Știri naționale

Știri naționale

vasile_blaga
Președintele Senatului, Vasile Blaga, a avut un schimb dur de replici cu premierul Emil Boc în cadrul ședinței grupurilor parlamentare ale PDL, cel dintâi sugerându-i primului ministru că demisia guvernului ar fi oportună.

Potrivit unor surse politice, discuția s-a axat în proporție de 90% pe felul în care funcționează în acest moment partidul, și implicit Guvernul. Majoritatea celor prezenți a susținut că partidul trebuie condus "altfel". Șeful Senatului a subliniat chiar, că "partidul nu se termină nici cu Emil Boc și nici cu Vasile Blaga".

"Va trebui să fim foarte atenți ce vom face în continuare. Doar o remaniere s-ar putea să nu fie suficientă", ar fi spus Blaga, la şedinţa grupurilor parlamentare ale PDL.

Răspunsul premierului l-a determinat pe Blaga să-i ceară acestuia să le spună și parlamentarilor ce trebuie făcut dacă știe, pentru că ei nu știu. Totodată, președintele Senatului i-a sugerat premierului că ar fi momentul ca democrat-liberalii să nu se mai prefacă că sunt într-o altă situație decât cea reală. 

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a confirmat tensiunile de la şedinţa PDL.  "Vasile Blaga a avut un discurs sever la adresa celor prezenți. A reproșat faptul că deși partidul și Guvernul a trebuit să ia decizii dure dar nu a reușit să le explice populației. Este cel mai greu moment prin care trece PDL-ul de la înființarea sa".
Știri naționale

ludovic_orban
Deputatul PNL Ludovic Orban, cel care s-a aflat la originea ideii de demisie a parlamentarilor liberali ca formă de protest faţă de guvernarea actualei puteri, va rămâne în Parlament.

El a spus, totuşi, că demisia, înaintată săptămâna trecută conducerii PNL, rămâne disponibilă, iar dacă evenimentele ulterioare o vor face necesară, ea se va produce.

De altfel, cu excepţia Adrianei Săftoiu, deputat ales în Colegiul Urlaţi, niciun alt parlamentar PNL nu a pus până astăzi în practică promisiunea de a se retrage din legislativ. 
Știri naționale

adriana_saftoiu
Adriana Săftoiu, deputat PNL ales în Colegiul Urlaţi, a demisionat astăzi din Parlament. Săftoiu a fost singurul parlamentar liberal care şi-a dus până la capăt demisia anunţată săptămâna trecută. Atunci, toţi senatorii şi deputaţii PNL spuseseră că vor părăsi Parlamentul ca formă de protest pentru faptul că actuala putere nu părăseşte guvernarea.

„ Eu cel puţin consider că odată ce faci un gest de genul acesta, nu există o negociere din punctul acesta de vedere. Când mi-am depus acea demisie, am fost absolut convinsă că e singurul lucru pe care-l putem face, ca să ajungem la alegeri anticipate, care este singura variantă pentru a ieşi din actuala criză politică şi socială mult mai gravă decât criza economică.

În egală măsură, sunt de acord cu orice opinie care spune că o demisie a unui parlamentar nu schimbă situaţia şi nu va duce la alegeri anticipate. Numai că demisia e un act individual, de minimă demnitate şi onoare şi când ai spus că o faci, nu te retragi zicând «ştiţi, aşa mi-a spus partidul». Atunci, să mă ierte Dumnezeu, ce pot să mai spun când noi zicem că Roberta Anastase sau cutare din PDL răspund la comanda politică?", a spus Săftoiu într-un interviu la RFI.
Știri naționale

Judecătorii arădeni s-au pronunţat, luni după-amiază, în cazul fostei studente la medicină Carmen Bejan - condamnată după ce a participat la uciderea şi tranşarea unui bărbat - care solicitase întreruperea pedepsei cu închisoarea pentru a naşte şi a-şi creşte copilul în libertate, până când acesta va împlini un an.

Judecătorul a anunţat că respinge cererea lui Bejan de întrerupere a pedepsei, soluţie care poate fi atacată cu recurs în temen de zece zile.

Carmen Bejan s-a prezentat, ieri-dimineaţă, la procesul în care solicita Tribunalului Arad întreruperea pedepsei pe timpul sarcinii şi un an după naştere.

