Știri naționale

Știri naționale

Jurnaliștii Rise Project au intrat în posesia unei veritabile bombe informaționale ce urmează să fie publicată, episodic, începând de luni 5 noiembrie 2018. Deja celebra valiză Tel Drum intrată în posesia jurnaliștilor de investigație a fost ascunsă înainte de perchezițiile care au vizat corporația, explică jurnalistul Mihai Munteanu, de la Rise Project.

 

Read more: APH EXCLUSIV. ISTORIA VALIZEI TEL DRUM. Jurnalist Rise Project: „Întâmplare ca în filmele scrise...
Știri naționale

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a lansat un mesaj de alertă, în urma semnalelor primite în ultima vreme, de la populație, privind atacurile de tip vishing, care vizează utilizatori din România. 

Read more: ALERTĂ CERT-RO:  Noi variante de vishing afectează utilizatori din România
Știri naționale

MOL România a introdus un nou tip de combustibil, disponibil deocamdată numai în câteva benzinării. Este pentru prima dată în țara noastră când șoferii pot găsi, la pompă, combustibil pentru maşini de curse.

Read more: Combustibil pentru mașini de curse, de vânzare în benzinării. Cât costă și ce proprietăți are
Știri naționale

O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui, acesta luând legătură cu o sursă a jurnaliștilor Rise Project din județul Teleorman. Jurnaliștii Rise au intrat în posesia unei veritabile bombe informaționale care urmează să fie declanșată zilele următoare, potrivit unei postări pe pagina Rise Project difuzată sâmbătă seara.

 

Read more: #Teleormanleaks. Rise Project aruncă BOMBA: Mii de documente scrise, foto și video din interiorul...
Știri naționale

Un cadru didactic de la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" a ajuns în fața judecătorilor, după ce, la examenul de licență de anul trecut, acesta le-ar fi dat unor studenți subiectele pe care le pregătise pentru examenul de a doua zi.

Read more: Fraudă la licență! Un profesor de la Academia de Poliție a recunoscut că le-a dat studenților...
Știri naționale

Ca urmare a consultărilor care au avut loc, vineri, la Ministerul Educației, conducerea MEN și sindicaliștii, reprezentanții dascălilor, ai părinților și elevilor au căzut de acord ca subiectele la Limba română și Matematică, de la EN și BAC 2019, să nu fie tip grilă, ci formulate pe structura clasică (VEZI DETALII). Vineri seară, MEN a publicat și modele de subiecte.

Read more: Ministerul Educației a publicat modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul...
Știri naționale

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a afirmat că trebuie reluată dezbaterea noii Legi a sănătăţii în contextul dezastrului Colectiv şi a tânărului ars din Piatra Neamţ, transferat la un spital din Belgia, precizând că avem un sistem medical "organizat după canoane sovietice". Actualul senator PMP atrage atenția, într-o postare pe pagina Facebook, asupra unui raport din 2009 emis de Comisia Prezidențială asupra sistemului românesc de sănătate stabilind măsuri și soluții printr-o nouă lege a Sănătății, însă proiectul a fost blocat de „mafia din sistem”. „Circa 60 de mii de oameni mor cu zile în fiecare an din cauza infecțiilor nosocomiale, iar ieri nu am putut trata un mare ars și l-am trimis în Belgia”, remarcă Băsescu. Postarea integrală:

Read more: Cazul tânărului ars din Piatra Neamţ: „Suntem fericiţi cu ambulanţe roşii, dar avem un sistem...
Știri naționale

O profesoară de biologie din Bucureşti a fost "scoasă la vânzare" pe OLX de elevii liceului la care predă, titrează observator.tv. Potrivit sursei citate, aceştia au fotografiat-o la ore, de sub bancă, apoi au postat anunţ pe site-ul de vânzări. În glumă, elevii anunţă că își vând profesoara de bioogie pe OLX cu 10 lei. Anunțul a fost șters de pe site după aproximativ două ore.

Sursa: observator.tv

Știri naționale

Deputatul PNL de Timiș Pavel Popescu a relatat pe pagina personală de Facebook epopeea transferului în Belgia al tânărului ars în explozia de la Piatra Neamț. Zeci de telefoane, birocrație multă și, înainte de toate, multe promisiuni neonorate de statul român, motiv pentru care spitalul din Belgia a cerut plata unui avans de 15.000 de euro înainte de a-și da acceptul pentru transfer.

Read more: Alexandru, între viață și moarte. Filmul dramatic al transferului în Belgia. „Niciun alt stat nu...
Știri naționale

Vineri au loc, la Ministerul Educației, consultări între conducerea MEN și reprezentanții sindicatelor, părinților și elevilor, pe tema introducerii testelor grilă, din vara lui 2019, la probele scrise ale Evaluării Naționale și Bacalaureatului.

Read more: Introducerea testelor grilă la Bac și Evaluarea Națională, amânată cu un an