Vineri, 24 Noiembrie 2017
 

Știri naționale

tudorel toader ministrul justitieiPeste 500 de deţinuţi au fost eliberaţi încă de joi, în prima zi de la intrarea în vigoare a legii privind recursul compensatoriu, urmând a fi eliberați peste trei mii (3000). Aflat în vizorul criticilor, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a spus că această cifră este mare şi i-a depăşit aşteptările, pentru că nu credea că "impactul va fi atât de mare".

#teldrum. Un nou denunț împotriva lui Liviu Dragnea la DNA

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 19 October 2017 15:56  |  Category: Știri naționale

liviu dragneaUn nou denunţ împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost înregistrat la DNA. Plângerea este depusă de Romică Părpălea, acelaşi personaj care l-a denunţat pe Liviu Dragnea şi în dosarul referendumului, în care liderul social-democrat a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare. De această dată, acuzaţiile vizează firma Tel Drum.

Patru foşti miniştri ai Justiţiei vor fi chemaţi la comisia de anchetă SIPA

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 19 October 2017 15:55  |  Category: Știri naționale

arhivaMiniştrii Justiţiei din perioada 2004 - 2008 (Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu şi Cătălin Predoiu) vor fi chemaţi miercurea viitoare pentru audieri în faţa comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, iar membrii comisiei vor merge, tot miercuri, la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), unde este stocată arhiva fostului serviciu secret al Ministerului Justiţiei, informează News.ro.

Toader: Proiectul legii justiţiei e gata, Parlamentul trebuie să ceară aviz de la Comisia de la Veneţia

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 19 October 2017 15:48  |  Category: Știri naționale

tudorel toaderMinistrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi, la Parlament, că nu va mai trimite el solicitarea către Comisia de la Veneţia pentru un aviz referitor la modalitatea de numire a procurorilor şefi, spunând că din moment ce coaliţia a decis că proiectul de modificare a legilor justiţiei să fie preluat ca iniţiativă parlamentară, atributul sesizării Comisiei revine Legislativului.

#Belina / Eugen Nicolicea: Braţul Pavel a dispărut, malul s-a mutat pe partea cealaltă

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 17 October 2017 14:05  |  Category: Știri naționale

nicolicea psdDeputatul PSD Eugen Nicolicea, preşedintele comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, a susţinut luni, la Parlament, că acuzaţiile care li se aduc lui Sevil Shhaideh şi Rovanei Plumb nu sunt susţinute legal deoarece, pe de o parte, braţul Pavel nu mai există pentru că s-a colmatat şi, prin urmare nici insula Belina, şi, pe de altă parte, a citat din legea apelor române unde se precizează că trecerea unui bun din domeniul public al statului în domeniul public al unei unităţi administrativ teritoriale se face prin hotărâre a Guvernului.

Un elev de opt ani a murit la şcoală, în pauza dintre ore

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 09 October 2017 12:55  |  Category: Știri naționale

medici smurdUn copil înscris în clasa a III-a, de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, a murit, luni, pe holul unităţii de învăţământ, după ce i s-a făcut rău şi s-a prăbuşit.

Klaus Iohannis: Prezenţa NATO la Marea Neagră trebuie întărită

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 09 October 2017 12:19  |  Category: Știri naționale

KLAUS-IOHANNIS-PREŞEDINTEKlaus Iohannis a declarat luni că prezența înaintată de pe Flancul estic al NATO trebuie întărită. Declaraţiile preşedintelui României vin în cadrul Adunării Parlamentare a NATO, care are loc în acest moment în Bucureşti.

kovesi-dnaRaportul întocmit de Inspecţia Judiciară arată mai multe nereguli depistate în activitatea DNA, inspectorii propunând cercetarea disciplinară dar menţinerea în funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, potrivit documentului publicat de Antena 3.

LEGEA PENSIILOR: Ministrul Muncii vorbeşte despre recalculare şi promite majorări

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 04 October 2017 12:44  |  Category: Știri naționale

pensionariMinistrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a vorbit la România TV despre o nouă formulă de calcul a pensiilor. Ea a explicat de ce este nevoie de un an şi jumătate pentru a se recalcula toate pensiile.

5 milioane de pensii ar putea fi reclaculate, prin noua lege, care are şanse să intre în vigoare de la 1 ianuaruie

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 02 October 2017 14:34  |  Category: Știri naționale

pensiePeste cinci milioane de pensii vor fi recalculate în baza noii legi a pensiilor, aflată în fază de proiect, a declarat, zilele trecute, președintele Partidului Social Democrat şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

CSM, aviz negativ pentru schimbarea legilor justiției

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 28 September 2017 16:29  |  Category: Știri naționale

Consiliul-Superior-al-MagistraturiiPlenul Consiliului Superior al Magistraturii a dat joi aviz negativ propunerilor de modificare a legilor Justiţiei, informează Digi 24. Avizul CSM este consultativ.