Marți, 26 Septembrie 2017
 

Știri naționale

Blaga, cel mai vehiculat nume pentru preşedinţia PDL

Written by Administrator  |  Created on Friday, 15 June 2012 19:49  |  Category: Știri naționale
vasile_blagaMulţi dintre liderii filialelor PDL se feresc să nominalizeze persoana pe care o consideră potrivită să preia conducerea partidului, limitându-se să spună că este nevoie de un om puternic şi care să-i ţină uniţi, în timp ce alţii spun că Vasile Blaga are puterea şi experienţa să reconstruiască PDL.

Integral, pe mediafax

TVR rupe contractul cu Dolce. Meciurile Euro 2012 trec la Televiziunea Română

Written by Administrator  |  Created on Friday, 15 June 2012 18:04  |  Category: Știri naționale
televiziunea-romanaTVR rupe contractul de subliciențiere cu Dolce ce are ca subiect meciurile de la Euro 2012, au declarat reprezentanții TVR într-o conferință de presă, titrează paginademedia.ro.

udreaFostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea demisionează de la conducerea PDL Bucureşti. Udrea a declarat, marţi, pentru Mediafax, că a decis încă de duminică seară să demisioneze din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, demisia fiind efectivă după validarea aleşilor locali de la nivelul Capitalei.
diicotProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrala  au  destructurat cea mai importanta grupare infracţional organizata, din zona Urziceni - Afumaţi, specializata în comiterea de  infracțiuni de furt cu consecințe deosebit de grave,  de bunuri transportate in autocamioane TIR,  în timpul deplasării  pe rutele de transport rutier.

NAŢIONAL: BEC a anunţat primele REZULTATE PARŢIALE oficiale

Written by Administrator  |  Created on Monday, 11 June 2012 10:50  |  Category: Știri naționale
vot1Datele din centralizarea proceselor verbale sosite şi validate la BEC până la ora 8:30:

Consilii judeţene - Prezenţa la vot 59,41%


USL - 52,06%
PDL - 13,25%
PP-DD - 8,02%

Preşedinţi consilii judeţene - Prezenţa la vot 59,41%

USL - 52,02%
PDL - 12,78%
PP-DD - 7,40%

Consilii localePrezenţa la vot 65,68%

USL - 42,70%
PDL - 15,78%
PPDD - 7,67%

Primari - Prezenţa la vot 65,68%

USL - 53,27%
PDL - 15,80%
PPDD - 9,93%

mihai-razvan-ungureanuFostul premier Mihai Razvan Ungureanu a demisionat, joi, din PNL, acesta avand statutul de membru autosuspendat inainte de luarea acestei decizii, anunta B1 TV.
nterior demisiei, fostul premier a sustinut este in continuare membru PNL, in ciuda autosuspendarii, acest statut insemnand doar ca nu este un membru militant si ca nu plateste cotizatia de partid. Mai mult, acesta i-a cerut liderului PNL, Crin Antonescu, sa-l invite la o sedinta a biroului politic al liberalilor.
Bursierii_Roberto_Rocca_40Un elev român care câştigă medalia de aur la o olimpiadă şcolară internaţională primeşte de la Ministerul Educaţiei o bursă de 700 de lei şi un premiu de 11.300 de lei, pe care îl împarte cu profesorul care l-a pregătit.
Noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic internaţional acordate elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale desfăşurate în anul 2011 sunt următoarele: medalia de aur sau premiul I - 700 lei, medalia de argint sau premiul al II-lea - 525 lei şi medalia de bronz sau premiul al III-lea - 350 lei.
tranzit_venusFenomenul astronomic extrem de rar, trecerea planetei Venus peste discul Soarelui, a avut loc astăzi şi a fost vizibil şi din România.
petromÎncepând de noaptea trecută, Petrom, cea mai mare companie petrolieră, a redus preţurile combustibililor. Astfel, de astăzi benzina este mai ieftină cu 3 bani pe litru, iar motorina cu 6 bani pe litru.
codgalbenroAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis luni, 4 iunie, o avertizare de furtună valabilă pentru toate judeţele ţării.

Fenomenele vizate sunt descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi averse însemnate cantitativ.

Avertizarea de cod galben este valabilă de marţi, 5 iunie, de la ora 10:00 până miercuri, 6 iunie, la ora 18:00.

roller_coasterPotrivit Codului Muncii românii vor avea liber de Rusalii, care, în acest an, se vor sărbatori pe 3 şi 4 iunie, respectiv duminică şi luni.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică, la 50 de zile după Paşti, Rusaliile, adică Pogorârea Duhului Sfânt sau Cincizecimea, unul dintre marile praznice împărăteşti ale Mântuitorului şi ziua în care a fost alcătuită prima comunitate creştină, nucleul Bisericii de mai târziu.