Știri naționale

Știri naționale

deeeAsociația Română pentru Reciclare RoRec se întâlnește cu locuitorii județului Prahova, unde organizează, alături de Consiliul Județean Prahova, a patra acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), de anul acesta, din județ. 

Vineri, 11 mai și Sâmbătă, 12 mai 2012, între orele 10.00 a€“ 16.00, ploieștenii sunt invitați să participe la acțiunea de colectare DEEE, inițiată de Asociația RoRec. Aceștia sunt așteptați cu aparatura electrică și electronică veche sau defectă, de care vor să scape, la punctele de colectare enumerate mai jos:

1.      Între Palatul Culturii și Parcul Toma Socolescu
2.      B-dul București a€“ în fața magazinului Orient
3.      Zona Bulevard a€“ lângă restaurantul London House
4.      Zona Cioceanu a€“ la intersecție
5.      Zona Lămâiță a€“ vis-a-vis de stația de autobuz
6.      Zona Podul Înalt a€“ în stația de autobuz
7.      Zona Malu Roșu a€“ în stația de autobuz
8.      Zona 23 August a€“ la Păltiniș
9.      Complexul Mare a€“ în față
10.      Complexul Meșteșugăresc a€“ În față
11.      Zona Mihai Bravu a€“ în parcarea de lângă Lukoil
12.      Zona Obor a€“ lângă benzinăria Mol
13.      Piața Mihai Viteazul intersecție cu Ghe. Doja a€“ în parc
14.      Centru colectare - Str. Ciprian Porumbescu

În cazul unor obiecte grele sau voluminoase pe care cetățenii doresc să le încredințeze centrelor de colectare, acestea pot fi preluate gratuit. Pentru informații suplimentare despre cum pot programa un transport, cetățenii pot apela numerele de telefon 0733.601.741 sau 0786.669.319, până vineri, 11 mai, între orele 09.00-18.00 și sâmbătă, 12 mai, între orele 09.00-15.00. 

Toți deponenții vor fi înscriși la o tombolă, unde au posibilitatea de a intră în posesia unuia dintre premiile oferite de partenerul Gorenje: 5 combine frigorifice, 10 aspiratoare, 10 mixere și 10 fiare de călcat. 
Tragerea la sorți și premerea voluntarilor se vor efectuă luni, 14 mai 2012, la Galeriile Comerciale, de la oră 10.00.

Acțiunea de colectare DEEE din acest weekend, de la Ploiești, este cea de-a patra, de anul acesta, derulată în județul Prahova. Prima acțiune a avut loc la data de 31 martie, la Boldesti, urmată de o a doua, la 7 aprilie, la Vălenii de Munte. Cea mai recentă acțiune s-a desfășurat la Slănic, la data de 28 aprilie.

Peste un milion de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate, în 2011, în cadrul campaniei "€œLocul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”, a Asociației Române pentru Reciclare RoRec.
Știri naționale

DSC_7598Marţi, 8 mai, la ora 17, în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au primit delegația Universitătii Alexandru Ioan Cuza din Iași. Senatul Universităţii a votat conferirea înaltului titlu academic Majestăţii Sale, cu ocazia impinirii vârstei de 90 de ani. La ceremonie Regele Mihai a fost reprezentat de Principesa Moștenitoare.
În cadrul ceremoniei, după intonarea Imnului Regal și a imnului universitar Gaudeamus Igitur, rectorul universității, Prof. univ. dr. Vasile Isan a rostit un cuvânt introductiv, iar Prof. univ. dr. Alexandru-Florin Platon a dat citire unui Laudatio . A urmat citirea conținutului textului diplomei Doctor Honoris Causa, înmânarea însemnelor titlului academic Principesei Moștenitoare, în numele Regelui, și citirea răspunsului Majestăţii Sale.
CITEŞTE MAI MULT pe familiaregala.ro
Știri naționale

pdlPrimarii PDL vor ataca în instanță OUG 15/2012, prin care Guvernul Ponta le cere autorităților locale să restituie banii alocați de Guvernul Ungureanu, dar pe care nu i-au cheltuit până în prezent, a explicat miercuri președintele PDL, Emil Boc.

