Marți, 26 Septembrie 2017
 

Știri naționale

Ministrul Graţiela Gavrilescu anunţă măsuri de intervenţie pentru urşi şi lupi

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 25 August 2017 16:41  |  Category: Știri naționale

gratiela gavrilescu sedinta la prefectura prahovaPrezentă, vineri, în Palatul Administrativ din Ploieşti, pentru o şedinţă de lucru cu autorităţile locale şi reprezentanţii instituţiilor deconcentrate, Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a discutat despre pagubele produse de animalele sălbatice în gospodării şi culturi agricole, amintind că a propus un document pentru reglementarea situaţiei.

Românii care au rămas în urmă cu școala vor putea beneficia de formare în centre comunitare locale de învățare permanentă

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 25 August 2017 09:09  |  Category: Știri naționale

Guvernul a aprobat, în această săptămână, o hotărâre privind procedura de constituire și funcționare a centrelor comunitare de învățare permanentă, instituții care vor contribui la îmbunătățirea continuă a calificării profesionale, potrivit cerințelor mediului de afaceri și în acord cu programele europene de educație pe tot parcursul vieții.

PROIECT - Motocicliştii ar putea rămâne fără permis pentru 30 de zile din cauza zgomotului

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 24 August 2017 16:25  |  Category: Știri naționale

motocicleta esapatemntMotocicliştii ar putea rămâne fără permis, din cauza zgomotului pe care îl fac motoarele lor. Aceasta este propunerea unui deputat care s-a săturat să mai audă prin oraş motociclete turate la maxim. Zgomotul produs este şi de două ori mai mare decât cel permis, spun specialiştii.

Un motociclist a murit după un accident grav pe Centura Bucureştiului

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 24 August 2017 16:21  |  Category: Știri naționale

accident motocicletaCirculaţia rutieră afost oprită, joi dimineaţă, pe Centura Capitalei, în localitatea Popeşti-Leordeni din judeţul Ilfov, din cauza unui accident rutier în urma căruia un motociclist şi-a pierdut viaţa, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

25 de milioane de euro pentru digitalizarea unui județ din România. Toți banii vor fi investiți în școli

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 24 August 2017 13:08  |  Category: Știri naționale

Ministerul Educației a lansat procedura pentru alegerea unui județ care va beneficia de digitalizare completă a rețelei școlare, în baza unei investiții care se va ridica la aproximativ 25 de milioane de euro.

Oferte pentru Golden Gate-ul peste Dunăre. Două firme "se bat" pe contractul de 525 milioane euro

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 23 August 2017 16:25  |  Category: Știri naționale

pod dunare golden gate de romaniaCompania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat marţi că a primit două oferte pentru realizarea podului peste Dunăre, la Brăila, valoarea contractului fiind estimată la 2,4 miliarde lei (525 milioane euro), cu TVA.

Modificări majore, în noul pachet de legi pe Justiție: mandate prelungite pentru procurorii șefi, dar președintele nu mai are legătură cu numirea

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 23 August 2017 13:50  |  Category: Știri naționale

Ministrul Tudorel Toader a prezentat, miercuri, modificările propuse prin pachetul de legi ale Justiției.

Manualele din România vor fi făcute după o lege dedicată

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 23 August 2017 12:50  |  Category: Știri naționale

Deocamdată autoritățile au probleme în a asigura necesarul de manuale pentru toți elevii, deși acest lucru este prevăzut de Legea educației. Dar asta nu le împiedică să se gândească mai departe, la momentul în care și manualele vor avea legea lor. Proiectul de act normativ ar urma să fie lansat în dezbatere publică chiar luna viitoare.

Sezon de vârf și la Otopeni. Aeroportul dispune de mai multe posturi de control la sosire

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 23 August 2017 12:42  |  Category: Știri naționale

Un număr mare de pasageri tranzitează, în această perioadă Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", impunând măsuri suplimentare pentru reducerea timpului de așteptare.

Dumitru Dragomir, trimis în judecată în dosarul RCS&RDS

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 22 August 2017 16:34  |  Category: Știri naționale

dumitru dragomirDumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal şi fost parlamentar, a fost trimis în judecată, astăzi, de procurorii anticorupţie, alături de mai multe persoane fizice şi juridice, în dosarul penal care vizează atribuirea în mod fraudulos a unui contract de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1. "Mitică de la Ligă" este acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Romsilva anunţă scăderea volumului de tărieri ilegale de arbori

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 22 August 2017 14:03  |  Category: Știri naționale

ROMSILVAVolumul tăierilor ilegale în fondul forestier de stat, administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, a înregistrat o scădere de 25,75% în primul semestru al anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut. În primele șase luni ale acestui an s-au înregistrat 19.450 de metri cubi tăiați ilegal în pădurile de stat administrate de Regia, față de 26.193 de metri cubi tăiați ilegal în primul semestru al anului trecut, se arată într-un comunicat trimis astăzi de Romsilva, în care se precizează că valoarea pagubelor provocate de tăierile ilegale și pășunatul abuziv se ridică, în primul semestru, la 4,97 milioane de lei.