Știri naționale

Știri naționale

Ediţia din acest an a Premiilor Cesar, programată pentru ziua de 24 februarie, are printre nominalizaţi şi o româncă. E vorba de o reputată scenografă, Viorica Petrovici, care a conceput costumele din filmul "La source des femmes", peliculă regizată de Radu Mihăileanu.

Potrivit filmreporter.ro, Viorica Petrovici are numeroase premii şi a fost decorată 
cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, în 2003. Anul trecut, a obţinut trofeul Gopo pentru costumele din filmul "Caravana cinematografică".


Știri naționale

Pavel Vancea (47 de ani), fost campion mondial de karate tradiţional, s-a sinucis în fântâna din curtea locuinţei sale.
Corpul neînsufleţit al lui Vancea a fost găsit, azi, de un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana".

"Astăzi (vineri - n.r.), în jurul orei 10.00, am fost solicitaţi sa intervenim pentru scoaterea unui corp neînsufleţit dintr-o fântână din localitatea Săldăbagiu de Munte", a declarat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana".

La faţa locului a mers o echipă de criminalişti ai Poliţiei Bihor, care fac cercetări şi care au confirmat că victima este cunoscutul sportiv şi antrenor orădean.

Potrivit unor surse judiciare, nu se pune problema unui omor, poliţiştii găsind şi un bilet despre care se presupune că a fost lăsat de fostul sportiv înainte să se sinucidă.

Bărbatul s-a spânzurat cu o funie pe care a legat-o de roata de la fântână.

Directorul Clubului Sportiv "Crişul" Oradea, Ionel Bungău, consideră moartea sportivului o "mare pierdere pentru sportul bihorean". "E ultimul om la care mă aşteptam să apeleze la un asemenea gest. Sunt consternat. Îl respectam şi de multe ori l-am dat exemplu la evenimentele publice. Era un copil cu suflet bun, optimist, dădea încredere şi celor din jur, nu ştiu ce a putut să-l ducă la acest gest extrem. Dar, ca şi sportiv, indiferent care ar fi fost problemele, nu ar fi trebuit să apeleze la aşa ceva. Pierdem un coleg şi un om respectat de toată lumea, un sportiv şi antrenor model pentru elevii săi", a spus Ionel Bungău, directorul CS "Crişul" Oradea, într-o declaraţie dată presei centrale.

Dan Stuparu, preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional, a completat, printr-o declaraţie oferită, de asemenea, presei centrale:  „Nu pot să cred că s-a întâmplat așa ceva. A fost elevul meu. Eram ca un tată spiritual pentru el. Nici eu, nici ceilalți care îl cunoșteam nu putem să înțelegem de ce s-a sinucis. Nu avea motive. Era căsătorit, avea o fată și un băiat.

Chiar îmi spunea recent că s-a cam săturat de cantonamente. Că ar vrea să petreacă mai mult timp alături de cei dragi. Era o fire veselă, jovială. Nu știu să fi avut probleme financiare. Chiar nu înțeleg. Un om și un sportiv extraordinar. Primul nostru campion mondial la karate tradițional. Dumenzeu să-l ierte!".


Știri naționale

boschProducătorul german de componente auto Bosch, cu afaceri globale de peste 47,3 miliarde de euro şi circa 283.500 de angajaţi, va deschide o unitate de producţie la Jucu în care va investi 60 de milioane de euro, relatează, azi, Ziarul Financiar, care a preluat o informaţie anunţată, în premieră, de postul televiziune local Transilvania L!VE.

Read more: Bosch vine în locul părăsit de Nokia
Știri naționale

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis, ieri-seară, recursul procurorilor DNA în cazul arestării preventive pentru 29 de zile a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, Mihai Betelie, şi a secretarului general al Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, Bogdan-Nicolae Grigorescu.

Decizia magistraţilor ÎCCJ este definitivă.

Procurorii anticorupţie au dispus pe 19 ianuarie reţinerea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, Mihai Betelie, şi a secretarului general al Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, Bogdan-Nicolae Grigorescu, pe o perioadă de 24 de ore.

Conform unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) remis pe 20 ianuarie, procurorii anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de cei doi pentru efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi şantaj, în legătură cu o infracţiune de corupţie.

Procurorul Mihai Betelie este cercetat pentru favorizarea infractorului, în legătură directă cu o infracţiune de corupţie şi instigare la infracţiunea de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Secretarul Bogdan-Nicolae Grigorescu este cercetat pentru conflict de interese.
Știri naționale

Un bărbat din comuna Belciugatele, judeţul Călăraşi, a murit în localitatea ilfoveană Brăneşti, unde lucra, după ce a fost surprins de viscol.

