Știri naționale

Știri naționale

blejnarFostul şef al ANAF Sorin Blejnar, şeful vămilor Viorel Comăniţă, şi fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu sunt cercetaţi de DNA, alături de omul de afaceri Radu Nemeş şi soţia acestuia, pentru complicitate la evaziune în legătură cu importul de produse petroliere, au declarat surse judiciare. Prejudiciul este estimat la 50 de milioane de euro, titrează realitatea.net
Știri naționale

pontaCancelarul german Angela Merkel a declarat luni că statul de drept a fost încălcat "în mod inacceptabil" în România în timpul luptei pentru putere dintre liderii ţării. Drept răspuns, premierul Ponta s-a rezervat să declare că preşedintele suspendat Traian Băsescu face parte din acelaşi grup cu Merkel, cancelarul Republicii Federale Germania, sugerând existenţa unei susţineri, din punct de vedere politic, în acest sens. "Doar nu o să voteze doamna Merkel pe 29 iulie", a rezolvat Ponta replica dată cancelarului federal.

"Nu Angela Merkel votează la referendumul de pe 29 iulie. Ştiu că Angela Merkel şi creştin-democraţii germani îi ţin partea domnului Traian Băsescu. Ei susţin şi măsurile de austeritate, dar mai mult în ţări ca România, Grecia, Spania sau Italia şi mai puţin la alţii", a spus Victor Ponta.

„Traian Băsescu vrea să-l facă pe dracu' în patru să nu aibă un președinte interimar necontrolabil", a declarat Crin Antonescu.
Știri naționale

mihai-razvan-ungureanuFostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat ieri seară, în timpul mitingului proBăsescu de la Piaţa Victoriei, că va candida la prezidenţialele din 2014, dacă va fi nevoie. De asemenea, liderul Iniţiativei Civice a spus, pentru gândul, că-l va susţine pe preşedintele suspendat, Traian Băsescu, pentru ca acesta să rămână în funcţie.

Totodată, MRU a făcut referire şi la situaţia UNPR, care au ajutat ieri în Parlament la suspendarea lui Traian Băsescu, numindu-i pe progresişti "patrupedele ţării", notează gandul.info
Știri naționale

basescu_twitterDe câteva zile, contul @tbasescu de pe twitter a devenit extrem de activ. de pe acest cont se transmit mesaje atât în limba română cât şi în engleză. Iată câteva din mesajele promovate:

- The Prime Minister that you have provided is already recognized in the entire Europe as the COPY, COPY PASTE Prime Minister.

- The second is the subordination to the party of all the state institutions by serious violation of the Constitution and the laws.

-The first is the subduing by PSD and PNL of the state institutions and especially of the justice.
Știri naționale

germania_reichstag"Guvernul Federal observă cu atenţie recentele evoluţii din politica internă a României şi se aşteaptă ca partidele şi instituţiile politice din România să acţioneze, bazându-se pe principii democratice şi ale statului de drept, chiar şi în contextul acestei situaţii tumultuoase. Acest fapt vizează, îndeosebi, şi respectarea independenţei Curţii Constituţionale a României. Europa este o comunitate de valori care trebuie să funcţioneze în litera legii, dar şi în spirit democratic. Guvernul Federal nu ia poziţie referitor la afirmaţii ale unor europarlamentari germani, independenţi", a transmis Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Exclusiv, pe gandul.info
Știri naționale

traian_basescuPROVOCAREA PREŞEDINTELUI PENTRU USL: "Apropo, n-aţi vrea să realizaţi şi odată cu referendumul de validare sau invalidare a preşedintelui şi referendum pentru validarea noii Constituţii cu parlament unicameral şi 300 de parlamentari?", i-a întrebat Băsescu pe cei din USL, în discursul susţinut la tribuna Parlamentului, în faţa camerelor reunite
Știri naționale

traian-basescu1Parlamentul s-a reunit astăzi, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu pentru a discuta, în sesiune extraordinară, cererea USL de suspendare a preşedintelui. Şeful statului a luat cuvântul în faţa camerelor reunite ale Parlamentului.
Preşedintele Băsescu a susţinut că obiectivul major al suspendării sale este că USL vrea "punerea sub control a justiţiei şi a instituţiilor statului". Un motiv "conjunctural" ar fi că s-a încercat acoperirea scandalului de plagiat în care este implicat Victor Ponta, pe care l-a numit premierul copy-paste.

Declaraţiile preşedintelui:

"Nu contest dreptul parlamentului de a iniţia şi finaliza procedura de suspendare a preşedintelui"

"Primul obiectiv este punerea sub controlul PNL şi PSD a intituţiilor statului. Alt obiectiv este legat de nepunerea în aplicare a referendumului din 2009, prin care poporul a votat cu 85% penru parlament unicameral şi 300 parlamentari. Astea sunt motive de fond. Mai e unul conjunctural: Primul ministru pe care l-aţi susţinut este cunoscut ca primul ministru copy-paste"

"Am văzut una dintre afirmaţiile liderului spiritiual al USL, Dan Voiculescu: trebuie să controlăm justiţia"

"Astăzi aud că am tăiat eu pensiile. Ştiu că prin dese declaraţii s-a reuşi propagarea acestei convingeri. La referendumul de suspendare mi-aş dori mult să fiu votat de pensionarii care nu au pierdut nimic la pensie şi de cei cărora le-au crescut. Mi-aş dori să fiu votat de aceia cărora nu le-au scăzut pensiile"

"Pentru mine a fost o obligaţie ca preşedinte să le spun românilor adevărul despre finanţelor ţării. S-ar putea ca referendumul să confirme că am fost cinstit cu românii"
Știri naționale

traian-basescu1USL a identificat, în cererea de suspendare a preşedintelui, şapte motive pentru care acesta ar trebui să plece de la Palatul Cotroceni. În preambulul documentului pe care USL l-a depus la Parlament se arată că "majoritatea deciziilor politice majore din ultimii 3 ani au fost luate în afara cadrului de funcţionare democratică a statului şi împotriva voinţei poporului".

Integral, pe gandul.info
Joomla SEF URLs by Artio