Știri naționale

Știri naționale

Cele 165 de cazuri noi anunțate în raportarea de ieri, de Grupul de Comunicare Strategică, nu au reflectat situația reală. O recunosc chiar autoritățile care vin, astăzi, cu o explicație, după ce, duminică, bilanțul oficial indică peste 400 de confirmări, în ultimele 24 de ore.

Read more: Cum explică autoritățile triplarea numărului de îmbolnăviri raportate, în 24 de ore. Numărul...
Știri naționale

Toate categoriile de personal sanitar în cazul cărora există riscul să se infecteze cu COVID-19, inclusiv asistenții medicali comunitari și personalul din rețeaua de medicină legală, vor primi un stimulent financiar de 2.500 de lei, a anunțat Ministerul Fondurilor Europene.

Read more: Guvernul anunță acordarea de stimulente financiare pentru noi categorii de personal sanitar expus...
Știri naționale

Uniunea Sindicatelor Polițiștilor Locali din România a răspuns la afirmațiile făcute zilele trecute de ministrul de Interne, Marcel Vela, referitoare la modul în care polițiștii locali și-au făcut datoria în perioada stării de urgențe. Șeful MAI a reclamat că "avem probleme cu Poliţia Locală care amendează, care face unele abuzuri, care nu respectă toate prevederile ordonanţelor în litera şi spiritul fiecărei ordonanţe".

Read more: Poliţiştii locali reacționează după ce ministrul de Interne i-a acuzat de "unele abuzuri, pe...
Știri naționale

Numărul de amenzi aplicate de poliţişti în ultimele 24 de ore în toată ţara pentru părăsirea locuinţelor fără motive întemeiate sau fără actele necesare a fost de 3.957, cel mai mic de când au început raportările zilnice. Valoarea totală a sancţiunilor a depăşit de puţin şapte milioane de lei. În schimb, poliţiştii au deschis nouă dosare penale noi în toată ţara, iar numărul românlor trimişi forţat în carantină a crescut cu 7.

Read more: Relaxare înainte de 1 Mai. Doar 3.900 de români amendaţi în ultimele 24 de ore
Știri naționale

Până astăzi, 1 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.567 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.328 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 327 de noi cazuri de îmbolnăvire. Totodată, până acum, 726 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. La ATI, în acest moment, sunt internați 249 de pacienți.

Read more: România a depăşit 12.500 de cazuri de COVID-19. Până azi au fost raportate 726 de decese în ţară
Știri naționale

Șase noi decese survenite la pacienți cu coronavirus au fost raportate de autorități, vineri dimineață. Cinci dintre acestea au fost înregistrate la Suceava, în perioada 6-15 aprilie, dar comunicate abia acum.

Read more: Decese înregistrate în urmă cu o lună, la Suceava, au fost raportate abia acum
Știri naționale

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.233 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 174 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Read more: Amenzi în cuantum de peste 10 milioane, aplicate în ultimele 24 de ore pentru încălcarea...
Joomla SEF URLs by Artio