Știri naționale

Știri naționale

avivaCompania britanică de asigurări de viaţă Aviva se retrage de pe piaţa românească, după ce acţionarii ei au hotărât vânzarea operaţiunilor din mai multe ţări din Europa de Est (Cehia, Ungaria şi România) către asigurătorul american MetLife.

Read more: Cei care sunteţi asiguraţi la AVIVA, ATENŢIE: Altcineva vă va administra banii
Știri naționale

accidentŞase persoane au murit în această dimineaţă, în urma unui accident de circulaţie petrecut în apropiere de localitatea vasluiană Bădeana, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat în afara şoselei. Automobilul se afla pe drumul european E 581, între comunele Bădeana şi Tutova.  

Read more: 6 morţi, după ce o maşină s-a răsturnat pe un drum european din Vaslui
Știri naționale

traian_basescu
Traian Băsescu a organizat, în această după-amiază o conferinţă de presă, prima sa ieşire publică după "intervenţia cu românânii" de miercuri.


Discursul de astăzi al preşedintelui precede plecarea de mâine-dimineaţă, la Bruxelles, călătorie pentru care a declarat că are două obiective: participarea la o şedinţă informală a Consiliului Europei şi o întâlnire cu secretarul general NATO în vederea programării summit-ului alianţei nord-atlantice de la Chicago, din zilele de 20 - 21 mai.

Citiţi, mai jos, câteva dintre declaraţiile preşedintelui:·

- În cursul săptămânii trecute am avut întâlniri importante în zona bancară. Pentru public este important următorul mesaj: băncile austriece nu îşi vor diminua capitalul în 2012. Îmi aduce linişte după nefericitul comunicat al Băncii Naţionale a Austriei.

-Toţi trebuie să ne asumăm reformele structurale dificile pentru ca Europa să rămână competitivă.

- Nu invit pe români să plece la muncă în străinătate, dar discutăm despre o piaţă globală a forţei de muncă. Poate ar trebui să găsim stimulente fiscale pentru ca marile industrii să nu se delocalizeze către Asia.

- Alt obiectiv pentru Consiliul European : Convenirea unui plan politic de acţiune pentru stimularea creşterii economice şi ocupării forţei de muncă în special în rândul tinerilor. Dacă zona euro intră în recesiune, aşa cum se prognozează de analişti, în a doua parte a 2012, România va fi în dificultate, creşterea economică va fi frânată.

-Vom discuta despre relaţia NATO-Rusia. Este foarte bine să ai în Federaţia Rusă un partener.

- Un alt subiect este procesul de tranziţie din Afganistan. Din 2013, România şi-ar putea reduce participarea în Afganistan
Știri naționale

bocPremierul Emil Boc a declarat, ieri seară, că una dintre măsurile dispuse de Comandamentul de Urgenţă instituit la Ministerul de Interne va consta în înteţirea controalelor pe care Inspecţia Muncii le face pe şantierele unde muncitorii lucrează în aer liber.

Read more: Boc, către patroni: daţi-le ceai muncitorilor de pe şantiere şi creaţi-le condiţii de repaos la...
Știri naționale

horia_tecauTenismenul român Horia Tecău (27 ani) şi americanca Bethanie Mattek-Sands (27 ani), cap de serie numărul 8, au câştigat în această dimineaţă proba de dublu mixt la Australian Open, învingând în finală perechea Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India), cu scorul 6-3, 5-7, 10-3. Tecău şi Mattek-Sands au fost cap de serie numărul 8 la Australian Open, iar adversarii lor din finală cap de serie numărul 5.

Read more: Tenismanul Horia Tecău a câştigat Australian Open la dublu mixt. Năstase câştigase ultimul trofeu...
Știri naționale

rosia-montana_1Ministerul Mediului şi Pădurilor va propune Guvernului aprobarea acordului de mediu pentru proiectul minier de la Roşia Montană doar în cazul în care există certitudinea că investitorul va respecta cele mai bune practici în ceea ce priveşte mineritul, pentru a nu fi afectat mediul, potrivit agerpres.ro, care citează un comunicat de presă emis, astăzi, de Ministerul Mediului, ca reacţie la protestele organizate puţin mai devreme în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Ministerul Mediului şi Pădurilor afirmă că gestionează doar componenta legată de procedura de evaluare a impactului asupra mediului, de partea economică a proiectului Roşia Montană ocupându-se  Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

"În ceea ce priveşte componenta de mediu a acestui proiect, la acest moment, proiectul Roşia Montană este în plin proces de evaluare a impactului asupra mediului", precizează comunicatul Ministerului Mediului.
Știri naționale

rosia_mantanaPeste 300 de persoane din Bucureşti, dar şi din zona Roşia Montană, Cluj, Braşov şi Timişoara, au protestat azi, de la ora 11,45 până la ora 12.45, în faţa Ministerului Mediului din Piaţa Constituţiei, împotriva Proiectului 'Roşia Montană' - informează agerpres.ro.

Read more: Protest în faţă la Ministerul Mediului, contra proiectului ROŞIA MONTANĂ
Joomla SEF URLs by Artio