Știri naționale

Știri naționale

Numai în perioada 22-29 mai 2020, Unitățile de combatere a căderilor de grindină Prahova, Oltenia și Timiș din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP)  au lansat 365 de rachete antigrindină, pentru  protejarea culturilor agricole și a comunităților locale din zonele de intervenție.

Read more: Aproape jumătate dintre rachetele antigrindină utilizate în acest sezon au fost lansate în ultima...
Știri naționale

Până astăzi, 29 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.982 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.829 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 191 de noi cazuri de îmbolnăvire. Totodată, până acum, 1240 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 182 de pacienți.

Read more: Bilanţ coronavirus: Numărul de infectări în toată ţara se apropie de 19.000. Au fost 12.829 de...
Știri naționale

Numărul românilor declaraţi vindecaţi, după ce fuseseră infectaţi cu COVID-19, a fost de 2,3 mai mare decât cel al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional. Mai precis, numărul de îmbolnăviri pe teritoriul României a ajuns astăzi la 18.791 conform raportării oficiale, iar cel al persoanelor vindecate la 12.629, cu 467 mai mare decât la raportarea anterioară. Totodată, în ultimele 24 de ore, autorităţile au confirmat 197 de cazuri noi de îmbolnăvire. Înainte să ne relaxăm prea mult, nu trebuie uitat că şi numărul deceselor la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus a crescut, ajungând la 1.229.

Read more: #coronavirus - 467 de vindecări şi 197 de infectări cu COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore
Știri naționale

Continuă tendinţa de descreştere a numărului total de cazuri active de COVID-19 din România. Autorităţile au raportat oficial 244 de vindecări în ultimele 24 de ore şi numai 146 de îmbolnăviri.

Read more: Bilanţ coronavirus: România a sărit de 18.400 de cazuri. Vestea bună e că au fost mai multe...
Știri naționale

După moţiunea simplă care vizează pe ministrul Educaţiei, PSD a depus una şi pe numele ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela. Într-o moţiune intitulată, pompos, „Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, iniţiatorii reclamă că Vela a generat haos prin măsurile adoptate în timpul crizei, multe dintre ele "întoarse" de CCR, şi a impus şi o "taxă mascată pe coronavirus".

Read more: Moţiune simplă împotriva ministrului Vela, acuzat de că a creat haos în pandemie şi a impus o...
Știri naționale

Până astăzi, 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.283 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.630 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 213 de noi cazuri de îmbolnăvire. Totodată, până acum, 1193 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 177 de pacienți.

Read more: Bilanţ coronavirus: Numărul persoanelor infectate a ajuns la 18.283 în România. Au fost aproape...
Știri naționale

O investigație internațională, căreia i s-au alăturat și jurnaliștii de la RISE PROJECT, scoate la iveală ce se ascunde dincolo de campaniile de promovare a produselor din tutun încălzit, în mare vogă printre fumători, inclusiv printre minori.

Read more: RISE PROJECT: 18.000 de minori din România consumă zilnic produse din tutun încălzit. Corporația...
Știri naționale

Ministerul Educației a semnat ordinul care aprobă noul calendar al examenului de Bacalaureat, valabil în acest an. Totodată, autoritățile vor stabili în ce condiții vor susține examenul național absolvenții care, la acel moment, se vor afla în izolare sau vor fi infectați cu noul coronavirus. De condiții speciale vor beneficia, însă, și cei cu afecțiuni cronice, precum și candidații care prezintă un risc ridicat de infectare sau de a dezvolta complicații, în cazul îmbolnăvirii.

Read more: BAC 2020: Procedură specială pentru absolvenții izolați, infectați cu coronavirus sau cei care...
Știri naționale

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă seară, că pensiile vor crește, la toamnă, dar nu a putut preciza despre ce majorare va i vorba, arătând că procentul va depinde de evoluția economică.

Read more: Ludovic Orban, despre creșterea pensiilor la 1 septembrie: "Atât cât va permite economia"
Joomla SEF URLs by Artio