Știri naționale

Știri naționale

google-mapsHărţile Google vor include, începând de astăzi, condiţiile de trafic din Bucureşti şi pe anumite porţiuni ale drumului european E81, anunţă compania americană.
Noul serviciu face parte din extinderea vizualizarii condițiilor de trafic în timp real în 7 ţări noi: Belarus, Estonia, Letonia, Mexic, Peru, România şi Africa de Sud. Noul serviciu este accesibil la maps.google.ro prin activarea stratului de trafic în widget-ul din partea superioara dreapta a hărţii.
Condiţiile de trafic pot fi vizualizate de pe orice terminal, PC, tableta sau smartphone şi este integrat in Hărţile Google pentru dispozitive mobile şi în Navigarea cu Hărţi Google.
Știri naționale

victor_pontaVictor Ponta este acuzat de plagiat în Nature şi Frankfurter Allgemeine Zeitung, ambele publicaţii susţinând că au avut acces, graţie unei surse anonime, la documente care dovedesc că teza de doctoral a premierului român ar conţine texte copiate. Într-o conferinţă de presă susţinută marţi dimineaţa, Victor Ponta a admis că nu a respectat standardele de citare, dar a subliniat că nu a existat "intenţia de a plagia". De asemenea, şeful Executivului a declarat că este dispus să renunţe la titlul de doctor, care nu îi aduce "niciun beneficiu", titrează gandul.info.

Scandalurile de plagiat în care sunt implicaţi oamenii politici nu sunt deloc o noutate în peisajul european şi s-au dovedit într-atât de puternice, încât au dus la demisii, ba chiar şi la încheierea unor cariere politice altfel remarcabile.

Două dintre cele mai recente astfel de scandaluri sunt cele în care au fost implicaţi preşedintele maghiar Pal Schmitt şi ministru Apărării din Germania, Karl-Theodor zu Guttenberg. În ambele cazuri, s-a dovedit că aceştia şi-au plagiat teza de doctorat. Germanul a admis că a plagiat, dar a susţinut că nu a fost cu intenţie.

Integral, pe gandul.info
Știri naționale

mircea_diaconuMagistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, marţi, că Mircea Diaconu se face vinovat de acuzaţia de incompatibilitate adusă de Agenţia Naţională de Integritate. Diaconu a anunţat luni că se va retrage din Guvern în cazul în care va pierde procesul.
CITEŞTE MAI MULT pe realitatea.net
Știri naționale

autostrada-bucuresti-ploiesti1Lungimea tronsoanelor de autostradă pe care se circulă în prezent, de 415 km, inclusiv centuri ocolitoare în regim de autostradă, reprezintă doar 25% din angajamentele autorităţilor din România fixate prin reglementări legale, de circa 1.700 km până în anii 2013-2015. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale unui raport al Curţii de Conturi cu privire la construirea şi întreţinerea autostrăzilor - perioada 2005 - 2010, informează gandul.info
Știri naționale

vasile_blagaMulţi dintre liderii filialelor PDL se feresc să nominalizeze persoana pe care o consideră potrivită să preia conducerea partidului, limitându-se să spună că este nevoie de un om puternic şi care să-i ţină uniţi, în timp ce alţii spun că Vasile Blaga are puterea şi experienţa să reconstruiască PDL.

Integral, pe mediafax
Știri naționale

udreaFostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea demisionează de la conducerea PDL Bucureşti. Udrea a declarat, marţi, pentru Mediafax, că a decis încă de duminică seară să demisioneze din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, demisia fiind efectivă după validarea aleşilor locali de la nivelul Capitalei.
Știri naționale

diicotProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrala  au  destructurat cea mai importanta grupare infracţional organizata, din zona Urziceni - Afumaţi, specializata în comiterea de  infracțiuni de furt cu consecințe deosebit de grave,  de bunuri transportate in autocamioane TIR,  în timpul deplasării  pe rutele de transport rutier.
Read more: Fast and furios de Afumaţi / DIICOT a destructurat o grupare specializată în furturile din TIR-uri...
Știri naționale

vot1Datele din centralizarea proceselor verbale sosite şi validate la BEC până la ora 8:30:

Consilii judeţene - Prezenţa la vot 59,41%


USL - 52,06%
PDL - 13,25%
PP-DD - 8,02%

Preşedinţi consilii judeţene - Prezenţa la vot 59,41%

USL - 52,02%
PDL - 12,78%
PP-DD - 7,40%

Consilii localePrezenţa la vot 65,68%

USL - 42,70%
PDL - 15,78%
PPDD - 7,67%

Primari - Prezenţa la vot 65,68%

USL - 53,27%
PDL - 15,80%
PPDD - 9,93%

Joomla SEF URLs by Artio