Duminică, 28 Mai 2017
 

Știri naționale

Cinci oameni, spulberaţi de o şoferiţă neatentă

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 08 May 2017 16:06  |  Category: Știri naționale

Cinci oameni au fost loviţi de o maşină scăpată de sub control. Accidentul s-a produs la 10 kilometri de Buzău, în localitatea Potârnicheşti.

O banală tamponare i-a distras atenţia unei şoferiţe de 23 de ani, care venea dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău.

Sebastian Ghiță va fi audiat în Serbia

Written by Ioana Popa  |  Created on Monday, 08 May 2017 15:25  |  Category: Știri naționale

Autoritățile române au transmis în Serbia documente prin care pregătesc audierea fostului deputat Sebastian Ghiță, în vederea extrădării.

După plafonarea indemnizației, Guvernul ia în calcul și prelungirea cu doi ani a concediului pentru mame

Written by Ioana Popa  |  Created on Monday, 08 May 2017 14:11  |  Category: Știri naționale

Vicepremierul Sevil Shhaideh a recunoscut, duminică, într-o emisiune la un post central de televiziune, că Executivul are în vedere, în acest moment, plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului la un nivel cuprins între 5.000 și 10.000 de lei.

În prezent se fac, deja, calcule de impact, dar din datele existente aproximativ 97% dintre indemnizaţii sunt sub plafonul inferior, a anunțat Sevil Shhaideh.
Ca să compenseze o asemenea măsură, discutată la mai puțin de un an de când plafonul pentru aceste indemnizații a fost eliminat, Guvernul are în vedere, totodată, posibilitatea de a prelungi perioada concediului de creştere a copilului. Astfel, Executivul ar putea decide acordarea indemnizației pentru o perioadă de până la patru ani, față de doi ani, cât este în prezent.
Shhaideh susține că analiza pe această temă va fi terminată în a doua parte a anului, iar eventualele modificări vor fi luate in calcul pentru construcția bugetului pe 2018, vicepremierul arătând că foarte important în luarea unei decizii este și numărul de beneficiari.
Propunerea privind plafonarea indemnizației de creștere a copilului se regăsește într-un set de măsuri (VEZI DETALII) adoptat la finalul săptămânii trecute de Guvern.

Lucrări în ritm de melc, pe ultimul segment din A3 București - Ploiești. Constructorul a fost chemat la raport

Written by Ioana Popa  |  Created on Sunday, 07 May 2017 13:35  |  Category: Știri naționale

Intrate, cel puțin teoretic, pe ultima sută de metri, lucrările la A3 București - Ploiești nu merg strună nici acum, iar luni constructorul va da socoteală pentru ce se întâmplă pe șantier.

Plafonarea tarifelor la polițele RCA expiră pe 18 mai

Written by Ioana Popa  |  Created on Saturday, 06 May 2017 10:51  |  Category: Știri naționale

Guvernul nu prelungește perioada de plafonare a tarifelor la polițelor RCA, măsură luată în urma protestelor transportatorilor, din toamna anului trecut, și explicată vineri de purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu, drept de un răgaz de 6 luni acordat Autorității de Supraveghere Financiară, pentru a găsi reglementările corecte în acest domeniu.

Dumitru Dragomir, sub control judiciar. Este urmărit penal pentru luare de mită și complicitate la spălare de bani

Written by Ioana Popa  |  Created on Saturday, 06 May 2017 08:19  |  Category: Știri naționale

Procurorii DNA au început urmărirea penală față de Dumitru Dragomir, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și complicitate la spălare de bani.

APC România: 40% dintre măslinele comercializate în țara noastră sunt colorate artificial

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 05 May 2017 09:50  |  Category: Știri naționale

Un nou studiu efectuat de specialiștii din cadrul Asociației pro Consumatori (APC România) ia la bani mărunți etichetele produselor alimentare. De această dată, în vizor au fost măslinele, un aliment nelipsit din meniul multor români.

Profesorii se pregătesc de proteste, din cauza Legii salarizării. Guvernanții le-ar fi tăiat șase procente

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 05 May 2017 09:08  |  Category: Știri naționale

Sindicaliștii din învățământ acuză Guvernul că încearcă să-i tragă-n piept cu câteva procente, prin Legea salarizării. Calculele lor arată că varianta de calendar pentru aplicarea majorărilor salariale propus de Executiv, alta decât cea din programul de guvernare, este în dezavantajul dascălilor.

Fără condamnaţi în Guvern. CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 04 May 2017 16:11  |  Category: Știri naționale

Devenise poate cea mai aşteptată decizie a Curţii Constituţionale, iar președintele Curţii a numit-o, de la bun început, şi „cea mai grea” de luat. Este decizia care dă un răspuns la întrebarea „Poate sau nu poate Liviu Dragnea să fie premier?”.

România ar putea avea un muzeu al Holocaustului

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 04 May 2017 16:06  |  Category: Știri naționale

Premierul anunţă că România ar putea avea un muzeu al Holocaustului. Sorin Grindeanu a vorbit despre acest lucru imediat după ce a vizitat Memorialul Yad Vashem din Ierusalim. Muzeul Istoriei Evreilor din România are deja atribuită o clădire în centrul vechi al Bucureștiului, spune premierul, iar memorialul va fi coordonat de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului.

CNAIR face licitaţie pentru lărgirea Centurii Capitalei

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 04 May 2017 16:03  |  Category: Știri naționale

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fosta CNADNR, a lansat recent o licitaţie pentru desemnarea constructorilor care se vor ocupa de lărgirea unui tronson din Centura Bucureştiului. Procedura de achiziţie vine după ce, recent, CNAIR lansase două licitaţii pentru alte sectoare de drum situate pe Centura Capitalei.