Știri naționale

Știri naționale

Direcția Națională Anticorupție s-ar fi autosesizat deja în cazul dezvăluirilor Rise Project despre Dan Barna, iar anchetatorii au deschis dosar penal in rem cu privire la o posibilă faptă de fraudare a fondurilor europene.

Read more: DNA a deschis dosar penal in rem după dezvăluirile Rise Project referitoare la Dan Barna (surse)
Știri naționale

Direcţia Naţională Anticorupţie derulează cercetări penale, după ce fosta şefă a TAROM, proaspăt demisă de la conducerea companiei, a reclamat că motivul înlăturării sale a fost refuzul de a ţine la sol mai multe avioane în ziua în care s-a votat moţiunea de cenzură. Aceasta a spus că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, îi solicitase să nu le permită să ajungă în Bucureşti unor parlamentari din provincie care doreau să călătorească folosind aeronavele TAROM.

Read more: Anchetă DNA, după ce directoarea TAROM a reclamat că ministrul Cuc i-a cerut să ţină la sol...
Știri naționale

Darius Vâlcov, fost consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă şi unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai fostului preşedinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, ar fi plagiat un sfert din teza de doctorat în finanţe fără să indice vreo sursă, a decis Comisia de Etică şi Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice (ASE).

Read more: Verdict dat de ASE: Darius Vâlcov a PLAGIAT în teza de doctorat. Rectorul universității propune...
Știri naționale

Primarul general al Capitalei propune un nou proiect privind introducerea unei taxe pentru mașinile sub Euro 5 care vor circula în București. Dacă va fi aprobat, noile prevederi vor intra în vigoare la 1 ianuarie.

Read more: Taxe de până la 1.900 de lei/an pentru mașinile care circulă în București. Ce autoturisme nu vor...
Știri naționale

Vaccinul antigripal achiziționat, în acest sezon, de Ministerul Sănătății, a făcut obiectul unei adevărate dezbateri în spațiul public, situația ajungând până pe masa DNA (VEZI DETALII). Pe de-o parte, a fost reclamat faptul că acesta nu poate fi utilizat pentru copii cu vârste între 6 luni și 3 ani, deși aceștia sunt incluși în grupele la risc și ar trebui să beneficieze de imunizare gratuită (VEZI DETALII), iar recent medicii de familie din țară au reclamat că au primit foarte puține doze comparativ cu câte ar trebui să administreze pacienților de pe listele lor.

Read more: Ministerul Sănătății anunță cum vor fi vaccinați antigripal copiii cu vârste sub 3 ani
Știri naționale

Regina-Mamă Elena se întoarce, astăzi, acasă pentru totdeauna, la aproape 37 de ani de clipa în care a închis ochii la Lausanne, într-o zi de noiembrie. Ea va fi reînhumată la Curtea de Argeș, alături de fiul său, Regele Mihai I.

Read more: Regina Mamă Elena se întoarce acasă pentru totdeauna. Programul complet al funeraliilor
Știri naționale

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicată, miercuri, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul ”Telemea de Sibiu” (IGP).

Read more: ”Telemeaua de Sibiu", al șaptelea produs românesc înregistrat la Uniunea Europeană
Știri naționale

Peste 9.000 de angajaţi ai serviciilor de urgenţă vor urma cursuri de perfecţionare şi vor fi instruiţi să intervină cât mai rapid şi eficient pentru salvarea oamenilor a căror viaţă este ameninţată.

Read more: Multirisc Modul III, proiectul de 11 milioane de euro prin care 9.000 de angajați ai serviciilor...
Joomla SEF URLs by Artio