Știri naționale

Știri naționale

blejnarProcurorii DNA au emis, marţi, o ordonanţă pe numele fostului şef al ANAF Sorin Blejnar prin care au stabilit ca acesta să nu părărească ţara pe o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Anchetatorii au stabilit măsura după ce i-au adus la cunoştinţă lui Sorin Blejnar învinuirile - complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Integral, pe gandul.info
Știri naționale

pontaReferendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va organiza potrivit deciziei Curţii Constituţionale, a declarat premierul Victor Ponta, la finalul unei întâlniri cu preşedintele Parlamentului European Martin Schulz.

Read more: Victor Ponta: REFERENDUMUL se face aşa cum a zis Curtea Constituţională / 9 milioane de români...
Știri naționale

justitieAnchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la CSM, miercuri dimineaţă, fiind vizaţi procurorii George Bălan şi Marcel Sâmpetru, care şi-ar fi negociat cu persoane din conducerea USL funcţiile de procuror şef al DNA şi de procuror general al României. Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui George Bălan, membru de drept şi fost vicepreşedinte al CSM, şi a consilierului acestuia, Marcel Sâmpetru, fost adjunct al procurorului general în perioada mandatului lui Ilie Botoş, titrează gandul.info
Știri naționale

catuse3Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la CSM, miercuri dimineaţă, fiind vizaţi procurorii Romeo Bălan şi Marcel Sâmpetru, care şi-ar fi negociat cu premierul Victor Ponta funcţiile de procuror şef al DNA şi de procuror general al României, potrivit unor surse judiciare.
Pocurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Romeo Bălan, membru al CSM, şi a consilierului acestuia, Marcel Sâmpetru, fost adjunct al procurorului general în perioada mandatului lui Ilie Botoş, au spus sursele citate. DNA a obţinut aviz de la CSM pentru percheziţia de miercuri.
Potrivit acuzaţiilor DNA, cei doi s-ar fi folosit de note informative ale DGIPI în scopul obţinerii sprijinului politic, pentru a fi numiţi procuror şef al DNA şi procuror general al României, dar negociau şi alte funcţii de conducere din Ministerul Public.
Știri naționale

traian_basescuCurtea Constituţională a României a decis că preşedintele suspendat poate fi demis cu votul a jumătate plus unu dintre românii care se prezintă la vot, cu condiţia ca la referendum SĂ PARTICIPE JUMĂTATE PLUS UNU DIN NUMĂRUL TOTAL AL ALEGĂTORILOR ÎNSCRIŞI ÎN LISTELE ELECTORALE PERMANENTE. Asta înseamnă ca la vot să se prezinte un număr minim de 9.150.000 de români.

Read more: DECIZIE: Curtea Constituţională a României: Preşedintele poate fi demis doar dacă la referendum se...
Știri naționale

mihaela-radulescuMihaela Rădulescu a fost audiată în dosarul în care sunt implicaţi fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, şi fostul ei soţ, Elan Schwartzenberg.

Sorin Blejnar şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi, în luna mai, de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta, informează paginademedia.ro
Știri naționale

blejnarFostul şef al ANAF Sorin Blejnar, şeful vămilor Viorel Comăniţă, şi fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu sunt cercetaţi de DNA, alături de omul de afaceri Radu Nemeş şi soţia acestuia, pentru complicitate la evaziune în legătură cu importul de produse petroliere, au declarat surse judiciare. Prejudiciul este estimat la 50 de milioane de euro, titrează realitatea.net
Știri naționale

pontaCancelarul german Angela Merkel a declarat luni că statul de drept a fost încălcat "în mod inacceptabil" în România în timpul luptei pentru putere dintre liderii ţării. Drept răspuns, premierul Ponta s-a rezervat să declare că preşedintele suspendat Traian Băsescu face parte din acelaşi grup cu Merkel, cancelarul Republicii Federale Germania, sugerând existenţa unei susţineri, din punct de vedere politic, în acest sens. "Doar nu o să voteze doamna Merkel pe 29 iulie", a rezolvat Ponta replica dată cancelarului federal.

"Nu Angela Merkel votează la referendumul de pe 29 iulie. Ştiu că Angela Merkel şi creştin-democraţii germani îi ţin partea domnului Traian Băsescu. Ei susţin şi măsurile de austeritate, dar mai mult în ţări ca România, Grecia, Spania sau Italia şi mai puţin la alţii", a spus Victor Ponta.

„Traian Băsescu vrea să-l facă pe dracu' în patru să nu aibă un președinte interimar necontrolabil", a declarat Crin Antonescu.
Știri naționale

mihai-razvan-ungureanuFostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat ieri seară, în timpul mitingului proBăsescu de la Piaţa Victoriei, că va candida la prezidenţialele din 2014, dacă va fi nevoie. De asemenea, liderul Iniţiativei Civice a spus, pentru gândul, că-l va susţine pe preşedintele suspendat, Traian Băsescu, pentru ca acesta să rămână în funcţie.

Totodată, MRU a făcut referire şi la situaţia UNPR, care au ajutat ieri în Parlament la suspendarea lui Traian Băsescu, numindu-i pe progresişti "patrupedele ţării", notează gandul.info
Joomla SEF URLs by Artio