Știri naționale

Știri naționale

Decizia CCR, care a declarat neconstituţională ordonanţa de Guvern privind regimul contravenţiilor în perioada de stare de urgenţă şi valoarea amenzilor, a adus o scădere semnificativă a numărului sancţiunilor aplicate în România. Poliţiştii au continuat să dea amenzi, însă în ultimele 24 de ore au fost, în toată ţara, doar 444, număr care în alte zile putea fi atins şi de un singur judeţ. A scăzut şi valoarea medie, la mai puţin de 880 de lei.

Read more: Amenzi "simbolice". Doar 444 de sancţiuni au fost aplicate în ultimele 24 de ore pentru părăsirea...
Știri naționale

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat vineri seară la Dig24 că planul de măsuri propus pentru perioada de după 15 mai va fi adus la cunoștința publicului, care poate veni și cu eventuale propuneri de îmbunătățire. Ministrul a făcut referire la posibilitatea menținerii declarației pe proprie răspundere, la amenzile de după 15 mai, dar și la programul de revenire la lucru în cazul firmelor cu mai mult de 50 de angajați.

Read more: E posibil să fie menținută declarația pe propria răspundere și după 15 mai. Marcel Vela: „Se va...
Știri naționale

Autorităţile au demarat procedurile de contestaţie în anulare la hotărârea Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris care îi dă dreptate constructorului italian Salini Impregilo în privinţa rezilierii contractului pentru execuţia secţiunii "cu urşi" a lotului 2 din autostrada Lugoj-Deva. Hotărârea stabileşte plata de către statul român a sumei de aproximativ 50 de milioane de euro drept daune, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care a pus sub semnul întrebării modul în care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a susţinut cazul, el reclamând că, după ce statul câştigase în prima instanţă, la rejudecare angajaţii CNAIR nu şi-ar fi apărat corect şansele.

Read more: România e silită să achite despăgubiri de 50 de milioane de euro firmei care n-a finalizat un lot...
Știri naționale

Până astăzi, 8 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.811 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.423 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 312 de noi cazuri de îmbolnăvire. Totodată, până acum, 898 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 232 de pacienți.

Read more: Situaţia la zi: 14.811 cazuri de COVID-19 în România, 898 de decese şi 6.423 de vindecări
Știri naționale

Pe teritoriul României au fost înregistrate, până acum, 898 de decese la persoane infectate cu noul coronavirus, potrivit unei informări oficiale transmise vineri înainte de prânz. Ultima raportare cuprinde opt victime, după ce vineri dimineaţă mai fuseseră anunţate oficial două decese.

Read more: România a ajuns la 898 de decese raportate oficial la persoane infectate cu COVID-19
Știri naționale

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că 87% dintre persoanele decedate săptămâna trecută, diagnosticate ca fiind infectate cu noul coronavirus, aveau comorbidităţi. În cazul celorlalți, decesul a fost cauzat de virusul care a provocat insuficiență multiplă de organe.

Read more: Potrivit ministrului Sănătății, 87% dintre persoanele infectate cu coronavirus care au decedat...
Știri naționale

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 3.055 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.110.730 de lei.

Read more: Nu c-ar mai conta mult după decizia CCR, dar în ultimele 24 de ore au fost date 3.055 de amenzi în...
Știri naționale

Bilanţul oficial publicat joi de Grupul de Comunicare Strategică arată că în România au fost înregistrate, de la debutul acestei crize, 14.499 de îmbolnăviri cu COVID-19, număr în creştere cu 392 faţă de raportarea anterioară. În ultimele 24 de ore a crescut şi numărul de decese, ajuns la 876, dar şi cel al românilor declaraţi vindecaţi şi externaţi, de la 5.788 în raportarea de miercuri la 6.144 în cea de acum.

Read more: Bilanţ coronavirus: Aproape 14.500 de îmbolnăviri anunţate de la începutul crizei. 876 de români...
Știri naționale

Avocatul Poporului a solicitat includerea bolii COVID-19 în grupa bolilor infectocontagioase din categoria A, astfel încât incapacitatea temporară de muncă să fie plătită în proporție de 100%.

Read more: Avocatul Poporului cere ca incapacitatea temporară de muncă, din cauza COVID-19, să fie plătită 100%
Știri naționale

INSP a anunțat, joi, până la această oră, 11 decese noi survenite în România, la pacienți confirmați cu coronavirus. Printre cei care s-au stins din viață în ultimele 48 de ore se află și un cetățean bulgar care a fost internat la Arad.

Read more: Numărul deceselor la pacienți cu coronavirus a ajuns la 876. Un șofer de tir din Bulgaria a murit...
Știri naționale

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat miercuri seară că, din 15 mai, românii nu vor mai avea nevoie nici de declarațiile pe proprie răspundere și nici de motive pentru a ieșit din localitate sau din județ. În răspunsul la o întrebare primită de la cetățeni, acesta a precizat că vor fi permise chiar ieșirile la iarbă verde, dar cu respectarea regulilor de distanțare socială.

Read more: Restricțiile de deplasare, eliminate complet din 15 mai. Anunțul ministrului de Interne
Joomla SEF URLs by Artio