Știri naționale

Știri naționale

pontaAdevărul publică, astăzi, în exclusivitate informaţia potrivit căreia premierul Victor Ponta ar fi trecut în propriul CV informaţii false legate de studiile efectuate. Concret, este vorba despre un masterat pe care premierul îl are trecut în CV la capitolul studii efectuate. Contactat de Adevărul, preşedintele Universităţii din Catania declară că Victor Ponta nu a făcut niciun master acolo.

"Referitor la solicitarea dumneavoastră, pot să vă confirm că Victor Ponta nu a fost niciodată masterand la Universitatea noastră", este răspunsul trimis de Antonino Recca, preşedintele Universităţii din Catania, Italia, la solicitarea ziarului "Adevărul".

Integral, pe adevarul.ro
Știri naționale

realitatea_tvRISE Project scrie pe siteul său că postul Realitatea TV se află din nou în proprietatea familiei lui Sorin Ovidiu Vîntu, după ce, timp de aproape un an, patronul oficial al televiziunii de știri a fost afaceristul Elan Schwartzenberg. RISE Project a obținut din Cipru documentele firmei offshore Bluelink Comunicazione Ltd –acționarul majoritar (86,5%) al stației TV din România. În prezent, fiica și fiul lui Vîntu (Ioana și Ionuț Codrin) dețin împreună 82% din compania cipriotă și, implicit, controlul asupra Realitatea TV. În același timp, Ioana Vîntu este directorul Bluelink Comunicazioni, fiind numită în această calitate pe 10 aprilie a.c.
Știri naționale

victor_pontaFundaţia Soros a adresat o scrisoare deschisă pe un ton extrem de dur la adresa premierului Victor Ponta şi a Guvernului României. Soros reproşează şefului guvernului presiunile la adresa Justiţiei, graba cu care Guvernul acţionează în cazul unor instituţii publice cum sunt Curtea Constituţională, Televiziunea Română sau Institutul Cultural Român. Totodată, se aminteşte în scrisoarea deschisă despre numărul foarte mare de ordonanţe de urgenţă, practică de care Guvernul Ponta s-a folosit în mod excesiv în ultima perioadă.

Iată scrisoarea integrală a Fundaţiei Soros

Scrisoare deschisa adresata domnului Victor Ponta, prim-ministru al Romaniei

Stimate domnule Victor Ponta,

Fundatia Soros Romania este o organizatie neguvernamentala cu o activitate neintrerupta de peste 20 de ani, care promoveaza valorile societatii deschise, drepturile fundamentale ale omului, democratia si statul de drept. Asistam cu ingrijorare, ca de altfel intreaga societate civila si o buna parte a opiniei publice, la punerea sub semnul intrebarii a acestor valori, in buna masura din cauza comportamentului public al institutiei pe care o conduceti.

Nu mai putin ingrijoratoare sunt acuzatiile si presiunile asupra puterii judecatoresti, prin exprimarea unor opinii ferme ale membrilor cabinetului cu privire la dosarele aflate in curs de analiza sau la deciziile finale ale judecatorilor.

Starneste semne de intrebare graba cu care Guvernul actioneaza in cazul unor institutii publice cum sunt Curtea Constitutionala, Televiziunea Romana sau Institutul Cultural Roman, si in general abuzul de ordonante de urgenta (a se vedea si situatia Monitorului Oficial). Toate aceste situatii necesita dezbateri publice adecvate, cu participarea tuturor celor interesati, asa cum prevad si legile in vigoare, dezbateri care sa conduca la decizii cumpatate si bine argumentate.

Un alt motiv de mare ingrijorare este abuzul de putere in favoarea unor interese personale ale unor demnitari, inclusiv ale domniei voastre. Este exemplificator comportamentul nedemn al ministrului interimar al educatiei, domnul Liviu Pop, cel care a blocat activitatea Comisiei Nationale de Etica cu o zi inainte de discutarea acuzatiilor de plagiat la adresa domnului Mang. Domnul Pop a recidivat la finalul saptamanii trecute blocand activitatea CNATCDU si amenintand membrii Consiliului chiar in ziua in care acesta discuta acuzatiile de plagiat la adresa dumneavoastra.

