Știri naționale

Știri naționale

Cel pe care Partidului Poporului - condus de Dan Diaconescu - l-ar putea propune pentru funcţia de primar al oraşului Iaşi este un cetăţean român de culoare, originar din Guineea Franceză (Africa). Într-un scurt dialog cu un reporter al evz.ro, bărbatul cu pricina, Camara Abubaca, ar fi spus.„PPDD este un partid popular, un partid al neamului românesc,
Read more: Candidatul lui Dan Diaconescu pentru Primăria Iaşi: un negru din Guineea Franceză
Știri naționale

Biserica Ortodoxă Română a anunţat, într-un comunicat de presă, că nu va rămâne indiferentă la suferinţele oamenilor care au ieşit în stradă şi că se va implica în ameliorarea stării de criză în care se află societatea românească.

Citiţi mai jos fragmente din comunicatul de presă al Patriarhiei Române :

"Deşi autonomă faţă de Stat şi neutră din punct de vedere politic, Biserica nu poate fi indiferentă faţă de suferinţa poporului pe care îl păstoreşte pe calea mântuirii. Prin urmare, ea trebuie să-şi exercite, în acelaşi timp, vocaţia de factor al păcii sociale şi de apărătoare a demnităţii umane atunci când aceasta este umilită din cauza nedreptăţilor sociale, a sărăciei şi neajutorării".

„Întrucât situaţia actuală de profundă nemulţumire în care se află poporul român este deosebit de grea, ca urmare a crizei morale şi economice din societate, în cadrul viitoarelor şedinţe ale Adunării Naţionale Bisericeşti şi Sfântului Sinod ale Bisericii Ortodoxe Române din 15-16 februarie 2012 va fi dezbătută cu prioritate problema cum poate contribui Biserica, prin cuvânt şi faptă, la schimbarea stării actuale de criză a societăţii româneşti".

„Ca atare, considerăm că în aceste momente dificile, trebuie să sporim rugăciunea, dialogul şi cooperarea pentru a găsi împreună modalităţi practice de rezolvare a problemelor existente şi de restabilire a încrederii în instituţiile cu responsabilitate maximă pentru viaţa societăţii româneşti, îndeosebi în contextul internaţional prezent care este confuz şi instabil. În pofida dificultăţilor existente, creştinii trebuie să cultive solidaritatea cu cei ce suferă şi speranţa că putem depăşi criza actuală".


Știri naționale

emil_bocPreşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă că este de discutat dacă ar trebui să se declanşeze alegerile anticipate şi a salutat organizarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, care "va întoarce pe toate faţetele situaţia politică din România".
Read more: Boc ia în calcul nişte "anticipate târzii". Cu DOUĂ LUNI înainte de termen
Joomla SEF URLs by Artio