Primele date ale anchetatorilor arată că bărbatul decedat, din comuna Belciugatele, judeţul Călăraşi, lucra la o firmă din localitatea ilfoveană Brăneşti şi a plecat de la serviciu, dorind să meargă acasă. El a fost însă surprins de viscol pe drum.

Din cauza ninsorii şi a viscolului, două persoane, un bărbat şi o femeie, au fost găsite inconştiente, joi, într-o maşină cu numere de Bulgaria, acoperită cu un strat gros de zăpadă, pe DN 5 Bucureşti - Giurgiu, în localitatea Adunaţii Copăceni. Ulterior, acestea au fost transportate la un spital din Capitală, însă bărbatul a murit.

De asemenea, un bărbat de 53 de ani, din comuna vrânceană Vulturu, a murit, joi seară, într-un microbuz, în apropiere de localitatea Boţârlău, în timp ce se întorcea de la Focşani, după ce a împins autovehiculul, care rămăsese înzăpezit.
Știri naționale

Scriitorul Mircea Cărtărescu, unul dintre foştii cei mai importanţi susţinători ai preşedintelui Băsescu, analizează astăzi discursul ţinut cu două zile în urmă de şeful statului, concluzionând că a fost "un discurs tardiv" şi spunând că Băsescu "are în sinea lui toate reflexele românului mediu". Cărtărescu semnează această analiză în rubrica sa săptămânală din cotidianul "Evenimentul zilei".

Citiţi, mai jos, fragmente din acest discurs:

" Discursul său de alaltăieri s-a îndreptat exclusiv către populaţie. A fost o informare despre unde suntem şi ce ne aşteaptă. Nu a fost un discurs rău, ci doar unul nepotrivit cu vântul de schimbare care i-a smuls deja căpitanului pânzele de la corabie. Şi mai ales, cum spuneam, unul tardiv".

"Acest discurs ar fi fost adecvat la începutul crizei, când s-au tăiat unei populaţii sărace 25 de procente din salarii şi s-a mărit TVA-ul la 24 la sută". 


"Preşedintele a cerut societăţii civile şi intelectualilor să iasă din letargie şi să-l sprijine ca-n vremurile bune. Când într-adevăr l-au sprijinit ca pe niciun alt preşedinte dinaintea sa. Din păcate, nenumăratele sale gafe au arătat că Traian Băsescu are-n sinea lui toate reflexele românului mediu: autoritarism, sexism, rasism, dispreţ pentru intelectuali, e drept, nu în proporţii catastrofale (e o exagerare uriaşă să vezi în el un fascist sau un tiran), ci, ca să zic aşa, la nivel de stil de viaţă şi de gândire cotidiană".

"M-am cutremurat, ascultând discursul de alaltăieri, la curajul lui Băsescu de a ne arăta, cum arăţi un câmp plin cu oseminte, ce ne aşteaptă în viitor".

"Am aflat că şansa noastră e strângerea relaţiilor cu ţările din jur şi, fireşte, cu prietenii noştri tradiţionali, China şi Africa. Scăparea, cum s-ar spune, e unde-o căuta şi nea Ceaşcă pe vremuri. Am mai aflat că nimeni nu poate să fugă de criză, dar că împreună, strâns uniţi etc. etc".

"E greu să te-mpotriveşti vântului schimbării. El te mătură şi cu un discurs bun, şi cu unul rău, şi pe drept, şi pe nedrept. Dar vântul rămâne vânt, poate doar dărâma, nu şi edifica. Vom abandona anul acesta, poate, corabia beată a actualei puteri. Dar, în loc de salvarea aşteptată, mă tem că ne vom trezi pe pluta Meduzei, unde ne vom devora unii pe alţii pentru supravieţuire".
Știri naționale

Directorul de marketing al CFR, Adrian Vlaicu, a declarat, în această dimineaţă, la Antena 3, că 60 de trenuri au întârzieri, unele dintre ele decalându-şi orarul chiar şi cu 500 de minute. Întârzierea medie a trenurilor este de aproximativ 30 de minute.

·Calea ferată directă dintre Bucureşti şi Constanţa este în continuare inaccesibilă, trenurile fiind îndrumate spre nord, pe ruta Bucureşti-Ploieşti-Buzău-Feteşti.
Joomla SEF URLs by Artio