Știri naționale

Știri naționale

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri eliminarea supraaccizei la carburant, ceea ce va duce, în teorie cel puţin, la scăderea preţurilor la combustibili începând de la 1 ianuarie.

Read more: Supraaciza la carburant a fost eliminată. Când se aşteaptă o scădere a preţurilor pentru benzină...
Știri naționale

În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a aprobat, miercuri, abrogarea legii privind recursul compensatoriu, după ce, în primă fază, Senatul respinsese proiectul.

Read more: Legea pentru recursul compensatoriu a fost aborgată, după votul de miercuri din Camera Deputaţilor
Știri naționale

Ani grei de închisoare pentru un tânăr de 21 de ani care a rănit mai multe persoane, la intrarea într-un complex comercial din Brăila! Marius Valentin Parfenie a primit, în prima instanţă, o predeapsă de 30 de ani de închisoare, pentru trei tentative de omor, tâlhărie, conducere sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Read more: Tânărul care a intrat cu maşina în trecători, la mall-ul de Brăilă, condamnat la 30 de ani de...
Știri naționale

După ce a anunțat că-și va asuma răspunderea pentru abrogarea recursului compensatoriu, Guvernul Orban ia în calcul să aplice aceeași strategie și în cazul altor două inițiative te subiecte intens dezbătute: scrutinul în două tururi pentru alegerea primarilor și desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Read more: Guvernul Orban și-ar angaja răspunderea și pentru alegerea primarilor în două tururi, respectiv...
Știri naționale

Universitatea Politehnică din Bucureşti împreună cu o companie israeliană testează un sistem care ar putea prezice cutremurele cu câteva ore înainte ca seismul să se producă.

Read more: Politehnica București şi o companie israeliană testează un sistem care ar prezice cutremurele...
Știri naționale

Șoferul nervos care, în 2015, a șicanat și a lovit cu SUV-ul un Logan, în zona fântânii Miorița, a fost condamnat la închisoare, prin hotărâre definitivă, după ce fusese achitat de Tribunalul București, în vara acestui an.

Read more: Șofer de SUV condamnat la cinci ani de pușcărie, după o șicanare în trafic
Știri naționale

Foștii șefi ai Serviciului de Protecție și Pază (SPP) din perioada 2000-2004, Gabriel Naghi și Iulian Crăiniceanu, au fost înaintați în grad de președintele Klaus Iohannis.

Read more: Klaus Iohannis i-a făcut generali cu patru stele în rezervă pe șefii SPP din regimul...
Știri naționale

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că susține abrogarea legii privind recursul compensatoriu, dar nu într-un stil "abrupt" care, avertizează acesta, ar putea duce la un val de condamnări la CEDO.

Read more: Noul ministru al Justiției, despre efectele abrogării "peste noapte" a recursului compensatoriu:...
Știri naționale

DIICOT a făcut, miercuri, dezvăluiri bombă în cazul Caracal, după reținerea unui bărbat de 46 de ani suspectat că, împreună cu Gheorghe Dincă, ar fi violat-o pe Luiza Melencu, tânăra de 18 ani dispărută în aprilie.

Read more: DIICOT a reținut încă un bărbat în cazul Caracal. Individul, ajutorul lui Gheorghe Dincă, ar fi...
Știri naționale

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, miercuri, apelul formulat de Alina Bica la sentinţa prin care a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare. Hotărârea pronunțată, astăzi, de Instanța Supremă este definitivă.

Read more: Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare
Știri naționale

La doi ani de la startul campaniei de strângere de fonduri în cadrul proiectului MagicHOME, adăpostul pentru părinții copiilor bolnavi este gata. Acesta va deveni funcțional din ianuarie 2020 și le va oferi găzduire familiilor micuților pacienți.

Read more: Își deschide porțile MagicHome Fundeni, adăpostul construit din donații pentru găzduirea...
Joomla SEF URLs by Artio