Ea s-a adresat şi ea instanţei, susţinând că "nu este niciun plan diabolic de a scăpa de pedeapsă" şi că îşi doreşte o familie.

Procurorul a insistat, însă, ca solicitarea să nu fie admisă pentru că "în mod evident a fost formulată pentru petent, nu pentru copil, care nu s-a născut încă".

Procurorul a susţinut că Bejan a urmărit să rămână gravidă, solicitând cameră intimă în penitenciar, scopul fiind acela de a putea cere eliberarea temporară.


Știri naționale

sorin_frunzaverdePrim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, în această dimineaţă, după şedinţa comună a coaliţiei, că "nu se pune problema alegerilor anticipate" şi că niciuna dintre formaţiunile care fac parte din coaliţie nu doreşte organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

"Nu se pune problema alegerilor anticipate. Nimeni nu doreşte acest lucru, niciuna din formaţiunile care fac parte din coaliţie", a declarat Frunzăverde, răspunzând întrebărilor ziariştilor pe această temă.

Știri naționale

avivaCompania britanică de asigurări de viaţă Aviva se retrage de pe piaţa românească, după ce acţionarii ei au hotărât vânzarea operaţiunilor din mai multe ţări din Europa de Est (Cehia, Ungaria şi România) către asigurătorul american MetLife.

Read more: Cei care sunteţi asiguraţi la AVIVA, ATENŢIE: Altcineva vă va administra banii
Știri naționale

accidentŞase persoane au murit în această dimineaţă, în urma unui accident de circulaţie petrecut în apropiere de localitatea vasluiană Bădeana, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat în afara şoselei. Automobilul se afla pe drumul european E 581, între comunele Bădeana şi Tutova.  

Read more: 6 morţi, după ce o maşină s-a răsturnat pe un drum european din Vaslui
Știri naționale

traian_basescu
Traian Băsescu a organizat, în această după-amiază o conferinţă de presă, prima sa ieşire publică după "intervenţia cu românânii" de miercuri.


Discursul de astăzi al preşedintelui precede plecarea de mâine-dimineaţă, la Bruxelles, călătorie pentru care a declarat că are două obiective: participarea la o şedinţă informală a Consiliului Europei şi o întâlnire cu secretarul general NATO în vederea programării summit-ului alianţei nord-atlantice de la Chicago, din zilele de 20 - 21 mai.

Citiţi, mai jos, câteva dintre declaraţiile preşedintelui:·

- În cursul săptămânii trecute am avut întâlniri importante în zona bancară. Pentru public este important următorul mesaj: băncile austriece nu îşi vor diminua capitalul în 2012. Îmi aduce linişte după nefericitul comunicat al Băncii Naţionale a Austriei.

-Toţi trebuie să ne asumăm reformele structurale dificile pentru ca Europa să rămână competitivă.

- Nu invit pe români să plece la muncă în străinătate, dar discutăm despre o piaţă globală a forţei de muncă. Poate ar trebui să găsim stimulente fiscale pentru ca marile industrii să nu se delocalizeze către Asia.

- Alt obiectiv pentru Consiliul European : Convenirea unui plan politic de acţiune pentru stimularea creşterii economice şi ocupării forţei de muncă în special în rândul tinerilor. Dacă zona euro intră în recesiune, aşa cum se prognozează de analişti, în a doua parte a 2012, România va fi în dificultate, creşterea economică va fi frânată.

-Vom discuta despre relaţia NATO-Rusia. Este foarte bine să ai în Federaţia Rusă un partener.

- Un alt subiect este procesul de tranziţie din Afganistan. Din 2013, România şi-ar putea reduce participarea în Afganistan
Știri naționale

bocPremierul Emil Boc a declarat, ieri seară, că una dintre măsurile dispuse de Comandamentul de Urgenţă instituit la Ministerul de Interne va consta în înteţirea controalelor pe care Inspecţia Muncii le face pe şantierele unde muncitorii lucrează în aer liber.

Read more: Boc, către patroni: daţi-le ceai muncitorilor de pe şantiere şi creaţi-le condiţii de repaos la...
Joomla SEF URLs by Artio