Știri naționale

Știri naționale

Banca Națională a României a lansat, cu prilejul Zilei Naționale și a împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, o bancnotă de 100 de lei pe care sunt imprimate chipurile Regelui Ferdinand şi Reginei Maria. Aceasta este destinată colecționarilor, tirajul fiind de 10.000 bancnote.

Read more: La Centenar, BNR a lansat bancnota de 100 de lei cu chipurile Regelui Ferdinand şi Reginei Maria
Știri naționale

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, luni, semnarea unor contracte pentru un tronson de peste 57 de kilometri lungime, dintr-un viitor drum expres Craiova-Piteşti. Pentru moment, cele trei contracte, care vizează atât serviciile de proiectare cât şi lucrările propriu-zise de construcţie, vor realiza drumul până la Slatina.

Read more: CNAIR a semnat contractele pentru viitorul drum expres Craiova-Slatina, mai îngust ca o...
Știri naționale

La Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală continuă să vină cazuri de copii născuți, în ultima lună, la Maternitatea Giulești, care au fost infectați cu stafilococ auriu. Analizele au scos la iveală că doi medici și nouă asistente ai secției Neonatologie, din unitatea sanitară în care au venit pe lume copii, erau purtători ai stafilococului.

Read more: 20 de bebeluși născuți la Giulești au ajuns în spital, până acum, infectați cu stafilococ auriu
Știri naționale

Regio Călători, cel mai mare operator feroviar privat din România, va introduce începând cu 9 decembrie trenuri cumpărate din Franţa pe ruta Bucureşti - Braşov, potrivit site-ului economica.net, care vitează reprezentanţi ai Asociaţiei Metrou Uşor.

Read more: Regio Călători introduce din 9 decembrie trenuri aduse din Franţa pe ruta Bucureşti - Braşov
Știri naționale

Scriitoarea Ana Blandiana susține că anul 2018 a fost cel mai umilitor an din istoria noastră recentă, puterea având ca singur obiectiv „demantelarea statului de drept” pentru a-și asigura astfel „confortul delicvenţei”. „Fărădelegea nu se mulțumește să încalce legea, ci o schimonosește și o face derizorie”, afirmă Ana Blandiana.

Read more: Scriitoarea Ana Blandiana: „Suntem conduși de un grup infracțional organizat. 2018 a fost cel mai...
Știri naționale

Peste 4.000 de soldați au defilat sâmbătă la București la parada de 1 Decembrie 2018 de la Arcul de Triumf care a marcat Centenarul Marii Uniri. Dând curs apelurilor care s-au răspândit pe Facebook înainte de paradă, în momentul în care au trecut mașinile Jandarmeriei, oamenii care asistau la defilare au început să huiduie și s-au întors cu spatele, ridicând mâinile.

Read more: Jandarmeria, huiduită de români la parada de 1 Decembrie din Bucureşti şi Cluj-Napoca
Știri naționale

Un tânăr din Timişoara a plecat călare, în urmă cu câteva zile, spre Alba Iulia, unde şi-a propus să ajungă în data de 1 Decembrie, cu scopul de a aduce un omagiu celor opt milioane de cai care au murit în războaie.

Read more: De la Timişoara la Alba Iulia CĂLARE. OMAGIUL unui tânăr pentru cele OPT MILIOANE de cai care au...
Știri naționale

Încă un caz încheiat tragic, cu moartea unui copil, șochează România. O fetiță de numai un an și 10 luni s-a stins din viață, la spitalul din Fălticeni, unde a ajuns în stare gravă la începutul acestei săptămâni. Copila, lăsată în grija familiei de mama plecată în străinătate, ar fi fost hrănită doar cu lapte și ceai. Practic, micuța a fost, practic, înfometată, fără ca autoritățile să aibă habar de situație în care se află și care a dus, până la urmă, la decesul fetiței. Acum, atât Poliția cât și DGASPC Suceava derulează anchete, însă cercetările nu o mai pot aduce înapoi pe micuța care a murit, pur și simplu, de foame.

Presa locală din Suceava scrie că fetița fusese lăsată în grija tatălui, un bărbat care mai are doi copii, cu actuala concubină, și încă unul, cu sora acesteia. Micuța care s-a stins din viață luni seară, la spitalul din Fălticeni, se afla la bunică. Bătrâna a sunat la 112, alarmată de starea fetiței, însă era deja prea târsiu. Copila a fost dusă la spital dar, la aproximativ trei ore de la acel apel disperat, copila s-a stins din viață.

La spitalul din Fălticeni, unde a fost internată cu diagnosticul de „insuficiență respiratorie acută, anemie severă”, scrie ziardesuceva.ro, precizând că micuța fusese hrănită doar cu lapte de vacă și ceai.

Sursa citată mai anunță că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Suceava a deschis o anchetă în acest caz, deși verificările sunt, evident, tardive. Cercetări au demarat și polițiștii, care au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Copila de nici doi ani nu era înscrisă la medic de familie și nici nu apărea în evidențele DGASPC, mai precizează presa locală.

Foto ilustrație (ziaruldeiasi.ro)

Știri naționale

Un acord semnat, joi, în ședința de Guvern, între Executiv și liderii federațiilor sindicale reprezentative din Educație prevede noi forme de sprijinire a sistemului de învățământ, inclusiv prin acordarea de salarii suplimentare cadrelor didactice, creșterea anuală a finanțării pentru acest sector și construirea a cel puțin 1.000 de grădinițe cu program sportiv.

Read more: Primă de pensionare din Învățământ și două salarii în plus, anual, pentru cadrele didactice
Știri naționale

Paisprezece bebeluşi născuţi la Maternitatea ''Panait Sârbu'' au fost trataţi la Spitalul de copii ''Grigore Alexandrescu'', dintre aceştia 12 fiind depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi, se arată într-un comunicat al unităţii medicale. Într-un punct de vedere comun emis de Primăria Capitalei și Maternitatea Giulești, cu privire la presupusa infectare a unui număr de 10 nou-născuţi, cele două instituții precizează că aceştia nu au fost ''transferaţi'' la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", ci au fost externaţi din maternitate fără să prezinte vreun semn de afectare cutanată.

Read more: Spitalul "Grigore Alexandrescu": 12 bebeluși născuți la "Panait Sârbu", depistați cu stafilococ...