Știri naționale

Știri naționale

Poliția Română a anunțat că va implementa, până la data de 31 decembrie 2020, Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor. O echipă de specialiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române lucrează pentru punerea în practică a prevederilor Legii nr. 118/2019.

Read more: Peste 45.000 de persoane au cazier pentru infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau...
Știri naționale

Ministrul Mediului a anunțat că Executivul nu va introduce, în acest an, taxa auto pe mașinile second-hand. întrucât nu a fost găsită o formulă viabilă pentru aceasta. Costel Alexe a declarat că la nivelul instituției nu există nici măcar un draft de proiect în acest sens, ci numai niște variante de lucru.

Read more: Taxa auto pe mașinile second-hand nu va fi introdusă în acest an
Știri naționale

Primarul comunei ieşene Mogoşeşti-Siret a dat o declaraţie în calitate de martor într-un dosar penal de trafic de minori, în care a recunoscut că a făcut sex cu două minore ce erau traficate, chiar în sediul instituţiei publice.

Read more: Un primar din judeţul Iaşi a recunoscut că a plătit pentru sex cu două minore, aduse de un...
Știri naționale

Alocațiile de stat pentru copii vor fi dublate în a doua parte a anului. Premierul a anunțat, joi, introducerea pe ordinea de zi a ședinței de Guvern a unui proiect care prevede prorogarea, până la 1 august, a termenului pentru aplicarea majorării.

Read more: Dublarea alocațiilor pentru copii, amânată până la 1 august
Știri naționale

Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor, anterior preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde e dezbătut un recurs în casaţie prin care el încearcă să obţină rejudecarea dosarului penal în care a fost condamnat definitiv pentru sprijinirea unor angajări fictive. Politicianul le-a spus marţi judecătorilor de la Instanţa supremă că stă de opt luni "complet nevinovat" în Penitenciarul Rahova şi le-a cerut să anuleze sentinţa prin care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Read more: Liviu Dragnea, la cererea de rejudecare de la ICCJ: De 8 luni stau în penitenciar nevinovat
Știri naționale

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, printr-un decret semnat marți, legea care prevede, printre altele, dublarea alocațiilor de stat pentru copii. Rămâne de văzut, însă, când vor fi aplicate prevederile, întrucât premierul a anunțat, săptămâna trecută, că, termenul va fi prorogat.

Read more: Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind dublarea alocațiilor
Știri naționale

Primarul din Târgu-Mureș este acuzat de discriminare după ce, luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a propus verificarea familiilor care doresc să aibă copii, astfel încât autoritățile să se asigure că acestea au resursele financiare, condițiile și educația necesare pentru a-i crește. Mai mut, acesta a propus ca, în cazul cuplurilor care procreează fără a îndeplini condițiile minime, copiii să fie preluați de stat, și acuză anumite categorii de cetățeni că își măresc familia doar pentru a avea o sursă de venit.

Read more: Propunere controversată: un primar de municipiu cere anchetarea familiilor care vor să aibă copii....
Știri naționale

40 de elevi ai Liceului Teoretic "Adam Muller Gutenbrun" Arad au ajuns la Urgențe, luni seară, după o acţiune de deratizare şi dezinsecţie, iar 14 dintre ei au rămas internați. Ministerul Sănătății a cerut verificări de urgență.

Read more: 40 de elevi ai unui liceu au ajuns la spital după ce în școală s-a intervenit pentru dezinsecție...
Știri naționale

Nemulţumit că agenţii nu îşi fac treaba pe linia de ordine publică şi nu îi sancţionează pe cei care murdăresc oraşul, un primar din ţară spune că vrea să renunţe la poliţiştii locali. Se întâmplă în Orşova, judeţul Mehdinţi, unde edilul reclamă că Poliţia Locală toacă aproape 600.000 de lei pe an de la bugetul local, "o cheltuială cât se poate de enormă pentru o muncă de nimic".

Read more: Un primar vrea să desfiinţeze Poliţia Locală: "Nu-şi merită banii"
Joomla SEF URLs by Artio