Știri naționale

Știri naționale

separatoare-de-benziMinisterul Transporturilor şi Infrastructurii pregăteşte o creştere a limitei de viteză de la 50 la 70 de kilometri pe oră în mai multe localităţi, de pe 4 drumuri europene.
Iată care sunt tronsoanele pe care se doreşte ridicarea limitării de viteză:

- E 81 (Halmeu - Livada - Satu Mare)

- E 58 (Livada - Baia Mare - Dej)

- E 578 (Sărăţel - Reghin)

- E 581 (Bârlad - Albiţa)

- E 70 (Craiova - Caracal - Alexandria)

Autorităţile vor să instituie aceeaşi măsură pe:

E 671 (Satu Mare - Timişoara)
E 60 (Oradea - Braşov)
E 81 (Satu Mare - Piteşti)
E 58 (Dej - Suceava)
E 85 (Suceava - Bucureşti)
E 583 (Săbăoani - Iaşi)
E 68 (Nădlac - Braşov)
E 578 (Reghin - Chichiş)
E 70 (Moraviţa - Craiova)
Știri naționale

medalieSTRIGĂTOR LA CER. Dacă în cazul sportivilor prezenţi la Jocurile Olimpice s-au putut găsi imediat resurse de sute de mii de euro pentru premiere - bani meritaţi, desigur - pentru olimpicii români care au câştigat aurul, argintul, sau bronzul la olimpiadele internaţionale de matematică statul nu găseşte, de aproape un an, timp şi bani ca să recompenseze performanţele extraordinare ale elevilor noştri valoroşi.

Read more: De ce ne pleacă tinerii eminenţi / Olimpicii internaţionali ai României, UMILIŢI acasă
Știri naționale

curtea_constitutionalaCurtea Constituţională a decis, marţi, să devanseze pentru 21 august termenul pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente, au declarat surse oficiale, notează mediafax.ro

Judecătorii CCR au decis, marţi, în şedinţă extraordinară că celebra erată care-l salvează pe Traian Băsescu a fost trimisă legal. CC a decis că judecătorul Ştefan Minea era îndreptăţit să transmită rectificarea la Monitorul Oficial în privinţa motivării Curţii pe referendumul din 29 iulie, întrucât acesta era atât judecător raportor, cât şi judecător de serviciu, au declarat surse oficiale.
Știri naționale

crin_antonescuPreşedintele interimar Crin Antonescu s-a întâlnit astăzi cu delegaţia FMI, la Palatul Cotroceni, şi a adresat delegaţiei Fondului un mesaj în limba engleză. Antonescu s-a prezentat drept preşedinte interimar "in a special political situation", iar despre Ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, a spus că este "the father and mother" al relaţiei dintre România şi FMI.
Știri naționale

curtea_constitutionalaCurtea Constitutionala arata luni, intr-o adresa oficiala postata pe site, ca a cerut Guvernului listele electorale permanente "actualizate conform dispozitiilor art. 17 alin 2 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului". Articolul 17, alineatul 2 din Legea 3/2000 arata ca "reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari... in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului". Cu alte cuvinte, CCR nu a cerut Guvernului un mini-recensamant pentru actualizarea la acest moment a listelor electorale permanente, ci a cerut listele electorale permanente in baza carora s-a organizat deja referendumul de demitere a lui Traian Basescu din 29 iulie.

Integral, pe hotnews.ro
Știri naționale

ioan_rusIoan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru pe care îl consideră "inacceptabil", titrează Mediafax. Ioan Rus a anunţat că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre şi-a înaintat demisia din funcţie.
Știri naționale

cancanGrupul CANCAN îşi reorganizează business-ul axându-şi investiţiile exclusiv pe diviziile online şi tv, astfel că tabloidul Cancan nu va mai apărea în print, iar echipa redacţională va lucra la noile proiecte, informează MEDIAFAX
Știri naționale

referendum_2012Şedinţa CCR pentru validarea referendumului a fost devansată pentru 31 august. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Curtea Constituţională se va reuni la sfârșitul lui august pentru a da un verdict în cazul referendumului. CCR a anunţat, joi, că va lua o decizie în acest caz pe 12 septembrie.
Știri naționale

justitieCurtea Constituţională a amânat decizia în ceea ce priveşte referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu pentru data de 12 septembrie 2012.  Între judecătorii CCR, scorul a fost de cinci la patru pentru invalidarea referendumului, dar pentru adoptarea unei decizii erau necesare şase voturi pentru una dintre părţi.

Read more: Antonescu, preşedinte pentru încă o lună şi jumătate / Curtea Constituţională a amânat decizia...
Știri naționale

cristian-tudor-popescu"Prin această decizie (boicotarea referendumului - n.r.) Traian Băsescu îşi neagă principala caracteristică a legendei sale politice şi personale, de mai mult de 8 ani de zile. Traian Băsescu s-a prezentat întotdeauna ca fiind un om curajos, un om care nu refuză lupta, un om care intră întotdeauna în bătălie alături de popor, ori în clipa de faţă Traian Băsescu refuză pur şi simplu să se supună judecăţii poporului. Vrea să arunce la coş milioane de voturi ale celor care vor veni totuşi să-şi exercite acest drept, el, un om care totdeauna a vorbit despre întoarcerea la popor.

Nu pot fi creditate, nu se mai poate analiza nimic din ce spune domnul Băsescu pentru că se contrazice la fiecare 24 de ore. A spus mai întâi că nu vrea să fie preşedinte la masa verde, că nu acceptă să se întoarcă la Cotroceni cu 5% voturi în favoarea lui şi 95% împotrivă. Nu a pronunţat la început cuvintele lovitură de stat spunând că nu e bine să se joace cu aceste cuvinte un preşedinte, apoi a început să le rostească la fiecare 10 minute. S-a adresat în aceste zile domnul Băsescu unui electorat pitecantropic, pentru că numai nişte oameni cu coeficient de inteligenţă la limita oligofreniei pot să accepte seria asta de declaraţii în care e contradictoriu cu sine.

Aproape că ajunge să se mintă şi pe sine, nu numai pe ceilalţi. Reuşeşteîn felul acesta, prin boicotarea referendumului, să compromită România în ochii Europei la fel cum a făcut-o USL prin forţarea legii, a Constituţiei, a timpului, a democraţiei atunci când a declanşat procesul de suspendare", declarat CTP, la Realitatea TV.
Joomla SEF URLs by Artio