Știri naționale

Știri naționale

roller_coasterPotrivit Codului Muncii românii vor avea liber de Rusalii, care, în acest an, se vor sărbatori pe 3 şi 4 iunie, respectiv duminică şi luni.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică, la 50 de zile după Paşti, Rusaliile, adică Pogorârea Duhului Sfânt sau Cincizecimea, unul dintre marile praznice împărăteşti ale Mântuitorului şi ziua în care a fost alcătuită prima comunitate creştină, nucleul Bisericii de mai târziu.

Știri naționale

medicamenteSistemul electronic de prescriere a medicamentelor intră în funcţiune, cu titlu experimental, vineri, 1 iunie, noile reţete urmând să fie eliberate, timp de câteva luni, în paralel cu cele clasice şi să devină obligatorii din iulie, potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), scrie Mediafax.

Reprezentanţii CNAS au explicat modul de funcţionare a noului sistem, pentru ca acesta să le fie clar atât medicilor şi farmaciştilor, cât şi pacienţilor.

Știri naționale

stema_regatului_romanieiPrincipesa Margareta și principele Radu vor participa la evenimentele organizate la Palatul Buckingham cu ocazia Jubileului de Diamant.
Săptămâna viitoare britanicii sărbătoresc 60 de ani de la urcarea pe tron a reginei Elisabeta a II-a.
Știri naționale

super_haasAsociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică - ARCA va expune de vineri până duminică în parcarea din Piața Victoriei rachetă orbitală Haas 2C, destinată amplasării pe orbită terestră a unui satelit de peste o jumătate de tonă, în primăvara anului 2013.

Racheta are peste 18 metri înălțime și cântărește circa 20 de tone.
Știri naționale

businessÎn perioada 28-29 iunie, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) va organiza primul său eveniment de cariere destinat tinerilor cu experiență de studiu peste hotare. Evenimentul va avea loc la Institutul Bancar Român din București.

Scop și Obiective. Prin acest proiect, LSRS urmărește conectarea studenților și absolvenților care au studiat peste hotare cu acei angajatori din România pregătiți să investească în tineri cu pregătire universitară în străinătate. „Hai Acasă!” vizează, așadar, sprijinirea acestor tineri remarcabili în efortul lor de a găsi oferte profesionale atractive în țară și susținerea companiilor din România în recrutarea unor oameni cu un potențial profesional ce merită valorificat.

Condiții de participare pentru tineri. Evenimentul este deschis tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, care se bucură de experiență de studiu în străinătate de minim un semestru academic la o instituție acreditată de învățământ superior și care sunt în căutare de oportunități profesionale în România. Printre domeniile de activitate vizate se numără:

Finanțe/Asigurări/Audit/Bănci/Consultanță/Investiții

Electronice/IT/Telecom/Inginerie/Hardware/Software/Suport Marketing/Media/PR/Publicitate

Agricultură/Auto/Energie/Industrie/Servicii/Transporturi

Oportunități pentru angajatori. Sunt invitate la eveniment toate companiile dornice să recruteze în prezent sau pentru viitorul apropiat studenți și absolvenți cu experiență academică peste hotare. Pe parcursul celor două zile ale evenimentului, reprezentanții companiilor vor avea ocazia să-i cunoască îndeaproape pe acești tineri, să-și prezinte portofoliile și programele de recrutare, să încheie acorduri de colaborare cu aceștia și, de ce nu, să reprezinte cu succes renumele companiilor lor ca angajatori de top.
Știri naționale

tranzit_venusPe 6 iunie planeta Venus trece prin faţa Soarelui, fenomen care va mai fi observat în 2117. Acesta reprezintă unul dintre cele mai rare evenimente astronomice.
Tranzitul lui Venus reprezintă momentul în care planeta se interpune între Pământ și Soare, obturând o mică parte a discului solar. Evenimentul este similar cu o eclipsă solară, cu deosebirea că, deși diametrul lui Venus este de patru ori mai mare decât cel al Lunii, planeta Venus pare mai mică deoarece se află la o distanță mai mare de Terra.
În România nu se va putea observa momentul de maxim al tranzitului, ci doar ultima fază. Tranzitul începe la ora 01:29 şi se va termina la ora 07:49. Pentru observarea în siguranţă a tranzitului lui Venus prin faţa Soarelui trebuie protejaţi ochii cu filtre pentru observaţiile solare, identice cu cele folosite pentru eclipse. Se pot folosii ochelarii realizaţi special pentru eclipsele solare.

