Știri naționale

Știri naționale

În aceste zile se împlinesc 29 de ani de la mineriada din iunie 1990, unul dintre evenimentele marcante in istori recent a românilor și, totdată, o lecție valoroasă pentru actuala generație. Asupra acestui aspect atrage atenția Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, îndemând la reflecție și luare aminte, asupra evenimentelor petrecute aproape acum trei decenii, pe care le denumește "moment de o infinită rușine pentru România".

Read more: Se împlinesc 29 de ani de la mineriada din iunie 1990. ANRM: "Democrația este tot timpul în...
Știri naționale

Un elev a fost bătut în clasă de un jandarm. Agresiunea s-a petrecut în liceul tehnologic din orașul giurgiuvean Mihăilești și a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Cazul este acum cercetat de Parchetul Militar.

Read more: Elev bătut de un jandarm sub ochii colegilor. Imagini şocante surprinse în sala de clasă
Știri naționale

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat la România TV că nu există niciun pericol ca la data de 1 septembrie să nu crească punctul de pensie cu 15%. Coincidenţă sau nu, majorarea ar urma să vină cu mai puţin de trei luni înainte de alegerile prezidenţiale. Au existat unele temeri cu privire la sursele financiare, însă "banii sunt prevăzuţi în bugetul pe 2019", spune Teodorovici.

Read more: Anunţ liniştitor al ministrului Finanţelor. Pensiile vor creşte înainte de alegerile prezidenţiale
Știri naționale

Deputatul Remus Borza, consilierul premierului Dăncilă demis după numai șapte zile la palatul Victoria, a vorbit, la un post central de știri, despre ceea ce consideră că a fost o „execuție pripită” ca urmare a interpretării eronate a unor declarații.

Read more: Remus Borza, consilierul demis al premierului, dezvăluie situația vistieriei: „Suntem pe buza...
Știri naționale

Jurnalista Diana Oncioiu, de la platforma independentă Dela0.ro și proiectul jurnalistic „Să fie lumină”, a fost amenințată, ieri, de o persoană necunoscută, că că „i se va rupe capul” dacă va mai continua să scrie despre afacerile private ale Bisericii Ortodoxe Române.

Read more: Încă o jurnalistă amenințată din cauza investigațiilor sale. Diana Oncioiu luat la bani mărunți...
Știri naționale

O adresă transmisă, la finalul lunii aprilie, de Ministerul Finanțelor Publice, a fost publicată de deputatul USR Vlad Alexandrescu drept argument pentru acuzația conform căreia "PSD-ALDE pregătește concedieri și tăierea salariilor din sectorul public".

Read more: Adresa prin care Ministerul de Finanțe cere concedieri și reducerea salariilor în sistemul bugetar...
Știri naționale

Un deputat liberal a depus, la Senat, un proiect legislativ care prevede închisoare pe viaţă pentru persoanele care ucid poliţişti sau jandarmi aflaţi în misiune. Demersul vine la o săptămână după ce un polițist a fost ucis, în timpul unei urmăriri, de cel pe care încercau să-l rețină. Un alt incident grav s-a petrecut duminică, la Cluj, unde un jandarm a fost rănit în timpul violențelor de la meciul U Cluj - Hermannstadt.

Read more: Închisoare pe viață pentru cei care ucid polițiști sau jandarmi aflat în misiune (proiect)
Știri naționale

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a trimis o scrisoare deschisă către Administrația Prezidențială, Guvernul României, Camera Deputaților, Senatul României, Ministerul Afacerilor Interne. Sindicaliștii acuză politizarea Poliției Române și solicită adoptarea urgentă a nor măsuri pentru a eficientiza instituția și a reduce riscul vătămării polițiștilor în timpul misiunilor.

Read more: Scrisoare deschisă a polițiștilor către președinte, premier, Parlament  și MAI, după ce un coleg...