Știri naționale

Știri naționale

ueComisia Europeană afirmă că deşi unele progrese s-au făcut, România ar trebui să facă mai mult pentru funcţionarea statului de drept, purtătorul de cuvânt Mark Gray precizând că s-au făcut câţiva paşi, dar nu toţi cei recomandaţi de CE.

"S-au înregistrat progrese, dar din raport se înţelege foarte bine că mai sunt lucruri de făcut", a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei.

Oficialul UE a spus că Guvernul român a începlinit multe dintre recomandările CE privind statul de drept, dar nu pe toate.

Potrivit acestuia, există restanţe privind protecţia sistemul judiciar faţă de atacuri, demiterea miniştrilor cu probleme de integritate şi demisia membrilor Parlamentului cu decizii finale de incompatibilitate.

Comisia susţine că deşi respectarea Constituţiei şi a hotărârilor pronunţate de Curtea Constituţională a fost restabilită, nerespectarea independenţei sistemului judiciar şi instabilitatea cu care se confruntă instituţiile judiciare rămân o sursă de îngrijorare.

În raportul Comisiei se subliniază, de asemenea, importanţa numirii unui nou Procuror General şi a unei noi conduceri a Direcţiei Naţionale Anticorupţie care să se bucure de încrederea opiniei publice şi care să facă dovada independenţei, integrităţii şi profesionalismului necesare pentru obţinerea unor rezultate concrete în combaterea corupţiei.

Recomandările Comisiei subliniază, de asemenea, responsabilitatea pe care o au miniştrii şi parlamentarii în a oferi un exemplu în materie de respectare a integrităţii.

Citeşte RAPORTUL COMPLET publicat pe platforma gandul.info

Știri naționale

steag-ueComisia Europeană prezintă astăzi raportul pe Justiţie. Reprezentanţii CE au declarat că raportul a analizat câte din cele 11 angajamente ale lui Victor Ponta faţă de forul european au fost respectate. Contrar procedurilor, raportul nu a ajuns şi la autorităţile române, pentru observaţii, de teamă ca acesta să nu ajungă şi în presă şi astfel să fie comentat chiar înainte de a fi lansat oficial.

Read more: Comisia Europeană prezintă raportul pe Justiţie pentru România
Știri naționale

calin popescu tariceanuPropunerea pe care doresc să o fac este ca în PNL desemnarea candidatului să se facă pe baza unui scrutin intern, cum se desfăşoară în Franţa, Marea Britanie, SUA, alegeri interne pentru desemnarea candidatului la preşedinţie.

Read more: Tăriceanu - şah la Antonescu: "Cer alegeri interne în PNL pentru desemnarea candidatului la...
Știri naționale

autostrada2Guvernul estimează că va asigura în acest an 3,4 miliarde lei (777,5 milioane euro) din fonduri externe şi 881,9 milioane lei (201,6 milioane euro) de la buget pentru construcţia de autostrăzi şi reabilitări de drumuri naţionale, finanţarea fiind calculată pentru proiectele considerate prioritare.

Read more: Guvernul va aloca în 2013 un miliard de euro pentru construcţia de autostrăzi
Știri naționale

contor-electricMinistrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat după întâlnirea cu FMI că se caută soluţii pentru ca toţi cei care se încadrează să primească subvenţii pentru energie.
Astfel, milioane de români ar putea primi ajutoare pentru plata energiei electrice începând cu luna aprilie.
Ajutorul acordat va fi puţin mai mare decât suma cu care ar urma să crească factura.

Știri naționale

nastase ambulantaProcurorii DNA l-au trimis în judecată pe Şerban Brădişteanu, medic șef secție la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului.

Read more: Medicul Şerban Brădişteanu a fost trimis în judecată pentru favorizarea fostului deputat de...
Știri naționale

parlamentŞI-AU VOTAT IMUNITATEA. Astăzi, 22 ianuarie 2013, aleşii neamului vor intra în istorie prin noile privilegii adoptate, care acoperă infractorii din Parlament odată cu aprobarea modificării Statutului Deputaţilor şi Senatorilor.

Read more: PARLAMENTUL DERBEDEILOR. Aleşii penali sunt protejaţi de Justiţie prin modificarea Statutului...