Știri naționale

bani-leiGuvernul acordă ajutoare de stat de până la 7.500 de euro pentru fiecare agricultor afectat de ninsorile masive din ianuarie-februarie, potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţa de astăzi.

Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, cuantumul total disponibil pentru acest ajutor este de 1,93 de milioane de euro.

CITEŞTE MAI MULT pe evz.ro


Știri naționale

cocainaPotrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, din actele transmise de autorităţile judiciare italiene a rezultat că, în perioada decembrie 2007 - aprilie 2008, Iustin (Justin) Victor Rădulescu, de 55 de ani, a coordonat un grup organizat de traficanţi de droguri şi a supervizat şi finanţat importul unor mari cantităţi de narcotice, cumpărate din America Latină.
Astfel, s-a stabilit că a cumpărat 2.085 de kilograme de cocaină pe care le-a transportat cu o navă reţinută de autorităţile portugheze, după care alte 3.752,976 de kilograme de cocaină, transportate cu o altă navă reţinută de autorităţile spaniole, precum şi 2.500/3.000 de kilograme de cocaină pe care le-a transportat cu două nave cu pânze.
De asemenea, a importat, în complicitate cu alte persoane, în aceeaşi perioadă, cantitatea de 1.500 de kilograme de cocaină, transbordând încărcătura la bordul a două nave.
Mandat european de arestare
Tribunalul din Milano a emis pe numele bărbatului un mandat european de arestare, fiind acuzat de trafic organizat de droguri de mare risc. El a fost prins, marţi, în municipiul Constanţa şi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa - Secţia Penală, care a dispus reţinerea sa.
Știri naționale

dacia-lodgy-1La aproape trei luni de la lansarea de la Salonul Auto din Geneva, Dacia Lodgy va fi prezentată şi românilor.
Evenimentul de lansare a monovolumului Dacia va avea loc miercurea viitoare, pe 11 iunie, la Crystal Palace Ballroom, în București, începând cu ora 11:00.
Cu toate că Dacia Lodgy nu a fost lansată oficial în România, clienții de aici au putut s-o comande încă de pe 7 martie, în versiunile cu cinci şi şapte locuri, la un preţ pornind de la 9.500 de euro, TVA inclus.
Știri naționale

nastaseÎn timpul şedinţei de judecată în care fostul premier Adrian Năstase contestă condamnarea la 2 ani de închisoare, procurorul DNA i-a cerut preşedinţiei Înaltei Curţi să îl intrebe pe Năstase dacă a discutat telefonic cu fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Constantin Grăjdan, pe 22 mai, la ora 5 dimineaţa.

În ziua respectivă, câteva ore mai târziu, Grăjdan a trimis o adresă Înaltei Curţi prin care retrăgea ISC ca parte civilă din dosar, gest pentru care premierul Victor Ponta l-a demis ulterior.
DNA dă astfel de înţeles că are o interceptare cu discuţia telefonică dintre Năstase şi Grăjdan.
Avocaţii fostului premier au protestat vehement, cerând instanţei să nu consemneze întrebarea procurorului, pentru că interceptarea nu este probă în dosar.

Procurorul DNA a depus în instanţă două acte prin care dovedeşte că Adrian Năstase a fost interceptat discutând la 5 dimineaţa cu Constantin Grăjdan.

Știri naționale

comunismSenatul a adoptat tacit, marți, o inițiativă legislativă prin care se propune înființarea "Muzeului Comunismului", unde să fie etalate exponate relevante pentru această perioadă istorică, atât în România, cât și în străinătate.
Proiectul îi are ca inițiatori pe deputatul UDTTMR Amet Aledin - (minorități), deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru, deputatul independent Mircia Giurgiu și pe deputatul PDL Petru Movilă.
Potrivit inițiatorilor, această instituție ar urma să fie subordonată Ministerului Culturii, din partea căruia va primi finanțare. Muzeul va putea primi, de asemenea, donații, supuse legislației românești în vigoare în acest domeniu.
Muzeul va funcționa, așa cum se menționează în inițiativa legislativă, într-o clădire pusă la dispoziție de autotitati în municipiul București.
Joomla SEF URLs by Artio