Știri naționale

Știri naționale

cancanGrupul CANCAN îşi reorganizează business-ul axându-şi investiţiile exclusiv pe diviziile online şi tv, astfel că tabloidul Cancan nu va mai apărea în print, iar echipa redacţională va lucra la noile proiecte, informează MEDIAFAX
Știri naționale

referendum_2012Şedinţa CCR pentru validarea referendumului a fost devansată pentru 31 august. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Curtea Constituţională se va reuni la sfârșitul lui august pentru a da un verdict în cazul referendumului. CCR a anunţat, joi, că va lua o decizie în acest caz pe 12 septembrie.
Știri naționale

justitieCurtea Constituţională a amânat decizia în ceea ce priveşte referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu pentru data de 12 septembrie 2012.  Între judecătorii CCR, scorul a fost de cinci la patru pentru invalidarea referendumului, dar pentru adoptarea unei decizii erau necesare şase voturi pentru una dintre părţi.

Read more: Antonescu, preşedinte pentru încă o lună şi jumătate / Curtea Constituţională a amânat decizia...
Știri naționale

cristian-tudor-popescu"Prin această decizie (boicotarea referendumului - n.r.) Traian Băsescu îşi neagă principala caracteristică a legendei sale politice şi personale, de mai mult de 8 ani de zile. Traian Băsescu s-a prezentat întotdeauna ca fiind un om curajos, un om care nu refuză lupta, un om care intră întotdeauna în bătălie alături de popor, ori în clipa de faţă Traian Băsescu refuză pur şi simplu să se supună judecăţii poporului. Vrea să arunce la coş milioane de voturi ale celor care vor veni totuşi să-şi exercite acest drept, el, un om care totdeauna a vorbit despre întoarcerea la popor.

Nu pot fi creditate, nu se mai poate analiza nimic din ce spune domnul Băsescu pentru că se contrazice la fiecare 24 de ore. A spus mai întâi că nu vrea să fie preşedinte la masa verde, că nu acceptă să se întoarcă la Cotroceni cu 5% voturi în favoarea lui şi 95% împotrivă. Nu a pronunţat la început cuvintele lovitură de stat spunând că nu e bine să se joace cu aceste cuvinte un preşedinte, apoi a început să le rostească la fiecare 10 minute. S-a adresat în aceste zile domnul Băsescu unui electorat pitecantropic, pentru că numai nişte oameni cu coeficient de inteligenţă la limita oligofreniei pot să accepte seria asta de declaraţii în care e contradictoriu cu sine.

Aproape că ajunge să se mintă şi pe sine, nu numai pe ceilalţi. Reuşeşteîn felul acesta, prin boicotarea referendumului, să compromită România în ochii Europei la fel cum a făcut-o USL prin forţarea legii, a Constituţiei, a timpului, a democraţiei atunci când a declanşat procesul de suspendare", declarat CTP, la Realitatea TV.
Știri naționale

MONICA-MACOVEIRAPORT MCV CRITIC LA ADRESA ROMÂNIEI: Europarlamentarul Monica Macovei a adresat un atac dur la adresa actualilor guvernanţi, pe care îi acuză, din nou, de "decapitarea" instituţiilor statului, condamnând ameninţările la adresa Curţii Constituţionale proferate de reprezentanţii USL. Macovei consideră că reprezentanţii Comisiei Europene au arătat că nu au încredere în actualul guvern, în premierul Ponta, in USL şi în presedintele interimar Antonescu.

Read more: Monica Macovei: "Bile negre si palme pentru politicienii USL"
Știri naționale

blejnarProcurorii DNA au emis, marţi, o ordonanţă pe numele fostului şef al ANAF Sorin Blejnar prin care au stabilit ca acesta să nu părărească ţara pe o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Anchetatorii au stabilit măsura după ce i-au adus la cunoştinţă lui Sorin Blejnar învinuirile - complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Integral, pe gandul.info
Știri naționale

pontaReferendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va organiza potrivit deciziei Curţii Constituţionale, a declarat premierul Victor Ponta, la finalul unei întâlniri cu preşedintele Parlamentului European Martin Schulz.

Read more: Victor Ponta: REFERENDUMUL se face aşa cum a zis Curtea Constituţională / 9 milioane de români...
Știri naționale

justitieAnchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la CSM, miercuri dimineaţă, fiind vizaţi procurorii George Bălan şi Marcel Sâmpetru, care şi-ar fi negociat cu persoane din conducerea USL funcţiile de procuror şef al DNA şi de procuror general al României. Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui George Bălan, membru de drept şi fost vicepreşedinte al CSM, şi a consilierului acestuia, Marcel Sâmpetru, fost adjunct al procurorului general în perioada mandatului lui Ilie Botoş, titrează gandul.info
Știri naționale

catuse3Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la CSM, miercuri dimineaţă, fiind vizaţi procurorii Romeo Bălan şi Marcel Sâmpetru, care şi-ar fi negociat cu premierul Victor Ponta funcţiile de procuror şef al DNA şi de procuror general al României, potrivit unor surse judiciare.
Pocurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Romeo Bălan, membru al CSM, şi a consilierului acestuia, Marcel Sâmpetru, fost adjunct al procurorului general în perioada mandatului lui Ilie Botoş, au spus sursele citate. DNA a obţinut aviz de la CSM pentru percheziţia de miercuri.
Potrivit acuzaţiilor DNA, cei doi s-ar fi folosit de note informative ale DGIPI în scopul obţinerii sprijinului politic, pentru a fi numiţi procuror şef al DNA şi procuror general al României, dar negociau şi alte funcţii de conducere din Ministerul Public.
Joomla SEF URLs by Artio