Știri naționale

Știri naționale

Partidul Social Democrat a anunțat, vineri, că pe 15 martie încep lucrările la Autostrada Moldovei, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflându-se astăzi, la Bacău, pentru a lua parte la deschiderea șantierului pentru șoseaua de centură. Acțiunea are loc exact în ziua în care este programat protestul național propus de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, cel care a lansat un apel către românii care vor autostrăzi ca vineri, pe 15 martie, de la ora 15.00, să întrerupă lucrul, timp de 15 minute.

Read more: În ziua protestului de 15 minute, PSD anunță începerea lucrărilor la Autostrada Moldovei
Știri naționale

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019, anunţă Administraţia Prezidenţială. Gestul vine după ce, iniţial, şeful statului contestase "bugetul ruşinii naţionale" la Curtea Constituţională, iar apoi îl retrimisese în Parlament, solicitând reanalizarea lui. Legea s-a întors pentru promulgare în forma iniţială, a reclamat acum preşedintele, care a criticat dur coaliţia de guvernare.

Read more: Preşedintele Iohannis a promulgat bugetul de stat pe 2019, în ciuda criticilor dure aduse
Știri naționale

Un procuror de 48 de ani, fost șef al DNA Timișoara, s-a aruncat în gol, vineri dimineață, la scurt timp după ce a ajuns la serviciu, se pare chiar de la fereastra biroului său.

Read more: Un fost șef al DNA Timișoara s-a sinucis, vineri dimineață. Bărbatul s-a aruncat de la fereastra...
Știri naționale

O anchetă a fost declanșată la nivelul Inspectoratului Județean de Poliției, cu privire la modul în care s-a intervenit în cazul unui bărbat care a fost ucis cu o drujbă, la finalul lunii ianuarie. Cazul, oricum unul șocant prin violența cu care a acționat autorul omorului, devine de-a dreptul uluitor pe măsură ce ies la iveală informații cu privire la felul în care ar fi acționat oamenii legii, când victima, în ultimee clipe de viață, le-a cerut ajutorul.

Read more: Bărbat decapitat cu drujba după ce polițistul de la 112 i-ar fi ignorat apelul și l-ar fi trimis...
Știri naționale

Durata excesivă a proceselor, corupţia "endemică" a oficialităţilor şi violenţele poliţiei împotriva romilor se numără printre problemele semnalate, în cazul României, în raportul anual pe 2018 al Departamentului de Stat privind situaţia drepturilor omului în lume publicat miercuri.

Read more: Departamentul de Stat al SUA remarcă, în raportul anual, durata excesivă a proceselor din România
Știri naționale

Bărbatul căutat de polițiștii din Galați, după ce, marți dimineață, ar fi agresat o fetiță de 10 ani, într-o scară de bloc din localitate, a fost prins în aceeași zi, reținut și apoi arestat. Acesta ar fi fost depistat, culmea, tot în timpul unei partide de sex, cu un băiat, tot minor, pe faleza din Brăila. S-a dovedit că individul are numeroase antecedente de acest fel, în general cu victime minore, și a mai fost condamnat, dar ar fi ieșit mai repede din închisoare.

Read more: Bărbatul care ar fi agresat sexual doi copii, la Brăila și Galați, a mai fost condamnat pentru...
Știri naționale

Un taximetrist din Bucureşti, în vârstă de 45 de ani, şi-a pierdut viaţa, luni, chiar în maşină, la volan, după ce a suferit un infarct. Pentru că maşina lui era în mijlocul drumului, ceilalţi şoferi au început să îl claxoneze.

Read more: Taximetrist MORT la volan, luat la rost de ceilalți șoferi pentru că încurca traficul
Știri naționale

Ministerul Muncii a anunțat că, potrivit unei hotărâri aprobate de Guvern, statul poate asigura, în 2019, prin sistemul administrat de Casa Națională de Pensii Publice, maximum 59.622 de locuri la tratament balnear.

Read more: Statul poate asigura, în 2019, mai puțin de 60.000 de locuri la tratament balnear, prin Casa de...
Știri naționale

Curtea de Apel București a menținut hotărârea pronunțată de Tribunalul București, în toamna anului trecut, Magdalena Șerban fiind condamnată definitiv, marți, la închisoare pe viață, pentru uciderea unei tinere într-o stație de metrou din București.

Read more: Magdalena Șerban, criminala de la metrou, a fost condamnată definitiv la închisoare pe viață