Știri naționale

Știri naționale

recensamantComisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, în baza datelor preliminare centralizate în urma recensământului din toamna anului trecut, a anunțat că populația stabilă a României este de 19.043.767 de persoane.
Populaţia feminină reprezintă 51,3%, respectiv 9.764.011 din populaţie. Peste jumătate dintre bărbaţi (51,8%) şi dintre femei (53,7%) locuiesc în municipii şi oraşe.
Densitatea medie a populaţiei este de 79,9 locuitori pe kilometrul pătrat. Judeţele cel mai dens populate sunt Ilfov (230,1 loc/kmp), Prahova (156,0 loc/kmp), Iaşi (132,1 loc/kmp), Dâmboviţa (123,8 loc/kmp), Galaţi (113,6 loc/kmp), Cluj (98,8 loc/kmp), Braşov (94,2 loc/kmp) şi Constanţa (89,2 loc/kmp). Cele mai scăzute densități au fost înregistrate în judeţele Tulcea (23,7 loc/kmp), Caraş-Severin (32,2 loc/kmp), Harghita (45,9 loc/kmp), Mehedinţi (51,6 loc/kmp) Bistriţa-Năsăud (51,9 loc/kmp), Arad (52,8 loc/kmp), Alba (52,4 loc/kmp) şi Covasna (55,6 loc/kmp).
Rezultatele definitive ale recensământului vor fi anunţate în a doua parte a anului viitor.
Știri naționale

pontaReîntregirea salariilor bugetarilor şi restituirea acelor părţi din pensii încasate în mod ilegal sunt doar două dintre priorităţile asumate de Guvern, anunţă premierul Victor Ponta.
Știri naționale

justitieCurtea Constituţională acuză, într-un comunicat, continuarea atacurilor la adresa judecătorilor constituţionali din partea unor autorităţi publice şi a presei, cerând Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului luarea de măsuri pentru oprirea acţiunilor defăimătoare. "Aceste acţiuni, cărora li se adaugă, în ultima perioadă, actele denigratoare la adresa unora dintre judecătorii Curţii Constituţionale, cărora li se contestă moralitatea, integritatea, pregătirea profesională, produc grave prejudicii de imagine Curţii Constituţionale şi tind la decredibilizarea sa, punând sub semnul  îndoielii deciziile pe care Curtea le-a pronunţat.

Se aduce astfel atingere dispoziţiilor art.147 alin.4 din Constituţie, potrivit cărora deciziile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii, se încalcă normele democratice şi principiile statului de drept, cu consecinţe grave asupra stabilităţii instituţionale în România şi asupra imaginii internaţionale a ţării, astfel cum o subliniază şi Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu", potrivit CC.

Detalii, AICI
Știri naționale

iar-99-soimUn avion de tip IAR 99 Şoim cu dublă comandă în care se aflau un elev şi un instructor s-a prăbuşit lângă aeroportul din Craiova. Unul dintre piloţi a murit la contactul cu solul, iar cel de-al doilea a reuşit să se catapulteze şi se află în stare gravă.

Avionul s-a prăbuşit la puţin timp de la decolare, în jurul orei 10:30, la o distanţă de aproximativ doi kilometri de aeroportul Craiova, într-o zonă cu case. În momentul impactului, aparatul de zbor a luat foc, iar flăcările s-au răspândit la vegetaţia din apropiere. Incendiul a fost însă stins.


Știri naționale

vot1În cursul zilei de astăzi, Ministerul de Interne va redacta documentele privind numărul real al persoanelor cu drept de vot de pe listele electorale permanente care urmează să fie trimise Guvernului şi mai apoi Curţii.

