Știri naționale

Știri naționale

Până astăzi, 17 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 176.468 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 129.556 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 5.812 s-au stins din viață. În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost efectuate aproape 32.000 de teste, din care, în 3952 de cazuri, rezultatul a indicat noi persoane infectate.

Read more: #coronavirus: GCS a anunțat un nou record de bolnavi internați la Terapie Intensivă. Numărul...
Știri naționale

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri seară, pentru Prahova, o rată a cazurilor active de coronavirus de 1,61 la mia de locuitori, față de 1,66, cifra calculată miercuri, la ultima actualizare a situației pe județe.

Read more: #coronavirus: Rata de infectare este în scădere ușoară, în Prahova
Știri naționale

Bilanţul oficial publicat de Grupul de Comunicare Strategică anunţă un nou record de infectări cu COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore, cu 4026 de cazuri după puţin peste 30400 de teste procesate. Avem un record şi în privinţa numărului de pacienţi internaţi la secţiile de terapie intensivă dedicate COVID. Totodată, este şi cel mai mare număr de decese anunţat într-un interval de 24 de ore, însă nu bate recordul oficial, cel care cuprinde 17 cazuri mai vechi raportate cu întârziere toate odată.

Read more: #coronavirus - Noi recorduri de infectări şi de internări la terapie intensivă raportate azi în...
Știri naționale

Sezonul gripei și al afecțiunilor respiratorii a început deja, iar oricare dintre cei care vor avea chiar și o banală răceală vor fi considerați suspecți de infectare cu coronavirus, potrivit definiției de caz stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică.

Read more: 13 categorii de pacienți care TREBUIE testați pentru SARS-Cov-2. INSP a actualizat definiția de...
Știri naționale

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că sectorul Râșnoc - Cristian, cu o lungime de aproape 10 kilometri, parte a A3 Comarnic - Brașov, este aproape gata și are "șanse mari" să fie finalizat în acest an.

Read more: Tronsonul Râșnov - Cristian al autostrăzii Comarnic - Brașov are "șanse mari să se finalizeze în...
Știri naționale

Partidele parlamentare au ajuns la un consens asupra proiectului de lege privind confiscarea extinsă a averilor ilicite. Inițiativa, care transpune, practic, o directivă europeană din 2014, zăcea de trei ani de zile în sertarele Parlamentului, iar România risca să fie amendată dacă nu o aproba. Conform proiectului care a trecut de Camera Deputaţilor, for legislativ, persoanele condamnate penal la pedepse de peste 4 ani riscă să-şi piardă şi bunurile, peste limita impusă de regulă pentru acoperirea prejudiciilor, dacă instanţa consideră că e o discrepanţă evidentă între avere şi veniturile legale. Pot fi confiscate inclusiv bunurile cedate unor terţi cu intenţia de ascundere a averii.

Read more: Confiscarea extinsă a averilor ilicite a fost aprobată de Camera Deputaţilor, ca for decizional
Știri naționale

România a depăşit pragul de 4.000 de infectări cu noul coronavirus confirmate într-un interval de 24 de ore. Noul record, raportat oficial miercuri, este de 4.016 cazuri, după ce s-a atins un record şi în privinţa numărului de teste procesate. Astfel, conform bilanţului oficial din 14 octomrbie, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 de la debutul crizei, pe teritoriul ţării noastre, a urcat la 164.477, dintre care 122.714 au fost declarate vindecate.

Read more: #coronavirus - Un nou record atins în România, cu peste 4.000 de infectări într-o singură zi
Știri naționale

Pe fondul creșterii numărul de infectări cu coronavirus, Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune, printr-o hotărâre adoptată marți seară, prelungirea stării de alertă. De asemenea, CNSU a anunțat noi restricții menite să prevină șisă combată efectele pandemiei.

Read more: CNSU propune noi restricții, în contextul prelungirii stării de alertă. Vezi documentul
Știri naționale

Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 160.461 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 120.515  pacienți au fost declarați vindecați, conform bilanţului din 13 octombrie.

Read more: #coronavirus - 68 de decese şi 3109 infectări raportate în ultimele 24 de ore în România
Știri naționale

Bilanț tragic al unui incendiu izbucnit la o vilă din București și care, observat prea târziu, s-a extins și la casa vecină. În al doilea imobil, echipajele de urgență au găsit trupul neînsuflețit al unui adolescent de 14 ani.

Read more: Adolescent găsit mort în urma unui incendiu care a cuprins două case din București
Știri naționale

Ca de obicei, raportarea oficială de luni cu privire la evoluţia cazurilor de coronavirus aduce numere relativ mici, în contextul în care duminica se procesează mult mai puţine teste decât în alte zile. Au fost confirmate 2.069 de infectări, după 10.051 de teste.

Read more: #coronavirus - 2.069 de infectări raportate în ultimele 24 de ore, după un număr de trei ori mai...
Joomla SEF URLs by Artio