Știri naționale

Știri naționale

Zeci de mii de credincioși asistă, duminică, la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. Ceremoniile au fost marcate, însă, de câteva incidente. Zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Read more: Un preot și-a dat foc în apropierea Catedralei Mântuirii Neamului, în timpul slujbei de sfințire
Știri naționale

Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită duminică de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel, alături de care se vor afla mai mulţi ierarhi români şi străini. Aproximativ 20.000 de bucureşteni şi peste 30.000 de pelerini din toată ţara sunt aşteptaţi, duminică, la sfinţire, informează mediafax.ro

 

Read more: Catedrala Mântuirii Neamului: Peste 30.000 de pelerini din ţară, aşteptaţi la sfinţire. Programul...
Știri naționale

Pensiile vor fi plătite, în continuare, fie prin bancă, fie prin Poșta Română, a anunțat, sâmbătă, noul ministru al Muncii, marius Budăi. Precizările vin la aproximativ o lună după ce ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, declara că statul vrea să rezilieze contractul cu Poșta Română, ceea ce ar fi obligat peste 3 milioane de pensionari să-și deschidă conturi, pentru a încasa pensiile prin bancă.

Read more: Noul ministru al Muncii nu vrea să renunțe la plata pensiilor prin Poșta Română
Știri naționale

​România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește cheltuielile alocate sănătății, raportat la Produsul Intern Brut, dar și la cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor, arată raportul "Health at a Glance: Europe 2018" publicat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

 

Read more: România alocă cei mai puțini bani pentru sănătate dintre țările Uniunii Europene, raportat la PIB
Știri naționale

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a dat de înţeles vineri, la Guvern, că salariul minim nu va mai creşte de la 1 decembrie, aşa cum anunţase prim-ministrul Viorica Dăncilă, iar majorarea se va realiza, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019. Primul termen vehiculat pentru aplicarea acesteia fusese 1 noiembrie 2018.

Read more: Majorarea salariului minim pe economie, amânată pentru 2019
Știri naționale

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia va lucra în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie "pe activare de Plan Alb" și va avea, zilnic, până la 45 de angajaţi. În același timp, la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan", va fi amenajat "un spital de linia întâi", au declarat reprezentanții Unității de Primiri Urgențe.

Read more: CENTENAR | UPU Alba Iulia va activa "planul alb", în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie, iar un...
Știri naționale

Cozmin Gușă, patronul Realitatea, a anunțat că va da afară și alți colaboratori, cel mai probabil mulți dintre invitații lui Rareș Bogdan. Gușă a anunțat că va renunța la colaborarea cu „trompetele lui Coldea” și a acuzat o amestecare a fostului adjunct al SRI la postul său de televiziune. Rareș Bogdan i-a răspuns printr-o ieșire extrem de dură.

Read more: ULTIMA ORĂ. Circul Realitatea TV continuă. Gușă dă afară „Trompetele lui Coldea”, Rareș Bogdan: „O...