Vineri, 15 Decembrie 2017
 

Știri naționale

Avertismentul ANPC: Citricele vândute în România, tratate cu o substanță care atacă ficatul și rinichii

Written by Ioana POPA  |  Created on Monday, 13 November 2017 09:21  |  Category: Știri naționale

Directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel, a lansat un avertisment cu privire la pericolul pe care îl reprezintă unele citrice vândute pe piața din România. Acesta dezvăluie că unele fructe sunt tratate cu substanțe periculoase.

romaniacurata.ro: De ce nu are DNA niciun dosar privind Roşia Montana

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 11 November 2017 15:42  |  Category: Știri naționale

rosia montanaDeşi în ultimii ani România Curată a scris zeci de articole despre corupţia din jurul proiectului minier de la Roşia Montana, DNA a reuşit performanţa să nu aibă niciun dosar pe această temă. Am solicitat DNA să spună câte dosare are legate de proiectul Roşia Montana Gold Corporation, mai cu seamă că, la începutul anului trecut, presa era invadată de titluri precum "Ministerul Culturii a sesizat DNA în legătură cu patrimoniul de la Roşia Montana" sau "Ministrul Culturii a sesizat DNA in cazul proiectului de la Rosia Montana. Ce nereguli au fost descoperite".

Cum ai vrea să fie temele pentru acasă? Profesorii, elevii și părinții pot trimite sugestii direct la Ministerul Educației

Written by Ioana POPA  |  Created on Saturday, 11 November 2017 14:20  |  Category: Știri naționale

Temele pentru acasă și manualele școlare fac obiectul unor consultări publice lansate de Ministerul Educației, care a pus la dispoziția cadrelor didactice, elevilor și părinților, în acest sens, un set de chestionare on-line.

Rectificare bugetară în noiembrie. Ce ministere au noroc de bani

Written by Ioana POPA  |  Created on Saturday, 11 November 2017 14:07  |  Category: Știri naționale

Ministerul Finanțelor Publice anunță o rectificarea bugetară care va fi finalizată în luna noiembrie a acestui an și care, potrivit sursei citate, ar urma să fie una pozitivă. Rectificarea se va face în baza consultărilor cu ministerele și cu încadrarea în deficitul de 2,96% din PIB.

Investigație Rise Project despre afacerile din rețeaua Comănescu: "Bugetul statului a sângerat o pagubă de 30 de milioane de euro"

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 09 November 2017 11:53  |  Category: Știri naționale

Rise Project dezvăluie, într-o anchetă publicată joi, cum rețeta financiară malteză i-a îmbogățit, miliaradrului Comănescu, imperiul offshore, în timp ce companiile din România sărăceau. Bilanțul întregii operațiuni s-ar putea traduce cu o pagubă de 30 de milioane de euro la bugetul statului, ca să nu mai vorbim despre foștii muncitori, lăsați fără lefuri.

Protest în faţa Guvernului, înainte de adoptarea "revoluţiei fiscale"

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 08 November 2017 13:36  |  Category: Știri naționale

protest guvern piata victorieiOrdonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului fiscal ar putea fi adoptată prin ordonanţă de urgenţă în şedinţa de miercuri a Guvernului, iar actul normativ va prevedea şi transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, măsură contestată de sindicate, precum şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, decizie contestată de către primari, care au susţinut că astfel se vor reduce considerabil încasările la buget şi, prin urmare, banii pentru investiţii. Noile prevederi fiscale au fost criticate şi de patronate, dar şi de către preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că "marea revoluţie fiscală" se transformă într-o "bulversare fiscală" ce va băga România "într-o aventură economică şi fiscală cu final trist". 

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor dezvăluie că ANP recunoaște, într-o adresă oficială, existența erorilor în aplicarea Legii recursului compensatoriu, potrivit căreia pedeapsa fiecărui deținut încarcerat în condiții necorespunzătoare se diminuează cu șase zile pentru fiecare 30 de zile petrecute după gratii.

Șerban Nicolae: Se face confuzia corupţii sunt totuna cu hoţii, actuala definiție este făcută mai degrabă acuzator

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 07 November 2017 20:05  |  Category: Știri naționale

serban nicolae„Eu cred că actuala definiţie este făcută mai degrabă acuzator, în aşa fel încât se confundă lucrurile. Foarte mulţi oameni - i-aţi văzut în spaţiul public - spun: «corupţii sunt totuna cu hoţii», «abuzul în serviciu înseamnă corupţie». Lucrurile sunt spuse anapoda în spaţiul public şi atunci societatea ca atare este indusă în eroare.

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei: Suntem alături de Casa Regală în aceste momente dificile pentru Majestatea Sa Regele

Written by Administrator  |  Created on Monday, 06 November 2017 18:12  |  Category: Știri naționale

regele MihaiAlianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei este alături de ASR Principesa-Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, și de toată Familia Regală a României în aceste momente dificile pentru Majestatea Sa Regele Mihai I, se arată într-un comunicat emis de ANRM.

Citește și: Casa Regală a României anunță agravarea stării de sănătate a Regelui Mihai

Ministerul Sănătății se apucă de ... turism. Oferte speciale pentru pacienții care vor să vină la tratament în România

Written by Ioana POPA  |  Created on Saturday, 04 November 2017 11:42  |  Category: Știri naționale

Cu o grămadă de probleme trecute încă în agenda restanțelor, inclusiv încrederea minimă în sistemul medical, exodul de medici și lipsa de resurse, conducerea Ministerului Sănătății face pași grăbiți spre nivelul următor și se apucă de turism. Împreună cu ministerul de resort va pune la punct un program prin care să atragă pacienți în România.

Despăgubiri RECORD pentru o gravidă spulberată pe trecerea de pietoni de un șofer beat

Written by Ioana POPA  |  Created on Friday, 03 November 2017 16:24  |  Category: Știri naționale

Tribunalul Ilfov a stabilit despăgubiri uriașe pe care un șofer beat, care a accidentat o femeie însărcinată în luna a opta, pe trecere de pietoni, trebuie să le plătească victimei sale.