Știri naționale

Știri naționale

nicusor-constantinescuProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul teritorial Constanţa au început urmărirea penală faţă de CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, se arată într-un comunicat trimis de DNA pe adresa redacției.

Read more: Rezoluția DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Nicușor Constantinescu / De ce este...
Știri naționale

pontaDeclaraţiile premierului Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase, fost premier al României și deputat de Prahova, şi celeritatea soluţionării unor sesizări penale afectează independenţa justiţiei şi induc un sentiment de neîncredere, potrivit concluziilor din raportul Inspecţiei Judiciare, care va fi prezentat joi, în Plenul CSM.

Read more: Inspecţia Judiciară: Ponta a afectat independenţa justiţiei când a spus că Năstase a fost...
Știri naționale

vot parlamentModificările la Codul Penal adoptate de Camera Deputaţilor în 10 decembrie 2013 sunt neconstituţionale, a decis, miercuri, Curtea Constituţională. Judecătorii CC au discutat sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi cele ale PDL privind modificările la Codul Penal adoptate de Camera Deputaţilor în 10 decembrie 2013.

Read more: Curtea Constituţională a respins în unanimitate modificările din Codul Penal
Știri naționale

liviu-dragneaDNA prezintă, în rechizitoriul referendumului din 2012, cinci metode prin care s-ar fi fraudat voturile de către reprezentanţii USL, la indicaţiile liderilor de la Bucureşti. De la mesajul lui Dragnea din ziua votului, "Ieşiţi cu caravanele şi îndemnaţi cetăţenii să iasă la vot. Difuzaţi alternativ "deşteaptă-te române", fapt care reprezintă propagandă electorală ilegală, până la acţiuni concrete în teritoriu, DNA prezintă filmul zilei referendumului, aşa cum a atras atenţia opiniei internaţionale.

Read more: Cinci metode de fraudare a votului la referendumul pentru demiterea preşedintelui României /...
Știri naționale

crin antonescu pnlPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că a început un doctorat în istorie în 1991, condus de Zoe Petre, pe care l-a suspendat în 1993, după ce a devenit deputat, şi a precizat că nu îl va relua.

„În 1991 - asta este arheologie deja - am început un doctorat. Era un doctorat cu doamna profesor Zoe Petre conducător de doctorat, un doctorat legat de constituirea conceptului regal în moştenirea lui Alexandru Macedon, în epoca elenistică - o temă de istorie antică. Am parcurs-o, am dat examenele de etapă care se dau", a rememorat liderul PNL.

Acesta a precizat că, între timp, devenind deputat în toamna lui 1992, la începutul anului 1993 a suspendat cursurile doctorale, apreciind că doctoratul reprezintă un element de parcurs pentru o carieră ştiinţifică.

„M-am pomenit în faţa deciziei - aşa am perceput eu lucrurile: Fac politică mai departe? Merg cu doctoratul? - eu concepând în 1993 după Hristos ideea că doctoratul nu e o chestiune - şi nu spun cu nicio răutate - nu e o chestiune de palmares, nu e o decoraţie pe care ţi-o dă cineva, e un element de parcurs, de carieră, atunci în principiu când te duci pe o carieră ştiinţifică. Am suspendat acest lucru", a precizat Crin Antonescu.
„Ca un fel de anecdotă: eram coleg în Comisia de învăţământ cu domnul Mischie, deputat la vremea aceea, şi eram contemporan de doctorat cu domnul Mischie, care susţinea un doctorat legat de activitatea lui Grigore Iunian, un persoanj politic din PNŢ, care la un moment dat a format un partid dizident. Când domnul Mischie a aflat de această decizie a mea, a spus vorbe profetice, şi nu glumesc deloc. Mai întâi m-a întrebat dacă sunt prost. Desigur, m-a întrebat asta amical. A dat tot dânsul răspunsul că nu. Cum e posibil să pui asemenea problemă? Mi-a spus că peste zece ani cine nu o să aibă doctorat o să fie ultimul om. Toată lumea o să aibă doctoratul", a povestit Antonescu.

Sursa: digi24.ro

Știri naționale

traian-basescuPreședintele Traian Băsescu îi cere premierului Victor Ponta să înceteze orice atac la adresa justiției și să își respecte atribuțiile constituționale de premier al țării.

Șeful statului reacționează la atacurile lansate luni de premier, motiv pentru care îi cere să respecte pactul de colaborare instituțional încheiat.

Read more: Traian Băsescu îi cere lui Victor Ponta să înceteze orice atac la adresa justiției
Știri naționale

victor pontaVictor Ponta, premierul României, a comparat condamnarea la închisoare a lui Adrian Năstase cu cea a Iuliei Timosenko, ex-premierul Ucrainei: "din punct de vedere politic, cazul Adrian Năstase este perfect comparabil cu cazul Iulia Timosenko". Dacă în cazul ucrainean reacţiile internaţionale au criticat unanim procedurile judiciare, fiind sprijinite şi de o decizie a CEDO, în cazul Adrian Năstase nu a existat niciun fel de ecou. Date fiind şi implicaţiile internaţionale ale declaraţiei lui Victor Ponta, să vedem cât de adevărată este comparaţia făcuta de actualul premier al României între cele două cazuri.

Analiza jurnalistului Vlad Mixich - click AICI

Știri naționale

bani leiDupă ce aleargă luni întregi să prindă un loc la o şcoală de fiţe din Centrul Capitalei pentru copiii lor, părinţii sunt nevoiţi ca de sărbători să scoată sume mari de bani, nu numai pentru cadourile profesorilor, dar şi pentru cadourile paznicilor şi ale femeilor de serviciu.

Read more: Şcoală de România / Ce le spune o profesoară părinţilor: "Nici când aveam clase de ţigani nu...