Știri naționale

Știri naționale

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului a lansat prima etapă a proiectului „Da o şansă vieţii – Program naţional  de îngrijire a gravidei  şi copilului”. Acesta urmărește creşterea numărului de persoane care beneficiază de programe  de sănătate şi de servicii orientate către prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce pentru principalele patologii în toate cele opt regiuni ale ţării.

Read more: A început programul național de îngrijire a mamei și copilului
Știri naționale

Dr. Nicolae Mircea Savu, medic primar radioterapie la Institutul Oncologic din București, i-a transmis o scrisoare deschisă ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care vine în completarea protestului declanșat, zilele trecute, de angajații de aici (VEZI DETALII). Medicul avertizează că, din 5 aprilie, există riscul ca institutul să nu mai poată oferi servicii de radioterapie pacienților oncologici, ca rezultat al "acumulărilor în timp a unor grave erori manageriale" și atrage atenția asupra unor informații false propagate în spațiul public, ca reacție la protestul de săptămâna trecută.

Read more: Scrisoarea deschisă a unui medic de la Institutul Oncologic, către ministrul Sănătății: "Există...
Știri naționale

Aproximativ 350.000 de elevi au fost aşteptaţi, luni dimineață, să susțină proba scrisă la Limba și literatura română, în cadrul simulării Evaluării Naționale organizate pentru clasa a VIII-a și, în premieră, și pentru clasa a VII-a. Consiliul Național al Elevilor a găsit, însă, o ocazie bună să atragă atenția asupra nemulțumirilor cu privire la modalitățile de evaluare din învățământul preuniversitar.

Read more: Protest la simulare! Elevii, îndemnați să dea foile goale, la testarea de luni
Știri naționale

O parte din pensionari va primi pensii majorate în luna aprilie, potrivit informațiilor dezvăluite de surse din Ministerul Muncii, care susțin că noile taloane au trimise deja la tipărit.

Read more: Anunț de ultimă oră pentru pensionarii cu grupa I sau II de muncă. Majorările se vor plăti înainte...
Știri naționale

Medicul din Galați agresat de un interlop, într-un incident surprins de o înregistrare a camerelor de supraveghere (VEZI DETALII), care s-a viralizat săptămâna trecută, a transmis un mesaj public prin care își exprimă amărăciunea după ce, în urma postării, a existat un val de comentarii negative, culmea, la adresa victimei!

Read more: Mărturisirea amară a medicului din Galați agresat de un interlop: "Nu ne vom mai face bine...
Știri naționale

Bolnavii de cancer riscă să rămână fără tratament. Avertismentul vine de la angajaţii Institutului Oncologic din Capitală, care au protestat în curtea spitalului. Ei spun că centrul de iradiere este în pericol să se închidă. Unele aparate sunt prea vechi să mai primească autorizaţii de funcţionare şi nu există nici personal suficient.

Read more: Protest la Institutul Oncologic București, unde nu funcționează aparatele de radioterapie
Știri naționale

Radu Paraschivescu, pe pagina de Facebook, că emisiunile sale “Pastila de limbă” și “Dă-te la o carte” ies din grila postului Digi 24. „Iertare pentru lipsa unor diacritice. După aproape cinci ani, “Pastila de limba” și “Da-te la o carte” ies din grila postului Digi 24. Fie-le amintirea pastelata. Le mulțumesc tuturor celor le-au urmărit și mi-au dat sugestii. Cavalereste, conducerea m-a anunțat ca edițiile filmate pentru martie, opt la număr, nu vor fi plătite. Cu aceeași eleganta, mi s-a propus sa lucrez pro bono. Ca o fiara arghirofila, am refuzat” - Sursa foto/text: Facebook/Radu Paraschivescu.

Știri naționale

RISE Project a publicat, joi, un nou episod din serialul #TELEORMANLEAKS, bazat pe datele din valiza descoperită anul trecut, care conţine numeroase informaţii compromiţătoare despre firma Tel Drum, aparţinând Consiliului Judeţean Teleorman. Episodul din această săptămână vorbeşte despre modul în care societatea, etichetată ca fiind una de casă pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, a obţinut şi gestionat un contract din fonduri europene cu Primăria Năvodari, pentru modernizarea unui drum important din localitate.

Read more: #TELEORMANLEAKS - Cum au pus băieţii deştepţi mâna pe un proiect european de milioane de euro la...
Știri naționale

Un bărbat care a intrat cu maşina într-o staţie de autobuz din Brăila şi a ucis cinci pietoni a fost eliberat condiţionat din închisoare, după ce a executat doi ani din pedeapsă.

Instanţa i-a aprobat individului cererea de eliberare condiționată, a anunțat Digi 24.

Bărbatul a primit iniţial o sentinţă de cinci ani, redusă apoi la 4 ani pentru că a fost scăzută perioada în care a fost în arest la domiciliu. Acesta a stat în închisoare numai doi ani.

În aprilie 2016, bărbatul conducea cu viteză foarte mare pe un bulevard din Brăila. A vrut să evite un alt vehicul şi a tras de volan, iar maşina sa a intrat forţă într-o staţie de autobuz în care se aflau cinci oameni. Toți au fost uciși.

La vremea respectivă, presa scria că tânărul de 27 de ani aflat la volan ar fi fost sub influenţa drogurilor. Testul pentru amfetamină și canabis ar fi ieșit pozitiv. În plus, acesta fusese internat pentru epilepsie. Impactul nimicitor a fost surprins de camerele de supraveghere ale Poliţiei Locale.

Foto: stirileprotv.ro

.

Știri naționale

Osemintele Regelui Carol al II-lea, aduse în țară, din Portugalia, în februarie 2003 din Portugalia, vor fi așezate, sâmbătă, pe 9 martie, alături de cele ale fiului său, Regele Mihai, în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş.

Read more: Regele Carol al II-lea va fi reînhumat alături de fiul său, Regele Mihai I, la Curtea de Argeș