Știri naționale

Știri naționale

dna-bucurestiDirecţia Naţională Anticorupţie prezintă astăzi de la ora 11:00 bilanţul activităţii pe ultimul an. Este prima analiză a eficienţei Direcţiei după ce Laura Codruţa Kovesi a fost numită procuror şef al DNA. În ultimul raport al Comisiei Europene, specialiştii de la Bruxelles au consemnat că DNA a investigat imparţial cazurile de corupţie. Analizele efectuate la nivel european arată DNA se clasează între primele cinci parchete specializate din Europa în privinţa eficienţei cu care anchetează corupţia.

Revenim cu amanunte

Știri naționale

rise projectColaborarea dintre jurnaliști și hackeri devine tot mai importantă pe zi ce trece deoarece cantitatea de informație digitală generată sau indexată de către guverne din întreaga lume crește. Aceste date deschise sau 'open data' fac parte din proiecte de e-government care se dezvoltă și în România și sunt foarte utile pentru jurnaliștii de investigație care vor să informeze corect publicul. Datele deschise, de obicei informație seacă într-un fișier, devin însă cu adevărat importante în momentul în care hackerul le prelucrează iar jurnalistul le interpretează și le pune în context.

Integral Riseproject.ro

Știri naționale

sigla-USLVicepremierul Liviu Dragnea avertizează PNL că nou constituita USD alături de PC şi UNPR poate guverna şi fără liberali. În replică, de la Sibiu, Klaus Iohannis spune că PSD trebuie să aleagă între PNL şi PC. Mai mult, parlamentarii PSD au fost convocaţi pentru luni pentru a da un vot pe noua structură a Guvernului, cu sau fără PNL.

Integral, pe gandul.info

Știri naționale

calcul economicGuvernul şi Camera Deputaţilor au fost somate de procurorii DNA să trimită până mâine o serie de documente care privesc dosarul legat de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Concret, anchetatorii au cerut actele în baza cărora a fost elaborată ordonanţa de urgenţă care reglementează activitatea Autorităţii.

Read more: DNA cere de la Guvern și Parlament documente privind odonanța ASF / Suspiciuni legate de un act...
Știri naționale

gigi-becali"Cazul Becali" se află, în opinia premierului Victor Ponta, pe lista deţinuţilor pentru care "instituţia graţierii trebuie să funcţioneze". Cererea de graţiere a lui Gigi Becali se află în acest moment la Ministerul Justiţiei, decizia de a o înainta sau nu preşedintelui traian Băsescu aparţinându-i ministrului Robert Cazanciuc.

Integral, gandul.info

Joomla SEF URLs by Artio