Știri naționale

Știri naționale

După 15 mai, când va interveni relaxarea după starea de urgență, masca va deveni un accesoriu obligatoriu. Va trebui purtată în toate spațiile închise aglomerate, de la mijloace de transport în comun până în magazine și la serviciu. Cine nu respectă această regulă riscă sancțiuni, dar acestea vor fi introduse gradual, după o perioadă în care oamenii se vor obișnui cu noua normalitate, a explicat luni seara, la Digi24, prim-ministrul Ludovic Orban.

Read more: Măştile vor fi obligatorii după 15 mai. Ludovic Orban: "Oamenii să se obişnuiască să aibă măști la...
Știri naționale

Autoritățile au anunțat, luni seară, 10 noi decese înregistrate în România, în perioada 8-11 mai, în rândul persoanelor testate pozitiv pentru coronavirus. Pacienții aveau între 60 și 84 de ani și prezentau comorbdități.

Read more: CORONAVIRUS: Zece noi decese raportate de INSP duc bilanțul național la 982 de cazuri
Știri naționale

Înalta Curte de Casație și Justiție a lansat aplicația dosar electronic. De luni, 18 mai, părțile din procese și reprezentanții acestora vor avea acces on-line la documentele din dosarele proprii.

Read more: Instanța Supremă asigură, de acum, și accesul on-line la documentele din dosarele de pe rolul său
Știri naționale

România înregistrează, conform celei mai recente raportări publicate de Grupul de Comunicare Strategică, 15.588 de pacienți confirmați cu coronavirus.

Read more: Peste 15.500 de pacienți infectați cu coronavirus, până acum, în România. Câte persoane s-au...
Știri naționale

Lucrătorii MAI au aplicat, duminică, amenzi în valoare totală de peste 350.000 de lei, pentru încălcarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare, cuantumul fiind aproape dublu decât în ziua precedentă, deși numărul sancțiunilor nu a crescut semnificativ.

Read more: În așteptarea publicării deciziei CCR, cuantumul amenzilor aplicate se dublează de la o zi la alta
Știri naționale

Cu sau fără decizia CCR care a constatat că hotărârea de Guvern privind statutul contravenţiilor pe timp de stare de urgenţă e neconstituţională, Poliţia continuă să amendeze persoanele care ies din locuinţe fără documente sau motive justificate. Totuşi, numărul a scăzut substanţial, ajungând, în ultimele 24 de ore, la un nou minim record, 331 de persoane sancţionate.

Read more: 331 de amenzi în toată ţara, în ultimele 24 de ore, în baza ordonanţelor militare
Știri naționale

Până astăzi, 10 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.362 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 231 de noi cazuri de îmbolnăvire. În schimb, dintre persoanele confirmate pozitiv de la începutil pandemiei, 7.051 au fost declarate vindecate și externate, numărul fiind în creştere cu 139 faţă de raportarea anterioară.

Read more: CORONAVIRUS - România a ajuns la 952 de decese, după încă o zi cu mai multe îmbolnăviri decât...
Joomla SEF URLs by Artio