Știri naționale

Știri naționale

Parchetul General a anunţat că procurorii au deschis, în urma unei sesizări, un dosar penal in rem privind modul în care specialiştii INML au efectuat analiza ADN în cazul Alexandrei Măceşanu.

Read more: Parchetul General cercetează modul în care INML a analizat oasele găsite la Caracal. Dosar penal...
Știri naționale

Ministrul Sănătății interzice exportul paralel pentru un număr mare de medicamente, pentru o perioadă de șase luni. Este vorba despre substanțe folosite pentru pacienți cu boli grave, iar decizia a fost luată pentru a se evita o criză pe piața din țara noastră. Numai că hotărârea autorităților ar putea declanșa o procedură de infringement din partea Comisiei Europene.

Read more: Ministerul Sănătății suspendă exporturile pentru peste 150 de citostatice și imunosupresoare, dar...
Știri naționale

Ministerul Afacerilor Interne a răspuns, la o întrebare adresată de parlamentarul Robert Turcescu, că aproape 4.500 de persoane condamnate figurau în baza de date "Urmăriți", la jumătatea lunii iunie, cifra reprezentând 20% din totalul condamnaților.

MAI precizează că, din cele 4.450 persoane condamnate care sunt în continuare în libertate, fiind în baza de date a urmăriților, 350 de persoane sunt urmărite la nivel naţional, iar 4.100 la nivel internaţional.

Mai detaliat, sunt 107 persoane căutate după ce au comis infracţiuni contra persoanei, 175 condamnate pentru infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii, 194 pentru infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile , 853 pentru furturi și tâlhării, iar 506 pentru înșelăciuni.

Totodată, pe parcursul anului trecut, mai menționează MAI, Poliția Română a pus în executare 6.331 de mandate de executare a pedepsei cu închisoare, iar alte 3.017 au fost puse în executare, deja, în primele cinci luni din 2019.

Răspunsul integral a fost publicat aici.

Știri naționale

Reprezentanții Guvernului au semnat, marți, contractele de finanțare în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, pentru proiectele „Sistem informatic de management al şcolarităţii -  SIMS” și „Platformă digitală cu resurse educaţionale deschise - Biblioteca școlară virtuală”.

Read more: Catalogul electronic și sistemul pentru corectarea online a lucrărilor, la examenele naționale,...
Știri naționale

Procurorul care a întârziat percheziţia la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal, alegând să intre în imobil după ora 6.00 dimineaţa, la ore bune de la apelurile telefonice ale victimei, un comisar de Poliţie şi doi poliţişti din dispeceratul 112 vor fi puşi sub învinuire în dosarul penal care vizează modul de intervenţie a autorităţilor.

Read more: Un procuror şi trei poliţişti ar urma să fie puşi sub învinuire în cazul crimelor din Caracal
Știri naționale

Jurnalista Antena 3 Corina Matlinschi a dezvăluit cum ar fi fost prădată de un hoț chiar în timpului unei transmisiuni live, dintr-o localitate din Ialomița. Reporterul a urmat calea legală și a reclamat evenimentul la Poliție, dar, acuză jurnalista, în loc ca oamenii legii să rezolve cazul, l-ar fi învățat pe tatăl făptașului minor cum să procedeze ca să-și scape odrasla de probleme.

Read more: O jurnalistă Antena 3 acuză că a fost prădată în timpul unui "live", după care Poliția i-a trimis...
Joomla SEF URLs by Artio