Știri naționale

Știri naționale

Sute de persoane din Bolintin, județul Giurgiu, au permise de conducere, deși nu știu să scrie și să citească. O parte dintre ele au făcut accidente, iar Parchetul Tribunalului Giurgiu a deschis mai multe dosare penale, care trenează de mai bine de doi ani.

Read more: Sute de analfabeți au primit ilegal permise pentru care ar fi dat șpagă până la 5.000 de euro....
Știri naționale

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat luni o nouă propunere de taxare a mașinilor poluante în București. Astfel, Firea a spus că, spre deosebire de prima variantă a proiectului Oxigen, noua variantă prevede ca toate mașinile non-Euro, Euro 1 și Euro 2 înmatriculate în București și alte județe să aibă interzis în Centru și să plătească o taxă (vinietă) în restul municipiului.

Read more: Gabriela Firea vine cu o nouă propunere de vinietă în Capitală. Vezi ce maşini ar urma să fie...
Știri naționale

Apar noi informaţii cu privire la Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat pentru cel puţin două cazuri de omor. Cel puţin trei femei ar fi depus în ultima perioadă plângeri penale împotriva bărbatului, acuzându-l că le-a violat, potrivit unor surse judiciare citate de România TV.

Read more: Cazul Caracal capătă proporţii! Încă 3 femei ar fi depus plângeri pentru viol pe numele lui...
Știri naționale

Pe 31 august este celebrată, anual, Ziua Limbii Române. Iar în 2019, Academia Română a decis să o sărbătorească printr-o dezbatere la Clubul Academicienilor. Invitația trimisă, însă, înaintea acestui eveniment este plină de greșeli.

Read more: De Ziua Limbii Române, Academia Română a transmis un comunicat cu greșeli
Știri naționale

Elevii care vor urma clasa a VIII-a în anul școlar 2019 - 2020 vor susține Evaluarea Națională între 15 și 18 iunie, a anunțat Ministerul Educației, după publicarea calendarului examenului în Monitorul Oficial. Metodologia de examen a suferit, și ea, modificări, principala schimbare referindu-se la modul de soluționare a contestațiilor.

Read more: A fost aprobat calendarul Evaluării Naționale din 2020. Ministerul Educației anunță o schimbare...
Știri naționale

O persoană a murit și trei au fost rănite, una dintre ele foarte grav, într-o explozie puternică produsă vineri dimineața la o fabrică de prefabricate de pe Bulevardul Preciziei din București, în cartierul Militari în Sectorul 6.

Read more: O persoană a murit iar trei au fost rănite grav, după o explozie la o fabrică din Bucureşti
Știri naționale

La aproape un an de la inaugurarea Fântânilor Urbane din Piața Unirii și de la lansarea spectacolului de apă, muzică și lumini “Simfonia Apei,” acestea au fost recunoscute, omologate și publicate drept Cel Mai Lung Șir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy).

Read more: Fântânile Urbane din Piața Unirii au fost recunoscute ca record mondial
Știri naționale

Proiectul propus de Ministerul Sănătății, care prevede creşterea unor sancțiuni prevăzute de lege, dar și introducerea de noi amenzi, a fost aprobat de Guvern. Potrivit actului normativ, în premieră vor fi taxate persoanele angajate în cabinete medicale sau laboratoare, iar un capitol aparte este dedicat activității de la Urgențe.

Read more: Amenzile pentru nerespectarea normelor sanitare au fost DUBLATE. Vor fi aplicate unităților...
Știri naționale

Cei care se țin de farse și apelează în glumă numărul unic de urgență 112 vor fi depistați mai ușor și vor fi sancționați cu amenzi de până la 5.000 de lei, potrivit unui act normativ adoptat de Guvern în ședința din această săptămână. Măsurile au fost luate la o lună de la începerea anchetei în cazul Caracal.

Read more: Amenzi de cinci ori mai mari pentru apelurile false la 112
Joomla SEF URLs by Artio