Știri naționale

Știri naționale

Ministerul Educației Naționale a anunțat că 154.956 de elevi sunt așteptați, în această săptămână, să susțină probele scrise la Lb. și literatura română, Matematică și, după caz, Limba și literatura maternă, în cadrul Evaluării Naționale, examen de care depinde, în mare măsură, media de admitere la liceu.

Read more: Start la Evaluarea Națională! Peste 20.000 de elevi dintre cei de a VIII-a nu s-au înscris,...
Știri naționale

CFR SA a lansat licitațiile în vederea elaborării studiilor de fezabilitate pentru primele 24 staţii de cale ferată din cele 47 care vor fi modernizate cu fonduri obținute  prin Programului Operaţional Infrastructură Mare. Sunt vizate gări din judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Olt, Dolj, Teleorman, Buzău, Bacău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa şi Călăraşi.

Read more: 47 de gări vor fi modernizate cu 10 milioane de lei din fonduri externe nerambursabile
Știri naționale

Au fost instituite restricții de viteză pe sensul spre litoral al A2 București - Constanța, din cauza problemelor apărute la carosabil, în condițiile în care se înregistrează temperaturi foarte ridicate.

Read more: Restricții de viteză pe A2 București - Constanța, din cauza căldurii. Se circulă cu 40 de...
Știri naționale

Acum exact 15 ani, pe 16 iunie 2004, Adrian Năstase, Miron Mitrea, Ioan Rus și Charles Redman (vicepreședinte Bechtel) tăiau panglica pentru lucrările la Autostrada Transilvania. Contractul fusese acordat direct de către Guvernul Năstase în 2003, iar autostrada trebuia să fie gata în 2012. La 15 ani de la momentul festiv, în care excavatoarele au luat primele cupe de pământ pe muzică de Vivaldi, autostrada nu e gata!

Read more: Autostrada Transilvania nu este gata nici la 15 ani de la inaugurarea șantierului
Știri naționale

Trei maşini noi, care erau luate de la Mioveni, judeţul Argeş, şi urmau să ajungă la Inspectoratul de Poliţie Mehedinţi, s-au făcut praf, vineri, la Balş, în judeţul Olt. Șoferii au pornit girofarele pentru a nu sta în coloana de autoturisme formată şi s-au ciocnit.

Read more: Trei mașini de Poliție nou-nouțe s-au ciocnit între ele încercând să depășească o coloană de un...
Știri naționale

Primăria Generală a anunţat joi că va începe, prin Compania Municipală Eco Igienizare, ”tratamente pregătitoare de combatere a țânțarilor în parcurile din Capitală”, dar şi că ”realizează testarea noilor utilaje achiziționate”, care ”trebuie calibrate și optimizate pentru efectuarea unor tratamente corecte și eficiente”.  Asta în condițiile în care, la finalul anului trecut, compania amintită s-a numărate prin cele 20 de companii municipale din Capitală declarate ilegale de Curtea de Apel București, iar în februarie municipalitatea a reziliat contractul încheiat cu Coral Impex SRL, firma care câștigase licitația oragnizată în vara lui 2016.

Read more: Firmele lui Firea, declarate ilegale. Bucureştiul, fără dezinsecţie, după ce ploieştenii de la...
Știri naționale

CFR Călători lansează, vineri, pe 14 iunie, o nouă ediție a programului estival "Trenurile Soarelui" prin care, până în luna septembrie, va asigura legături directe între marile orașe ale țării și retur.

Read more: TRENURILE SOARELUI 2019 | Programul complet al legăturilor directe cu litoralul asigurate, în...
Știri naționale

Bugetul Sănătății, în 2019, a ajuns la 6 miliarde de lei, ceea ce a însemnat aproape 5% din PIB, o valoare record absorbită, însă, în mare parte, de majorarea salariilor din sistem.

Read more: Cum s-a împărţit bugetul record alocat pentru Sănătate în acest an: 80% acoperă salariile, doar...