Domnule prim-ministru, Parlamentul v-a dat responsabilitatea de a conduce Romania. Comportamentul dumneavoastra si al Cabinetului pe care il conduceti trebuie sa fie responsabil, onest si matur, cu atat mai mult cu cat traversam o perioada dificila, marcata de criza economica globala. Va solicitam imperios sa cereti membrilor cabinetului sa revina la atitudinea corespunzatoare insemnatatii mandatului pe care l-ati primit. De asemenea, consideram absolut necesar ca, printr-un gest public, sa garantati, de la inaltimea functiei pe care o detineti, ca Guvernul pe care il conduceti respecta valorile statului de drept si dialogul cu societatea civila in toate deciziile pe care le ia. Un angajament ferm din partea dvs. in aceasta directie ar avea darul sa reduca din tensiunea sociala si ar oferi opiniei publice siguranta ca in Romania nu mai sint posibile derapaje de la principiile democratice.

Cu consideratie,

Mircea Vasilescu

Presedinte
Știri naționale

victor_pontaConsiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) s-a reunit astăzi pentru a da verdictul în cazul acuzaţiilor de plagiat care planează asupra tezei de doctorat a lui Victor Ponta. Concluzia: 85 de pagini din lucrarea premierului sunt copiate, motiv pentru care Consiliul a cerut retragerea titlului de doctor.
Cu o zi înainte, însă, Consiliul a fost însă desfiinţat de ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, pe motiv că nu a primit din partea conducerii raportul de activitate. Mai mult, vineri dimineaţă, Liviu Pop a trimis Corpul de Control la CNATDCU.
CITEŞTE MAI MULT pe gandul.info
Știri naționale

huiduMagistraţii Judecătoriei Braşov l-au condamnat pe Şerban Huidu la doi ani şi jumătate de închisoare, cu suspendare, şi un termen de încercare de patru ani şi şase luni, scrie Mediafax.
De asemenea, potrivit instanţei, Huidu este obligat la plata cheltuielilor de judecată de 300 de lei şi urmează să i se restituie autoturismul implicat în accidentul petrecut în 16 octombrie 2011, în apropierea localităţii braşovene Timişul de Sus.
Știri naționale

sorin-ovidiu-vintu_1Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat astăzi de Curtea de Apel Bucureşti la un an de închisoare cu executare, în dosarul de şantajare a omului de afaceri Sebastian Ghiţă.

În primă instanţă, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare, dar procurorii au solicitat în recurs majorarea pedepsei la cinci ani de închisoare cu executare, informează gandul.info
Știri naționale

nastaseAdrian Năstase a fost condamnat definitiv în dosarul "Trofeul Calităţii" la doi ani de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi la funcţii publice. Magistraţii Curţii Supreme au dat astăzi verdictul în dosarul Trofeul Calităţii, în care fostul premier e acuzat că ar fi strâns ilegal fonduri pentru campania prezidenţială din 2004.

În acelaşi dosar, Irina Jianu a primit o condamnare de şase ani de închisoare. Bogdan Popovici a fost condamnat la 6 ani de închisoare, iar Marina Popovici la 5 ani de închisoare.  De asemenea, Diana Gasparovici a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare. Pedepsele sunt cu executare în toate cazurile. Toţi cei condamnaţi au primit pedepse complementare de cinci ani interzicerea unor drepturi.

Știri naționale

google-mapsHărţile Google vor include, începând de astăzi, condiţiile de trafic din Bucureşti şi pe anumite porţiuni ale drumului european E81, anunţă compania americană.
Noul serviciu face parte din extinderea vizualizarii condițiilor de trafic în timp real în 7 ţări noi: Belarus, Estonia, Letonia, Mexic, Peru, România şi Africa de Sud. Noul serviciu este accesibil la maps.google.ro prin activarea stratului de trafic în widget-ul din partea superioara dreapta a hărţii.
Condiţiile de trafic pot fi vizualizate de pe orice terminal, PC, tableta sau smartphone şi este integrat in Hărţile Google pentru dispozitive mobile şi în Navigarea cu Hărţi Google.
Joomla SEF URLs by Artio