Știri naționale

Știri naționale

Boldea_MihailPreşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la finalul bilanţului SRI pe 2011, că se ştie unde este în acest moment deputatul Mihail Boldea- în Kenya - şi că se va implica în mod direct pentru aducerea lui în ţară.

"Imediat ce am aflat, am dorit să ştiu cum a fost posibil. Tot mandatul, am alergat după ăştia să-i aducem înapoi- Popa, Necolaiciuc, incercăm şi cu Hayssam. Acum s-a mărit lista (...) Eforturile sunt şi politice. Câte intervenţii a trebuit să fac la preşedintele Indoneziei, la preşedintele Ciprului, legat de Petrom Service. Mă voi implica şi în acest caz de aducere a lui Boldea, în mod categoric. Ştim unde e, facem toate eforturile politice. În Kenya, acum. Nu ştiu unde va fi diseară", a declarat Băsescu.

"Încă de azi noapte, statul român a declanşat toate procedurile ca Boldea să revină în patrie. Nu ştiu cat de repede, nu ştiu câ va mai sta acolo unde era acum câteva ore. Dar vă asigur că îl vom găsi şi în gaură de şarpe", a mai spus preşedintele.


Știri naționale

mezeluri1În sprijinul consumatorilor, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România a efectuat un nou Studiu Comparativ pe etichete. De această dată, A.N.P.C.P.P.S. România a verificat etichetele sortimentelor de mezeluri ce se comercializează pe piața românească. Au fost studiate etichetele a 61 de mezeluri și s-au constatat următoarele: peste 50% din sortimentele de mezel care se găsesc pe piața românească, conțin minim 6 E-uri. Mai mult, 3 dintre produsele a căror etichetă a fost studiată, conțin 10 E-uri, iar unul dintre produse, chiar 14 E-uri! Nu a existat produs studiat, care să nu conțină niciun E.


Pentru mai multe informații despre acest Studiu Comparativ pe etichete privind numărul de E-uri conținute de sortimentele de mezel de pe piața românească, vizitează pagina www.țeste-comparative.ro sau scrie-ne pe adresa pr@protecția-consumatorilor.ro!
Știri naționale

arca-logoLiga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este noul partener al ARCA, în cursă românească de cucerire a spațiului cosmic, în cadrul Programului Spațial al României. LSRS dorește să promoveze acest program în rândul studenților și absolvenților români din străinătate și să transmită mesajul că, atâta timp cât există voința necesară, proiectele care pot ridica România sunt posibile și în țara noastră chiar și în ciuda resurselor limitate.
Știri naționale

PHILIPS_Multumesc_3Bucureşti, România – Începând cu luna martie, Philips îţi oferă garanţia returnării banilor în 30 de zile, dacă nu eşti mulţumit de calitatea produsului pe care l-ai achiziţionat[1]. Astfel, în perioada martie-decembrie 2012, oricine cumpără un produs Philips din magazinele partenere, îl poate returna în cazul în care produsul nu se ridică la înălţimea aşteptărilor sale din punct de vedere performanţe sau calitate.
Read more: Campanie Philips/Returnează produsul dacă nu eşti mulţumit de el
Știri naționale

smurdSubsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a declarat, miercuri, că SMURD vrea să achiziţioneze în acest an un avion în valoare de circa 1 milion de euro din banii rezultaţi din donaţia de 2% din impozitul pe venit al românilor.

Prezent la conferinţă, directorul general executiv al furnizorului de gaze E.ON România, Frank Hajdinjak, a precizat că E.ON analizează posibilitatea de a participa la finanţarea acestui proiect.

Știri naționale

Boldea_MihailCamera Deputaţilor a aprobat, marţi, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea. Au fost înregistrate 147 de voturi "pentru", 17 voturi "împotrivă", iar patru voturi au fost anulate. La vot au participat, pentru asigurarea cvorumului, şi câţiva deputaţi ai opoziţiei.

Deputatul independent Mihail Boldea nu a fost prezent marți, în plen, să își prezinte punctul de vedere referitor la cererea Procurorului General de arestare preventivă a acestuia. Boldea ar fi trebuit să intervină în plen să își justifice nevinovăția.

Deputatul Mihail Boldea, un avocat, un fost arbitru şi alte 19 persoane sunt cercetaţi de DIICOT pentru înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals, într-un caz privind terenuri ce erau indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale şi apoi trecute în proprietatea membrilor grupării, scrie MEDIAFAX.Știri naționale

opiniicetatenesti_crin_antonescuPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a replicat, într-un interviu pentru site-ul zidezi.net, acuzelor că nu s-ar trezi devreme, el ţinând să precizeze că doarme cât vrea, că se scoală atunci când vrea, că doarme liniştit atunci când se culcă şi că aceia care îi aduc astfel de acuzaţii sunt "găinari".

Surse: opiniicetatenesti.info
gandul.info
Știri naționale

image-2012-03-12-11728855-41-ghiseul-lansareLa un an de la lansarea platformei naţionale de plăţi pe internet cu cardul, Ghiseul.ro, doar 60 de primării din cele 3200 de primării din ţară sunt înrolate în acest sistem, iar dintre acestea numai jumătate au sisteme funcţionale şi permit plăţi, a declarat luni Razvan Mustea, ministrul Comunicaţiilor.

Acesta a mai subliniat faptul că acest sistem de plată este pus la dispoziţie gratuit pentru primării, poate fi folosit de orice primărie, este deschis oricărei bănci şi oricărui tip de card bancar din România şi din străinătate. Comisionul perceput în urma unei plăţi electronice nu este mai mare de 2%, maxim 30 de lei, în rest fiecare consiliu local decide dacă acest comision este suportat integral de către primărie, de către cetăţean sau daca se împarte. (hotnews.ro)

Știri naționale


bani-leiCoaliţia de guvernare a aprobat, luni, majorarea salariilor pentru angajaţii de la stat. Majorarea ar urma să fie de 15%, cum anunţa preşedintele Băsescu, dar procentul real urmează să fie stabilit ulterior, după 30 martie.
Partidele din coaliţia de guvernare au acceptat, luni, ca Executivul să mărească salariile bugetarilor. Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie, dată de la care angajaţii de la stat vor primi mai mulţi bani.
Este vorba de un acord în cadrul coaliţiei de guvernare în sensul în care niciun partid din arcul guvernamental nu a ridicat în cadrul şedinţei de luni vreo problemă privind recuperările salariale din luna iunie. (realitatea.net)

Joomla SEF URLs by Artio