Știri naționale

Știri naționale

Patru centre pentru pacienții mari arşi ar urma să fie construite în România după anul 2020. Cel puțin așa susține ministrul Sănătății, Sorina Pintea, deși recunoaște că acestea ar fi trebuit să existe încă din 2014.

Read more: Patru centre pentru marii arși ar fi trebuit construite încă din 2014. Ministrul Sănătății susține...
Știri naționale

Primarul Emil Boc a declarat joi, la începutul şedinţei de Consiliu Local, că în următoarele zile se va lansa anunţul pentru licitaţia privind studiul de prefezabilitate al viitorului metrou de la Cluj-Napoca, scrie monitorulcj.ro.

 

Read more: Metrou în Cluj, între Florești și Apahida / Emil Boc: În următoarele zile se va lansa anunțul...
Știri naționale

Parchetul General a anunțat, miercuri, că analizează concluziile a zeci de expertize medico-legale și că se derulează verificări în unitățile sanitare în care au fost tratate victimele incendiului din Colectiv.

Read more: Parchetul General face verificări la spitalele în care au fost tratate victimele de la Colectiv
Știri naționale

Ministerul Educației o întoarce în privința introducerii testelor grilă la română și matematică, la bacalaureat și evaluare națională, la doar o zi de la anunţul introducerii acestora și publicarea modelelor de subiecte. Florian Lixandru, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, a declarat pentru Hotnews.ro că mâine Ministerul Educației va decide în ce formă vor fi subiectele de la BAC 2019 și de la Evaluarea Națională.

 

Read more: HAOS. Ministerul Educației vrea să renunțe la testele grilă la bacalaureat și evaluare națională...
Știri naționale

Ministrul Tudorel Toader a exploatat o eroare de grefă din martie 2016, când o grefieră a fotocopiat o ordonanță emisă de procurorul Cristian Lazăr, în urma similitudinii numelor de familie, acuză procurorul general Augustin Lazăr. Declarația a fost făcută după ce ministrul Justiției a susținut miercuri că s-a găsit în dosarul de numire a lui lui Lazăr o ordonanță de clasare pentru un dosar deschis în 2013 pe numele lui Klaus Iohannis.

 

Read more: Augustin Lazăr: Tudorel Toader exploatează o eroare de grefă din 2016. Un mod tipic de manipulare...
Știri naționale

Proiectul de lege care face referire la înființarea Instituției "Regele Mihai I" a fost adoptat tacit de deputați și merge la Senat, forul decizional. Actul normativ prevede un buget anual de 860.000 de euro.

Read more: Proiectul privind înființarea Instituției "Regele Mihai I" a trecut de Camera Deputaților
Știri naționale

Evenimentul a început în Piaţa Unirii, unde părinţi şi rude ale celor dispăruţi, dar şi supravieţuitori au venit cu flori şi lumânări pentru a-i comemora pe cei care şi-au pierdut viaţa în tragedia de acum trei ani.

 

Read more: Câteva mii de persoane au participat marţi seara, în centrul Capitalei, la un marş în memoria...
Știri naționale

La trei ani de la tragedia din Colectiv, România nu mai are bancă de piele, vitală pentru marii arși. Unitatea a fost închisă acum mai bine de jumătate de an. Stăm însă bine la raportări. Spitalele care colcăie de bacterii declară mai puțin infecții nosocomiale decât cele din Germania.

Read more: Trei ani de la Colectiv: România nu mai are bancă de piele, pentru că a fost închisă, iar...
Știri naționale

 

A fost cod roșu de intervenție luni dimineață, pe DN 7, în județul Hunedoara, după ce un autocar s-a răsturnat în șanț, în localitatea Tătărăști.

Read more: Autocar cu 70 de pasageri, implicat într-un accident pe DN 7. Peste 30 de răniți și o persoană...
Știri naționale

Un băieţel de opt ani din judeţul Arad a murit, sâmbătă, după ce a fost surprins de un zid din cărămidă care s-a prăbuşit, la o casă nelocuită a familiei. Băiatul a suferit răni grave şi a fost preluat de un elicopter SMURD, însă a fost declarat decedat chiar în timpul zborului spre spital.

Read more: Un copil de opt ani a murit după ce un zid din cărămidă s-a prăbuşit peste el
Știri naționale

Numărul infecţiilor dobândite în spitale aproape s-a dublat în ultimii 12 ani, ajungând de la 10.827 în 2005, la 19.607 în 2017. Cea mai mare creştere a avut-o numărul de infecţii digestive, de aproape nouă ori, în timp ce cazurile de septicemie au crescut şi ele de şase ori, scrie News.ro.

Read more: Cazurile de infecţii dobândite în spitale aproape s-au dublat în România în ultimii 12 ani