Știri naționale

Știri naționale

Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), r fi plagiat mai bine de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2016 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), susține, într-un articol publicat de pressone.ro, jurnalista Emilia Șercan, cea care a făcut de-a lungul vremii asemenea dezvăluiri și cu privire la alte personaje ajunse în funcții importante.

Read more: Șeful Autorității Electorale Permanente, acuzat că a plagiat în teza de doctorat
Știri naționale

Jurnaliștii de la Rise Project atrag atenția, printr-o anchetă recentă, asupra unui proiect de lege ajuns deja la Cotroceni, pentru promulgare, prin care un grup de senatori și deputați vrea să cedeze din pădurile deținute de stat înainte de 1948, pe motiv că procesul de retrocedare este blocat. Inițiativa modifică o altă lege controversată din 2013, care ajuta retrocedarea nelegală a 43.000 de hectare de păduri în județul Bacău, dar ar putea pune în pericol întreaga pădure aflată în proprietatea statului.

Read more: RISE PROJECT: 15 parlamentari care vor să ne predea pădurea la samsari
Știri naționale

Peste 13% din testele efectuate în ultimele 24 de ore au confirmat noi cazuri de infectare cu coronavirus, reiese din cifrele făcute publice, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Read more: #coronavirus: Peste 1.800 de cazuri confirmate, la numai 13.770 de teste efectuate în ultimele 24...
Știri naționale

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că au fost luate deja măsuri suplimentare la nivelul sistemului sanitar, în contextul evoluției alarmante a pandemiei, din ultimele zile, și spune că nerespectarea măsurilor va duce la o "creștere exponențială", în următoarea perioadă. Acesta pune cifrele îngrijorătoare pe seama reluării a numeroase activități, în luna septembrie, referindu-se inclusiv la reînceperea cursurilor în școli, redeschiderea restaurantelor și a sălilor de spectacole, campania electorală și alegerile.

Read more: Ministrul Sănătății: "Vom avea o creștere exponențială. Am cerut disponibilizarea a 10% din...
Știri naționale

ANSVSA a actualizat situația evoluției epidemiei de pestă porcină africană, boală care afectează exploatații comerciale, gospodării și fonduri de vânătoare  din 40 de județe.

Read more: ANSVSA: 525 de focare active de pestă porcină africană, în România, la acest moment. Situația pe...
Știri naționale

Ministrul Educației, Monica Anisi, a precizat, vineri seară, că elevii care nu poartă mască de protecție riscă să fie sancționați, inclusiv prin scăderea notei la purtare.

Read more: Anisie anunță că elevii care nu poartă mască riscă să aibă nota scăzută la purtare
Știri naționale

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a comentat creșterea numărului de cazuri confirmate cu Covid-19, din ultimele zile, și a creionat două scenarii cu care s-ar putea confrunta țara noastră, în următoarele săptămâni.

Read more: Alexandru Rafila pune creșterea numărului de infectări pe seama reînceperii cursurilor în școli....
Știri naționale

Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 132.001 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 105.582 de pacienți au fost declarați vindecați, arată Grupul de Comunicare Strategică în bilanţul din 2 octombrie. În ultimele 24 de ore au fost au fost raportate 53 de decese şi 2.343 de cazuri noi, un nou record de infectări pentru ţara noastră.

Read more: #coronavirus - 2343 de infectări raportate în ultimele 24 de ore, un nou record în România
Știri naționale

Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 129.658 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 103.994 de pacienți au fost declarați vindecați, arată Grupul de Comunicare Strategică în bilanţul din 1 octombrie.

Read more: #coronavirus - O nouă zi cu număr ridicat de infectări. Au fost raportate 2.086 de cazuri şi 37 de...
Joomla SEF URLs by Artio