Marți, 26 Septembrie 2017
 

Știri naționale

Nicuşor Constantinescu, acuzat de DNA într-un nou dosar penal

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 09 August 2017 12:56  |  Category: Știri naționale

nicusor constantinescuFostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, aflat deja în închisoare în urma unei condamnări mai vechi, mai este cercetat penal într-un alt dosar penal instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, în care este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul instituţiei şi bugetul statului, alături de vicepreşedintele şi secretarul CJ şi de directorul unei regii subordonate.

Ministrul Educației: Nici elevii, însă nici profesorii nu trebuie să folosească telefonul la ore. Principalele noutăți ale anului școlar 2017 -2018

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 09 August 2017 11:32  |  Category: Știri naționale

Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ ar putea fi modificat din nou, în anul școlar 2017 - 2018. Cea mai nouă propunere va fi gata pe 31 august.

Indemnizația pentru persoanele cu dizabilități, majorată de la 1 ianuarie

Written by Ioana Popa  |  Created on Monday, 07 August 2017 12:47  |  Category: Știri naționale

Sprijinul financiar pentru persoane cu dizabilități va fi calculat, de la 1 ianuarie 2018, în raport cu indicatorul social de referință (ISR), și nu cu indicele prețului de consum (IPC), ca în prezent, ceea ce va determina o majorare a cuantumului acestui ajutor.

Până la doi ani de închisoare, pedeapsă pentru falsificarea kilometrajului

Written by Ioana Popa  |  Created on Monday, 07 August 2017 12:36  |  Category: Știri naționale

Samsarii  care umflă preţurile autovehiculelor după ce le falsifică kilometrajul vor putea ajunge să stea până la doi ani după gratii, pentru o asemenea faptă.

Carmen Dan anunță modificarea Statutului polițistului, pentru revizuirea posibilității de pensionare înainte de 47 de ani

Written by Ioana Popa  |  Created on Monday, 07 August 2017 09:37  |  Category: Știri naționale

În jur de 12.500 de persoane s-au pensionat din sistem, în anul 2016, în condiții foarte avantajoase, a anunțat ministrul de Interne, Carmen Dan, care a precizat că peste 200 de oameni au beneficiat de o OUG 21 emisă anul trecut și care le-a permis să se pensioneze la o vârstă tânără, pe o sumă de bani însemnată. Șefa MAI a explicat că pensionările din Ministerul de Interne care au avut loc recent, la vârste de 37-40 de ani, pe sume enorme, au fost posibile din cauza Statului polițiștilor, pe care dorește să-l revizuiască.

Vitezomanii vor fi identificați de acum și cu ajutorul camerelor fixe de pe drumurile naționale

Written by Ioana Popa  |  Created on Saturday, 05 August 2017 10:31  |  Category: Știri naționale

Poliția Română și Compania pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere au semnat un protocol în baza căruia agenţii îi vor putea identifica pe vitezomani cu ajutorul camerelor de supraveghere, special amplasate pentru asta. Sistemele inteligente se pot folosi şi pe post de radare.

Când va restitui statul taxa încasată la înmatriculare. Anunț oficial de la Guvern

Written by Ioana Popa  |  Created on Saturday, 05 August 2017 08:54  |  Category: Știri naționale

Guvernul a adoptat, în ședința de vineri, o ordonanță de urgență privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule. Hotărârea vine la mai bine de un an după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene a obligat la restituirea taxelor încasate pentru înmatricularea mașinilor. 

Indemnizația creșterea copilului a fost plafonată. Măsura se aplică din septembrie, și în cazurile aflate deja în plată

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 04 August 2017 16:04  |  Category: Știri naționale

Guvernul a aprobat, în ședința de vineri, plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului. Din septembrie, niciun părinte nu va mai primi, lunar, mai mult de 8.500 de lei.

Controverse privind creşterea vârstei de pensionare din România. Vezi declaraţiile premierului şi ministrului Muncii!

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 03 August 2017 14:50  |  Category: Știri naționale

pensionariPremierul Mihai Tudose a stârnit reacţii dure după ce a dat de înţeles că Guvernul ia în calcul creşterea vârstei de pensionare, astfel încât românii să iasă mai târziu din câmpul muncii, primul-ministru afirmând că această decizie ar putea fi aplicată peste un an sau doi. La scurt timp după această declaraţie, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a intervenit, declarând că afirmaţiile premierului au fost greşit înţelese şi că această măsură nu e prevăzută în proiectul pentru noua lege a pensiilor.

Pacientă găsită moartă, în stare de putrefacţie, în curtea unui spital

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 03 August 2017 14:38  |  Category: Știri naționale

spitalul jebelCadavrul unei paciente a stat în curtea Spitalului de Psihiatrie Jebel, judeţul Timiş, mai bine de o lună. Trupul neînsufleţit a fost găsit de câţiva muncitori, într-un tufiş, din curtea spitalului.

Traficant de droguri de mare risc prins de ofițerii DIICOT

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 02 August 2017 18:27  |  Category: Știri naționale

traficant diicot barcelonaLa data de 31.07.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventive, a inculpatului Cherteş Ciprian Alin (foto sus), pentru săvârşirea infracţiunilor  de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată prev. de art. 2 alin. 2 din L. 143/2000 ( republicată ), cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. şi art. 15 din L. 143/2000 ( republicată ), aflată în concurs cu infracţiunea de trafic internaţional de droguri de mare risc – prev. de art. 3 alin. 2 din L. 143/2000 ( republicată ), cu aplic. art. 15 din L. 143/2000 ( republicată ) şi în concurs cu infracţiunea de deţinere în vederea consumului de droguri de mare risc, în formă continuată – prev. de art. 4 alin. 2 din L 143/2000 ( republicată ) cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. şi art. 15 din L. 143/2000 ( republicată ), toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.