Știri naționale

Știri naționale

Un proiect de lege depus, joi, în Parlament, urmărește să le dea polițiștilor posibilitatea de a sancționa încălcarea prevederilor Codului rutier  și pe baza dovezilor prezentate de participanți la trafic, în speță a înregistrărilor video efectuate cu ajutorul camerelor de bord.

Read more: Polițiștii vor putea aplica sancțiuni și pe baza probelor video trimise de participanții la trafic
Știri naționale

Ministerul Afacerilor Interne a publicat în această săptămână o inedită "urare" cu prilejul sărbătorilor de iarnă, dedicată celor "care se gândesc să colinde gazdele ce nu-s acasă sau au de gând să încalce legea în acestă perioadă".

Read more: Urare inedită de sărbători din partea "colindătorilor" mascaţi din Poliţia Română
Știri naționale

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu au efectuat, în perioada 9-12 decembrie, o vizită cu caracter public în Marea Britanie, aceasta fiind a treisprezecea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2018. De asemenea, a fost pentru prima dată când MS Margareta, Custodele Coroanei, a efectuat o vizită în Regatul unit în calitate de șef al Casei Regale a României.

Read more: MS Margareta, Custodele Coroanei, a încheiat vizita regală în Marea Britanie
Știri naționale

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat joi, prin tragere la sorţi, componenţa noilor completuri de cinci judecători, valabile pentru anul 2018, urmând ca, pentru 2019, CSM să dea o nouă hotărâre. Până în acest punct, însă, procedura a fost una care s-a dovedit destul de complicată, încă de la încercarea de a face rost de bilele necesare pentru organizarea extragerii.

Read more: Bilele pentru tragerea la sorți de la ÎCCJ, cumpărate din Franța și rătăcite prin Germania. Noua...
Știri naționale

Înalta Curte de Casație și Justiție organizează, joi dimineață extragerea pentru stabilirea componenței competurilor de cinci judecători. În acest context, președintele Instanței Supreme aruncă bomba și acuză că a început un asalt și asupra completurilor de trei judecători.

Read more: Complet provizoriu pentru Liviu Dragnea, la ÎCCJ. Cristina Tarcea: "A început un asalt și asupra...
Știri naționale

Elevii care au reprezentat România la a XV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe, derulată în perioada 2-11 decembrie,  în Botswana (Gaborone), s-au întors acasă cu șase medalii.

Read more: Șase medalii pentru lotul de juniori al României, la Olimpiadei Internaționale de Științe
Știri naționale

Ministerul Sănătății a anunțat că a lansat în consultare publică proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Ordinului nr. 450/08.04.2015 privind aprobarea modului de administrare, finanțare și implementare a acțiunilor prioritare pentru tratamentul intervenţional al pacienţilor cu accident vascular cerebral.

Read more: Ministerul Sănătății extinde la nivel național programul pentru tratamentul pacienților cu...
Știri naționale

Jurnaliștii de la Rise Project sunt somați de Poliția din Teleorman să își deconspire sursele, în ciuda reacțiilor Comisiei Europene care a avut un punct de vedere explicit pe acest subiect. Directorul Tel Drum, Petre Pitiș, a făcut o plângere penală, iar poliția din Teleorman a trecut prompt la fapte.

 

Read more: Teleormanleaks: Poliția din Teleorman a SOMAT jurnaliștii de la Rise Project să își deconspire...
Știri naționale

Un craiovean a încercat, împreună cu mai mulți colegi, să aducă un strop de bucurie, în prag de sărbători, în sufletele micuților nevoiți să-și petreacă anii copilăriei pe patul de spital. Încărcați cu daruri pentru cei internați la secția de Oncologie a Spitalului Județean din Craiova, grupul a plecat încrezător spre unitatea sanitară. Ce s-a întîmplat, însă, încă de la intrare, întrece orice închipuire.

Read more: REVOLTĂTOR! Donațiile pentru copiii bolnavi de cancer, de la Spitalul Județean Craiova, "vămuite"...
Știri naționale

Carmen Iohannis a lipsit, pentru a doua oară, de la audierea la care a fost citată de procurorii Parchetului General. Aceasta ar fi trebuit să se prezinte luni după-amiază la ÎCCJ, pentru a da explicații în fața magistraților cu privire a un dosar deschis după o pângere făcută de jurnaliști.

Read more: Carmen Iohannis a chiulit, iar, de la audiere. Ce scuză le-a servit procurorilor de la Parchetul...