Vineri, 24 Noiembrie 2017
 

Știri naționale

DIICOT: Trecerea Inspecției Judiciare la MJ duce la control politic

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 13 September 2017 14:09  |  Category: Știri naționale

diicotProcurorii antimafia critică modificările propuse la legile justiției. Ei avertizează că trecerea Inspecției Judiciare la Ministerul Justiției ar duce la control politic. DIICOT este de asemenea împotriva implicării Ministerului Justiției în procesul numirii procurorilor-șefi.

Jurnalistul TVR Bardocz Sandor, care fusese dat dispărut de la jumătatea lui iunie, a fost găsit decedat. Se pare că acesta s-ar fi spînzurat.

Carburanții s-au scumpit de trei ori într-o săptămână, fără supraacciză

Written by Anca Visan  |  Created on Saturday, 09 September 2017 12:01  |  Category: Știri naționale

benzinaCarburanţii s-au scumpit de trei ori într-o singură săptămână. Acum, la pompă, un litru costă cu aproape de 20 de bani mai mult. Experţii sunt de părere că preţurile s-au majorat ca urmare a creşterii cotaţiei barilului de petrol, dar transportatorii cred că şi anunţul privind introducerea supraaccizei a înclinat balanţa.

CNCD a concluzionat că n-a fost discriminare în cazul clientului refuzat la Kaufland pentru că nu vorbea maghiara

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 07 September 2017 13:25  |  Category: Știri naționale

kaufland odorheiConsiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a anunţat că s-a autosesizat după publicarea pe internet a unei înregistrări video în care o angajată a magazinului Kaufland din Odorheiul Secuiesc refuza să servească un client care nu vorbea limba maghiară, CNCD concluzionând, însă, că nu a depistat elementele unei discriminări.

Raportul Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 precizează că s-au constatat acțiuni concrete și sincronizate ale instituției prezidențiale și ale Guvernului pentru punerea în aplicare a planului privind fraudarea scrutinului.

Managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, a demisionat din funcția deținută în unitatea sanitară. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a spus că a acceptat cererea acestuia.

Anunț șoc, luni, la Spitalul Colentina. Medicul Ionuț Gobej, fondatorul secției de Neurochirurgie, și colegul său, dr. Dorin Bică, au demisionat, acuzând condițiile greu de închipuit în care au fost nevoiți să-și desfășoare activitatea.

Fostul consilier prezidenţial Zoe Petre, din timpul mandatului lui Emil Constantinescu, s-a stins din viață vineri dimineață.

14 persoane reţinute de procurori pentru o fraudă de milioane de euro la Casa de Asigurări de Sănătate

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 01 September 2017 11:02  |  Category: Știri naționale

dnaPreşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii DNA, alături de şefi şi funcţionari din CAS Bucureşti şi de reprezentanţii mai multor societăţi comerciale. În total, 14 persoane au fost reţinute, sub suspiciunea că au creat un grup organizat care a fraudat bugetul instituţiei cu aproape 3 milioane de euro, prin decontarea unor servicii fictive de îngrijire la domiciliu.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, trebuie să dea explicații în Guvern după ce în presă au apărut imagini revoltătoare surprinse miercuri, la CAS Bihor, unde mai multe persoane au fost aduse pe targă ca să li se elibereze adeverința de asigurat.