Știri naționale

Știri naționale

AppleCel mai mare magazin cu produse Apple din sud-estul Europei, cu o suprafaţă totală de 260 metri pătraţi, din care 160 sunt destinaţi retailului, va fi deschis în România. În cadrul noului magazin există şi o zonă special amenajată de training şi prezentări destinate utilizatorilor de produse Apple.
Compania iStyle Bucharest SRL va deschide, vineri, cel mai mare magazin cu produse Apple din sud-estul Europei, în Băneasa Shopping City, cu o suprafaţă totală de 260 metri pătraţi, din care 160 sunt destinaţi retailului.
Știri naționale

curtea_constitutionalaCurtea Constituţională a decis că Legea lustraţiei, care impune restricţii ale unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse funcţii în regimul comunist, este neconstituţională.

Parlamentul a adoptat Legea lustraţiei în 28 februarie, în absenţa Opoziţiei, care se află în grevă parlamentară.

Legea lustraţiei impune restricţii ale unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse funcţii în regimul comunist. Actul normativ prevede că persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv ale regimului comunist nu vor putea fi numite în funcţii pentru cinci ani consecutiv.

(sursa foto:inpolitics.ro)

Știri naționale

stefan-radofActorul Ştefan Radof a murit în această dimineaţă. Radof, în vârstă de 77 de ani, care la începutul anilor '90 a fost şi senator, se afla internat de aseară, la Spitalul Floreasca din Capitală, la Terapie Intensivă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca a mai spus că actorul Ştefan Radof avea mai multe suferinţe cronice.

Read more: A murit actorul Ştefan Radof
Știri naționale

puncte-negreInspectoratul General al Poliţiei Române(IGPR) – Direcţia Rutieră, împreună cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, demarează un program naţional de creştere a siguranţei rutiere pe drumurile din România. Programul constă în semnalizarea zonelor cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, denumire puncte negre.
Read more: Punctul negru - un nou indicator rutier/Vezi harta cu aceste zone
Știri naționale

otv1CNA a aplicat, marţi, OTV cea mai drastică sancţiune posibilă -înjumătăţirea licenţei audiovizuale-, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală, astfel postul mai poate emite până pe 28 septembrie.

Sancţiunea - cea mai severă pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) o poate aplica conform Legii audiovizualului - a fost propusă de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, şi a fost adoptată cu şapte voturi "pentru" şi unul "împotrivă" (Mihai Mălaimare).

De asemenea, sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în lunile noiembrie, decembrie 2011 şi ianuarie 2012. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, dar şi pentru formaţiunea politică pe care acesta o conduce - Partidul Poporului. (Mediafax)


Știri naționale

peisajMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) organizează un concurs de selecţie a dosarelor pentru cea de-a treia ediţie a concursului Premiul peisajului 2012-2013, iniţiat de Consiliul Europei în vederea creşterii conştientizării societăţii civile asupra valorii peisajelor naturale şi culturale.

Competiţia este destinată ţărilor semnatare ale Convenţiei Europene a Peisajului (cunoscute sub numele de Convenţia de la Florenţa), aprobată în 20 octombrie 2000, şi primeşte candidaturi în vederea acordării premiului la data de 20 octombrie 2013. Până în prezent, convenţia a fost ratificată de 35 de state europene, inclusiv România, şi a fost semnată de alte patru state.

La concurs pot participa autorităţile locale şi regionale şi grupările lor care, în cadrul politicilor naţionale, au pus în practică politici sau măsuri de protecţie, management şi/sau amenajare a peisajelor, cu efect de lungă durată şi care au putut servi ca exemplu pentru alte autorităţi publice din Europa. Printre participanţi se pot număra şi organizaţiile neguvernamentale care au avut contribuţii particulare remarcabile la protecţia, managementul sau amenajarea peisajului. Fiecare stat poate depune o singură candidatură la Secretariatul General al Consiliului Europei. Termenul-limită pentru transmiterea aplicaţiilor la registratura MDRT este 20 octombrie 2012.

MDRT organizează concursul de selecţie a dosarelor şi va înainta rezultatul acestui demers Secretariatului General al Consiliului Europei.

Detalii cu privire la procedura de selecţie, criteriile de eligibilitate, conţinutul dosarului de candidatură şi informaţii suplimentare cu privire la acest premiu pot fi găsite la adresele www.coe.int/europeanlandscapeconvention şi http://mdrt.ro/dezvoltare-teritoriala/prezentare-generala-a-domeniului.

Știri naționale

meteoDuminică - vremea va rămâne tot caldă pentru această perioadă. Pe timpul zilei e posibil să plouă slab în sudul țării și la munte, iar noaptea apar cateve ploi în nord-est.  
Luni - vremea se răcește, îndeosebi în regiunile estice. Vântul devine mai activ, norii se înmulțesc peste tot și apar condiții de ploaie în sud. Marți - înnorările persistă, dar ploile vin mai ales noaptea în nord, centru și est. Maximele ajung între 10 și 16 grade: valori mai potrivite pentru sfârșitul lunii martie.
Potrivit unei estimări furnizate de meteorologi, prima jumătate a lunii aprilie va avea temperaturi în limitele normale, adică între 15 și 25 de grade Celsius.
Știri naționale

tigariPreţul unui pachet de ţigări va creşte cu 15 - 20 de bani de la 1 iulie, odată cu majorarea accizei totale de la 76,6 euro/1.000 de ţigarete la 79,19 euro/1.000 de ţigarete, aşa cum este prevăzut în calendarul de aliniere a accizelor la tutun, stabilit până în 2017.

Știri naționale

Boldea_MihailPreşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la finalul bilanţului SRI pe 2011, că se ştie unde este în acest moment deputatul Mihail Boldea- în Kenya - şi că se va implica în mod direct pentru aducerea lui în ţară.

"Imediat ce am aflat, am dorit să ştiu cum a fost posibil. Tot mandatul, am alergat după ăştia să-i aducem înapoi- Popa, Necolaiciuc, incercăm şi cu Hayssam. Acum s-a mărit lista (...) Eforturile sunt şi politice. Câte intervenţii a trebuit să fac la preşedintele Indoneziei, la preşedintele Ciprului, legat de Petrom Service. Mă voi implica şi în acest caz de aducere a lui Boldea, în mod categoric. Ştim unde e, facem toate eforturile politice. În Kenya, acum. Nu ştiu unde va fi diseară", a declarat Băsescu.

"Încă de azi noapte, statul român a declanşat toate procedurile ca Boldea să revină în patrie. Nu ştiu cat de repede, nu ştiu câ va mai sta acolo unde era acum câteva ore. Dar vă asigur că îl vom găsi şi în gaură de şarpe", a mai spus preşedintele.


Joomla SEF URLs by Artio