Știri naționale

Știri naționale

CNAS a organizat, în ultimele zile, întâlniri cu organizaţiile patronale, sindicale şi profesionale reprezentative din domeniul medical, pentru discutarea modificărilor pe care dorește să le aducă, în 2019, contractului-cadru care reglementează acordarea serviciilor medicale.

Read more: CNAS propune majorarea la 90 de zile a valabilității  trimiterilor și introducerea adeverinței de...
Știri naționale

O garnitură de metrou care gara, sâmbătă dimineață, la capăt de lini,  la depoul Berceni a rupt parapetul de protecţie, iar două vagoane au sărit de pe şine, rămânând suspendate la aproximativ doi metri înălțime. Vatmanul a fost rănit ușor, dar pagubele par a fi însemnate.

Read more: Intervenție de urgență la metrou, în Berceni. Două vagoane, suspendate deasupra terasamentului
Știri naționale

Foștă șefă a Agenției Naționale a Medicamentului este noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, potrivit unei decizii semnate de premierul Viorica Dăncilă și publicate vineri seară, în Monitorul Oficial. Potrivit presei centrale, Adrian Cotel ar fi o apropiată a lui Darius Vâlcov care își pune astfel, om la conducerea uneia dintre cele mai bogate instituții din România.

Read more: Adriana Cotel, noua șefă a Casei de Asigurări de Sănătate, ar fi o apropiată a lui Darius Vâlcov
Știri naționale

Mamă a doi elevi din clasele primare, o româncă i-a transmis ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, pe pagina de Facebook a Ministerului, un mesaj în care mărturisește că "regretă enorm că a avut lașitatea de a crește doi copii în România", reclamând programa încărcată, modul de predare și gradul de epuizare la care ajung copiii încercând să facă față unor cerințe mult peste vârsta lor.

Read more: Apelul unei mame, către ministrul Educației: "Nu ne nenorociți copiii! Trebuie să existe viață și...
Știri naționale

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat vineri, preşedintelui Klaus Iohannis să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării.

Read more: Prim-ministrul îi cere președintelui României să semneze decretele de numire a miniștrilor la...
Știri naționale

Un produs comercializat în magazinele Carrefour a fost retras de producătorul NEGRO 2000 SRL, după ce, în unul dintre loturile scoase la vânzare, a fost evidențiată prezența bacteriei Listeria monocytogenes.

Read more: Alertă pentru clienții Carrefour! Somon contaminat cu Listeria, retras de la comercializare
Știri naționale

Ministerul Educației va lansa în dezbatere publică, în perioada următoare, un proiect privind structura anului școlar viitor, una care va fi în multe puncte diferită de cea la care s-a apelat în ultimii ani. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat schimbări în ceea ce privește durata vacanțelor, împărțirea pe semestre și calendarul examenelor naționale.

Read more: Ministerul Educației pregătește o nouă structură a anului școlar, valabilă chiar din toamna lui 2019
Știri naționale

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică pregătirea unei ordonanțe de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de completuri nelegal constituite, dar și a celor achitați de completurile de cinci judecători de la ÎCCJ, din 2014 încoace. Luni dimineață, acesta a revenit cu detalii pe marginea subiectului pus în discuție.

Read more: Ministrul Justiției anunță ordonanță pentru cauzele judecate de completurile ÎCCJ constituite...