Știri naționale

Știri naționale

Curtea Constituțională a dezbătut, marți, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.9, art.14 lit.c1 )-f) și art.28 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, precum și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.34/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, în ansamblul său.

Read more: CCR a decis că majorarea amenzilor date în stare de urgență este neconstituțională / Orban:...
Știri naționale

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.265 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 191 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Read more: Aproape 3.600 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore românilor care au încălcat ordonanţele...
Știri naționale

Autorităţile româneşti au raportat, miercuri, pentru prima oară, un număr de peste 14.000 de îmbolnăviri înregistrate de la debutul pandemiei de coronavirus. Totuşi, uitându-ne la raportarea anterioară, observăm că în ultimele 24 de ore au fost anunţate oficial 334 de vindecări, în timp ce numărul de îmbolnăviri noi a fost mai mic, de 270.

Read more: România a depăşit 14.100 de cazuri de COVID-19. Vestea bună e c-au fost mai multe vindecări noi...
Știri naționale

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.260 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 187 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Read more: Puţin peste 3.700 de amenzi în ultimele 24 de ore pentru românii care au încălcat ordonanţele...
Știri naționale

Până astăzi, 5 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.837 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.454 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 325 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Read more: CORONAVIRUS - România se apropie de 14.000 de îmbolnăviri. 827 de persoane au decedat
Știri naționale

Pacienții vor merge la medic doar în situații excepţionale și după data de 15 mai, când în România nu va mai fi valabilă starea de urgență. Pentru a limita riscul răspândirii coronavirusului, CNAS a decis ca, și de la jumătatea lunii încolo, medicii să poată acorda consultații la distanță, în cazurile în care este posibil acest lucru.

Read more: Medicii vor putea acorda consultații de la distanță și după încetarea stării de urgență
Știri naționale

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 5.374 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.592.770 de lei, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică în bilanţul oficial de luni.

Read more: Aproape 5.400 de amenzi în ultimele 24 de ore pentru încălcarea ordonanţelor militare
Știri naționale

Bilanţul oficial transmis luni de autorităţile centrale arată că în România au fost testate pozitiv cu noul coronavirus 13.512 persoane, dintre care 803 au decedat până astăzi. În ultimele 24 de ore au fost raportate 349 de îmbolnăviri noi. În schimb, în toată ţara s-au vindecat până acum 5.269 de pacienţi, dintre care 400 au fost externaţi tot în ultimele 24 de ore, conform raportării oficiale. Asta înseamnă, scăzând vindecările, dar şi decesele, că la nivel naţional mai rămân, la zi, 7.440 de cazuri active.

Read more: Bilanţ coronavirus: România a depăşit 13.500 de cazuri şi 800 de decese. Au fost 350 de...
Joomla SEF URLs by Artio