Știri naționale

Știri naționale

Poliţiştii din Craiova au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul lui Ilie Balaci, potrivit procedurilor, pentru a putea fi dispusă expertiza medico-legală, au anunțat reprezentanţii IPJ Dolj.

Read more: Polițiștii din Dolj au deschis dosar penal pentru moarte suspectă, în cazul decesului lui Ilie...
Știri naționale

Senatorii au cheltuit în acest an aproape două milioane de lei pe deplasările externe, o sumă de două ori mai mare decât în 2017, și au apuizat deja bugetul alocat pentru 2018, în acest scop.

Read more: Senatorii au epuizat, deja, bugetul pentru deplasări externe. Au cheltuit DUBLU față de 2017
Știri naționale

O iniţiativă legislativă prin care furnizorul de energie electrică va fi obligat să citească lunar contorul, fără a mai impune facturi estimate trimestrial, va intra în dezbatere în Senatul României, urmând la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Read more: Fără facturi estimative. Furnizorul de energie electrică, obligat să citească lunar contorul
Știri naționale

Trei tineri, cu vârste între 20 și 23 de ani, au murit, sâmbătă seară, în urma unui accident petrecut pe DN 1, după ce mașina lor s-a izbit frontal cu un TIR, fiind cuprinsă imediat de flăcări.

Read more: Trei tineri au murit carbonizați, pe DN 1, după ce mașina lor s-a izbit de un TIR. Șoferul abia...
Știri naționale

O pacientă în vârstă de 83 de ani a decedat şi o asistentă a fost accidentată, sâmbătă seara, după ce ambulanţa în care se aflau a derapat şi a ajuns în şanţul de pe marginea drumului.

Read more: Ambulanță implicată într-un accident grav. Pacienta pe care o transporta la spital a murit
Știri naționale

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunțat sâmbătă că documentul prezentat de liberalul Florin Cîţu, în care se face referire la înghețarea salariilor bugetarilor din 2019, este o variantă de lucru, care ar presupune însă și aplicarea mai rapidă a Legii Salarizării, adică în 2020, nu până în 2022. Totodată, însă, Teodorovici a vorbit despre înghețarea angajărilor în sectorul public. În același timp, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, spune că Legea salarizării trebuie aplicată așa cum a fost adoptată de Parlament.

Read more: Scenarii contradictorii prezentate de miniștri, după anunțul privind înghețarea salariilor...
Știri naționale

Cinci procurori au fost admiși de CSM în noua structură, după patru ore de audieri. Printre aceștia este și Adina Florea. Aceasta este, de asemenea, propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru funcția de procuror-șef al DNA. Toader a trimis propunerea președintelui Klaus Iohannis, în ciuda avizului negativ venit de la CSM.

Sursa: digi24.ro

Știri naționale

ANAF a început să le trimită tinerilor căsătoriți formulare prin care le cere acestora să declare ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase. Practic, mirii trebuie să indice persoanele fizice, firmele sau PFA-urile sau care le-au furnizat servicii precum închirierea spațiului în care a avut loc evenimentul, cine a fost fotograf și cine a cântat la petrecere.

Read more: Tinerii însurăței, obligați să declare Fisc-ului unde și cu cine au organizat nunta
Știri naționale

 

Reacție nervoasă a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, întrebat de jurnaliștii Digi24.ro de ce nu a delegat atribuțiile pentru contestarea la CCR a OUG 92 privind legile justiției. Anterior, deputații USR au comunicat că acesta a plecat în concediu fără să-și delege atribuțiile.

 

Read more: Victor Ciorbea, despre atribuții la plecarea în concediu: „Tu nu auzi că am delegat, taci din gură...
Știri naționale

Noile uniforme ale Armatei Române au fost învinse de soarele afgan. După numai șase luni de utilizare, acestea s-au scămoșat, s-au decolorat și au intrat la apă, dezvălie Adelin Petrișor, pe blogul său.

Read more: Noile uniforme ale Armatei Române s-au scămoșat și au intrat la apă după numai șase luni de...