Știri naționale

Știri naționale

 O bună parte a rezervației naturale de la Tălmaciu, județul Sibiu, a fost arată la finele săptămânii trecute. Șuvara sașilor este o zonă de aproximativ 20 de ha, aflată la limita administrativă dintre Tălmaciu și Sadu, declarată arie protejată din 1994, deoarece acolo cresc mai multe plante rare.

Read more: Singura arie naturală protejată din județul Sibiu, arată cu plugul! Ministrul Mediului a cerut...
Știri naționale

O tânără de 25 de ani, care a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului, va fi transferată în Belgia pentru că spitalele din România fie nu au locuri, fie nu au aparatura necesară.

Read more: Tânără cu arsuri grave plimbată 4 ore între spitale, pentru că nu i s-a găsit loc. Va fi...
Știri naționale

Mesajul publicat de o educatoare, pe blogul său, a devenit viral în mediul on-line. Dascălul critică birocrația căreia profesorii trebuie să-i facă față, mai ales că, spune aceasta, este una fără rost, iar "ca tonele de hârtii scrise de cadrele didactice, doar se arhivează, până nu mai ai unde să le depozitezi".

Read more: Mesajul ferm al unei educatoare, pentru "reformiști": Sistemul vrea ca trei ore pe zi să faci...
Știri naționale

Sute de persoane din Bolintin, județul Giurgiu, au permise de conducere, deși nu știu să scrie și să citească. Unii dintre ei chiar au făcut accidente, iar Parchetul Tribunalului Giurgiu a deschis mai multe dosare penale, care trenează de mai bine de doi ani. Din rețeaua care dădea permise analfabeților ar face parte polițiști din cadrul Serviciului Permise Giurgiu și doi instructori care îi ajutau pe cei care dădeau șpagă să treacă examenul.

Read more: Sute de analfabeţi au obținut permise de conducere. Unii au provocat accidente rutiere
Știri naționale

Sute de arbuști dintr-o pădure plantată toamna trecută de copii, în comuna Popești-Leordeni, în cadrul proiectului ”Plantăm fapte bune în Pădurea Cercetașilor”, realizat de Cercetașii României și EcoAssist, au fost distruși.

Read more: Sute de copăcei plantați de copii, anul trecut, au fost distruși cu buldozerul sau tăiați cu...
Știri naționale

Ancheta despre asistentele false din România le-a adus jurnaliștilor de la Televiziunea publică din Suedia premiul cel mare al Asociației Jurnaliștilor suedezi de investigație.

Read more: Ancheta suedeză privind postlicealele sanitare false din România, premiată peste hotare și...
Știri naționale

Vineri, pe 12 aprilie, în 82 de locații din București și din județe, inclusiv în Prahova, va avea loc bursa generală a locurilor de muncă, primul eveniment de acest fel organizat după intrarea în vigoare a modificărilor aduse Legii privind venitul minim garantat. Prin urmare, cel puțin teoretic, zeci de mii de beneficiari ai acestui tip de ajutor social riscă să rămână fără banii de la stat dacă mâine nu se prezintă la întâlnirea cu angajatorii.

Read more: Vineri are loc prima bursă a locurilor de muncă la care prezența este OBLIGATORIE
Știri naționale

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) s-a pronunțat, în această săptămână, printr-un recurs în interesul legii, asupra problemei construcțiilor edificate pe un teren, fără autorizație. Persoanele care construiesc astfel nu pot obține dreptul de proprietate asupra noilor construcții, în temeiul accesiunii imobliare artificiale (ca modalitate de dobândire a proprietății).

Read more: ÎCCJ: Cei care construiesc fără autorizație nu pot deveni proprietari
Știri naționale

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că a început să efectueze plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale, aferent lunii decembrie şi trimestrului IV 2018.

Read more: APIA efectuează plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale
Știri naționale

Dan Emil Manolachi, fostul ofiţer de poliţie judiciară din Direcţia Naţională Anticorupţie acuzat de divulgarea de informaţii secrete din anchete în favoarea lui Liviu Dragnea, a fost condamnat, luni, la 8 ani de detenţie.

Read more: Poliţistul de la DNA care divulga informaţii SRI despre Liviu Dragnea a fost condamnat la 8 ani de...
Știri naționale

Un poliţist din Vaslui este obligat să plătească,  în solidar cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, daune morale unui hoț pe care l-a prins în flagrant.

Read more: Polițist obligat de instanță să-i plătească daune morale unui hoț pe care l-a prins în flagrant