Știri naționale

Știri naționale

victor_pontaConsiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) s-a reunit astăzi pentru a da verdictul în cazul acuzaţiilor de plagiat care planează asupra tezei de doctorat a lui Victor Ponta. Concluzia: 85 de pagini din lucrarea premierului sunt copiate, motiv pentru care Consiliul a cerut retragerea titlului de doctor.
Cu o zi înainte, însă, Consiliul a fost însă desfiinţat de ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, pe motiv că nu a primit din partea conducerii raportul de activitate. Mai mult, vineri dimineaţă, Liviu Pop a trimis Corpul de Control la CNATDCU.
CITEŞTE MAI MULT pe gandul.info
Știri naționale

huiduMagistraţii Judecătoriei Braşov l-au condamnat pe Şerban Huidu la doi ani şi jumătate de închisoare, cu suspendare, şi un termen de încercare de patru ani şi şase luni, scrie Mediafax.
De asemenea, potrivit instanţei, Huidu este obligat la plata cheltuielilor de judecată de 300 de lei şi urmează să i se restituie autoturismul implicat în accidentul petrecut în 16 octombrie 2011, în apropierea localităţii braşovene Timişul de Sus.
Știri naționale

sorin-ovidiu-vintu_1Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat astăzi de Curtea de Apel Bucureşti la un an de închisoare cu executare, în dosarul de şantajare a omului de afaceri Sebastian Ghiţă.

În primă instanţă, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare, dar procurorii au solicitat în recurs majorarea pedepsei la cinci ani de închisoare cu executare, informează gandul.info
Știri naționale

nastaseAdrian Năstase a fost condamnat definitiv în dosarul "Trofeul Calităţii" la doi ani de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi la funcţii publice. Magistraţii Curţii Supreme au dat astăzi verdictul în dosarul Trofeul Calităţii, în care fostul premier e acuzat că ar fi strâns ilegal fonduri pentru campania prezidenţială din 2004.

În acelaşi dosar, Irina Jianu a primit o condamnare de şase ani de închisoare. Bogdan Popovici a fost condamnat la 6 ani de închisoare, iar Marina Popovici la 5 ani de închisoare.  De asemenea, Diana Gasparovici a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare. Pedepsele sunt cu executare în toate cazurile. Toţi cei condamnaţi au primit pedepse complementare de cinci ani interzicerea unor drepturi.

Știri naționale

google-mapsHărţile Google vor include, începând de astăzi, condiţiile de trafic din Bucureşti şi pe anumite porţiuni ale drumului european E81, anunţă compania americană.
Noul serviciu face parte din extinderea vizualizarii condițiilor de trafic în timp real în 7 ţări noi: Belarus, Estonia, Letonia, Mexic, Peru, România şi Africa de Sud. Noul serviciu este accesibil la maps.google.ro prin activarea stratului de trafic în widget-ul din partea superioara dreapta a hărţii.
Condiţiile de trafic pot fi vizualizate de pe orice terminal, PC, tableta sau smartphone şi este integrat in Hărţile Google pentru dispozitive mobile şi în Navigarea cu Hărţi Google.
Știri naționale

victor_pontaVictor Ponta este acuzat de plagiat în Nature şi Frankfurter Allgemeine Zeitung, ambele publicaţii susţinând că au avut acces, graţie unei surse anonime, la documente care dovedesc că teza de doctoral a premierului român ar conţine texte copiate. Într-o conferinţă de presă susţinută marţi dimineaţa, Victor Ponta a admis că nu a respectat standardele de citare, dar a subliniat că nu a existat "intenţia de a plagia". De asemenea, şeful Executivului a declarat că este dispus să renunţe la titlul de doctor, care nu îi aduce "niciun beneficiu", titrează gandul.info.

Scandalurile de plagiat în care sunt implicaţi oamenii politici nu sunt deloc o noutate în peisajul european şi s-au dovedit într-atât de puternice, încât au dus la demisii, ba chiar şi la încheierea unor cariere politice altfel remarcabile.

Două dintre cele mai recente astfel de scandaluri sunt cele în care au fost implicaţi preşedintele maghiar Pal Schmitt şi ministru Apărării din Germania, Karl-Theodor zu Guttenberg. În ambele cazuri, s-a dovedit că aceştia şi-au plagiat teza de doctorat. Germanul a admis că a plagiat, dar a susţinut că nu a fost cu intenţie.

Integral, pe gandul.info
Știri naționale

mircea_diaconuMagistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, marţi, că Mircea Diaconu se face vinovat de acuzaţia de incompatibilitate adusă de Agenţia Naţională de Integritate. Diaconu a anunţat luni că se va retrage din Guvern în cazul în care va pierde procesul.
CITEŞTE MAI MULT pe realitatea.net
Știri naționale

autostrada-bucuresti-ploiesti1Lungimea tronsoanelor de autostradă pe care se circulă în prezent, de 415 km, inclusiv centuri ocolitoare în regim de autostradă, reprezintă doar 25% din angajamentele autorităţilor din România fixate prin reglementări legale, de circa 1.700 km până în anii 2013-2015. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale unui raport al Curţii de Conturi cu privire la construirea şi întreţinerea autostrăzilor - perioada 2005 - 2010, informează gandul.info
Joomla SEF URLs by Artio