Știri naționale

Știri naționale

Un tânăr în vârstă de aproximativ 20 de ani, din Prahova, a fost reținut, duminică seară, în cazul scandalului produs în dimineața aceleiași zile în clubul No Limit din municipiul Buzău.

"În dimineața zilei de 7 aprilie, în jurul orei 05:30, in zona unui club de pe raza municipiului Buzău a avut loc un conflict spontan intre patru buzoieni pe de o parte și șase prahoveni, de cealaltă parte. Din verificările efectuate se pare că incidentul s-ar fi produs pe fondul unor discuții legate de unele dedicații muzicale. Unul dintre prahoveni a folosit un pistol tip Airsoft, armă ce nu este supusă, autorizării și a tras două focuri în plan vertical, niciunul nefiind vătămat. De îndată, poliția județului Buzău a intervenit la fața locului, identificându-i și conducându-i la sediu", a precizat IJP Buzău, pentru reporterbuzoian.ro.

Surse citate de același site au povestit că tinerii din Prahova ar fi fost prinși de luptătorii SAS Buzău în apropiere de Hanul lui Țintă.

Sursa foto: reporterbuzoian.ro

Știri naționale

Procurorii Secţiei militare din Parchetul General au anunțat, luni, că trimit în judecată dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii, a anunţat, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Procurorii militari au dispus clasarea cauzei în ceea ce privește mai multe persoane vizate de anchetă, dar care între timp au decedat, precum și față de Petre Roman, Teodor Brateș, Ioan Toma și Viorel Igreț, pentru că nu ar exista probe care să demonstreze că ar fi comis infracțiunea amintită.

Read more: DOSARUL REVOLUȚIEI - Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu, trimiși în judecată pentru infracţiuni...
Știri naționale

Ministrul Sănătății a verificat, în weekend, patru spitale din țară, iar cele mai mari probleme au fost găsite la Constanța, în cel mai mare spital din județ. În unitatea sanitară văr ajunge, în sezonul estival,  cam toți turiștii care vor avea nevoie de asistență medicală.

Read more: Nou control nocturn al ministrului Sănătății. "Dezastru, mizerie, debandadă" și la Spitalul...
Știri naționale

DIICOT a anunțat, joi, că a trimis în judecată dosarul "Sky News", pornit de la o anchetă jurnalistică a postului de televiziune prin care, potrivit anchetatorilor, "prin care se promova în mod fals știrea/informația potrivit căreia, pe teritoriul României, beneficiind de protecția autorităților, traficanții de arme și-ar desfășura în mod nestingherit activitatea, armele fiind vândute de către aceștia inclusiv către membrii unor organizații teroriste."

Read more: Dosarul Sky News a fost trimis în judecată. Procurorii DIICOT acuză că așa-zisa "anchetă...
Știri naționale

Ambasada Franței la București a transmis, miercuri, României, un mesaj în numele a 12 state partenere, cu privire la modificările legislației în domeniul Justiției. La scrută vreme a venit și replica din partea premierului Viorica Dăncilă:  "Trebuie să arate respect faţă de ţara noastră" 

Read more: 12 state partenere transmit un mesaj tranșant României: "Abțineți-vă de la modificări care ar...
Știri naționale

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, modificări importante aduse legislației care reglementează modul de acordarea indemnizației de creștere a copilului. Una dintre pricnipalele schimbări este că indemnizația pentru a doua naștere, în decurs de 12 luni de la încheierea concediului, nu poate fi mai mică decât cea primită pentru copilul adus pe lume anterior.

Read more: Se modifică legea! Cum va fi calculată, de acum indemnizația pentru creșterea copilului, începând...
Știri naționale

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia învățământul obligatoriu va ajunge la 15 clase, treptat, până în 2030. Din 2020, grupa mare și învățământul secundar superior vor căpăta acest statut, potrivit actului  normativ. Sindicaliștii au reacționat imediat avertizând că, fără investiții masive în formarea de cadre didactice și în infrastructură, singurul rezultate va fi înghesuirea copiilor în clase.

Read more: Grădinița devine OBLIGATORIE! Reacția sindicatelor după promulgarea legii
Știri naționale

O elevă din Satu Mare s-a prezentat la simularea Bacalaureatului și a scris nu mai puțin de șase pagini la proba la Limba și literatura română. Nu a rezolvat, însă, subiectul, pentru că eseul său a fost, de fapt, o formă de protest.

Read more: #foaiagoală - Protest de șase pagini! Ce mesaj a ținut să transmită o elevă la simularea...