Știri naționale

Știri naționale

avion prabusit rusiaAeronava prăbuşită, duminică, pe aeroportul Kazan din Rusia fusese exploatată timp de 23 de ani de şapte companii aeriene, printre care Blue Air şi Air France, şi a fost implicată într-un accident grav în Brazilia în 2001, relatează France Presse, citând mai multe surse.

Read more: Avionul Boeing prăbuşit în Rusia fusese exploatat şi de compania Blue Air
Știri naționale

transfagarasan-drumTransfăgărăşanul a fost închis începând de vineri, 1 noiembrie, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). DN 7C (Transfăgărăşan) va rămâne închis circulaţiei publice de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă) până la data de 30 iunie 2014.

Read more: Transfăgărăşanul a fost închis, astăzi. Află când îl vom putea vedea din nou
Știri naționale

proiect comisie exploatare rosia montanaDupă 40 de zile de lucrări intense, membrii Comisiei parlamentare însărcinate cu „elaborarea unei legi cadru pentru exploatările minereurilor auro-argentifere" au reuşit performanţa de a aproba aceeaşi lege trimisă de Victor Ponta, dar cu alte cuvinte.

Principala preocupare a senatorilor şi deputaţilor a fost să ascundă RMGC în textul actului normativ, cu alte cuvinte să facă o lege cu dedicaţie, fără a specifica precis cui îi este ea dedicată.

Astfel, chiar dacă au scos din text orice referire explicită la Roşia Montană, spre final proiectul RMGC este declarat "de utilitate publică" şi "de interes public deosebit".

Mai exact, se precizează că „proiectul minier privind exploatarea auro-argentifere care face obiectul licenţei de concesiune aprobată prin HG 458/1999 este de utilitate publică, în sensul articolului 1 din Legea 33-1994 privind exproprierea pentru o cauză de utilitate publică, republicată şi de interes public deosebit, în sensul art. 2 (7) alin. 2, lit. c) din legea apelor nr 107/1996, cu modificările şi completărilor ulterioare", se precizează în proiect, la propunerea PSD.

Licenţa de concesiune aprobată prin HG 458/1999 este chiar cea pe care o deţine în acest moment RMGC.

Foto: gandul.info

Știri naționale

trupe americane repatriere romaniaVizita în Statele Unite ale Americii a premierului Victor Ponta „nu e performanţă diplomatică, e vorba de interes", consideră preşedintele Traian Băsescu care a evitat însă să precizeze dacă a stabilit cu prim-ministrul un mandat de reprezentare înainte de plecarea la Washington, pe 22 octombrie.

Read more: Trupele americane vor fi repatriate din Afganistan prin România
Joomla SEF URLs by Artio