Știri naționale

Știri naționale

Lansat în 2001, postul Realitatea TV, prima televiziune de ştiri din România, urmează să îşi înceteze emisia la finalul acestei luni. Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a putut prelungi licenţa de emisie a televiziunii.

Read more: Realitatea TV urmează să se închidă, după ce CNA a respins prelungirea licenţei televiziunii
Știri naționale

Examenele organizate în această toamnă pentru obținerea licenței de pilot ar fi fost fraudate, candidații obținând răspunsurile prin intermediul unui grup de WhatsApp prin care primeau inclusiv indicații despre cum să mai greșească, pe ici, pe colo, ca lucrările lor să nu trezească suspiciuni.

Read more: Acuzații de fraudă la examenele pentru acordarea licenței de pilot. Candidații ar fi folosit un...
Știri naționale

Populaţia judeţului Prahova a îmbătrânite în ritm alert, potrivit cifrelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică. Dacă, în 1992, vârsta medie a locuitorilor era de 35,05 ani, în acest an ea a ajuns la 42,35 de ani, clasând județul pe locul opt la nivel național.

Read more: Prahova este unul dintre cele mai îmbătrânite judeţe. Cu cât a crescut vârsta medie a...
Știri naționale

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunțat că renunță la majorarea salariului minim pe economie, măsură anunțată după votarea moțiunii de cenzură (VEZI DETALII). Prim-ministrul a spus că este vorba, practic, doar despre o amânare.

Read more: Guvernul a amânat luarea deciziei privind majorarea salariului minim pe economie
Știri naționale

Coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a publicat vineri seară, pe pagina sa de Facebook, un mesaj video în care comentează înregistrările de la Colectiv apărute în premieră în spațiul public acum două zile (VEZI DETALII) și în urma cărora Parchetul Militar a început deja o anchetă care vizează intervenția pompierilor în primele minute după incendiu (VEZI DETALII).

Read more: Raed Arafat anunță că nu își dă demisia, după apariția noilor înregistrări de la Colectiv: "Filmul...
Știri naționale

Parchetul General a anunțat că din dosarul Colectiv a fost disjunsă o cauză care vizează strict intervenția din acea seară a pompierilor, după cele mai noi înregistrări din acea seară apărute în spațiul public (VEZI DETALII).

Read more: Parchetul Militar anchetează modul în care pompierii au intervenit după incendiul din Colectiv
Știri naționale

Libertatea a publicat, joi, o înregistrare de aproape 21 de minute, realizată, potrivit sursei citate, de subofițerul care ar fi însoțit primul echipaj de intervenție la Colectiv.

Read more: Imagini șocante de la Colectiv, care ilustrează haosul din primele minute ale intervenției,...
Știri naționale

În ultimele sale zile, Guvernul demis condus de Viorica Dăncilă propune majorarea salariului minim brut pe economie, de la 1 ianuarie 2020, cu aproape 9% pentru angajații fără facultate și 11,5% pentru cei cu studii superioare, până la 2.262, respectiv 2.620 lei/ lună.

Read more: Salariul minim brut crește până la 2.620 de lei, de la 1 ianuarie 2020
Știri naționale

Senatul României a aprobat, în calitate de for decizional, modificarea articolului 66 dn Legea educației, stabilind astfel un număr mediu de ore pentru fiecare ciclu al învățământului preuniversitar. Măsura, susține deja sindicaliștii, va avea un impact uriaș, urmând să ducă la dispariția a până la 20.000 de norme.

Read more: Parlamentul a modificat Legea educației: mai puține ore pentru elevi și mii de dascăli care riscă...
Joomla SEF URLs by Artio