Știri naționale

Știri naționale

MONICA-MACOVEI 1Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, europarlamentar PDL îi cere primului ministru Ponta să amâne intrarea în vigoare a noilor coduri, să dea curs solicitărilor magistraților și să nu arunce justiția penală în aer de la 1 februarie 2014.

Read more: Monica Macovei îi cere premierului să amâne intrarea în vigoare a noului Cod penal și a celui de...
Știri naționale

pontaPremierul Ponta a anunţat că noul Cod de Procedură Penală şi noul Cod Penal vor intra în vigoare fără să fie modificate. DNA, DIICOT au solicitat Ministerului Justiţiei să modifice cele două legi după ce au depistat o serie de erori.

Read more: INCREDIBIL. Guvernul nu a modificat noul Cod Penal. Politicienii pot scăpa de interceptări, iar...
Știri naționale

curtea constitutionalaJudecătorii Curţii Constituţionale (CC) arată, în motivarea deciziei prin care a declarat neconstituţionale modificările aduse Codului penal, că legiuitorul a afectat, prin acestea, protecţia penală acordată unor valori sociale deosebit de importante.

Read more: Curtea Constituțională / Argumentele respingerii superimunității: "Paradoxal, legiuitorul extrage...
Știri naționale

pontaPremierul Victor Ponta l-a numit pe fostul său consilier, prefectul județului Gorj, Claudiu Teodorescu, în funcția de secretar general adjunct la Ministerul Justiției, iar în locul acestuia Guvernul l-a pus prefect pe Alin Văcaru, care, într-o perioadă, a lucrat ca șef de sală la un cazinou din Târgu Jiu.

Read more: Guvernul îl pune prefect pe un fost șef de cazinou și-l trimite secretar general adjunct la...
Știri naționale

RidziFostul ministru PDL al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată, precum şi la interzicerea unor drepturi, timp de 3 ani. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată la completul de 5 judecători. În prezent, Ridzi este deputat PPDD.

Read more: Monica Iacob Ridzi, condamnată la 5 ani de închisoare, cu executare
Știri naționale

handicap fizicUn militar în rezervă din Arad, fără un picior şi cu decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Timişoara potrivit căreia are un handicap fizic permanent, este chemat periodic de autorităţi la reevaluare medicală.

Read more: LEGISLAŢIA ÎN ROMÂNIA: Un militar rămas fără un picior, cu decizie de handicap permanent, este...
Știri naționale

dna-bucurestiDNA a dat publicității un comunicat de presă în care se afirmă că Raportul MCV al Comisiei Europene în ceea ce privește țara noastră confirmă faptul că activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie reprezintă una din cele mai importante modalităţi în care România îşi îndeplineşte obiectivele din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Read more: Reacția oficială a DNA în urma Raportului MCV al CE: „DNA, performantă în lupta anticorupție,...
Știri naționale

ponta„Eu am făcut un comentariu pe care îl cred valabil în continuare - că Băsescu şi Năstase sunt doi adversari politici. Şi preşedintele a comentat decizii, dar nu a fost o problemă. Eu am lucruri mult mai importante de făcut decât să depun plângeri împotriva domnului Băsescu.

Read more: Victor Ponta: „Eu cred în normalitate. Mie-mi place Antena 3, recunosc"
Joomla SEF URLs by Artio