RTV a prezentat o serie de cifre din documentele pe care Guvernul le va transmite Curţii: 500.000 de români au acte de identitate expirate, între 20 mii şi 30 mii de persoane decedate, peste 2,5 milioane de persoane cu rezidenţă în străinătate, notează adevarul.ro
Știri naționale

justitieProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) susţin, într-un comunicat public, că Teodor Atanasiu, Dumitru Samson (fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu) şi alte patru persoane au cumpărat voturi în ziua referendumului. Deputatul PNL Teodor Atanasiu este acuzat de mită electorală şi de " folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală". Dumitru Samson este acuzat de trafic de influenţă şi mită electorală. Procurorii arată că Atanasiu şi fiul ministrului Dobriţoiu au organizat împreună cu interlopul Măgurean Bogdan Cristian "trupe de intervenţie" care avea ca sarcină cumpărarea de voturi.

Integral pe gandul.info
Știri naționale

realitatea_tvProtestul de la Realitatea Media s-a ținut într-unul dintre studiourile postului de televiziune. Angajații, rămași cu salariile neplătite, aproape că l-au linșat pe Florin Bercea, administratorul special al postului de televiziune, informează paginademedia.ro.
Bercea i-a anunțat în premieră pe angajați că noul director executiv al postului este Mura Frînculescu, spre nemulțumirea angajaților postului care și-l doresc înapoi pe Sorin Enache. Integral, pe paginademedia.ro
Știri naționale

csm-alina-nicoleta-ghicaConsiliul Superior al Magistraturii a răspuns, joi, solicitărilor preşedintelui interimar, Crin Antonescu, arătând că a luat act cu profundă îngrijorare de acuzaţiile formulate de acesta în cazul anchetelor penale privind referendumul şi cerând neinterferenţa actorilor politici în sfera justiţiei.
Integral pe MEDIAFAX.RO
Știri naționale

Departamentul-de-Stat-al-SUAPhilip Gordon, trimisul Washingtonului la Bucureşti, ca urmare a evenimentelor politice "îngrijorătoare", a declarat luni, în timpul unei întâlniri informale cu jurnaliştii, că le-a transmis liderilor români că "acuzaţiile credibile de fraudă" la referedumul pentru demiterea lui Traian Băsescu să fie "verificate", se arată într-un transcript făcut public de Departamentul de Stat al SUA. Marţi, la doar câteva ore după aceste declaraţii, procurorii au deschis peste 500 de dosare privind fraude electorale la scrutinul din 29 iulie, iar joi DNA l-a acuzat pe fostul ministru Teodor Atanasiu de cumpărare de voturi.
Integral pe gandul.info
Știri naționale

separatoare-de-benziMinisterul Transporturilor şi Infrastructurii pregăteşte o creştere a limitei de viteză de la 50 la 70 de kilometri pe oră în mai multe localităţi, de pe 4 drumuri europene.
Iată care sunt tronsoanele pe care se doreşte ridicarea limitării de viteză:

- E 81 (Halmeu - Livada - Satu Mare)

- E 58 (Livada - Baia Mare - Dej)

- E 578 (Sărăţel - Reghin)

- E 581 (Bârlad - Albiţa)

- E 70 (Craiova - Caracal - Alexandria)

Autorităţile vor să instituie aceeaşi măsură pe:

E 671 (Satu Mare - Timişoara)
E 60 (Oradea - Braşov)
E 81 (Satu Mare - Piteşti)
E 58 (Dej - Suceava)
E 85 (Suceava - Bucureşti)
E 583 (Săbăoani - Iaşi)
E 68 (Nădlac - Braşov)
E 578 (Reghin - Chichiş)
E 70 (Moraviţa - Craiova)
Știri naționale

medalieSTRIGĂTOR LA CER. Dacă în cazul sportivilor prezenţi la Jocurile Olimpice s-au putut găsi imediat resurse de sute de mii de euro pentru premiere - bani meritaţi, desigur - pentru olimpicii români care au câştigat aurul, argintul, sau bronzul la olimpiadele internaţionale de matematică statul nu găseşte, de aproape un an, timp şi bani ca să recompenseze performanţele extraordinare ale elevilor noştri valoroşi.

Read more: De ce ne pleacă tinerii eminenţi / Olimpicii internaţionali ai României, UMILIŢI acasă
Joomla SEF URLs by Artio