Duminică, 28 Mai 2017
 

Știri naționale

Un nou atac informatic este așteptat luni. SRI a lansat primul exercițiu național de securitate cibernetică

Written by Ioana Popa  |  Created on Monday, 15 May 2017 11:46  |  Category: Știri naționale

Peste 200.000 de sisteme informatice din aproximativ 150 ţări au fost atacate de atacul informativ de la finalul săptămânii trecute, potrivit Europol, iar un nou val ar putea lovi luni, avertizează specialiști din lumea întreagă.

Recomandările specialiștilor pentru populație, în urma valului de atacuri informatice ajuns și în România

Written by Ioana Popa  |  Created on Sunday, 14 May 2017 11:49  |  Category: Știri naționale

Specialiștii în IT și autoritățile sfătuiesc companiile, dar și populația, să-și actualizeze imediat sistemele de operare, pentru a nu cădea victimă atacului cibernetic lansat în ultimele două zile.

Ministrul Agriculturii: Tomatele românești se vând în 12 județe, la prețuri între 6 și 12 lei/kg

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 12 May 2017 10:02  |  Category: Știri naționale

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat, joi, în cadrul ședinței de Guvern, primele rezultate concrete ale programul pentru încurajarea producerii tomatelor autohtone.

Deținuții vor fi scutiți de șase zile de pedeapsă pentru fiecare lună executată în condiții necorespunzătoare

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 10 May 2017 11:29  |  Category: Știri naționale

Camera Deputaților a adoptat, ca for decizional, cu 175 voturi pentru, 85 împotrivă și 20 abțineri, proiectul de lege privind executarea pedepselor.

Zeci de familii, izolate din cauza viiturilor! Intervenţii dramatice din mijlocul apelor

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 10 May 2017 11:23  |  Category: Știri naționale

Operaţiuni dramatice de salvare în mai multe judeţe, în care viiturile au făcut prăpăd. În Vâlcea, zeci de familii au rămas izolate, iar în Prahova, la Doftana, mai mulţi oameni au fost surprinşi de puhoaie când încercau să traverseze un râu. În Mehedinţi, o clădire a luat foc după ce a fost lovită de fulger

Femeie împuşcată în sediul unei firme de transport. Soţul ucigaş a fost găsit mort

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 10 May 2017 11:00  |  Category: Știri naționale

O femeie de 31 de ani a fost împuşcată în cap de soţul ei. Oribila crimă a avut loc, marţi, când femeia se afla la muncă, în sediul unei firme de transport din Călăraşi. În urma unei dispute între cei doi, bărbatul a scos pistolul şi a tras. Câteva ore mai târziu, a fost găsit mort

Sindicat: "Graţierea a 9 deţinuţi/penitenciar nu are niciun efect"

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 10 May 2017 05:50  |  Category: Știri naționale

Frecție la picior de lemn. Cam așa s-ar caracterzia aplicarea grațierii în penitenciarele din România, potrivit Sindicatului Omnia, din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Poliţia Română avertizează asupra unei noi metode infracţionale

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 09 May 2017 16:17  |  Category: Știri naționale

Poliţia Română avertizează asupra unei noi metode infracţionale, de tipul „e-mail fraud”, care are ca scop deturnarea transferurilor bancare dintre societăţile comerciale.

Iohannis, către parlamentari: Întrebaţi-vă cum va arăta România în 10 ani cu legile pe care le adoptaţi acum

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 09 May 2017 16:13  |  Category: Știri naționale

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, marţi, parlamentarilor că au un rol esenţial, respectiv de a pune pe agendă legi cu impact major asupra viitorului românilor şi le-a recomandat să nu urmărească doar un câştig electoral de moment, ci să se gândească ce impact vor avea legile votate peste ani. „Întrebaţi-vă dacă în anii următori România va deveni mai puternică sau dacă, dimpotrivă, va fi slăbită de impactul legilor votate de dumneavoastră”, i-a îndemnat președintele pe parlamentari. Șeful statului a susținut un discurs în plenul celor două Camere cu ocazia Zilei Europei şi împlinirii a 140 de ani de la proclamarea Independenţei României.

DNA cere condamnarea fostului ministru Constantin Niţă

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 09 May 2017 16:09  |  Category: Știri naționale

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut, marţi, judecătorilor de la instanţa supremă condamnarea fostului ministru al Energiei Constantin Niţă la o pedeapsă cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, precum şi confiscarea de la acesta a 303.000 de lei şi 30.000 de euro, bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru a ajuta firma acestuia să obţină un contract cu Primăria Iaşi.

Plafonarea indemnizației de creștere a copilului este unul dintre principalele subiecte în dezbatere, de câteva zile, cu atât mai mult cu cât de la Guvern vin informații contradictorii. Marți, ministrul Muncii aruncă o nouă bombă: nu se pune problema prelungirii concediului și procentul de 85% ar putea fi modificat.