Știri naționale

Știri naționale

Potrivit premierului, în prezent sunt blocate în trafic din cauza zăpezii un număr de 1.008 autovehicule. El a avansat această cifră în timpul unei videoconferinţe cu prefecţii.

Numărul persoanelor evacuate din maşini şi cazate în adăposturi se ridică la 1.655.

El a cerut prefecţilor să se asigure că viaţa persoanelor aflate în situaţii de dificultate nu mai este pusă în pericol şi i-a avertizat că, în caz contrar, îşi vor căuta de lucru în altă parte.

Emil Boc: "Vă cer să nu aveţi linişte până când nu vă asiguraţi că vieţile oamenilor nu sunt în pericol. Ştiu că veţi spune că sunt troiene de trei metri, dar cereţi sprijinul armatei, nu mergeţi acasă să vă culcaţi sperând că se va rezolva de la sine, pentru că nu se rezolvă. Nu vreau să fiu patetic, dar chiar ne jucăm cu vieţile oamenilor".
.
Știri naționale

mariana_moculescuFosta soţie a compozitorului Horia Moculescu, Mariana Moculescu, şi-a anunţat intenţia de a candida la Primăria Capitalei.

"E o lucrare a răului ce se întâmplă în politică. M-am hotărât că ar fi timpul să încerc să schimb ceva. Ne aflăm într-o luptă cu Mordor-ul. Acum nu pot spune mai multe, în secunda în care mă voi repune pe picioare voi face o conferinţă de presă", a spus ea la o emisiune TV.

Mariana Moculescu a fost implicată în nenumărate drame sentimentale ale high-life-ului bucureştean şi a apărut adesea în presă  - fără să încerce să salveze aparenţele - în postura de prostituată de lux. 


Știri naționale

Senatorul PDL Iulian Urban a anunţat azi, pe blogul personal, că va demisiona din PDL, afirmând că se consideră "singurul vierme din România" şi cerându-şi scuze celor care s-au simţit jigniţi de o postare a sa în care folosea acest termen. 
Iulian Urban: "Decizia mea este aceea de a demisiona din PDL, uitându-mă în acelaşi timp cu dispreţ la PSD sau PNL ori alt partid actual din spectrul politic. Oricum sunt structuri gândite doar ca să preia puterea în scop de jaf, de furt şi care se bazează pe eterna şi implacabila expresie «circ şi pâine»".

Urban menţionează că nu va mai candida pentru nicio altă funcţie publică.
El a adăugat că postarea în care folosea cuvântul "vierme" nu se referea la cei care protestează în Piaţa Universităţii. Titlul respectivei postări era "Mentalitate de viermi care nu vor absolut nimic, dar se plâng de tot ce-i înconjoară".
Știri naționale

traian_basescu
Preşedintele Traian Băsescu a susţinut în această seară un discurs adresat populaţiei ţării, conformându-se declaraţiei făcută ieri, când a promis că azi va urma să aibă o „intervenţie cu românii".
Read more: Băsescu, la „intervenţia cu românii": „Sunt comandant de navă şi nu am ratat niciodată destinaţia....
Știri naționale

Emil Hossu (70 ani), actor al teatrului Nottara, a încetat din viaţă în urmă o jumătate de oră. Medicii care s-au deplasat la faţa locului au pronunţat decesul la ora 19.13, după ce toate manevrele lor de resuscitare se dovediseră inutile.

Hossu ar fi leşinat chiar sub privirile colegilor săi, care au chemat Ambulanţa la ora 18.30.
Actorul avea spectacol în această seară: juca·rolul Helmuth von Sachs în piesa "Aniversarea", alături de soţia lui, Catrinel Dumitrescu.
· 


Potrivit doctorilor, cauza decesului a fost stopul cardio-respirator.
Știri naționale

alegeri_urnaCurtea Constituţională a decis azi că măsura de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare este neconstituţională. Curtea a admis, astfel, contestaţia depusă de USL.·

La scurt timp după pronunţarea acestei decizii, Sorin Frunzăverde, vicepreşedinte al PDL, a declarat pentru mediafax.ro: "Vom respecta această hotărâre a Curţii Constituţionale. Această hotărâre a Curţii Constituţionale din acest moment determină foarte clar că alegerile locale vor avea loc în prima duminică din luna iunie"
Frunzăverde a mai spus că alegerile parlamentare vor avea loc "la timp".

Legea privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale fusese adoptată de PDL prin asumarea răspunderii parlamentare.
Joomla SEF URLs by Artio