Duminică, 28 Mai 2017
 

Știri naționale

Rețelele de socializare fac tot mai multe victime. O copilă de 13 ani, șantajată și forțată să-și facă fotografii nud de un profesor

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 04 May 2017 13:38  |  Category: Știri naționale

Un bărbat de 30 de ani, din Tulcea, a fost reținut pentru pornografie infantilă și șantaj, de procurorii DIICOT, în urma unei percheziții domiciliare efectuate miercuri, la locuința acestuia.

Oficial. ÎCCJ nu susţine toate propunerile CSM pentru pachetul de legi ale Justiţiei

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 02 May 2017 20:00  |  Category: Știri naționale

iccjMagistraţii ÎCCJ propun ca judecătorii Curţii Supreme să fie exceptaţi de la evaluarea periodică privind calitatea activităţii, eficienţa, integritatea şi obligaţia de formare profesională continuă. Magistraţii consideră că "prin accederea în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aceştia oferă cele mai clare garanţii privitoare la deţinerea unui înalt grad de profesionalism şi a unei ţinute morale ireproşabile - aspect faţă de care o astfel de procedură devine lipsită de utilitate", se precizează într-un răspuns trimis mediafax.ro

#brexit. Klaus Iohannis: Guvernul trebuie să pună un sediu la dispoziţia Agenţiei Europene a Medicamentului acum, nu cândva

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 29 April 2017 20:44  |  Category: Știri naționale

KLAUS-IOHANNIS-PREŞEDINTEPreşedintele Klaus Iohannis a anunţat sâmbătă că membrii Consiliului European au decis ca în luna iunie să fie stabilite criteriile în funcţie de care vor fi relocate agenţiile europene care au actualmente sediul la Londra, urmând ca deciziile finale să fie luate în cursul toamnei.

Criza medicamentelor: Peste 400 de farmacişti cer suspendarea exportului de medicamente prescrise în cadrul programelor naţionale de sănătate

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 26 April 2017 18:25  |  Category: Știri naționale

antibioticeAsociaţia Farmaciilor cu Depozite Farmaceutice Mici şi Mijlocii (AFDFMM) solicită public Ministerului Sănătăţii exinderea demersurilor de suspendare a exportului paralel de vaccinuri la toate medicamentele prescrise în cadrul programelor naţionale de sănătate. În acest fel, consideră cei peste 400 de farmacişti independenţi cu depozite mici şi mijlocii, pacienţii români vor beneficia din nou de medicamentele de care au nevoie, multe dintre ele exportate în prezent de marii distribuitori, singurii care au voie să facă acest lucru.

Fostul senator PSD de Prahova, Georgică Severin, director interimar al Radioului public

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 26 April 2017 18:12  |  Category: Știri naționale

georgica-severinFostul senator PSD Georgica Severin, fost presedinte al comisiei de cultura, a fost votat miercuri in functia de director general interimar al Societatii Romane de Radiodifuziune de catre parlament.

Un copil de doi ani e blocat într-un puț cu diametrul de 30 de cm

Written by Radu Danciu  |  Created on Tuesday, 25 April 2017 13:43  |  Category: Știri naționale

copil fantanaPompierii intervin marți pentru scoaterea dintr-o fântână a unui copil în vârstă de doi ani, în apropiere de Roșiorii de Vede, în comuna Balta Sărată.

Drumurile noastre poate se vor asfalta vreodată? România nu a inaugurat niciun kilometru de autostradă în 2016

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 25 April 2017 11:36  |  Category: Știri naționale

final autostradaReţeaua de autostrăzi din România nu s-a extins cu niciun kilometru în 2016, rămânând la lungimea totală de 747 de kilometri consemnată în 2015, în timp ce 10.424 de kilometri de drumuri (din care 15 naţionale) erau de pământ, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cod galben de ninsori și vânt în 16 județe. Brumă în toată țara și îngheț la sol

Written by Radu Danciu  |  Created on Friday, 21 April 2017 10:05  |  Category: Știri naționale

frunza gheataMeteorologii au emis, vineri, o atenționare Cod galben de vânt puternic, ninsori și strat de zăpadă pentru 16 județe din nordul, estul și centrul țării, valabilă până la ora 14:00, și o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol pentru toată țara, care va expira sâmbătă dimineața.

România va cumpăra sisteme de rachete Patriot

Written by Radu Danciu  |  Created on Thursday, 20 April 2017 14:49  |  Category: Știri naționale

patriotȘeful Departamentului pentru armamente din Ministerul Apărării Naționale, secretarul de stat Florin Lazăr Vlădică, alături de șeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă, au anunțat joi într-o conferință de presă că România intenționează să cumpere sisteme de rachete americane Patriot, informează Digi24. Programul de înzestrare cu sisteme Patriot va începe chiar anul acesta.

Propunere: Cine are mașină mai veche face ITP-ul o dată pe an

Written by Radu Danciu  |  Created on Thursday, 20 April 2017 14:11  |  Category: Știri naționale

rar itpDirectorul general al Registrului Auto Român, George Dincă, a declarat pentru Capital că instituția pe care o conduce vizează creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani.

Sebastian Ghiță a fost arestat pentru 18 zile în vederea extrădării

Written by Radu Danciu  |  Created on Tuesday, 18 April 2017 10:33  |  Category: Știri naționale

ghita fotoAutorităţile sârbe au informat că Sebastian Ghiţă a fost arestat în Serbia, pentru o perioada de 18 zile, începând cu dată de 14 aprilie, în vederea extrădării.