Știri naționale

Știri naționale

atenteul-romanMarea Lojă Națională din România a decernat, aseară, la Ateneul Român, șapte premii unor personalități din mai multe domenii de referință. Fiecare premiu a fost în valoare de 10.000 de euro. Juriul care a decis cine sunt câștigătorii a fost constituit din reputați academicieni și profesori universitari, notează evz.ro

Vezi lista premianţilor AICI

Știri naționale

justitiePlagiatul ar putea să-i trimită pe cei care copiază direct în închisoare. O iniţiativă în acest sens vine din partea unui senator independent. Dacă va fi votată de parlamentari, prevederea ar veni în completarea Codului Penal. Astfel, plagiatoriiar putea rămâne în spatele gratiilor până la 12 ani şi ar fi sancţionaţi cu retragerea titlului obţinut în mod fraudulos.

Read more: PROIECT: PLAGIATORII ar putea fi trimişi la închisoare
Știri naționale

liviudragneaŞefii din teritoriu şi vicepremierul Dragnea au avut mai multe întâlniri în ultima lună pentru a stabili cum va arăta viitoarea hartă a României, dar şi ce noi puteri vor reveni şefilor din fiecare judeţ şi regiune. „Subiectul descentralizării a fost abordat foarte sistematic, minister cu minister, cu ce se ocupă fiecare minister, prerogativele, competenţele care trebuie să rămână la nivel de minister şi ce trebuie să vină în teritoriu", a declarat pentru gândul preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

Ce se întâmplă cu prefecţii, ce domenii strategice sunt preluate de regiuni de la centru şi câtă unitate de viziune există în USL pe tema regionalizării, integral în gandul.info

Știri naționale

MONICA-MACOVEI"Declaraţia domnului preşedinte Vasile Blaga a fost incredibilă şi şocantă pentru că vine de la un lider care se pretinde de dreapta şi, dacă se simte mai bine alături de doctrina comunistă, atunci aş vrea să ne-o spună clar tuturor, şi celor din partid şi întregii ţări, să ştim exact", afirmă Macovei.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, aflat într-o vizită în China împreună cu alţi lideri ai partidului, a declarat că Partidul Comunist Chinez împărtăşeşte aceleaşi valori cu democrat-liberalii în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid.
Sursa: mediafax.ro

Știri naționale

autobuz lugojConsilierii locali din Lugoj, judeţul Timiş, au votat, în şedinţa de joi, introducerea transportului public în comun gratuit în municipiu, începând din 1 iulie (MEDIAFAX).

"De 23 de ani, nimeni nu a făcut nimic pentru transportul în comun din Lugoj. Până acum a fost 60 de bani o călătorie, dar aproape nimeni nu folosea transportul în comun, pentru că nu existau orar sau staţii, iar cei care foloseau, totuşi, autobuzele de transport în comun, se înţelegeau cu şoferul şi nu mai plăteau bilet. Acum am cumpărat şi montat zece staţii, vom mai cumpăra încă cinci, am stabilit un orar, traseele, iar autobuzele sunt inscripţionate cu însemnele Primăriei Lugoj", a declarat primarul Francisc Boldea.

La 60 de bani biletul, subvenţia acordată de primărie era de 75 la sută. Subvenţionarea în proporţie de sută la sută a transportului în comun presupune un efort bugetar de 45.000 de lei pe lună, bani care sunt prevăzuţi deja în buget.

De asemenea, Boldea a anunţat că primăria îşi propune ca în perioada următoare să achiziţioneze încă trei autobuze. Lugoj este al doilea oraş ca mărime din judeţul Timiş şi, potrivit ultimului recensământ, are peste 46.000 de locuitori.

Știri naționale

alexandru baisanuPreşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat că nu îi va încuraja prin votul său pe cei care "confundă funduleţul cu fericirea" şi că nu doreşte să transforme România în Sodoma. El îi îndeamnă "pe cei care nu au descoperit femeia să o facă, pentru că nu muşcă".

 

Read more: Deputat PNL: Nu transformaţi România în SODOMA! Cine nu a descoperit femeia să o facă, pentru că...
Știri naționale

angajareRitmul angajărilor va încetini în trimestrul al treilea în România, potrivit unui studiu Manpower, care indică o previziune netă de angajare de 10%, cu trei puncte sub nivelul din trimestrul anterior şi cu şapte puncte mai mică decât în perioada similară a anului trecut.

Read more: Numărul angajărilor, în scădere. Vezi zonele care mai oferă locuri de muncă
Știri naționale

viza.americaCongresul american dezbate, la solicitarea preşedintelui Barack Obama, o nouă lege privind programul Visa Waiver. Noua lege ar putea permite României să fie inclusă în lista statelor ai căror cetăţeni nu au nevoie de viză de intrare în SUA, cu condiţia ca rata de refuz a vizelor să fie de sub 10%.

Read more: Noua legislaţie UE ar putea obliga SUA să renunţe la vizele pentru români
Știri naționale

Sorin-OprescuPrimarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni, la Congresul Mondial al Vinului, care se desfăşoară la Bucureşti, că aceia care nu beau vin cu moderaţie pot câştiga premiul Nobel pentru "profesiune" doar până la 40 de ani, iar după aceea îl pot primi, eventual, pentru pace.

Read more: Oprescu către pacienţii care îi mulţumeau după operaţie: "De când fenicienii au inventat moneda,...
Joomla SEF URLs by Artio