarii minime pe economie, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Read more: De la 1 ianuarie, toţi bugetarii vor primi două salarii minime în loc de indemnizaţie de hrană
Știri naționale

Ultimele două vagoane ale unui tren de călători care transporta 120 de persoane au deraiat, duminică dimineaţă, în zona localităţii Băieşti din judeţul Hunedoara, o persoană fiind rănită. A fost activat planul roşu de intervenţie.

Read more: Un tren cu 120 de persoane a deraiat în Hunedoara. A fost activat planul roșu de intervenție
Știri naționale

Proaspăt inculpat în "dosarul Revoluţiei", pentru crime împotriva umanităţii, Ion Iliescu a publicat pe blogul său un punct de vedere despre momentele din decembrie 1989 şi despre învăţămintele pe care, în viziunea fostului şef al statului, ar trebui să le tragă toată lumea. Postarea, venită pe 22 decembrie, ziua care marchează succesul Revoluţiei, vorbeşte despre "solidaritate" şi "vrajbă", despre "manipulări mediatice" şi "detractori". Este prima declaraţie publică a fostului preşedinte după ce Parchetul General a anunţat punerea sa sub acuzare.

Read more: Prima declaraţie publică a lui Ion Iliescu după inculparea în Dosarul Revoluţiei vine fix pe 22...
Știri naționale

Echipa EduSAL a anunțat lansareaunei noi versiuni a programului, una care confirmă acordarea sporului neuropsihic de 10% și indemnizația de hrană pentru decembrie2018.

Read more: Anunț de ultimă oră privind EduSAL. Cum a fost modificat programul care calculează salariile din...
Știri naționale

Cererile de extrădare pentru Elena Udrea, fost ministru, și pentru Alina Bica, fost procuror-șef al DIICOT, au fost retrase, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât suspendarea executării pedepsei. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Read more: Cererile de extrădare pentru Elena Udrea și Alina Bica au fost REVOCATE. Ce vrea să facă fostul...