Știri naționale

Știri naționale

Legea privind eliminarea pensiilor speciale cu excepţia celor ale militarilor şi poliţiştilor, aflată pe ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor de miercuri, a fost amânată după ce, astăzi, în toată țara au avut loc proteste care au blocat activitatea instanțelor preț de câteva ore (VEZI DETALII).

Read more: Eliminarea pensiilor speciale, amânată pe fondul protestelor din instanțe
Știri naționale

Pe 17 decembrie 1989, la Timișoara, manifestanții cereau socoteală autorităților pentru arestările din ziua precedentă, iar când nu au primit răspuns au năvălit în sediul PCR din oraș. Între timp, de la bucurești, Nicolae și Elena Ceaușescu dădeau ordin să se tragă în manifestanți.

Read more: 17 DECEMBRIE: 30 de ani din ziua masacrului de la Timișoara
Știri naționale

Comisia de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor a adoptat un raport favorabil asupra unui proiect privind reducerea TVA de la  19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%, începând din anul 2020.

Read more: Aviz favorabil pentru scăderea TVA, din 2020. Camera Deputaţilor dă votul decisiv
Știri naționale

Tribunalul Brașov a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman, la propunerea procurorilor DIICOT, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc.

Read more: Gelu Oltean, fostul șef al serviciului secret din MAI, arestat preventiv pentru trafic de droguri
Știri naționale

Un nou fenomen este semnalat în România. În București au fost reclamate mai multe cazuri în care hoți aflați sub influența drogurilor dau buzna, pur și simplu, în apartamentele pe care le găsesc descuiate.

Read more: ALERTĂ! Tineri drogați și oameni ai străzii dau buzna în apartamentele pe care le găsesc descuiate
Știri naționale

Imagini cutremurătoare s-au adăugat relatărilor despre un caz revoltător petrecut la Iași. Pe rolul Instanței se află procesul ca urmare a unui accident rutier petrecut acum patru ani. Victima, o fată care la momentul nenorocirii avea doar 15 ani, ar fi fost lovită de trecerea de pietoni. Potrivit presei locale, dosarul a fost trimis în judecată de procurori abia după trei ani, iar familia este disperată că, în curând fapta se va prescrie. Între timp, părinții se uită înnebuniți și sărăciți la copila lor complet paralizată, în urma accidentului. Disperați,  la termenul de ieri au adus-o pe fată în sala de judecată, în scaun cu rotile, în speranța că-i vor îndupleca pe magistrați.

Read more: Tânără paralizată complet, după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni, dusă la instanță în scaun...
Știri naționale

Procurorii DNA au oferit, marți după-amiază, detalii cu privire la ancheta declanșată în vestul țării, unde opt persoane au fost reținute, iar trei parlamentari sunt cercetați pentru fapte de corupție. În total, dosarul vizează 15 inculpați și suspecți.

Read more: Trei parlamentari PSD sunt urmăriți penal de DNA, în dosarul "Arad". Procurorii vorbesc despre...
Știri naționale

O anchetă este în derulare, la Craiova, după ce o fetiță de 4 ani a fost dată afară din grădiniță. Se pare că aceasta era considerată "copil problemă", pentru că era mai activă decât colegii ei, iar de Sf. Nicolae, când copila își serba onomastica, în loc să le împartă bomboane colegilor a fost scoasă, pur și simplu, din clasă.

Read more: Fetiță de 4 ani, dată afară din grădiniță chiar de ziua ei! Ce acuzații lansează familia copilei
Știri naționale

Şeful DRDP Timişoara, Cristian Ispravnic, şi alte şapte persoane care au fost audiate, luni, în dosarul "Arad" de către procurorii DNA Timişoara, într-un dosar de corupţie, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca marți să fie prezentate  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Read more: Opt persoane, inclusiv șeful DRPD Timișoara, reținute de procurorii DNA
Joomla SEF URLs by Artio