Știri naționale

Știri naționale

pontaPremierul Victor Ponta a participat, în Africa de Sud, la reuniunea Internaţionalei Socialiste, unde au avut loc mai multe întâlniri politice. În cadrul lucrărilor socialiştilor, premierul a fost ales vicepreşedinte al organizaţiei. Ponta a spus la RTV că alegerea în funcţia de vicepreşedinte este un succes pentru PSD, notează mediafax.ro

Legat de mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, premierul a declarat că a fost o decizie a PSD, luată în condiţiile în care socialiştii germani anunţaseră că nu ar veni la Bucureşti invocând probleme pe care le-ar avea cu presa germană.

"Atunci am zis să mutăm Congresul la Bruxelles, pentru că socialiştii germani sunt importanţi. Vom face la Bucureşti alt congres", a spus Ponta.
Știri naționale

patriciuMagistraţii Tribunalului Bucureşti l-au achitat astăzi, 28 august 2012 pe omul de afaceri Dinu Patriciu în celebrul dosar Rompetrol. Procurorii au cerut o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru omul de afaceri care este acuzat, alături de alte persoane printre care şi Sorin Roşca Stănescu, de o multitudine de infracţiuni.

În septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis în judecată în dosarul Rompetrol, pentru delapidare, spălare de bani şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. El este învinuit şi de manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc în eroare în legătură cu cererea, oferta sau preţul instrumentelor financiare şi care menţin, prin acţiunea uneia sau a mai multor persoane acţionând împreună, preţul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea 297 din 2004 privind piaţa de capital. O altă infracţiune imputată lui Patriciu este cea de dezvăluire de informaţii privilegiate, dar şi de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.
Știri naționale

traian-basescu1CE a luat notă de reinstalarea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu şi consideră că procesul de respectare a cadrului juridic şi constituţional este acum complet, însă va rămâne vigilentă cu privire la evoluţiile din România prin intermediul MCV, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei. Integral, pe mediafax.ro
Știri naționale

politia_nu_trecetiSoţia pilotului care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic de la Craiova, care este jurnalist la un post local de radio, spune că a fost trimisă să relateze de la locul accidentului şi că, ştiind că doar soţul ei avea zbor în acea zi pe acel tip de avion, a sperat până în ultima clipă să nu fie vorba despre el.

Andrada Cojocaru, soţia comandorului Aurelian Cojocaru, este jurnalist la un post de radio din Craiova.

Integral, pe gandul.info
Știri naționale

recensamantComisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, în baza datelor preliminare centralizate în urma recensământului din toamna anului trecut, a anunțat că populația stabilă a României este de 19.043.767 de persoane.
Populaţia feminină reprezintă 51,3%, respectiv 9.764.011 din populaţie. Peste jumătate dintre bărbaţi (51,8%) şi dintre femei (53,7%) locuiesc în municipii şi oraşe.
Densitatea medie a populaţiei este de 79,9 locuitori pe kilometrul pătrat. Judeţele cel mai dens populate sunt Ilfov (230,1 loc/kmp), Prahova (156,0 loc/kmp), Iaşi (132,1 loc/kmp), Dâmboviţa (123,8 loc/kmp), Galaţi (113,6 loc/kmp), Cluj (98,8 loc/kmp), Braşov (94,2 loc/kmp) şi Constanţa (89,2 loc/kmp). Cele mai scăzute densități au fost înregistrate în judeţele Tulcea (23,7 loc/kmp), Caraş-Severin (32,2 loc/kmp), Harghita (45,9 loc/kmp), Mehedinţi (51,6 loc/kmp) Bistriţa-Năsăud (51,9 loc/kmp), Arad (52,8 loc/kmp), Alba (52,4 loc/kmp) şi Covasna (55,6 loc/kmp).
Rezultatele definitive ale recensământului vor fi anunţate în a doua parte a anului viitor.
Știri naționale

pontaReîntregirea salariilor bugetarilor şi restituirea acelor părţi din pensii încasate în mod ilegal sunt doar două dintre priorităţile asumate de Guvern, anunţă premierul Victor Ponta.
Știri naționale

justitieCurtea Constituţională acuză, într-un comunicat, continuarea atacurilor la adresa judecătorilor constituţionali din partea unor autorităţi publice şi a presei, cerând Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului luarea de măsuri pentru oprirea acţiunilor defăimătoare. "Aceste acţiuni, cărora li se adaugă, în ultima perioadă, actele denigratoare la adresa unora dintre judecătorii Curţii Constituţionale, cărora li se contestă moralitatea, integritatea, pregătirea profesională, produc grave prejudicii de imagine Curţii Constituţionale şi tind la decredibilizarea sa, punând sub semnul  îndoielii deciziile pe care Curtea le-a pronunţat.

Se aduce astfel atingere dispoziţiilor art.147 alin.4 din Constituţie, potrivit cărora deciziile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii, se încalcă normele democratice şi principiile statului de drept, cu consecinţe grave asupra stabilităţii instituţionale în România şi asupra imaginii internaţionale a ţării, astfel cum o subliniază şi Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu", potrivit CC.

Detalii, AICI
Știri naționale

iar-99-soimUn avion de tip IAR 99 Şoim cu dublă comandă în care se aflau un elev şi un instructor s-a prăbuşit lângă aeroportul din Craiova. Unul dintre piloţi a murit la contactul cu solul, iar cel de-al doilea a reuşit să se catapulteze şi se află în stare gravă.

Avionul s-a prăbuşit la puţin timp de la decolare, în jurul orei 10:30, la o distanţă de aproximativ doi kilometri de aeroportul Craiova, într-o zonă cu case. În momentul impactului, aparatul de zbor a luat foc, iar flăcările s-au răspândit la vegetaţia din apropiere. Incendiul a fost însă stins.


Știri naționale

vot1În cursul zilei de astăzi, Ministerul de Interne va redacta documentele privind numărul real al persoanelor cu drept de vot de pe listele electorale permanente care urmează să fie trimise Guvernului şi mai apoi Curţii.

RTV a prezentat o serie de cifre din documentele pe care Guvernul le va transmite Curţii: 500.000 de români au acte de identitate expirate, între 20 mii şi 30 mii de persoane decedate, peste 2,5 milioane de persoane cu rezidenţă în străinătate, notează adevarul.ro
Știri naționale

justitieProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) susţin, într-un comunicat public, că Teodor Atanasiu, Dumitru Samson (fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu) şi alte patru persoane au cumpărat voturi în ziua referendumului. Deputatul PNL Teodor Atanasiu este acuzat de mită electorală şi de " folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală". Dumitru Samson este acuzat de trafic de influenţă şi mită electorală. Procurorii arată că Atanasiu şi fiul ministrului Dobriţoiu au organizat împreună cu interlopul Măgurean Bogdan Cristian "trupe de intervenţie" care avea ca sarcină cumpărarea de voturi.

Integral pe gandul.info
Știri naționale

realitatea_tvProtestul de la Realitatea Media s-a ținut într-unul dintre studiourile postului de televiziune. Angajații, rămași cu salariile neplătite, aproape că l-au linșat pe Florin Bercea, administratorul special al postului de televiziune, informează paginademedia.ro.
Bercea i-a anunțat în premieră pe angajați că noul director executiv al postului este Mura Frînculescu, spre nemulțumirea angajaților postului care și-l doresc înapoi pe Sorin Enache. Integral, pe paginademedia.ro
Joomla SEF URLs by Artio