Știri naționale

Știri naționale

otv1CNA a aplicat, marţi, OTV cea mai drastică sancţiune posibilă -înjumătăţirea licenţei audiovizuale-, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală, astfel postul mai poate emite până pe 28 septembrie.

Sancţiunea - cea mai severă pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) o poate aplica conform Legii audiovizualului - a fost propusă de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, şi a fost adoptată cu şapte voturi "pentru" şi unul "împotrivă" (Mihai Mălaimare).

De asemenea, sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în lunile noiembrie, decembrie 2011 şi ianuarie 2012. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, dar şi pentru formaţiunea politică pe care acesta o conduce - Partidul Poporului. (Mediafax)


Știri naționale

peisajMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) organizează un concurs de selecţie a dosarelor pentru cea de-a treia ediţie a concursului Premiul peisajului 2012-2013, iniţiat de Consiliul Europei în vederea creşterii conştientizării societăţii civile asupra valorii peisajelor naturale şi culturale.

Competiţia este destinată ţărilor semnatare ale Convenţiei Europene a Peisajului (cunoscute sub numele de Convenţia de la Florenţa), aprobată în 20 octombrie 2000, şi primeşte candidaturi în vederea acordării premiului la data de 20 octombrie 2013. Până în prezent, convenţia a fost ratificată de 35 de state europene, inclusiv România, şi a fost semnată de alte patru state.

La concurs pot participa autorităţile locale şi regionale şi grupările lor care, în cadrul politicilor naţionale, au pus în practică politici sau măsuri de protecţie, management şi/sau amenajare a peisajelor, cu efect de lungă durată şi care au putut servi ca exemplu pentru alte autorităţi publice din Europa. Printre participanţi se pot număra şi organizaţiile neguvernamentale care au avut contribuţii particulare remarcabile la protecţia, managementul sau amenajarea peisajului. Fiecare stat poate depune o singură candidatură la Secretariatul General al Consiliului Europei. Termenul-limită pentru transmiterea aplicaţiilor la registratura MDRT este 20 octombrie 2012.

MDRT organizează concursul de selecţie a dosarelor şi va înainta rezultatul acestui demers Secretariatului General al Consiliului Europei.

Detalii cu privire la procedura de selecţie, criteriile de eligibilitate, conţinutul dosarului de candidatură şi informaţii suplimentare cu privire la acest premiu pot fi găsite la adresele www.coe.int/europeanlandscapeconvention şi http://mdrt.ro/dezvoltare-teritoriala/prezentare-generala-a-domeniului.

Știri naționale

meteoDuminică - vremea va rămâne tot caldă pentru această perioadă. Pe timpul zilei e posibil să plouă slab în sudul țării și la munte, iar noaptea apar cateve ploi în nord-est.  
Luni - vremea se răcește, îndeosebi în regiunile estice. Vântul devine mai activ, norii se înmulțesc peste tot și apar condiții de ploaie în sud. Marți - înnorările persistă, dar ploile vin mai ales noaptea în nord, centru și est. Maximele ajung între 10 și 16 grade: valori mai potrivite pentru sfârșitul lunii martie.
Potrivit unei estimări furnizate de meteorologi, prima jumătate a lunii aprilie va avea temperaturi în limitele normale, adică între 15 și 25 de grade Celsius.
Știri naționale

tigariPreţul unui pachet de ţigări va creşte cu 15 - 20 de bani de la 1 iulie, odată cu majorarea accizei totale de la 76,6 euro/1.000 de ţigarete la 79,19 euro/1.000 de ţigarete, aşa cum este prevăzut în calendarul de aliniere a accizelor la tutun, stabilit până în 2017.

Știri naționale

Boldea_MihailPreşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la finalul bilanţului SRI pe 2011, că se ştie unde este în acest moment deputatul Mihail Boldea- în Kenya - şi că se va implica în mod direct pentru aducerea lui în ţară.