"Primăriile PDL vor ataca în instanță ordonanța, pentru că este vorba de un abuz. Nu poți să soliciți restituirea retroactiv a unor fonduri deja alocate", a răspuns Boc, întrebat ce va face concret PDL pentru a opri aplicarea ordonanței emise de Guvernul Ponta.
Știri naționale

Leustean_Ion_Lucian_643190dfbcPlutonierul Ion-Lucian Leuştean, rănit grav, anul trecut, în Afganistan a decedat, în această dimineaţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) din Bucureşti. El a fost rănit grav pe 7 septembrie 2011, în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executa cercetarea terestră a unui obiectiv în provincia Zabul.

Prin intermediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA), americanii transmit condoleanţe familiei militarului decedat, astăzi, la Spitalul Militar.

CITEŞTE MAI MULT pe evz.ro


Știri naționale

vot_parlamentSenatorii au adoptat, marţi, legea USL care prevede câştigarea mandatelor de deputaţi şi senatori de către acei candidaţi care întrunesc cele mai multe voturi în colegiile în care candidează, în sistem uninominal majoritar.
USL vrea să transmită un mesaj de forţă, prima lege pe lista de priorităţi fiind schimbarea legii electorale în sensul introducerii sistemului de vot uninominal într-un singur tur pentru alegerea parlamentarilor, titrează gandul.info.
USL vrea să opereze această modificare chiar dacă recent în Comisia parlamentară electorală se stabilise votul uninominal mixt. Un sistem majoritar de alegere a parlamentarilor într-un singur tur avantajează în acest moment USL-ul

În cazul modificării legii electorale, forul decizional este Camera Deputaţilor.
Știri naționale

victor-ponta_1Victor Ponta a cerut noii conduceri a Ministerului Administraţiei şi Internelor să nu răspundă comenzilor de partid, să nu permită implicarea Poliţiei în campania electorală şi să combată crima organizată, arătând că există "un pericol real" ca structuri mafiote să conducă zone din ţară, informează mediafax.ro
Știri naționale

traian_basescu"Sunt doi ani de când am ieşit în faţa dvs anunţând măsurile dificile pentru populaţie. Nu mi-a plăcut, dar am făcut-o pentru că nu exista altă soluţie. Era mai important să nu ajungem cu ţara ca Grecia, decât să nu îmi asum responsabilitatea de a face acel anunţ atât de dureros. Din păcate, văd că azi se continuă aceeaşi manipulare ca acum doi ani. Atunci nimeni nu a vrut să explice că fără măsuri, am fi fost într-o situaţie extrem de grea. Astăzi, ori din neînţelegere ori din manipulare, aflu că preşedintele nu e de acord cu revenirea la salarii. Este o mare minciună. Iar ceea ce eu am spus este exact ceea ce am susţinut în continuare. Susţin fără rezerve revenirea la salariile de dinainte de reducere", a declarat preşedintele ţării.

Integral, pe realitatea.net

Știri naționale

traian-basescu1Şeful statului a declarat, la întâlnirea cu delegaţia FMI, că menţinerea la nivelul actual a deficitelor la fondurile de asigurări de sănătate şi pensii reprezintă elementul esenţial pentru perioada următoare, arătând că nu va trimite scrisoarea Parlamentului dacă acest principiu nu va fi respectat, informează realitatea.net.
Știri naționale

Euro_1Ministrul desemnat al Finanţelor şi prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României, Florin Georgescu, a declarat ieri, după o rundă de negocieri de circa cinci ore cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, că Guvernul condus de Victor Ponta doreşte cu tărie continuarea acordului cu instituţiile financiare internaţionale, titrează capital.ro.

Integral, pe capital.ro
Știri naționale

autostrada_bucuresti_ploiestiProgramul de guvernare propus de Cabinetul Ponta prevede, pentru sectorul de transporturi şi infrastructură, continuarea construcţiei autostrăzilor şi a reabilitării liniilor ferate de pe Coridorul IV Pan-European. În plus, vor mai apărea „Autostrada Sudului" (Bucureşti – Alexandria – Slatina – Craiova – Timisoara) şi o autostradă ce va lega Târgu-Mureşul de Ungheni, titrează adevarul.ro
Știri naționale

militari_romani_in_afganistan_1Un militar român a fost grav rănit, vineri, în Afganistan, în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat, în prezent el fiind la Spitalul Militar din baza Lagman, unde medicii încearcă să îi salveze viaţa, a anunţat MApN.

Potrivit sursei citate, militarul grav rănit este plutonierul-adjutant Florinel Enache din Batalionul 280 Infanterie, aflat în misiune în provincia Zabul.

Subofiţerul, care executa o misiune de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, a suferit răni grave în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat, menţionează MApN.

Joomla SEF URLs by Artio