Știri naționale

Știri naționale

nastaseCererea de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase a fost admisă de Judecătoria sector 4.  Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti, a cărui hotărâre va fi irevocabilă.

Adrian Năstase a fost adus, marţi dimineaţă, de la Penitenciarul Jilava la Judecătoria Sectorului 4, unde s-a judecat cererea acestuia de eliberare după aproximativ şapte luni şi jumătate de detenţie din cei doi ani la cât a fost condamnat în dosarul "Trofeul calităţii".

Știri naționale

gigi becali the guardianGeorge Becali a demisionat din PNL, după ce a fost condamnat, luni, definitiv, de completul de cinci judecători al instanţei supreme la trei ani de închisoare cu suspendare pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina, pedepse similare fiind dispuse şi în cazul gărzilor sale de corp.

Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei de trei ani de închisoare în cazul lui Becali pe o perioadă de opt ani, timp în care acesta va trebui să respecte mai multe obligaţii ce îi vor fi impuse de serviciul de probaţiune din zona domiciliului său.

Știri naționale

traian-basescu1Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că România va beneficia de 6 miliarde de euro în plus pentru exerciţiul financiar european 2014- 2020, faţă de cel precedent, cu o creştere de 10 la sută pe fonduri de coeziune şi de 27 la sută pentru Politica Agricolă Comună.

Read more: Preşedintele Traian Băsescu: "Pentru bugetul următor al UE, România are în plus 6 miliarde de...
Știri naționale

calin popescu tariceanu„Casa Regală are toate atributele să-şi îndeplinească rolul pe care, de altfel, l-a mai şi avut în existenţa României", a declarat fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, la Gândul Live. Fostul premier a declarat că o astfel de variantă trebuia luată serios în calcul la discuţia legată de revizuirea Constituţiei statului.

„Nu mi se pare inutilă discuţia legată de o monarhie constituţională. Discuţia nu este perimată, uitaţi-vă câte monarhii avem în Europa. Statul funcţionează la fel ca într-o republică, diferenţa constă în simbolistică. Un mare avantaj al monarhului este că acesta nu este ieşit din mediul politic, este distant, neutru, echidistant şi poate aduce un plus enorm vieţii politice.

Read more: Călin Popescu Tăriceanu: „Putem discuta despre Monarhia Constituţională. Prestigiul, modestia şi...
Știri naționale

seismographUn nou cutremur s-a produs vineri dimineaţă în Vrancea, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la ora 07.41, a avut magnitudinea de 3 pe scara Richter şi s-a produs la 81 de kilometri adâncime.
 
Știri naționale

harta regiuniRomânia va avea 8 regiuni - Bucureşti-Ilfov, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Sud şi Sud-Est - care vor avea competenţe exclusive sau partajate cu cele ale statului, un buget multianual şi un preşedinte, în fruntea unui consiliu regional, potrivit unui proiect de lege privind reorganizarea administrativ-teritorială a României, citat de Mediafax. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că acest proiect nu este nici oficial, nici asumat de către Guvern, el arătând că varianta oficială este doar cea coordonată de MDRAP.

Read more: Vezi ce presupune regionalizarea României / Ploieşti nu va fi capitala Regiunii Sud
Joomla SEF URLs by Artio