Știri naționale

Știri naționale

Creşte numărul de îmbolnăviri de COVID-19 în România, dar, potrivit datelor oficiale transmise joi, scade cel de cazuri active, pe fondul unui număr mare de persoane care s-au vindecat în ultima perioadă. Faţă de raportarea anterioară, bilanţul de joi arată 1.092 de vindecări noi, însă e posibil ca multe dintre acestea să fi avut loc mai demult şi abia acum să fie raportate oficial. Oricum, în ultimele 24 de ore au fost descoperite 245 de îmbolnăviri noi cu coronavirus, iar numărul de decese la pacienţi infectaţi a urcat la 1.046 pe teritoriul ţării.

Read more: În România mai rămân 6.148 de cazuri active de coronavirus. Câte vindecări au fost raportate de...
Știri naționale

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, acuză că unele dintre măsurile de relaxare luate în discuție ar putea fi rezultatul unor presiuni din partea unor grupuri care "care vor să se relaxeze totul imediat". Acesta a dat ca exemplu redeschiderea centrelor comerciale mici ;i a teraselor care, spune Arafat, nu poate fi făcută din 15 mai.

Read more: Raed Arafat: CNSSU nu va fi de acord cu redeschiderea teraselor și a mall-urilor mici, din 15 mai
Știri naționale

Ministrul de Interne, marcel vela, a anunțat, miercuri seară, emiterea celei de-a 12-a ordonanțe militare. Aceasta se referă la carantinarea municipiului Suceava și a localităților limitrofe.

Read more: O nouă ordonanță militară emisă cu 24 de ore înainte de expirarea stării de urgență
Știri naționale

Până astăzi, 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.002 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.961 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1.016 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, în Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt. Asta înseamnă că, potrivit cifrelor prezentate miercuri de autorităţi, în ţară mai rămân 7.025 de cazuri active. Dintre aceşti români, 228 sunt în acest moment în cea mai grea situaţie, fiind internaţi în secţiile de terapie intensivă.

Read more: Bilanţ coronavirus: Avem peste 16.000 de cazuri confirmate până acum în România, dintre care 7.025...
Știri naționale

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 568  de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal, se arată în raportarea oficială transmisă miercuri de Grupul de Comunicare Strategică din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 107 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 42.700 de lei, se mai arată în bilanţ.

Read more: 107 amenzi date în ultimele 24 de ore pentru ieşirea din casă. Media sancţiunilor a scăzut la 400...
Știri naționale

România a depăşit 1.000 de decese înregistrate pe teritoriul ţării la pacienţi care au fost infectaţi cu COVID-19. Bilanţul oficial a ajuns, marţi seară, la 1.002 cazuri, după ultima raportare făcută de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Raportarea face referire la decese înregistrate astăzi, dar şi în urmă cu o zi sau două.

Read more: Bilanţ coronavirus: România a depăşit marţi pragul de 1.000 de decese
Știri naționale

Guvernul a întocmit şi transmis către Parlament un proiect de lege care vizează starea de alertă, măsurile care se vor aplica în România după 15 mai, când ieşim de sub starea de urgenţă, dar şi noile sancţiuni, stabilite după ce precedenta ordonanţă pe această temă a fost declarată neconstituţională. Chiar şi cu o procedură parlamentară de urgenţă, legea nu poate fi promulgată şi publicată în Monitorul Oficial mai devreme de 15 mai. Iar dacă apar întârzieri în procedura legislativă, atunci perioada de aşa-zis vid legislativ s-ar putea prelungi, de la câteva ore la câteva zile cel puţin.

Read more: Legea cu măsurile de după 15 mai şi noile sancţiuni nu poate fi promulgată mai devreme de 15 mai
Știri naționale

Cu doar câteva zile înainte de ieşirea de sub starea de urgenţă şi începerea măsurilor de relaxare, aşteptate cu nerăbdare de unii români şi temute de alţii, în ţară au fost raportate 190 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Primele semne sunt optimiste, iar numărul este relativ redus, mai ales când observăm că, în acelşai interval, 440 de români au fost declaraţi vindecaţi după ce fuseseră infectaţi cu noul coronavirus.

Read more: Bilanţ coronavirus: Ultimele 24 de ore au adus 190 de cazuri noi de COVID-19 şi 440 de vindecări
Știri naționale

Aflat pe un val de simpatie în România şi cu notorietatea crescută după criza COVID-19, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a ajuns în mijlocul unui scandal de proporţii, vizând un contract de 600 de milioane de euro derulat din fonduri europene. Secretarul de stat a fost înregistrat când avertiza reprezentanţii firmei care fusese desemnată pe primul loc la licitaţie că va anula procedura de achiziţie. Acest lucru s-a şi petrecut.

Read more: Stimabilul Arafat, acuzat c-a anulat o licitaţie pentru că n-a ajuns la o înţelegere cu firma...
Joomla SEF URLs by Artio