Știri naționale

Știri naționale

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că marți dimineață va derula noi teste pentru sistemul RO-ALERT. Acestea ar putea fi ultimle simulări, în cazu în care nu sunt semnalat noi erori în funcționarea aplicației. Autoritățile fac apel la cetățeni să nu dezactiveze opțiunea care le permite primirea mesajelor și nici să nu apeleze 112 pentru a semnala eventualele erori.

Read more: Noi teste RO-ALERT, în cursul zilei de marți. Autoritățile le cer oamenilor să nu dezactiveze...
Știri naționale

Modificări aduse de coaliția PSD-ALDE Codurilor penale sunt neconstituționale, a decis luni Curtea Constituțională. CCR a admis sesizările depuse de partidele de opoziţie PNL-USR şi de către preşedintele Klaus Iohannis asupra modificărilor aduseCodului Penal şi Codului de Procedură Penală.

Read more: CCR a decis că modificările aduse Codurilor penale sunt neconstituționale
Știri naționale

În spațiul public au apărut, luni, informații din raportul MAI privind apelurile la 112 făcute de Alexandra joi dimineață, prin care fata cerea ajutor. Din datele de până acum, se  pare că polițistul nu ar fi luat-o pe copilă prea în serios, cel puțin la început. Mai mult, acesta nu i-ar fi cerut detalii care să ajute la localizarea ei și nici nu ar fi consiliat-o cu privire la cum să se comporte cu individul despre care spunea că o violase. La scurt timp după aceea, Alexandra ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă, după ce individul a surprins-o cu telefonul în mână (VEZI DETALII).

Read more: Raportul MAI privind apelurile Alexandrei la 112 arată că polițistul ar fi avut o atitudine...
Știri naționale

Procurorul șef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a oferit, duminică seară, detalii din declarația dată de Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a recunoscut că le-a ucis pe două fete dispărute.

Read more: OFICIAL: Criminalul a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra joi, în jurul orei 12.00, după ce a...
Știri naționale

Gheorghe Dincă și-a recunoscut faptele, duminică, în timp ce era acasă împreună cu anchetatorii, în timpul de noi percheziții. El ar fi spus că, după ce le-a ucis pe Alexandra și Luiza, le-a ars. Pe Alexandra a ucis-o după ce și-a dat seama că tânăra a sunat la 112, spun surse din anchetă pentru G4Media

Read more: Gheorghe Dincă a recunoscut ambele crime. Alexandra ar fi fost ucisă imediat după apelurile la...
Știri naționale

Legiștii au confirmat suspiciunea anchetatorilor, după primele rezultate ADN: oasele găsite în curtea lui Gheorghe Dincă sunt de om. Hainele, bijuteriile și firele de păr descoperite în mașina și casa suspectului din Caracal sunt ale Alexandrei. E a treia zi de percheziții în casa groazei. Anchetatorii caută în continuare probe. La fața locului se află și suspectul.

Read more: Oasele găsite în curtea lui Gheorghe Dincă sunt de om. Hainele, bijuteriile și părul aparțin...
Știri naționale

Peste 400 de persoane s-au adunat vineri seară în faţa casei suspectului crimei din Caracal, după ce imobilul fusese percheziţionat în dimineaţa respectivă de anchetatori.

Read more: Protest la Caracal. Localnicii au vrut să-l linşeze pe suspectul de crimă în momentul în care a...
Știri naționale

Serviciul de Telecomunicații Speciale a oferit vineri, într-un comunicat, explicații cu privire apelurile făcute de fata dispărută acum două zile la Caracal. Serviciul se referă la trei apeluri care ar fi fost făcute la 112 de adolescenta de 15 ani. STS spune că poliția a avut informație de localizare primară în cazul fiecăruia dintre apeluri, după ce polițiștii au reclamat că au fost trimiși la adrese greșite (VEZI DETALII).

Read more: CAZ CARACAL: Prima reacție a STS, cu privire la datele comunicate Poliției
Știri naționale

Conducerea STS nu a avut nicio reacție, până acum, deși Serviciul de Telecomunicații Speciale este acuzat că a furnizat locații greșite în cazul presupusului criminal în serie de la Caracal (VEZI DETALII). În schimb, a vorbit pe marginea acestui subiect vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, care a aruncat pisica la Guvern pe motiv că este "vacanță parlamentară".

Read more: Florin Iordache, declarații halucinante despre greșelile STS în cazul de la Caracal: "Începe...
Știri naționale

Acuzații grave ies deja la iveală în cazul presupusului criminal în serie din Caracal. În timp ce părinții reclamau dispariția fetei lor (VEZI DETALII), Alexandra ar fi reușit să sune la 112, dar STS a furnizat date greșite privind localizarea apelului.

Read more: Apel disperat al Alexandrei, fata care ar fi căzut victimă criminalului din Caracal.  STS, acuzat...
Joomla SEF URLs by Artio