Știri naționale

Știri naționale

steag-ueComisia Europeană a corectat raportul publicat miercuri în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în care era menţionat că trei miniştri din actualul guvern sunt cercetaţi penal pentru fapte de corupţie. Comisia precizează acum că este vorba despre doi miniştri.

Read more: Din trei miniştrii au rămas doi / Comisia Europeană a modificat raportul publicat miercuri
Știri naționale

ueComisia Europeană afirmă că deşi unele progrese s-au făcut, România ar trebui să facă mai mult pentru funcţionarea statului de drept, purtătorul de cuvânt Mark Gray precizând că s-au făcut câţiva paşi, dar nu toţi cei recomandaţi de CE.

"S-au înregistrat progrese, dar din raport se înţelege foarte bine că mai sunt lucruri de făcut", a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei.

Oficialul UE a spus că Guvernul român a începlinit multe dintre recomandările CE privind statul de drept, dar nu pe toate.

Potrivit acestuia, există restanţe privind protecţia sistemul judiciar faţă de atacuri, demiterea miniştrilor cu probleme de integritate şi demisia membrilor Parlamentului cu decizii finale de incompatibilitate.

Comisia susţine că deşi respectarea Constituţiei şi a hotărârilor pronunţate de Curtea Constituţională a fost restabilită, nerespectarea independenţei sistemului judiciar şi instabilitatea cu care se confruntă instituţiile judiciare rămân o sursă de îngrijorare.

În raportul Comisiei se subliniază, de asemenea, importanţa numirii unui nou Procuror General şi a unei noi conduceri a Direcţiei Naţionale Anticorupţie care să se bucure de încrederea opiniei publice şi care să facă dovada independenţei, integrităţii şi profesionalismului necesare pentru obţinerea unor rezultate concrete în combaterea corupţiei.

Recomandările Comisiei subliniază, de asemenea, responsabilitatea pe care o au miniştrii şi parlamentarii în a oferi un exemplu în materie de respectare a integrităţii.

Citeşte RAPORTUL COMPLET publicat pe platforma gandul.info

Știri naționale

steag-ueComisia Europeană prezintă astăzi raportul pe Justiţie. Reprezentanţii CE au declarat că raportul a analizat câte din cele 11 angajamente ale lui Victor Ponta faţă de forul european au fost respectate. Contrar procedurilor, raportul nu a ajuns şi la autorităţile române, pentru observaţii, de teamă ca acesta să nu ajungă şi în presă şi astfel să fie comentat chiar înainte de a fi lansat oficial.

Read more: Comisia Europeană prezintă raportul pe Justiţie pentru România
Știri naționale

calin popescu tariceanuPropunerea pe care doresc să o fac este ca în PNL desemnarea candidatului să se facă pe baza unui scrutin intern, cum se desfăşoară în Franţa, Marea Britanie, SUA, alegeri interne pentru desemnarea candidatului la preşedinţie.

Read more: Tăriceanu - şah la Antonescu: "Cer alegeri interne în PNL pentru desemnarea candidatului la...
Joomla SEF URLs by Artio