Știri naționale

Știri naționale

Abia lansat de Guvern, programul Junior Centenar nu este privit de toată lumea cu ochi buni. Părinți, dar și experți în economie au dubii cu privire la modul în care va decurge acesta și la avantajele sale pe termen lung. Argumentul invocat este că programul presupune blocarea unor sume, pentru o perioadă foarte lungă, în care statul se poate folosi de acești bani, însă nu și cei care îi depun. Pe de altă parte, economiștii spun că există riscul ca, la un moment dat, condițiile de derulare a programului să fie schimbate.

Read more: Statul a deschis conturi în Trezorerie, pentru fiecare copil. Care ar putea fi riscurile...
Știri naționale

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că în scurt timp vor fi implementate măsuri reparatorii pentru condamnaţii care au primit pedepse din partea completuri de 5 judecători de la ÎCCJ „nelegal constituite” şi au depăşit termenul depunerii unei contestaţii în anulare.

Read more: Ministrul Justiției a anunțat măsuri reparatorii pentru cei condamnați de completurile de cinci...
Știri naționale

Ordonanţa care le măreşte salariile românilor care lucrează în domeniul construcţiilor le taie în schimb contribuţiile la pilonul 2 de pensii. Astfel, cei care lucrează în constructii, inginerii şi arhitecții nu vor mai plăti contribuțiile la pilonul II în următorii 10 ani, măsura fiind introdusă în momentul în care Guvernul a decis ca din ianuarie salariul minim în domeniul construcţiilor să crească la 3.000 lei brut.

Read more: Zeci de mii de salariaţi din România, rămaşi fără contribuţii la Pilonul II de pensii
Știri naționale

Guvernul a anunțat, luni, cine sunt propunerile transmise de premierul Viorica Dăncilă preşedintelui Klaus Iohannis, pentru asigurarea interimatului la Transporturi și Ministerul Dezvoltării. Această soluție a fost aleasă după ce șeful statului a anunțat că va refuza să-i numească în funcții pe Mircea Drăghici și Lia Olguța Vasilescu (VEZI DETALII).

Read more: Viorica Dăncilă a trimis la Cotroceni propunerile de interimari pentru Dezvoltare și Transporturi
Știri naționale

Tatăl premierului Viorica Dăncilă s-a numărat printre infractorii de drept comun, condamnați și amnistiați prin decret, în epoca târzie a lui Nicolae Ceaușescu. Dezvăluirile au fost făcute de presa centrală, care compară acel act cu ordonanța de urgență pe care PSD o pregătește în prezent.

Read more: Tatăl premierului Viorica Dăncilă, condamnat la închisoare și amnistiat, pe vremea lui Ceaușescu
Știri naționale

Liviu Dragnea încearcă să obțină anularea raprtului OLAF care constată frauda cu fonduri europene pe care se bazează dosarul Tel Drum, în care președintele PSD a fost inculpat de către DNA.

Read more: Dragnea atacă, la Tribunalul UE de la Luxemburg, raportul OLAF care constată frauda din dosarul...
Știri naționale

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că susţine valorificarea pe site-urile de vânzări a bunurilor confiscate de stat. Acesta s-a referit la renunțarea la evaluarea făcută de către autorităţi, deoarece, în unele cazuri, această etapă implică, uneori, costuri mai mari chiar decât sumele cu care pot fi vândute bunurile respective.

Read more: Ministrul de Finanțe vrea să modifice procedura valorificării bunurilor confiscate de stat,...
Știri naționale

Conducerea DNA a avut, sâmbătă, o primă reacție, după publicarea unei înregistrări cu procurori ai DNA Oradea în timpul unei ședințe în care se discuta despre urmărirea penală a unor judecători, ca să "intre frica în ei".

Read more: DNA, după presupusele înregistrări cu procurori de la Oradea:  "Structura Centrală a preluat două...