Știri naționale

Știri naționale

Doliu în fotbalul românesc. Unul din cei mai valoroși jucători de fotbal ai României s-a stins din viață, anunță gsp.ro Bujor Hălmăgeanu a jucat pentru Politehnica Timișoara, Petrolul Ploiești și Dinamo Slatina, dar a scris istorie la Steaua București cu care a câștigat un titlu (1967-1968) și 6 Cupe ale României. Sursa: gsp.ro

Știri naționale

Aproximativ 30 de autospeciale de pompieri acționează, vineri, la prânz, într-un cartier nou de lângă București. Trei blocuri din Chiajna au fost cuprinse de flăcări, iar incendiul amenință să se extindă. În timp ce, la exterior, echipajele se chinuie să limiteze pagubele, colegii lor încearcă să părtundă în imobile pentru a verifica dacă nu cumva au rămas persoane blocate în interior.

Read more: VIDEO - ALERTĂ de GRADUL  ZERO, lângă București. Trei blocuri au fost cuprinse de flăcări și focul...
Știri naționale

Liviu Dragnea este nemulțumit și de componența noului complet de la Instanța Supremă, care ar urma să-i  judece dosarul, chiar dacă acesta a fost stabilit prin tragere la sorți. Liderul PSD a făcut contestație, prin apărătorii săi, invocând faptul că ÎCCJ a tras la soțri completurile de cinci judecători înainte de a fi publicată motivarea deciziei CCR pe conflictul între instanţa supremă şi Parlament.

Read more: Liviu Dragnea contestă și noul complet de judecată de la ÎCCJ (update)
Știri naționale

UPDATE: O echipă de specialiști urmează să verifice cauzele morții militarului care a fost electrocutat, vineri, în timp ce se afla pe un tanc în Gara Alba Iulia, a declarat Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

 

Read more: UPDATE. Tragedie. Un militar şi-a pierdut viaţa, după ce s-a electrocutat în timpul descărcării...
Știri naționale

Parlamentarii vor să stabilească prin lege câte ore vor sta elevii la şcoală, în prezent acest lucru fiind reglementat prin ordin de ministru. În timp ce pentru învățământul primar se prevede o medie de 20 de ore pe săptămână, la gimnaziu, de exemplu, va fi prevăzută o medie de 25 de ore/săptămână, în condițiile  în care, în prezent, clasa a VIII-a poate face până la 34 de ore / săptămână.

Read more: Modificare majoră a Legii educației. Elevii ar putea avea cu până la NOUĂ ORE mai puțin pe săptămână
Știri naționale

Ionuţ Mane are 33 de ani și este din Negreşti-Oaş, Satu Mare. Este la Constanța detașat cu serviciul. Omul a băut, după care s-a suit la volan, a intrat pe contrasens unde a făcut praf o maşină în care se aflau o mamă, fiica ei, nepoţica de 3 ani şi o cunoştinţă.

Read more: El e șoferul băut care a băgat în pământ trei oameni la Constanța. Nu-și mai aduce aminte cu ce...
Știri naționale

Lucian Șova a demisionat, joi, la Ministerul Transporturilor, la două zile după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat revocarea sa din funcție și, mai interesant, imediat după ce pe MT a făcut publice concluziile unor rapoarte ale corpului de control al ministrului. Documentele fac referire la un posibil prejudiciu de 19 milioane de lei, la CFR Marfă, și la deficiențe în implementarea Magistralei 5 de metrou.

Read more: Lucian Șova a demisionat de la Ministerul Transporturilor, la o oră după ce a publicat rapoarte...
Știri naționale

Ministerul Finanțelor Publice a publicat, miercuri seară, proiectul pentru a doua rectificare bugetară din acest an, dar și o sinteză în care enumeră ministerele care vor primi bani în plus, la finalul lui 2018, respectiv pe cele care pierd fonduri, în ultimele săptămâni din acest an.

Read more: A doua rectificare bugetară din acest an lasă Educația și Cercetarea fără peste 400 de milioane de...
Știri naționale

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a transmis Comisiei Europene, dar şi Autorităţii de Management din Ministerul Dezvoltării o adresă oficială prin care solicită preluarea de către CJ Cluj a proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgenţă de la Cluj, se anunță într-un comunicat de presă al instituției.

 

Read more: O palmă dată birocrației din București. Clujul nu mai așteaptă Guvernul și vrea să-și facă singur...
Știri naționale

Șoferul unui SUV Mercedes care a produs un accident grav, aseară, în localitatea Ovidiu din Constanța, omorând trei persoane, a fost reținut de polițiști, fiind acuzat de ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Read more: UPDATE Șoferul care a omorât două femei și un copil de 3 ani era beat. Vinovatul s-a ascuns sub...