Vineri, 24 Noiembrie 2017
 

Știri naționale

Aproape 2.000 dintre vehiculele verificate tehnic, în trafic, de inspectorii Registrului Auto Român, aveau defecțiuni grave și era doar o chestiune de timp până când aveau să provoace un accident.

Doar 4,05 lei pe lună a alocat în medie, lunar, în 2016, pentru educație, fiecare gospodărie din România. În schimb, mult mai generoși s-au dovedit românii când a venit vorba despre alte cheltuieli. În top sunt sumele plătite pentru servicii de telefonie sau energie electrică, depășind 1.000 de lei pe an.

Intervenție armată soldată cu victime, în noaptea de duminică spre luni, la granița dintre România și Serbia, după ce traficanții de migranți au forțat barajul format de polițiști pe E70.

Chiar dacă au fost, parcă, mai activi ca niciodată, pe durata sezonului estival, comisarii de la protecția Consumatorilor nu au reușit să-i bage în sperieți pe operatorii economici, unii continuând să pună în pericol, cu bună știință, sănătatea clienților. La finalul săptămânii trecute, de exemplu, la Predeal, un control a dus la închiderea unuirestaurant din Predeal, după ce în bucătărie au fost găsite alimente expirate de prin 2015.

Ministrul Graţiela Gavrilescu anunţă măsuri de intervenţie pentru urşi şi lupi

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 25 August 2017 16:41  |  Category: Știri naționale

gratiela gavrilescu sedinta la prefectura prahovaPrezentă, vineri, în Palatul Administrativ din Ploieşti, pentru o şedinţă de lucru cu autorităţile locale şi reprezentanţii instituţiilor deconcentrate, Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a discutat despre pagubele produse de animalele sălbatice în gospodării şi culturi agricole, amintind că a propus un document pentru reglementarea situaţiei.

Guvernul a aprobat, în această săptămână, o hotărâre privind procedura de constituire și funcționare a centrelor comunitare de învățare permanentă, instituții care vor contribui la îmbunătățirea continuă a calificării profesionale, potrivit cerințelor mediului de afaceri și în acord cu programele europene de educație pe tot parcursul vieții.

PROIECT - Motocicliştii ar putea rămâne fără permis pentru 30 de zile din cauza zgomotului

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 24 August 2017 16:25  |  Category: Știri naționale

motocicleta esapatemntMotocicliştii ar putea rămâne fără permis, din cauza zgomotului pe care îl fac motoarele lor. Aceasta este propunerea unui deputat care s-a săturat să mai audă prin oraş motociclete turate la maxim. Zgomotul produs este şi de două ori mai mare decât cel permis, spun specialiştii.

Un motociclist a murit după un accident grav pe Centura Bucureştiului

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 24 August 2017 16:21  |  Category: Știri naționale

accident motocicletaCirculaţia rutieră afost oprită, joi dimineaţă, pe Centura Capitalei, în localitatea Popeşti-Leordeni din judeţul Ilfov, din cauza unui accident rutier în urma căruia un motociclist şi-a pierdut viaţa, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Ministerul Educației a lansat procedura pentru alegerea unui județ care va beneficia de digitalizare completă a rețelei școlare, în baza unei investiții care se va ridica la aproximativ 25 de milioane de euro.

Oferte pentru Golden Gate-ul peste Dunăre. Două firme "se bat" pe contractul de 525 milioane euro

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 23 August 2017 16:25  |  Category: Știri naționale

pod dunare golden gate de romaniaCompania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat marţi că a primit două oferte pentru realizarea podului peste Dunăre, la Brăila, valoarea contractului fiind estimată la 2,4 miliarde lei (525 milioane euro), cu TVA.