Duminică, 23 Iulie 2017
 

Știri naționale

Rise Project, controlat de ANAF. Reacția lui Liviu Dragnea și precizările Fiscului

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 07 July 2017 15:59  |  Category: Știri naționale

Joi după-amiază, în redacţia RISE Project au descins doi inspectori ai Fiscului pentru un control inopinat. Jurnaliştii au făcut imediat legătură cu investigaţia pe care se pregăteau să o publice: un raport „Doi şi-un sfert” despre Tel Drum. Liviu Dragnea a emis un comunicat de presă în care a precizat că nu are nicio implicare în acest control, că e indignat, că are sentimentul că se încearcă compromiterea lui şi că le cere ministrului Funanţelor şi şefului ANAF să explice public de ce a venit acest control. Potrivit ANAF, controlul a fost făcut în urma unei “analize de risc”, informează Digi 24.

ANAF, în control la Rise Project după anchetele despre Liviu Dragnea

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 07 July 2017 15:49  |  Category: Știri naționale

Control la organizația jurnalistică Rise Project. Inspecția antifraudă de la ANAF a venit în control astăzi la Rise, la doar câteva zile după ce platforma a publicat o anchetă despre afacerile din Brazilia ale lui Liviu Dragnea, șeful PSD, și chiar în ziua în care Rise anunța alte dezvăluiri despre Liviu Dragnea.

Guvernul suspendă angajările în administraţia publică centrală până pe 31 decembrie 2017

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 07 July 2017 11:32  |  Category: Știri naționale

mihai tudose premierGuvernul vrea ca până la sfârşitul anului concursurile pentru ocuparea funcţiilor din autorităţile administraţiei publice centrale să fie suspendate, după cum reiese dintr-un proiect de ordonanţă care a intrat joi în consultare publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale.

REVOLTĂTOR! O tânără a murit, după ce medicii au expediat-o acasă, spunându-i că "se alintă"

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 07 July 2017 11:29  |  Category: Știri naționale

Lacrimi şi revoltă la Bârlad! O fată pe moarte a fost trimisă acasă de medici cu un diagnostic revoltător: este alintată. Trei săptămâni mai târziu, tânăra de 18 ani a murit. Legiştii au descoperit că fata avea o tumoră ce putea fi observată la un computer tomograf.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Educației, în ședința de Guvern, să se asigure că la începutul anului școlar nu va mai exista, și în 2017, celebra problemă a manualelor care lipsesc de pe băncile elevilor.

Sociologul Alin Teodorescu a dezvăluit miercuri seara, la emisiune televizată, că explicația pentru averile mari ale unor politicieni stă în legea privind acțiunile la purtător nenominale.

Elena Udrea cere recuzarea judecătoarei în dosarul privind finanţarea campaniei prezidenţiale din 2009

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 04 July 2017 13:03  |  Category: Știri naționale

elena udrea 2Elena Udrea a declarat, marți, la ÎCCJ, că a cerut recuzarea judecătoarei de cameră preliminară din dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009. Politicianul motivează că dosarul în care e trimisă în judecată a fost făcut de acelaşi procuror care s-a ocupat de investigaţii şi în cazul Galei Bute şi a ajuns la aceeaşi judecătoare care a condamnat-o pentru Gala Bute.

Străzi inundate în București. Peste 150 de sesizări în doar câteva ore

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 04 July 2017 12:54  |  Category: Știri naționale

Ploaia torenţială a inundat mai multe străzi din Capitală. În multe zone, canalizarea nu a facut faţă cantităţii uriaşe de apă. S-a întâmplat mai ales în zonele în care s-a construit mult în ultima vreme, iar infrastructura subterană nu a ţinut pasul cu dezvoltarea imobiliară.

Ajutorul pentru persoane cu dizabilități va fi plătit din oficiu, fără a mai fi necesară depunerea unei cereri

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 04 July 2017 09:08  |  Category: Știri naționale

Persoanele cu dizabilităţi vor primi din oficiu prestaţia socială, fără să mai fie obligate să depună o cerere în acest sens, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Copiii cu handicap grav au fost scutiți, în sfârșit, de drumurile la comisiile de evaluare

Written by Ioana Popa  |  Created on Monday, 03 July 2017 10:00  |  Category: Știri naționale

Copiii cu handicap grav au scăpat de drumurile umilitoare și inutile pe care le aveau de făcut anual la comisiile de evaluare, doar pentru ca autoritățile să constate periodic că aceștia nu s-au vindecat de.... afecțiuni incurabile. procedura aberantă a fost eliminată printr-o modificare adusă Legii nr. 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, printr-o Ordonanță de Urgență.

Medicamente compensate în proporție de 90% pentru toți bătrânii cu pensii sub 900 de lei

Written by Ioana Popa  |  Created on Sunday, 02 July 2017 17:15  |  Category: Știri naționale

Guvernul a modificat condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un pensionar pentru a beneficia de compensare 90% din prețul medicamentelor cuprinse în sublista B. De acum reducerea se aplică pentru toți vârstnicii care primesc pensii sau indemnizații de 900 de lei pe lună.