Știri naționale

Știri naționale

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, după ședința PSD, că s-a luat în discuție oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare. Pentru restul, ministrul Justiții, Tudorel Toader, a spus că Parlamentul va modifica partea neconstituională și o va trimite la promulgare, dar că, deocamdată, Ministerul va analiza examineze în ce măsură poate fi adoptată una sau două ordonanţe de urgenţă pentru transpunerea în legislaţia penală a soluţiilor declarate constituţionale.

Read more: Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență de modificare a Codurilor penale
Știri naționale

Carmen Iohannis, soția președintelu Klaus Iohannis, a fost citată și este așteptată să se prezinte luni după-amiază, la Parchetul General, pentru a fi audiată , în dosarul referitor la casele din Sibiu. Este a doua oară când procurorii încearcă să o audieze pe Carmen Iohannis.

Read more: Carmen Iohannis este așteptată luni, pentru audieri, la Parchetul General
Știri naționale

Acuzațiile formulate de fostul deputat Sebastian Ghiță, în plângerea pe numele fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, nu sunt tocmai noi. Acestea au fost demontate de Parchetul General și Ministerul Afacerilor Interne încă de acum un an.

Read more: Noile acuzații lansate de Sebastian Ghiță au fost demontate încă de acum un an de Parchetul General
Știri naționale

Fostul deputat Sebastian Ghiță a anunțat că a făcut o plângere penală pe numele Laurei Codruța Kovesi, la Secția Specială pentru anchetarea magistraților.

Read more: Sebastian Ghiță a reclamat-o pe Laura Codruța Kovesi, pentru constituire de grup infracţional...
Știri naționale

Un polițist a fost lovit în orașul Calafat din Dolj, în timp ce încerca să aplaneze un conflict între mai multe persoane. Scandalul a fost aplanat după ce în zonă au fost chemați luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale.

Read more: Polițist BĂTUT în plină stradă după ce a intervenit pentru aplanarea unui conflict
Știri naționale

Doleanțele Vestelor Galbene reprezintă o mixtură de mesaje radicale, unele dintre acestea purtând o tentă naționalistă evidentă, anti-europeană însă și de sorginte neo-comunistă. Pe internet circulă un manifest în opt puncte intitulat „Nos 8 doleances” - „Cele 8 doleanțe ale noastre”. 

 

Read more: PLATFORMA ÎN 8 PUNCTE. Doleanțele Vestelor Galbene: „Germania să nu ne mai vândă produse fabricate...
Știri naționale

Accidentul cumplit a avut loc în jurul orei 2.00, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe E 85, în județul Suceava, iar cei cinci tineri aflați în mașină nu au avut nicio șansă să scape cu viață. Salvatorii s-au îngrozit când au văzut că autoturismul devenise un morman de fiare, după impactul cu un TIR.

Read more: Cinci tineri cu vârste între 17 și 21 de ani au murit, azi-noapte, după ce mașina lor s-a izbit de...
Știri naționale

În această perioadă, MS Margareta, Custodele Coroanei, alături de principele Radu, efectuează o vizită în Regatul Unit al Marii Britanii, programul stabilit incluzând mai multe evenimente, între care și o întâlnire privară cu Regina Elisabeta a II-a.

Read more: MS Margareta, Custodele Coroanei, va fi primit într-o vizită privată de MS Regina Elisabeta a...
Știri naționale

Hotnews publică în exclusivitate un video-interviu cu jurnalistul turc pentru care regimul Erdogan a trimis cerere de extrădare la București. Kamil Demirkaya este obosit după două zile de mers prin tribunale și de încercat să convingă autoritățile că este nevinovat. „Sunt puțin confuz și speriat, dar consider că România este o țară democratică, este o țară sigură și că are legi. Consider că România nu va da curs extrădării mele”, spune jurnalistul turc Kamil Demirkaya, directorul Zaman România, într-un interviu pentru HotNews.ro.

 

Read more: HOTNEWS. Interviu cu jurnalistul turc Kamil Demirkaya pe care regimul Erdogan îl vrea extrădat:...