Joi, 19 Octombrie 2017
 

Știri naționale

Guvernul anunţă Comisia Europeană că diminuările salariale vor fi recuperate integral în acest an

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 19 April 2012 20:05  |  Category: Știri naționale
mihai_razvan_ungureanuGuvernul anunţă Comisia Europeană că în acest an va decide recuperarea integrală a diminuărilor salariale aplicate în 2010 angajaţilor din sectorul bugetar, ceea ce va conduce la o uşoară creştere a cheltuielilor de personal, dar cu tendinţă de scădere a acestora pe termen mediu, titrează Mediafax.

Recuperarea integrală a diminuărilor salariale este prevăzută în Programul de convergenţă aprobat, miercuri, de Guvern, la capitolul privind politica bugetară pentru acest an, "puncte cheie ale bugetului pe 2012".

Integral, pe Mediafax.ro
vot1Președintele Comisiei parlamentare de cod electoral, Sulfina Barbu, a declarat joi că s-a decis, în cadrul comisiei electorale, susținerea sistemul de vot mixt, mai exact jumătate dintre mandatele pentru Camera Deputaților și Senatului vor reveni candidaților care obțin cele mai multe voturi, iar cealaltă jumătate vor fi repartizate prin vot pe listă, informează Agerpres.
CITEŞTE MAI MULT pe hotnews.ro
cristian-mungiuRegizorul Cristian Mungiu, laureat al premiului Palme d'Or în 2007, a fost inclus în competiţia oficială a ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, cu lungmetrajul "După dealuri/ Beyond the Hills", relatează Mediafax.

Cristian Mungiu este scenaristul şi regizorul filmului "După dealuri/ Beyond the Hills", înscris la concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei în septembrie anul trecut, cu titlul "Provizoriu".

Pelicula reprezintă o coproducţie între casa cineastului român - Mobra Films -, casa franceză Why Not Productions şi casa de producţie, cu sediul în Belgia, a fraţilor Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Les Films du Fleuve.

Puterea pierde majoritatea la Senat. Mihaela Popa pleacă de la PDL la PNL

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 19 April 2012 13:46  |  Category: Știri naționale
mihaela_popaSenatorul PDL Mihaela Popa pleacă după Sorin Frunzăverde la PNL, mutarea sa lăsând puterea fără majoritate la Senat. Până astăzi, PDL, UDMR şi UNPR se bazau pe 66 de senatori, iar USL tot pe 66, deciziile stând în votul independenţilor Mircea Geoană şi Cezar Măgureanu. Raportul de forţe putere-opoziţie este în acest moment 65-67, titrează gandul.info.

anafManagerii pot afla, acum, dacă firmele partenere au datorii la stat, conform înregistrărilor din baza de date a ANAF. RisCo este singurul sistem independent din ţară care poate oferi astfel rapoarte cu scopul de a înlătura toate riscurile unor afaceri.


Serviciul este disponibil fiecărei socităţi care doreşte să-şi verifice partenerul de afaceri, singura condiţie fiind cunoaşterea Codului Unic de Înregistrare (CUI) al firmei care urmează a fi investigată. Potrivit Financial View Media Services, Raportul Datorii Restante (http://www.efin.ro/risco) cuprinde denumirea debitorului, sucursalele şi punctele de lucru ale debitorului, obligaţiile restante la bugetul de stat, dar şi observaţii cu privire la tipul acestora.

