Știri naționale

Știri naționale

Matteo Politi, italianul de 38 de ani care, deși are doar opt clase, s-a dat drept medic și a ajuns chiar să pătrundă în sălile de operație ale unor clinici private din București, a fost prins miercuri dimineață, în punctul de trecere a frontierei de la Curtici, într-un tren care se îndrepta spre Budapesta. Anterior, acesta își prezentase punctul de vedere cu privire la scandalul în care este implicat, susținând că avocatul său, "plătit cu o sumă considerabilă" i-a spus că are toate documentele și actele pentru a lucra în România.

Read more: Cum se apără falsul chirurg italian care ar fi făcut intervenții estetice la București. Individul,...
Știri naționale

Un caz halucinant a ieșit la iveală și bulversează sistemul sanitar. Un italian, fost valet de parcare, absolvent de opt clase, a reușit să efectueze intervenții în mai multe clinici private din România, pretinzând că este un excepțional chirurg.

Read more: Un italian cu opt clase, care s-a dat drept mare chirurg, a reușit să opereze  în mai multe...
Știri naționale

Poetul şi publicistul George Stanca a murit luni, la vârsta de 71 de ani, după mai multe luni în care ziaristul s-ar fi simţit rău. Acesta era internat la un spital din Capitală.

Read more: Cunoscutul ziarist George Stanca s-a stins din viaţă, luni, la vârsta de 71 de ani. Ultimul său...
Știri naționale

Semnalul vine din partea Societății Naționale de Medicina Familiei, după publicarea proiectului de buget pentru anul 2019. Cadrele din cabinetele de medicină primară avertizează că, așa cum se prezintă datele de la acest moment, sistemul va intra în colaps sin cauza lipsei de finanțare.

Read more: Semnal de alarmă la nivel național: "Finanțarea medicinei primare în 2019 aruncă medicina de...
Știri naționale

Concentraţi pe epidemia de gripă, medicii amintesc că în această perioadă se manifestă şi o altă boală gravă, care afectează preponderent copiii şi care, netrataă corespunzător, are potenţialul de a crea complicaţii severe. Este vorba despre rujeolă. 30 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în România în ultima săptămână, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Read more: 30 de noi cazuri de rujeolă, confirmate în România în ultima săptămână
Știri naționale

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, vineri, că în urma declarațiilor pe care le va face luni la Parchet, procurorii ar trebui să meargă pe piste care „ar putea identifica faptul că 10 august 2018 a fost creația lui Liviu Dragnea”. Bădulescu mai spune că Jandarmeria a fost folosită pe 10 august.

Read more: Declarație-bombă a lui Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: "Parchetul să verifice dacă 10...
Știri naționale

România a fost alertată cu privire la un lot de carne de vită, importat din Polonia, produsul făcând obiectul unei investigații pornite de la dezvăluirile unor jurnaliști care susțin că în abatoarele companiei respective ar fi fost sacrificate și animale bolnave.

Read more: Alertă în România. Carne provenind de la vaci bolnave, sacrificate în Polonia, ar fi ajuns și în...
Știri naționale

Clienții platformei eMAG sunt, în aceste zile, ținta unor campanii tip scam, a avertizat Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). Specialiștii din cadrul acestuia au emis o atenționare în care descriu cum funcționează escrocheriile care se propagă în mediul on-line, printre clienții eMAG.

Read more: Două campanii de tip scam îi vizează pe clienții eMAG
Știri naționale

Purtătorul de cuvânt al MAI a anunțat, luni dimineață, un bilanț provizoriu în urma fenomenelor meteo din ultimele zile, care au afectat aproape 20 de județe, inclusiv Prahova. Poleiul și ploaia înghețată au creat probleme uriașe, în special în zonele joase, unde există în continuare dificultăți în alimentarea cu energie electrică a unor localități.

Read more: Bilanț MAI, după trei zile de gheață: peste 2.200 de copaci căzuți, 363 de autoturisme avariate și...