Știri naționale

Știri naționale

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional, au precizat, pentru Agerpres, oficiali ai CCR. Sursele citate au menţionat că decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Read more: Bugetul de stat pe 2019 e constituţional, CCR a respins sesizarea lui Klaus Iohannis
Știri naționale

Compania Mastercard a anunțat, miercuri, că donează un milion de euro pentru construcția primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, un proiect al Asociației Dăruiește Viață. De asemenea, Mastercard anunță că fiecare donație realizată printr-un card Mastercard pe bursadefericire.ro în 2019 va fi suplimentată de companie cu 2 euro.

Read more: Mastercard donează un milion de euro pentru primul spital de oncologie pediatrică din România
Știri naționale

Ecaterina Andronescu a spus că a lansat ”dezbateri publice cu directorii școlilor” să vadă dacă Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a ”se mai justifică”, fiind considerată, mai spune ministrul ”o evaluare intermediară”. Asta în condițiile în care, de anul viitor, învățământul obligatoriu ar urma să fie extins cu încă trei ani, de la grupa mare până la clasa a XII-a, a mai spus Andronescu. Oficialul a anunțat că lungirea duratei învățământului obligatoriu se va face printr-un proiect de lege care modifică Legea Educației, aflat chiar pe 6 martie la vot decisiv pe ordinea de zi a ședinței de plen a Senatului.

Read more: Evaluarea Naţională ar putea să dispară, conform unui proiect care propune învăţământ obligatoriu...
Știri naționale

Caz revoltător la Galați. Un medic a fost trântit la pământ de bărbatul care însoțea o pacientă ce urma să intre la consultație Incidentul, deosebit de violent, petrecut pe 20 februarie, a fost surprins de camerele de supraveghere, iar înregistrarea a fost făcută publică acum, de fiul doctorului agresat.

Read more: Medic trântit la pământ de un aparținător nervos. Imaginile sunt revoltătoare (VIDEO)
Știri naționale

Procurorul general Augustin Lazăr susține că se impune abrogarea OUG 7 și asumarea răspunderii de către ministrul Justiției, Tudorel Toader. Acesta a exprimat punctul de vedere la scurt timp după ce Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ pe Ordonanța amintită.

Read more: Augustin Lazăr cere asumarea răspunderii lui Tudorel Toader și abrogarea OUG 7
Știri naționale

Într-o economie de piaţă, România se întoarce la aprozarele şi alimentarele de stat. Acestea ar fi veriga finală a Casei de Comerţ Unirea, o societate de stat creată de Guvern, cu scopul de a cumpăra de la producători şi a pune pe piaţă legume, fructe, carne şi lactate. Însă reprezentanţii patronatelor spun că este pus în pericol comerţul cu produse agricole şi că statul ar urma să "strice piaţa", pentru că nu este constrâns să facă profit.

Read more: România se întoarce la aprozarele şi alimentarele de stat. Planul autorităților
Știri naționale

Persoanele care refuză să se legitimeze sau să se prezinte la sediul Poliţiei riscă să primească, în viitorul apropiat, amenzi de trei ori mai mari decât în prezent. Senatul a adoptat tacit un proiect de lege care prevede triplarea amenzilor în aceste cazuri, iniţiatorii măsurii considerând că aceste fapte duc, de cele mai multe ori, la escaladarea “unor situaţii tensionate în interacţiunea poliţist-cetăţean”.

Read more: Amenzile, triplate pentru refuzul legitimării sau prezentării la sediul Poliţiei
Știri naționale

Mai mulţi senatori au iniţiat un proiect de modificare legislativă în domeniul educaţiei, prin care propun introducerea unei materii noi în programa de gimnaziu, care, în contextul dezvoltării tehnologiilor online, să îi ajute pe elevi să distingă mai bine informaţiile adevărate găsite pe internet de cele false, aşa-zisele "fake news".

Read more: Materie nouă propusă la clasa a VI-a. Vezi ce vor învăţa copiii de gimnaziu!
Știri naționale

Incident șocant la Tulcea, unde o elevă, care abia își luase permisul, ar fi vrut să intre cu mașina într-un grup de colege, după care ar fi snopit în bătaie o fată din clasa a 10-a.

Read more: O elevă de liceu a vrut să intre cu maşina într-un grup de colege, apoi a snopit în bătaie o fată...