Știri naționale

Știri naționale

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, la alegerile de pe 26 mai, la secţiile din diaspora "au existat acţiuni coordonate de aducere la vot a unui număr mare de cetăţeni", turismul electoral fiind una dintre cauzele care au dus la crearea cozilor uriașe, după cum se arată în raportul oficial citat de Agerpres. Documentul indică și alte cauze ale situației create la recentul scrutin, inclusiv timpul mare de votare rezultat din organizarea europarlamentarelor odată cu referendumul, dar și, în unele cazuri, viteza redusă a Internetului.

Read more: Explicații ale Ministerului Afacerilor Externe, privind votul din străinătate. Turismul electoral...
Știri naționale

Unitățile sanitare de urgență pentru copii vor primi Protocolul de Profilaxie post mușcătură de căpușă care a fost elaborat de către medicii specialiști din cadrul Institutului național de boli infecțioase "Matei Balș", a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Read more: Institutul "Matei Balș" trimite în toate unitățile sanitare de urgență pentru copii Protocolul de...
Știri naționale

Bărbatul care l-a împușcat mortal, duminică, pe polițistul Cristian Amariei, a fost prins, în noaptea de luni spre marți, într-o locuință pe care anchetatorii o aveau în vedere, pe fondul informații potrivit cărora individul ar fi trecut pe acolo la scurt timp după crimă.

Read more: Ucigașul polițistului din Timiș a fost prins
Știri naționale

Un polițist în misiune a fost împușcat de un suspect și a murit în urma rănilor suferite. Un alt coleg de-al său a fost rănit. Sute de polițişti, jandarmi şi luptători din trupele speciale au reluat căutările în această dimineaţă în încercarea de a-l prinde pe individ.

Read more: Polițist împușcat mortal de un suspect, în timpul unei urmăriri. Bănuitul s-ar ascunde într-o pădure
Știri naționale

Autoritățile sunt în alertă, iar conducerea MAI le-a cerut prefecților ca, în zonele vizate de cod portocaliu, să asigure permanența pe durata atenționării. În același timp, mii de pompieri, jandarmi și polițiști sunt mobilizați, fiind pregătiți să intervină,la nevoie, în zonele afectate de furtuni. Autoritățile recomandă populației să evite deplasările în următoarele ore.

Read more: 7.000 de pompieri, jandarmi și polițiști, în alertă pe fondul avertizărilor meteo. MAI recomandă...
Știri naționale

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a propus la o întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, asigurarea securităţii cibernetice şi protecţia datelor cu caracter personal, iniţierea, în cel mai scurt timp posibil, a unui grup de lucru interinstituţional care să vizeze identificarea soluţiilor de eficientizare a proceselor electorale, în vederea introducerii votului electronic prin corespondenţă până la alegerile prezidenţiale din acest an şi a eliminării din secţiile de votare a listelor electorale tipărite.

Read more: AEP propune introducerea votului electronic prin corespondență până la prezindențiale. Meleșcanu...