Știri naționale

Știri naționale

Ministerul Sănătății a prezentat concluziile verificărilor efectuate de echipa de control din cadrul Inspecției Sanitare de Stat și a Corpului de Control la Spitalul Clinic de Urgență București în cazul pacientei decedate după ce în timpul intervenției chirurgicale a suferit arsuri. Totodată, au apărut informații că ar exista cel puțin încă un pacient care ar fi suferit arsuri în timpul unei operații, în aceeași unitate sanitară, iar poliția face deja investigații.

Read more: Raport final în cazul pacientei arse în sala de operație, la Floreasca. Poliția anunță că...
Știri naționale

Medicul Mircea Beuran a fost demis din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III. Decizia a fost luată în urma anchete efectuate de Ministerul Sănătăţii în cazul femeii arse în timpul operaţiei la Spitalul Floreasca. În cursul zilei de luni, mai mulți medici ai unității sanitare au anunțat că întrerup activitatea, în semn de protest față de această decizie.

Read more: Medicii de la Spitalul Floreasca au întrerupt activitatea, după demiterea dr. Mircea Beuran din...
Știri naționale

Bogdan Despescu, fost șef al IJP Prahova, IJP Constanța și al Inspectoratului General al Poliției Române, ar fi copiat peste 150 de pagini din teza cu care și-a obținut doctoratul la Academia de Poliție, în 2010, susține jurnalista Emilia Șercan într-un articol publicat de pressone.ro.

Read more: Fostul șef al IJP Prahova și IGPR, recent numit secretar de stat în MAI, acuzat de plagiat
Știri naționale

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat, luni, în prezența secretarului de stat Raed Arafat, că a luat legătura cu piloţi rezervişti care au acceptat să vină pentru a fi comandanţi de aeronave SMURD, iar acestea să poată opera şi pe timp de noapte.

Read more: Mai mulți piloți rezerviști, recrutați pentru operarea elicopterelor SMURD și pe timp de noapte
Știri naționale

Seria evenimentelor derulate, în 2020, de Familia Regală a României debutează cu cele dedicate împlinirii a trei decenii de la revenirea în țară, în ianuarie 1990. În noaptea dinspre 3 spre 4 ianuarie 1948, Regele Mihai I părăsea țara, împreună cu Regina-Mamă Elena, sub presiunea dictaturii comuniste.

Read more: 30 de ani de la revenirea Familiei Regale în România
Știri naționale

Mai mulțiparlamentari, majoritatea de la USR, propun reducerea vârstei de pensionare pentru șoferii de autobuz, troleibuz și vatmani până la 55 de ani, cel puțin 24 de zile lucătoare pe an concediu de odihnă și zile libere plătite cu ocazia unor evenimente familiale pentru aceste categorii de angajați.

Read more: Proiect de lege privind reducerea vârstei de pensionare în cazul șoferilor din transportul public...
Știri naționale

O copilă de numai 10 ani, din localitatea dâmbovițeană Crângurile, s-a stins din viață în ziua de Anul Nou, la scurt timp după ce a luat un medicament.

Read more: Anchetă în Dâmbovița, în urma decesului unei copile de 10 ani. Fetița s-a stins la scurt timp după...
Știri naționale

Mai mulţi parlamentari PSD au propus un proiect de "îmblânzire" a legislaţiei în domeniul materialelor pirotehnice, prin care ar putea fi scoase de sub interdicţie anumite materiale, inclusiv cunoscutele petarde. Proiectul stârneşte deja controverse, în condiţiile în care, an de an, zeci de persoane sunt rănite în incidente cu petardele, iar poliţiştii se plâng că nu reuşesc să faţă faţă contrabandei şi cer măsuri mai stricte.

Read more: Fără restricţii la vânzarea de petarde, conform unui proiect propus de deputaţii PSD
Știri naționale

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a pus la dispoziția șoferilor hărțile interactive care prezintă situația drumurilor naționale și sectoarele cu risc de înzăpezire.

Read more: Ministerul Transporturilor a lansat harta interactivă a sectoarelor de drum închise sau cu trafic...
Știri naționale

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a anunțat că a decis suspendarea acreditării Spitalului Clinic de Urgență București, după ce o femeie a luat foc pe masa de operație. Tragicul incident s-a petrecut pe 22 decembrie, dar a fost raportat după o săptămână, când informația a ajuns în spațiul public.

Read more: Acreditarea Spitalului Floreasca a fost suspendată!  Anunțul Ministerul Sănătății cu privire la...
Joomla SEF URLs by Artio