Știri naționale

Știri naționale

Laura Codruţa Kovesi a plecat vineri spre Bruxelles, acolo unde are loc concursul pentru şefia de procuror şef al Parchetului European. La prânz, aceasta a fost informată de procurorul Adina Florea că a fost pusă sub acuzare în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa.

Read more: Laura Codruța Kovesi a plecat, vineri după-amiază, la Bruxelles
Știri naționale

Procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) au anunțat, într-un comunicat transmis vineri seară, că au dispus, la data de 13 februarie 2019 extinderea urmăririi penale, începerea urmăririi penale in rem și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un fost procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă. Totodată, aceștia au transmis că se efectuează cercetări in rem și cu privire la un comunicat transmis în ianuarie 2017 de parchetul general, care ar cuprinde informații nereale.

Read more: Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție confirmă extinderea urmăririi penale față...
Știri naționale

Proiectul Asociatia "Dăuiește Viață", de construire a unui spital pentru copiii bolnavi de la cancer de la "Marie Curie", a primit o sponsorizare de 10 milioane de euro din partea OMV Petrom.

Read more: OMV Petrom donează 10 milioane de euro  pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică...
Știri naționale

Mai multe prevederi din Legea 203/2018, privind măsuri de efcientizare a achitării amenzilor contravenționale, sunt în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Nu există, însă, și norme de aplicae pentru aceste reglementări, iar avocații explică faptul că aplicarea amenzilor nu este ilegală, însă încasarea lor da, nefiind reglementată. Aceasta chestiune ar putea fi invocată de contravenineți, la nevoie, în instanță.

Read more: De la 1 ianuarie, statul ar încasa ilegal banii din amenzi
Știri naționale

Alocaţiile pentru copii vor înregistra o majorare începând de la 1 martie. Decizia a fost aprobată de Parlament, în cadrul dezbaterilor pentru bugetul pe 2019, în urma unui vot controversat, la care mai mulţi aleşi PSD au părăsit sala. Iniţial, social-democraţii au vorbit despre repetarea, abia apoi despre respectarea votului.

Read more: Alocaţiile pentru copii cresc de la 1 martie. Vezi la ce valori vor ajunge!
Știri naționale

Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului, a fost protagonistul unei gafe uluitoare. El a venit la dezbaterile pe buget din Parlament și a întrebat cine e femeia de lângă el, deși ar fi trebuit să o cunoască, având în vedere că era vorba tocmai despre funcţionara care întocmise bugetul instituţiei.

Read more: Gafă uluitoare a ministrului Tineretului şi Sportului la dezbaterea pe buget
Știri naționale

Grupul ungar Gedeon Richter a anunțat că retrage de pe piață Epistat, la câteva zile după ce aceeași decizie a fost luată de Laboratoarele Servier cu privire la Eurespal. Ambele medicamente aveau ca substanță activă fenspirida, despre care studiile au arătat că ar crea riscul unor anomalii în funcționarea inimii.

Read more: Gedeon Richter retrage Epistat, ultimul medicament pe bază de fenspiridă rămas în farmaciile din...
Știri naționale

Laura Codruța Kovesi, candidată - se pare chiar favorită - în cursa pentru șefia Parchetului European, a fost citată de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în urma unei plângeri depuse de omul de afaceri Sebastian Ghiță privind presupusa implicare a lui Kovesi în repatrierea fostului șef a FNI, Nicolae Popa. Românii din Elveția, dar și membrii #rezist din Cluj au anunțat că vor ieși în stradă pentru a protesta, pentru susținerea fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție.

Read more: Proteste în stradă pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi, după ce aceasta a fost citată ca...
Știri naționale

Procesul în care Româna Rotariu, fiica lui Iosif Rotariu, este acuzată de purtare abuzivă, rele tratamente aplicate minorului şi loviri şi alte violente va începe săptămâna viitoare la Judecătoria Timişoara. Odată cu finalizarea anchetei, în spațiul public au apărut și imagini cu momentele teribile trăite de copilul de numai doi ani, care ar fi fost agresat în mai multe rânduri de femeie în vârstă de 33 de ani.

Read more: Imagini cu fiica fostului internațional Iosif Rotariu, în timp ce bate un copil de creșă. Femeia...