Știri naționale

Știri naționale

puiDragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară, susţine că în România, peste 90% dintre puii din hipermarketuri sunt injectaţi cu apă. El mai spune că injectarea se practică nu doar pentru a da un aspect atrăgător cărnii, ci şi pentru a prelungi termenul de valabilitate al acesteia.

Read more: Pericol! Peste 90% din puii de pe piaţă sunt injectaţi cu apă
Știri naționale

Traian-Basescu3"Din păcate raportul a fost profund politizat iar abordarea publică a fost de multe ori nesinceră. Românii au putut fi păcăliţi cu televizoarele, dar occidentalii se uită la fapte, la acţiuni ale Guvernului, parlamentului, preşedintelui. Cine se amăgeşte cu ideea că propagandistic vom păcăli CE sau statele membre are o poziţie împotriva interesului naţional", a declarat preşedintele Traian Băsescu într-o conferinţă de presă organizată duminică la Palatul Cotroceni.

Read more: Preşedintele Băsescu despre Raportul MCV: Românii au putut fi păcăliţi de televizor, dar...
Știri naționale

nastaseJudecătoria Sector 1 a încuviinţat cererea de executare silită a fostului premier Adrian Năstase pentru prejudiciul de 1,5 milioane euro stabilit în dosarul Trofeul Calităţi.

Avocatul Ion Cazacu, apărătorul lui Adrian Năstase a declarat că asta nu înseamnă că imobilele fostului premier vor fi confiscate automat în următoarea perioadă.

Inspectoratului de Stat în Construcţii a solicitat pe 30 ianuarie încuviinţarea executării silite a lui Adrian Năstase pentru prejudiciul din dosarul Trofeul Calităţii.

În vara anului trecut Curtea Supremă l-a condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pe Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii. Instanţa a mai dispus ca Adrian Năstase şi ceilalţi cinci inculpaţi din dosar să plătească în solidar prejudiciul de 1,5 milioane euro. ISC a cerut acum recuperarea din prejudiciul total a 750.000 euro direct de la Adrian Năstase

"Sechestrul este pus doar pe o sumă de bani, nu există un sechestru pe imobilele lui Adrian Năstase. Mai întâi executorul va trimite o somaţie pentru cei vizaţi să-şi respecte obligaţiile. Nu s-a vorbit de sechestrarea tablourilor dumnealui", a declarat avocatul Ion Cazacu.

Integral pe gandul.info

Știri naționale

nastaseInspectoratul de Stat în Construcţii a depus la Judecătoria Sectorului o cerere a de încuviinţare a executării silite a lui Adrian Năstase pentru prejudiciul din dosarul "Trofeul Calităţii" - aproape 1,5 milioane de euro, ce ar trebui plătiţi în solidar de fostul premier şi ceilalţi cinci inculpaţi.

 

Read more: Inspectoratul de Stat în Construcţii cere executarea silită a lui Adrian Năstase
Știri naționale

steag-ueComisia Europeană a corectat raportul publicat miercuri în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în care era menţionat că trei miniştri din actualul guvern sunt cercetaţi penal pentru fapte de corupţie. Comisia precizează acum că este vorba despre doi miniştri.

Read more: Din trei miniştrii au rămas doi / Comisia Europeană a modificat raportul publicat miercuri
Știri naționale

ueComisia Europeană afirmă că deşi unele progrese s-au făcut, România ar trebui să facă mai mult pentru funcţionarea statului de drept, purtătorul de cuvânt Mark Gray precizând că s-au făcut câţiva paşi, dar nu toţi cei recomandaţi de CE.

"S-au înregistrat progrese, dar din raport se înţelege foarte bine că mai sunt lucruri de făcut", a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei.

Oficialul UE a spus că Guvernul român a începlinit multe dintre recomandările CE privind statul de drept, dar nu pe toate.

Potrivit acestuia, există restanţe privind protecţia sistemul judiciar faţă de atacuri, demiterea miniştrilor cu probleme de integritate şi demisia membrilor Parlamentului cu decizii finale de incompatibilitate.

Comisia susţine că deşi respectarea Constituţiei şi a hotărârilor pronunţate de Curtea Constituţională a fost restabilită, nerespectarea independenţei sistemului judiciar şi instabilitatea cu care se confruntă instituţiile judiciare rămân o sursă de îngrijorare.

În raportul Comisiei se subliniază, de asemenea, importanţa numirii unui nou Procuror General şi a unei noi conduceri a Direcţiei Naţionale Anticorupţie care să se bucure de încrederea opiniei publice şi care să facă dovada independenţei, integrităţii şi profesionalismului necesare pentru obţinerea unor rezultate concrete în combaterea corupţiei.

Recomandările Comisiei subliniază, de asemenea, responsabilitatea pe care o au miniştrii şi parlamentarii în a oferi un exemplu în materie de respectare a integrităţii.

Citeşte RAPORTUL COMPLET publicat pe platforma gandul.info

Știri naționale

steag-ueComisia Europeană prezintă astăzi raportul pe Justiţie. Reprezentanţii CE au declarat că raportul a analizat câte din cele 11 angajamente ale lui Victor Ponta faţă de forul european au fost respectate. Contrar procedurilor, raportul nu a ajuns şi la autorităţile române, pentru observaţii, de teamă ca acesta să nu ajungă şi în presă şi astfel să fie comentat chiar înainte de a fi lansat oficial.

Read more: Comisia Europeană prezintă raportul pe Justiţie pentru România
Joomla SEF URLs by Artio