Știri naționale

Știri naționale

Procurorii DNA au făcut, joi, precizări oficiale referitoare la ancheta care ar viza un demnitar român, în prezent senator, referindu-se și la avizul solicitat în cazul acestuia pentru efectuarea completă a urmăririi penale. Aceștia nu au dat niciun nume, dar vorbesc despre o mită de 800.000 de euro și despre o investigație care ar fi pornit la solicitarea autorităților judiciare austriece.

Read more: Primele precizări oficiale din partea DNA, cu privire la ancheta care l-ar viza pe Tăriceanu....
Știri naționale

Scriitorul și jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Digi24, decizia Curții Constituţionale legată de existența unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători, jurnalistul subliniind implicările majore ale deciziei asupra actului de justiție din România. Totodată, CTP a amintit că decizia CCR influențează și soarta dosarului în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat de ICCJ la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

 

Read more: CTP, după decizia CCR: „Este prima lovitură directă la adresa judecătorilor. Mesajul...
Știri naționale

Procurorul-şef al DNA a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit informaţiilor difuzate, miercuri seară de presa centrală, care citează surse judiciare.

Read more: DNA cere urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul Microsoft. Reacţia fostului...
Știri naționale

Deputații ALDE au votat, miercuri, pentru alegerea primarilor în două tururi, proiectul fiind retrimis la comisiile de specialitate întrucât propunerea de respingere, cu care intrase iniţial la vot, nu a beneficiat de suficient sprijin. 

 

Read more: Contre în coaliție. ALDE a votat alături de opoziţie pentru alegerea primarilor în două tururi
Știri naționale

Medicii din Craiova au decis, miercuri, transferul actorului Florin Busuioc la Institutul CC Ilisecu din București, informează Ministerul Sănătății. Florin Busuioc nu a putut fi transferat la București încă de marți seară "din cauza condițiilor meteo nefavorabile", a precizat, pentru HotNews.ro, Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgenţă din Craiova.

Citește și: Florin Busuioc a suferit un infarct și a fost resuscitat, după un spectacol susținut la Craiova. Actorul, operat de urgență

Știri naționale

Proiectul A 8 de 320 de kilometri, inițiat de parlamentarii PMP, a trecut cu votul a 269 de deputați. Potrivit proiectului votat, autostrada va porni de la granița cu Republica Moldova, unde va începe cu un pod peste Prut. Autostrada va fi făcută din fonduri europene iar proiectul trebuie să demareze în 30 de zile de la promulgarea legii de către președinte.

 

Read more: Proiectul Autostrăzii Unirii, A8 Tg. Mureș - Iași - Ungheni, a fost aprobat printr-o lege în...
Știri naționale

Mii de oameni au luat parte la premiera de gală, de la Sala Palatului, a celui mai așteptat film al momentului: "Moromeții 2". Atmosfera l-a lăsat fără replică pe regizorul Tudor Giurgiu.

Read more: MOROMEȚII 2 - Regizorul Tudor Giurgiu, după premiera de gală pentru public: "Ce s-a întâmplat la...
Știri naționale

Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a anunţat, marţi seară, că a fost aleasă denumirea pentru moneda locală a Sibiului. Sibcoin, potrivit denumirii propuse de Eugen Țîntar, va fi  prima monedă locală din România.

Read more: Prima monedă locală din România, Sibcoin, va fi lansată în pregătirea programului Sibiu Capitală...
Știri naționale

În București și Ploiești au devenit funcționali, de la 1 octombrie, 15 senzori pentru măsurarea nivelului poluanților din aer, alcătuind prima reţea independentă de monitorizare a calităţii aerului din România.

Read more: Ploieștiul și Bucureștiul, incluse în prima rețea independentă de monitorizare a calității aerului...
Știri naționale

Îndrăgitul actor Florin Busuioc, cunoscut și pentru aparițiile sale inedite ca prezentator al rubricii Meteo, la un post central de televiziune, a suferit, marți seară, un infarct miocardic, imediat după un spectacol pe care l-a susținut la Craiova. Medicii au fost nevoiți să recurgă la manevre de resuscitare, ulterior Florin Busuioc fiind suspus unei intervenții chirurgicale.

Read more: Florin Busuioc a suferit un infarct și a fost resuscitat, după un spectacol susținut la Craiova....
Știri naționale

Generalul Silviu Predoiu, fost şef al Serviciului de Informaţii Externe, a vorbit, într-un interviu acordat pentru „Adevărul“, despre relaţia dintre serviciile de informaţii şi politicieni, despre modul cum fructifică primii oameni în stat informaţiile primite şi care sunt principalele riscuri la adresa securităţii României.

Read more: Generalul Silviu Predoiu, fost şef al SIE: Atacurile la adresa UE sunt atacuri la interesul naţional