Știri naționale

Știri naționale

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii pensiilor, a anunţat Administrația Prezidențială. Legea pensiilor prevede creşteri etapizate ale punctului de pensie, până în anul 2021, astfel: 2019 - 1.265 de lei, 2020 - 1.775 de lei, 2021 - 1.875 de lei. Din anul 2022, valoarea punctului de referinţă se va indexa anual cu rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Read more: Legea pensiilor, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Ce schimbări aduce
Știri naționale

Ministerul Sănătății a transmis recomandări către autorităţile locale, să intensifice măsurile de dezinsecție în localităţi pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile. De asemenea, specialiștii din cadrul MS atenționează populația și a lansat o campanie de informare a cetățenilor cu privire la modalitățile de prevenire a infectării cu West Nile.

Read more: 43 de specii de țânțari semnalate în România! Ministerul Sănătății a cerut primăriilor să...
Știri naționale

Lidl România a emis o alertă pentru clienți și le-a cerut să nu consume și, eventual, sp returneze, unul dintre produsele cumpărate din magazinele rețelei.

Read more: Un produs vândut în magazinele Lidl a fost retras de la comercializare pentru că ar fi infestat cu...
Știri naționale

Faptul că astăzi speranța de viață este cu 30 de ani mai mare la nivel European, comparativ cu cea de acum un secol, se datorează investițiilor în cercetare în medicină. 73% din creșterea speranței de viață de 1,74 ani înregistrată în perioada 2000 – 2009 se datorează medicamentelor de ultimă generație. Din păcate, însă,România se află mult în urma țărilor europene în ceea ce privește accesul pacienților la tratamente noi.

Read more: Românii sunt printre ultimii europeni care au acces la medicamente noi
Știri naționale

Crucea Roșie Română a celebrat joi, pe 4 iulie, 143 de ani de la înființare, moment marcat în cadrul unui eveniment organizat de Casa Regală. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, Președintele Crucii Roșii Române, a vorbit despre istoria acestei insituții, dar și despre rolul pe care l-a jucat în toți acești ani. Cu același prilej, Custodele Coroanei române, Margareta, preşedinte al Crucii Roşii Române, a făcut un apel către populație, pentru donarea de sânge.

Read more: Apel către donatorii de sânge lansat de Custodele Coroanei, de Ziua Crucii Roșii Române
Știri naționale

Horia Georgescu, fost șef al Agenției Naționale de Intergitate, acuză că Înalta Curte de Casație și Justiție i-a refuzat accesul la anumite informații referitoare la dosarul în care, cu patru ani în urmă, s-a dispus arestarea sa preventivă.

Read more: Fostul șef ANI Horia Georgescu acuză un abuz al ÎCCJ: "Nu am dreptul, deși legea mi-l dă, să știu...
Știri naționale

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a anunțat, joi, că aplicat prima amendă, la nivel național, pentru încălcarea GDPR. Sancțiunea s-a ridicat pe aproape 614.000 de lei, adică aproximativ 130.000 de euro.

Read more: Prima amendă pentru încălcarea GDPR. O bancă a fost sancționată cu 130.000 de euro, pentru o...
Știri naționale

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că de miercuri, 3 iulie, au fost puse în funcțiune noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă. Prin intermediul acestora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinietă), în vederea sancționării cu amenda contravențională, conform prevederilor OG 15/2002 cu modificările și completările ulterioare.

Read more: Opt noi puncte fixe pentru verificarea rovinietei sunt funcționale de astăzi, pe drumurile din...
Știri naționale

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța a prezentat cifre alarmante în bilanțul întocmit după controalele tematice efectuate, în perioada 9 - 21 iunie, la nivel național, pe întreg lanțul alimentar în domeniul producţiei cărnii de pasăre.

Read more: Peste 9.000 de kilograme de piept de pui contaminat cu Salmonella enteritidis, sechestrate de...
Știri naționale

Elena Arnăuţoiu, sora fraţilor Toma şi Petre Arnăuţoiu, ea însăși devenită un simbol al luptei anticomuniste, s-a stins din viață duminică, la vârsta de 100 de ani.

Read more: Elena Arnăuțoiu, un simbol al rezistenței anticomuniste, s-a stins din viață la vârsta de 100 de ani
Joomla SEF URLs by Artio