"Imediat ce am aflat, am dorit să ştiu cum a fost posibil. Tot mandatul, am alergat după ăştia să-i aducem înapoi- Popa, Necolaiciuc, incercăm şi cu Hayssam. Acum s-a mărit lista (...) Eforturile sunt şi politice. Câte intervenţii a trebuit să fac la preşedintele Indoneziei, la preşedintele Ciprului, legat de Petrom Service. Mă voi implica şi în acest caz de aducere a lui Boldea, în mod categoric. Ştim unde e, facem toate eforturile politice. În Kenya, acum. Nu ştiu unde va fi diseară", a declarat Băsescu.

"Încă de azi noapte, statul român a declanşat toate procedurile ca Boldea să revină în patrie. Nu ştiu cat de repede, nu ştiu câ va mai sta acolo unde era acum câteva ore. Dar vă asigur că îl vom găsi şi în gaură de şarpe", a mai spus preşedintele.


Știri naționale

mezeluri1În sprijinul consumatorilor, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România a efectuat un nou Studiu Comparativ pe etichete. De această dată, A.N.P.C.P.P.S. România a verificat etichetele sortimentelor de mezeluri ce se comercializează pe piața românească. Au fost studiate etichetele a 61 de mezeluri și s-au constatat următoarele: peste 50% din sortimentele de mezel care se găsesc pe piața românească, conțin minim 6 E-uri. Mai mult, 3 dintre produsele a căror etichetă a fost studiată, conțin 10 E-uri, iar unul dintre produse, chiar 14 E-uri! Nu a existat produs studiat, care să nu conțină niciun E.


Pentru mai multe informații despre acest Studiu Comparativ pe etichete privind numărul de E-uri conținute de sortimentele de mezel de pe piața românească, vizitează pagina www.țeste-comparative.ro sau scrie-ne pe adresa pr@protecția-consumatorilor.ro!
Știri naționale

arca-logoLiga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este noul partener al ARCA, în cursă românească de cucerire a spațiului cosmic, în cadrul Programului Spațial al României. LSRS dorește să promoveze acest program în rândul studenților și absolvenților români din străinătate și să transmită mesajul că, atâta timp cât există voința necesară, proiectele care pot ridica România sunt posibile și în țara noastră chiar și în ciuda resurselor limitate.
Știri naționale

PHILIPS_Multumesc_3Bucureşti, România – Începând cu luna martie, Philips îţi oferă garanţia returnării banilor în 30 de zile, dacă nu eşti mulţumit de calitatea produsului pe care l-ai achiziţionat[1]. Astfel, în perioada martie-decembrie 2012, oricine cumpără un produs Philips din magazinele partenere, îl poate returna în cazul în care produsul nu se ridică la înălţimea aşteptărilor sale din punct de vedere performanţe sau calitate.
Read more: Campanie Philips/Returnează produsul dacă nu eşti mulţumit de el
Știri naționale

smurdSubsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a declarat, miercuri, că SMURD vrea să achiziţioneze în acest an un avion în valoare de circa 1 milion de euro din banii rezultaţi din donaţia de 2% din impozitul pe venit al românilor.

Prezent la conferinţă, directorul general executiv al furnizorului de gaze E.ON România, Frank Hajdinjak, a precizat că E.ON analizează posibilitatea de a participa la finanţarea acestui proiect.

Știri naționale

Boldea_MihailCamera Deputaţilor a aprobat, marţi, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea. Au fost înregistrate 147 de voturi "pentru", 17 voturi "împotrivă", iar patru voturi au fost anulate. La vot au participat, pentru asigurarea cvorumului, şi câţiva deputaţi ai opoziţiei.

Deputatul independent Mihail Boldea nu a fost prezent marți, în plen, să își prezinte punctul de vedere referitor la cererea Procurorului General de arestare preventivă a acestuia. Boldea ar fi trebuit să intervină în plen să își justifice nevinovăția.

Deputatul Mihail Boldea, un avocat, un fost arbitru şi alte 19 persoane sunt cercetaţi de DIICOT pentru înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals, într-un caz privind terenuri ce erau indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale şi apoi trecute în proprietatea membrilor grupării, scrie MEDIAFAX.Joomla SEF URLs by Artio