Știri naționale

Știri naționale

Cel mai mare institut oncologic din țară a ajuns într-o situație critică, rămânând cu numai cinci fizicieni medicali în condițiile în care spitalul are nevoie de 12. Și nici cu aceștia nu va rămâne multă vreme, pentru că ofertele din partea clinicilor private sunt tentante. Bolnavii vor fi direct afectați, pentru că nu va avea cine să le facă planul de tratament.

Read more: Doar cinci fizicieni medicali au rămas la Institutul Oncologic din București
Știri naționale

Societatea Română de Cardiologie a marcat, la Bucureşti Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, prilej cu care a tras un nou semnal de alarmă asupra numărului de decese cauzate de complicațiile hipertensiunii arteriale, care a cunoscut o creștere alarmantă în ultimii anii.

Read more: Societatea Română de Cardiologie: Mortalitatea prin complicaţiile hipertensiunii arteriale a...
Știri naționale

Săptămâna trecută, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, la București a avut loc cea de-a 45-a Conferință a Directorilor Agențiilor de Plăți din Uniunea Europeană, eveniment organizat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, împreună cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, sub patronajul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Read more: Capitala României a găzduit conferința directorilor Agențiilor de Plăți din Uniunea Europeană
Știri naționale

Curtea Constituțională (CCR) a respins marți, cu unanimitate de voturi, inițiativa legislativă cetățenească privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi, pe motiv că proiectul nu îndeplinește condițiile minimale pentru a intra în dezbatere parlamentară: numărul minim de semnături de susținere și dispersia teritorială a susținătorilor.

Read more: CCR a respins inițiativa referitoare la alegerea primarilor în două tururi
Știri naționale

Un miting PSD derulat duminică, la Târgoviște, a stârnit un val de indignare după ce în spațiul public au apărut imaginile care arătau că polițiștii le cereau unor persoane... parolă de acces. IJP Dâmbovița a transmis o serie de precizări, explicând a că a fost alegerea organizatorilor să restricționeze accesul autoturismelor în zona evenimentului.

Read more: Miting cu parolă, la Târgoviște. Ce explicații a dat Poliția Dâmbovița
Știri naționale

Parchetul militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-ar fi autosesizat în cazul intervenţiei jandarmilor la Topoloveni în timpul vizitei preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, potrivit unor surse citate de presa centrală.

Read more: Jandarmeria, în mijlocul unui nou scandal. Parchetul Militar s-a sesizat în urma intervenției la...
Știri naționale

Bucureştenii riscă să rămână fără apă caldă în perioada următoare, dacă autorităţile nu rezolvă, cu diplomaţie şi tact, problema datoriilor pentru gazele livrate de Romgaz, a declarat, marţi, Florian Mateiţă, reprezentantul Rominsolv, administratorul judiciar al RADET.

Read more: Administrator RADET: Bucureştenii vor rămâne fără apă caldă, dacă nu se rezolvă problema...
Știri naționale

Biroul Electoral Central  a publicat modelele pentru cele două buletine de vot pe care le vor primi alegătorii care vor dori să participe la referendumul din 26 mai.

Read more: Cum vor arăta buletinele de vot de la referendum. Biroul Electoral Central a publicat machetele
Știri naționale

Alegătorii care vor participa, pe 26 mai, la alegerea europarlamentarilor care ne vor reprezenta în PE și la referendum vor primi câte trei buletine de vot, unul pentru europarlamentare și alte două cu întrebările stabilite de președintele Klaus Iohannis, în vederea consultării populației privind subiecte din Justiție.

Read more: Peste 2,1 milioane de buletine de vot vor fi tipărite pentru județul Prahova
Știri naționale

Activităţi de control se desfăşoară, de luni, simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). Acțiuni de acest fel au loc și în România. Totodată, luni după-amiază, polițiștii prahoveni derulează o acțiune similară pe raza locaității Blejoi.

Read more: TRUCKS&BUS - Controale ale Poliției, de luni, pe șoselele din toată Europa
Știri naționale

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi premierului Viorica Dăncilă, amenințând cu declanșarea „Rule of law Framework”, un mecanism mai dus decât  MCV-ul, dacă modificările aduse codurilor penale intră in vigoare.

Read more: Comisia Europeană ameninţă România cu un mecanism mai dur decât MCV, în cazul adoptării...