Știri naționale

Știri naționale

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti derulează, în această perioadă, un control tematic în maternitățile din București. Deși autoritățile nu au fost deloc generoase în detalii, pe surse circulă informații potrivit cărora mai mulți nou-născuți ar fi fost infectați cu stafilococ auriu în spitale, la scurtă vreme după naștere, iar cea mai gravă situație s-ar înregistra la Maternitatea Giulești.

Read more: Alertă în maternitățile din București! DSP a demarat verificări, după ce mai mulți nou-născuți ar...
Știri naționale

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a vorbit, marţi, despre noi schimbări în sistemul de învățământ după ce, în primele zile din noul mandat, aceasta lăsa să se înțeleagă faptul că manualul unic, abia introdus, este pe cale de dispariție. De această dată, Andronescu s-a referit la Bacalaureat, declarându-se o susținătoare a tipului de examen diferențiat.

Read more: Ministrul Educației anunță schimbări majore în învățământ. Andronescu vrea o nouă Lege a educației...
Știri naționale

Infotrafic a anunțat, miercuri dimineață, că nu au fost luate, până acum, măsuri în vederea întreruperii sau restricționării circulației pe șoselele din țară, din cauza condițiilor meteo, însă polițiștii avertizează că se circulă în condiții de iarnă în București și 16 județe.

Read more: INFOTRAFIC: Circulație în condiții de iarnă în județele aflate sub cod galben de ninsori viscolite
Știri naționale

Libertatea de a-ți alege locul în care muncești, libertatea de a circula și de a trăi oriunde, lucruri pentru care s-a luptat și s-a murit în războaiele europene dar și la Revoluția Română par idei perimate pentru actualii lideri politici români care, la 28 de ani de la Decembrie 1989, încep să aibă pusee autoritariste demne de epoca lui Nicolae Ceaușescu. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spune că dorește ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată, iar după aceea să își caute de lucru în altă țară.

 

Read more: Atât au înțeles din dreptul la liberă circulație. Propunere halucinantă a lui Teorodovici pentru...
Știri naționale

Cu un deficit de 15.000 de medici, spitale pline de mizerie și fără spitale pentru mari arşi, ministrul Sănătății, Sorina Pintea vrea să îi oblige pe medicii rezidenţi să rămână în ţară. Ministrul a mers și mai departe cu această propunere și a discutat şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe această temă. Spune că este o variantă de luat în calcul pentru că, deşi statul a mărit salariile rezidenţilor, mulţi intenţionează să plece din ţară.

 

Read more: Propunere neobișnuită. Ministrul Sorina Pintea vrea să-i oblige pe medicii rezidenți să rămână în...
Știri naționale

Cinci copii cu vârsta cuprinsă între doi şi şase ani, din judeţul Dâmboviţa, au ajuns la spital în stare gravă, după ce au ingerat medicamente cu efect sedativ rămân internaţi în secţia de toxicologie sub tratament perfuzabil.

 

Read more: Cinci copii au ajuns de urgență la spital după ce s-au INTOXICAT cu medicamente
Știri naționale

Sonda InSight care a aterizat pe Marte are în interiorul ei un microcip în care apar numele celor patru membri decedaţi ai trupei ”Goodbye to Gravity”, respectiv Bogdan Lavinius, Mihai Alexandru, Alex Pascu şi Vlad Ţenea. Anunţul a fost făcut în octombrie 2017 de producătorul de film german Andreas Schonhofen, care a adăugat numele celor patru pe sonda spaţială InSight.

Read more: Numele celor patru membri ai formației Goodbye to Gravity care au murit în incendiul din Colectiv...
Știri naționale

Insula Belina și Brațul Pavel au revenit, luni, în administrarea Apelor Române, după ce Consiliul Județean Teleorman a decis să redea cele două obiective statului român, transmite Mediafax. Potrivit sursei citate, Consiliul Județean Teleorman a adoptat luni, cu 5 abțineri, un proiect de hotărâre prin care Insula Belina și Brațul Pavel au trecut din nou în administrarea statului, după cinci ani în care s-au aflat în închirierea companiei Tel Drum.

 

Read more: S-a lipit insula la loc. Brațul Pavel și insula Belina au revenit, de luni, la Apele Române. Tel...
Știri naționale

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că scoate la concurs 946 de funcții, conform unui memorandum aprobat de Guvern, la finalul săptămânii trecute. Recrutarea se face în scopul reduceri deficitului de personal cu care instituția se confruntă în continuare.

Read more: MAI organizează concurs pentru aproape 1.000 de posturi și anunță inclusiv încadrări din sursă...
Știri naționale

Părinții au început mobilizarea pentru strângerea banilor din care vor oferi cadouri pentru cadrele didactice și personal. Pe internet au apărut conversații care ar fi avut loc pe WhatsApp, la o grupă de grădiniță. Din discuții reiese că varianta preferată ar fi acordarea banilor în plic sau sub forma unor vouchere de cumpărături, iar decontul total ar urma să fie de cel puțin 2.000 de lei.

Read more: A început colecta de sărbători, pentru cadourile oferite la grădiniță. Părinții se mobilizează pe...
Știri naționale

Un cetăţean irakian în vârstă de aproximativ 50 de ani le-a înjunghiat mortal, la Buftea, pe concubina sa și pe mama acesteia. Chiar el ar fi sunat la 112, pentru a anunța ce a făcut, dar, la sosirea polițiștilor, acesta a devenit recalcitrant și a încercat să înjunghie un membru al echipajului, așa că oamenii legii au fost nevoiți să tragă asupra lui. Irakianul a fost împușcat mortal.

Read more: Crimă dublă, duminică seară, la Buftea. Făptașul, un irakian, a fost împușcat mortal de polițiști