Procedeul după care poate fi verificată o firmă în această bază de date este simplu: firma poate fi căutată după nume, iar dacă nu apare în lista oferită de baza de date a ANAF, înseamnă că nu figurează cu datorii la stat. Raportul este oferit pe adresa de e-mail indicată de utilizator, iar costul unei căutări este de 3 lei, fără TVA, pentru fiecare companie verificată.

turismGuvernul a discutat în şedinţa de miercuri posibilitatea ca bugetarii să nu lucreze pe 30 aprilie, pentru a se prelungi astfel minivacanţa de 1 Mai, o decizie urmând să fie luată săptămâna viitoare, a declarat pentru Mediafax, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.
"Guvernul a discutat în şedinţa de azi (n.red. miercuri) posibilitatea ca ziua de 30 aprilie să fie liberă pentru bugetari, urmând să fie recuperată ulterior. A fost o discuţie de principiu, o decizie urmând să fie luată în şedinţa Executivului de săptămâna viitoare", a spus Oprea.
Bugetarii sunt liberi marţi, 1 mai, şi dacă nu ar lucra nici luni, 30 aprilie, ar avea patru zile libere consecutive.

IMG_7323Aflat în situaţia de a nu mai produce niciun fel de vaccin, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino” a devenit subiect de dispută între Ministerul Sănătăţii şi Avocatul Poporului.

Iepuraşul Ungureanu i-a adus lui Sorin Blejnar DEMITEREA

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 17 April 2012 18:59  |  Category: Știri naționale
blejnarSorin Blejnar, şeful Fiscului, a fost demis din funcţie printr-un ordin de revocare. În locul său a fost numit Şerban Pop, informează gandul.info

rtvJurnaliştii postului de televiziune România tv unde este patron Sebi Ghiţă, au trimis o scrisoare deschisă premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi ministrului de Interne, Gabriel Berca, cu privire la o intervenţie în forţă, în sediul postului, a unui grup de reprezentanţi ai unei firme private. Aceştia erau însoţiti de şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) din IGPR, comisarul-şef Teodor Stanca. Iată mai jos textul scrisorii:

Reintroducerea votului pe listă. Jumătate dintre parlamentari vor fi aleşi uninominal, restul de pe lista de compensare

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 11 April 2012 16:12  |  Category: Știri naționale
vot_parlamentComisia de cod electoral a adoptat, miercuri, prin consens, propunerea privind sistemul de vot uninominal mixt, astfel încât jumătate din colegii să fie adoptate prin vot uninominal majoritar şi jumătate pe o listă de compensare, a anunţat preşedintele comisiei, Sulfina Barbu, citată de gandul.info

trenÎn perioada 12 - 17 aprilie CFR Călători suplimentează numărul de trenuri în perioada Sărbătorilor Pascale.

Astfel, vor circula suplimentar, sâmbătă, 14 aprilie, trenul IC 553 Bucureşti Nord (plecare 17.00)-Suceava (sosire 23.32), trenul IC 552 Suceava (plecare 05.00)-Bucureşti Nord (sosire 11.38), trenul IC 562 Iaşi (plecare 05.00)-Mărăşeşti (sosire 7.48), trenul IC 563 Mărăşeşti (plecare 20.39)-Iaşi (sosire 23.30).

Joi, 12 aprilie, şi luni, 16 aprilie, vor circula suplimentar trenul IR 1827 Caracal (plecare 7.25)-Târgu Jiu (sosire 9.43/plecare 9.45 ) își va prelungi circulaţia până la Petroşani (sosire 10.58), trenul IR 1828 Târgu Jiu (sosire 13.58/plecare 14.02)-Caracal (sosire 16.15 ) îşi va prelungi circulaţia, având staţia de plecare din Petroşani (ora 12.45), trenul IR 1859 Iaşi (plecare 7.55)-Vatra Dornei Băi Hc (sosire 12.11), trenul IR 1858 Vatra Dornei Bai Hc (plecare 16.24)-Iaşi (sosire 20.46).

De asemenea, în zilele de 12, 16 şi 17 aprilie, vor circula suplimentar trenul IR 1573 București Nord (plecare 12.30)-Galaţi (sosire 16.51), trenul IR 1574 Galaţi (plecare 18.10)-Bucureşti Nord (sosire 22.27), trenul IR 1736 Cluj Napoca (plecare 7.13)-Râmnicu Vâlcea (sosire 13.22), trenul IR 1737 Râmnicu Vâlcea (plecare 15.18) -Cluj Napoca (sosire 20.52).