Vineri, 24 Noiembrie 2017
 

Știri naționale

Sindicatele din Poliție și penitenciare solicită o discuţie cu premierul despre buget, dotări și salarizare

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 28 September 2017 16:20  |  Category: Știri naționale

politiaFederația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) şi Federația Sindicatelor Polițiștilor și Personalului Contractual au solicitat prim-ministrului Mihai Tudose o întâlnire de urgenţă, pentru a discuta unele probleme comune pentru polițiști și angajații din penitenciare.

PROTESTE în Sănătate. Federaţia Solidaritatea Sanitară pichetează două ministere

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 27 September 2017 15:28  |  Category: Știri naționale

solidaritatea sanitaraFederația ''Solidaritatea Sanitară'' începe joi seria protestelor din sănătate prin pichetarea simultană a Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMSJ) și a Ministerului Sănătății (MS), între orele 14:00 și 16:00, sindicaliștii fiind nemulțumiți de intenția Guvernului de a modifica statutul legal al salariului de bază, care va determina scăderi de peste 60% a veniturilor din sănătate, începând cu 1 ianuarie 2018.

Conducerea SRTV a fost demisă, după ce Parlamentul a respins raportul de activitate pe 2016

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 27 September 2017 15:23  |  Category: Știri naționale

TVR-Televiziunea-RomanaPlenul reunit al celor două camere ale Parlamentului a respins, miercuri, raportul de activitate al conducerii SRTV pe anul 2016, în consecinţă Consiliul de Administraţie al societăţii de stat care administrează TVR-ul şi radioul public fiind demis. Doina Gradea a fost audiată în comisiile de cultură, pentru a prelua funcţia de director general interimar.

Parlamentul a aprobat, miercuri, înfiinţarea Comisiei de anchetă pentru arhiva SIPA

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 27 September 2017 15:13  |  Category: Știri naționale

arhivaPlenul Parlamentului a aprobat, miercuri, înfiinţarea comisiei de anchetă pentru a clarifica aspectele ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie, PNL şi USR împotrivindu-se constituirii comisiei.

Aproximativ 55.000 de dascăli, adică mai bine de 20% din numărul total al cadrelor didactice din țara noastră, vor fi instruiți, în următorii patru ani, prin proiectul „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți", pentru a preda în conformitate cu noile planuri-cadru și programe școlare aferente celor două cicluri de învățământ.

Poliţist agresat de un bărbat băut prins la furat - FOTO

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 21 September 2017 13:37  |  Category: Știri naționale

politist agresat doljUn poliţist din judeţul Dolj a fost lovit, joi dimineaţă, de către un bărbat suspectat că tocmai comisese o tâlhărie. Agentul a fost lovit cu capul în figură, sângerând puternic în urma loviturii încasate.

Peste 4.000 de pompieri militari cu 1.000 mijloace tehnice au fost la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru executarea misiunilor destinate limitării și înlăturării efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase, a anunțat, joi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Monitorul Oficial al României în limba maghiară este cea mai costisitoare publicație din lume, cheltuielile pentru fiecare exemplar ajungând la 1.745 de euro!

Un primar va merge pe jos peste 300 km, până la Bucureşti, ca să tragă un semnal de alarmă

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 19 September 2017 12:29  |  Category: Știri naționale

protest primar copsa micaProtest ieşit din comun al primarului unui oraş din România aflat într-o situaţie similară cu a Ploieştiului! Primarul din Copşa Mică, Daniel Mihalache, a plecat, luni, pe jos, spre Bucureşti, pentru a trage un semnal de alarmă, oraşul fiind în prag de faliment, din cauza penalităţilor pe care Primăria trebuie să le plătească firmelor care au lucrat la sistemele de alimentare cu apă şi canalizare, informează Mediafax.

Bilanț tragic prezentat de autorități, în urma furtunii violente care a lovit, duminică seară, nu mai puțin de șapte județe. Opt persoane și-au pierdut viața, câteva zeci 62 au fost rănite, iar pagubele încă sunt evaluate.

Record: Avram Iancu a terminat cursa de înot pe Dunăre, de la izvoare la Marea Neagră

Written by Anca Visan  |  Created on Sunday, 17 September 2017 11:26  |  Category: Știri naționale

avram-iancu-dunareAvram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, a terminat, sâmbătă după-amiază, la Sulina, cursa de 2.860 de kilometri de înot pe Dunăre, devenind astfel primul om care a străbătut fluviul de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră fără obiecte ajutătoare.