Știri naționale

Știri naționale

Unii dintre cei care au făcut donații statului român, pentru cumpărarea "Cumințeniei Pământului" a lui Constantin Brâncuși, mai au de așteptat până își vor recupera banii. Guvernul a amânat termenul pentru restituirea donaților până la 31 decembrie 2019, printr-o Ordonanță de Urgență adoptată vineri.

Read more: Termenul de restituire a donațiilor pentru "Cumințenia Pământului", amânat până la 31 decembrie 2019
Știri naționale

Bugetarii vor mai beneficia cel puțin doi ani de acum încolo de vouchere de vacanță, a anunțat, la începutul ședinței de vineri, premierul Viorica Dăncilă.

Read more: Guvernul a anunțat până când vor mai fi acordate voucherele de vacanță
Știri naționale

Executivul a adoptat, în ședința de vineri, hotărârea privind majorarea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie 2019, dată de la care se va aplica, pentru prima dată în țara noastră, și salariul minim diferențiat, în sensul că sunt stabilite praguri diferite pentru anumite categorii de angajați (VEZI DETALII).

Read more: Salariații cu peste 15 ani vechime NU vor beneficia de salariu minim diferențiat. De ce a renunțat...
Știri naționale

Președintele Klaus Iohannis a ieșit la rampă, vineri, după ce premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR, acuzând un blocaj creat de șeful statului, care întârzie numirea miniștrilor la Transporturi și Dezvoltare. Iohannis a amânat să facă acest demers și i-a atact dur pe președintele PSD și pe premier.

Read more: Iohannis amână numirea noilor miniștri: "Acest Guvern e condus de infractorul Dragnea prin...
Știri naționale

Angajații cu peste 15 ani vechime nu vor mai beneficia de salariu minim diferențiat. Unora dintre ei, acest tip de plată le-ar fi adus o creștere de aproape 25%, începând din ianuarie 2019.

Read more: O mare categorie de salariați, EXCLUSĂ de la aplicarea diferențiată a salariului minim pe economie
Știri naționale

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, în deschiderea ședinței de Guvern, că a sesizat Curtea Constituţională a României. Premierul cere Curții Constituționale să  soluționeze "blocajul" despre care spune că a fost creat de preşedintele Klaus Iohannis prin neluarea deciziei de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării.

Read more: Premierul sesizează CCR, acuzând "blocajul" creat de președintele Klaus Iohannis în privința...
Știri naționale

Un elev în vârstă de 12 ani din Târgovişte, înscris la liceul de artă din localitate, a fost rănit grav după ce a căzut de la etajul al doilea al unităţii de învăţământ. Incidentul teribil s-a petrecut joi seară, la Liceul de Arte "Bălaşa Doamna" din Târgovişte.

Read more: Un copil de 12 ani a căzut în gol de la etajul 2 al şcolii, pe lângă balustradă
Știri naționale

Sibiul se află pe lista destinaţiilor ce nu trebuie ratate în 2019. Revista National Geographic a publicat un articol în care enumeră 19 destinații „cool”, ce merită văzute, iar printre ele se află şi oraşul de pe Cibin.

Read more: Un oraş din România apare printre recomandările National Geographic pentru 2019
Știri naționale

Ambulanţa din Corabia mai are doar doi angajaţi care pot veni la serviciu. Alţi 15 sunt sub control judiciar şi nu mai au voie să-şi exercite profesia. Ei sunt acuzaţi că, în ultimii 3 ani, au furat în mod constant din combustibilul maşinilor cu care mergeau la intervenţii. Procurorul de caz susține că cel puțin opt oameni ar fi murit din cauză caă șoferii ar fi mers mult prea încet la cazuri, tocmai ca să consume mai puțin combustibil. Din acest motiv, procurorul îi cercetează pe toți cei 15 și pentru ucidere din culpă.

Read more: Anchetă la Serviciul de Ambulanţă. Şoferii din Corabia, acuzaţi de furturi de combustibil care ar...
Știri naționale

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marți că un act normativ privind amnistia şi graţierea nu este un ”act de clemenţă” pe care "şi-l doresc doar unii", subliniind că nu vrea ”să fie tras la răspundere cel care nu este vinovat”, relatează Agerpres. "Acum, să vă dau un răspuns pe care chiar aş vrea să-l luaţi doar în limita răspunsului. Să nu vă imaginaţi că un astfel de act de clemenţă şi-l doresc doar unii", a afirmat Tudorel Toader, marţi, la Bruxelles.

Read more: Aministia și grațierea. Tudorel Toader: „Nu este un act de clemență pe care și-l doresc doar unii