Știri naționale

Știri naționale

Cutremurul produs la 3.38 s-a resimțit destul de puternic în Ploiești. Raed Arafat, secretar de stat și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a declarat, în direct la Digi24, că au fost trimise echipe pe teren, în recunoaștere, și că nu au fost înregistrate, deocamdată apeluri de urgență la 112. De asemenea, Raed Arafat a explicat și de ce nu se primesc alerte prin sistemul RO ALERT într-o astfel de situație.

Read more: #cutremur Raed Arafat explică de ce RO ALERT nu a trimis avertizări
Știri naționale

 

Noul ministru al Cercetării, Nicolae Hurduc, este Decan al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi.

 

Read more: Iohannis a semnat decretul de numire a lui Nicolae Hurduc în funcția de ministru al Cercetării....
Știri naționale

Christian Wigand, purtător de cuvânt al CE pe partea de stat de drept și drepturi fundamentale, a declarat că procedura declanșată împotriva procurorului general al Romniei ridică îngrijorări la nivelul Comisiei Europene.

Read more: Comisia Europeană, îngrijorată de procedura de revocare a procurorului general
Știri naționale

Trei persoane au fost reținute și alte două sunt căutate de autorități, fiind anchetate într-un dosar de înșelăciune. Strategia escrocilor a produs un prejudiciu estimat de anchetatori la peste 200.000 de lei, aceștia reușind să țepuiască persoane din cinci județe și din Capitală.

Read more: Un nou tip de înșelătorie face victime în România. Cum te conving escrocii să-i plătești ca să te...
Știri naționale

 

Procurorul general a reacționat printr-o declarație de presă după anunțul ministrului Justiției, Tudorel Toader, privitor la demiterea sa. Augustin Lazăr a comentat concluziile lui Toader drept ”exagerări vizibile şi interesate”. Lazăr a susţinut că a respectat prevederile constituţionale. El a amintit şi că în raportul de zilele trecute Comisia de la Veneţia a recomandat revizuirea prevederilor privind revocarea procurorilor de rang înalt. „Mă simt într-un moment special nu numai al carierei, ci al României. Făclia despre care cineva a susţinut în deşert că nu este tocmai aşa cum trebuie o să aibă surpriza de a o vedea circulând de la vechea generaţie, la cea nouă. Făclia independenţei va fi transmisă generaţiei următoare”, a concluzionat Augustin Lazăr la finalul intervenției sale.

Read more: Declaraţiile procurorului general, după anunțul ministrului Justiției, Tudorel Toader
Știri naționale

Ministrul Justiției a prezentat raportul privind evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr. După citirea raportulului a concluzionat că cere revocarea lui Augustin Lazăr.

Read more: Tudorel Toader a cerut revocarea procurorului general Augustin Lazăr. RAPORTUL INTEGRAL
Știri naționale

Un poliţist a fost reţinut de procurorii suceveni, după ce a lovit un autoturism care era parcat şi a părăsit locul faptei, iar când a fost găsit de un echipaj care dorea să lămurească împrejurările în care a avut loc evenimentul i-a agresat şi i-a ameninţat pe agenţi. El a refuzat să fie testat cu etilotestul şi să-i fie recoltate probe de sânge, scrie News.ro.

Read more: Poliţist reţinut după ce şi-ar fi agresat doi colegi
Știri naționale

Carmen Dan l-a confundat pe ministrul italian de Interne Matteo Salvini cu premierul țării sale Giuseppe Conte. Este vorba, de fapt, despre o confuzie între funcțiile celor doi.

Read more: Gafă diplomatică la vârful MAI. Carmen Dan l-a confundat pe ministrul de Interne al Italiei,...
Știri naționale

Sunt răni de tot felul, încă deschise, chiar și acum, la trei ani de la incendiul care a luat 65 de vieți, a mutilat sute de trupuri și a schingiuit poate mii de suflete. Orice mărturie, a martorilor, a celor care au intervenit în primele clipe, a rudelor și prietenilor celor dispăruți, dar mai ales mărturiile supraviețuitorilor răscolesc, și în prezent, pe de-o parte prin forța cu care amintirile revin, iar pe de altă parte când conștientizezi că, practic, nimic, dar absolut nimic nu s-a schimbat de atunci. Sau cel puțin nu în bine.

Read more: Răni adânci, la trei ani de la tragedia din Colectiv. Alexandra Furnea, unul dintre...
Știri naționale

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, i-a propus președintelui Klaus Iohannis înaintarea în grad a colonelului Cătălin Paraschiv. Este vorba despre comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş", cunoscut, după protestul din 10 august, drept "Omul în alb". Ministrul propune avansarea acestuia în grad argumentând că a dat dovadă de ”un înalt profesionalism, responsabilitate și devotament în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

Read more: Carmen Dan vrea să-l facă general pe "Omul în alb", colonelul care îi "dirija" pe jandarmi, la...
Știri naționale

Comisia de la Veneția a publicat luni raportul privind modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală, document care recomandă o reevaluarea a celor două legi în integralitatea lor. Raportul include și observații punctuale pe anumite articole.

Read more: Raportul Comisiei de la Veneția, pe Legile Justiției, a fost publicat. Despre abuzul în serviciu:...