Știri naționale

Știri naționale

Ministerul Sănătății a anunțat că secția AŢI a Spitalului Judeţean de Urgență Drobeta Turnu Severin a fost închisă, pe 3 mai, după ce, la finalul lunii aprilie 2019, au fost înregistrate patru cazuri de infecții nosocomiale cu Acinetobacter.

Read more: Secție ATI închisă după ce patru pacienți au decedat din cauza unei bacterii
Știri naționale

În cele 17 luni de la intrarea în vigoare a legii privind recursul compensatoriu, peste 16.000 de deținuți au beneficiat de aceste prevederi, printre aceștia numărându-se și mii de persoane condamnate pentru infracțiuni grave, precum omor, viol, tâlhărie și trafic de persoane sau trafic de minori.

Read more: 1.834 de criminali și 762 de violatori au fost eliberați mai devreme, în baza recursului...
Știri naționale

Peste 30 de autospeciale intervin, luni după-amiază, în localitatea ilfoveană Afumați, în urma unui incendiu care a cuprins un centru comercial. Populația din zonă a fost avertizată prin RO-ALERT cu privire la evenimentul care degajă o cantitate foarte mare de fum.

Read more: Incendiu uriaș la un centru comercial din Ilfov. Populația, avertizată prin sistemul RO-ALERT
Știri naționale

Ciprian Tofan se afla la volanul unui Audi de 700 CP și conducea cu 200 de kilometri la oră când a pierdut controlul volanului și a lovit un vehicul parcat. În urma impactului pilotul de drag racing a murit.

Read more: Pilotul de drag racing Ciprian Tofan a murit într-un accident teribil pe Centura Bucureştiului
Știri naționale

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că până la finalul lunii septembrie, aproximativ 100.000 de persoane vor avea pensiile recalculate, fiind vorba despre cei care s-au retras din muncă în baza unor legi speciale. Până la acest moment, peste 40.000 de pensii sunt deja recalculate.

Read more: Ministrul Muncii anunţă recalcularea a peste 100.000 de pensii
Știri naționale

Date alarmante de la Poliţie. Numărul şoferilor depistaţi drogaţi la volan s-a dublat în ultimul an. Iar specialiştii spun că riscul ca ei să producă un accident este foarte mare. Şoferii prinşi drogaţi la volan riscă pedeapsa cu închisoare de până la 5 ani.

Read more: Fenomen alarmant: numărul șoferilor prinși drogați s-a dublat în ultimul an
Știri naționale

Doi șefi din Poliția Română au fost prinși, vineri seara, în timp ce conduceau sub influența băuturilor alcoolice. Este vorba de şeful Direcţiei Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative din IGPR, Ionuț Cristian Stan, şi de şeful Poliţiei Sectorului 4 al Capitalei, Cornel Drumariu.

Read more: Anchetă disciplinară în Poliţia Română, după ce doi șefi au fost prinși băuţi la volan
Știri naționale

Fostul primar Radu Mazăre a primit, vineri, o nouă condamnare cu executare, într-un dosar penal care vizează modul în care administraţia locală din Constanţa a atribuit serviciul de salubritate. Decizia nu este definitivă. De asemenea Sorin Strutinski a fost condamnat la  7 ani şi 10 luni de închisoare, iar  Eduard Martin - 5 ani şi 6 luni de închisoare.

Read more: Radu Mazăre a fost condamnat pe fond la închisoare cu executare, în dosarul privind salubritatea...
Știri naționale

Parchetul General a confirmat oficial, vineri, informaţiile privind extinderea anchetei legate de violenţele petrecute în Bucureşti la mitingul din data de 10 august. Sunt luate în calcul, conform unui comunicat transmis astăzi, încă două infracţiuni, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participație improprie la purtare abuzivă. Anchetatorii vorbesc despre acţiuni menite să justifice intervenţia în forţă a jandarmilor, altminteri nejustificată.

Read more: Se extinde ancheta în dosarul penal privind violenţele din 10 august
Știri naționale

Procurorii militari de la Parchetul General au extins acuzaţiile în dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august 2018 pentru trei dintre şefii din Jandarmerie.

Read more: Procurorii militari extind acuzațiile referitoare la violențele de a protestul din 10 august....